תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לקרוא מתוך קובץ אחד ולהשוות נתונים לבערך 20 קבצים אחרים. 1. יש ספר הדרכה טוב שמישהו ממליץ? 2. איך אני ניגש לקובץ? 3. איך אני יוצר קובץ CSV חדש שמרכז בתוכו את כל השונויות שגיליתי? תודה.
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לפני שבועיים התחלתי ללמוד ריקורסיה ואני מתקשה בזה כמו דג שמנסה לשחק כדורגל... עכשיו, אני צריך לבנות מתודה רקורסיבית שתקבל מספר n ותכתוב את n המספרים הראשונים בסדרה שבה כל מספר שווה לערך המספר הקודם ועוד המיקום שלו. יעני: 1,2,4,7,11...n או נוסחה בצורה של מערך: arr[i]=arr[i-1]+(i-1) ניסיתי לפתור את זה ככה שישנו משתנה בתוך המתודה שכולל את המיקום וגדל כל פעם ב1, הבעיה היא רק שאני לא מבין איך אני אעשה שהערך שלו יישמר בכל שלב של הריקורסיה. תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום 1. האם עדיין נהוג לבנות אתרים חדשים ברזולוציה 800X600 ? או שמומלץ ללכת על הדרך הקשה ולהיות חבר טוב של האחוזים? 2. האם אתר עם משקל 5 מגה ו6 עמודים צריך יותר מאחסון חינמי? ועל איזה אחסונים חינמים ללא פרסומות אתם ממליצים? 3. אם למישהו יש נסיון עם phpmyadmin ויודע איך עושים שיופיע עברית בתוכן הטבלאות בGUI שלו אשמח אם הוא ישתף אותי. 4. איזה מערכת ניהול DB הכי מומלצת והכי ידידותית לעברית כיום? (MYSQL) תודה.
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שמעתי שלאתרים הבנויים בלפאש יש בעייה עם מנועי החיפוש. יש לי אתר, שיש בו רק כפתורים מפלאש והאתר עצמו הוא html. האם זה יכול להפריע לאתר שלי להתפרסם במנועי החיפוש כמו גוגל וכ'ו? תודה
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית אני רוצה לציין שאכן ערכתי חיפוש בפורום - אך מה שהמליצו עליו כבר לא מיוצר ולא נמכר יותר. אשמח להמלצה על ספר שאכן ניתן לרכישה ללימוד עצמי של C++ למתחילים ובעברית (הכרחי) אני תלמיד יב' , לומד 5 יח' מדעי המחשב, אנחנו לומדים java ואני רוצה ללמוד בעצמי C++ . אשמח לעזרה, תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 13k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כותב עכשיו פרוייקט C# asp.net web Application ואמרו לי שאני צריך לשלוח אימיילים דרך exchange server ושיהיה גם IMAP חיפשתי קצת על זה..לא מצאתי כמעט קוד איך לשלוח אימיילים... והאמת שגם אם הייתי מוצא קוד אין לי מושג איך לשלב אותו?... בקוד של ה C# ? או ב ASP.NET ? .. איך בדיוק אני עושה את זה ? אז באתי לכאן מקווה שתעזרו לי אפילו בקצת.. תודה וחג שמח..
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכם , חברה , אני צריך את עזרתכם אני צריך איזשהו EDITOR ONLINE שיודע לערוך קבצי XML למשל יש לי מפה , שהמידע שלה (צבעים ומידע על המדינות) , אני צריך איזשהו אידיטור שיודע לערוך את הקובץ הזה ותהיה אפשרות שיתוף .. כלומר שאפשר שנעלה את הכלי הזה לאתר שלנו ואז מישהו שיש לו הרשאות יכול להיכנס ולשנות , כלומר דרך האתר (דף) אפשר לערוך את הקובץ ולשנות ערכים מה אתם חושבים ? אם אפשר הצעות בבקשה אני מדבר על האתר הזה : ועל המפה הזו : http://www.backspace.com/mapapp/ תודה שבת שלום
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף החלטתי ללמוד PHP, תמיד עניין אותי איך ליצור פאנל ניהול, ולהוסיף כתבות ודברים דומים וכו... החלטתי לעשות מין דף שבו המשתמש יוכל להוסיף "כתבה", עכשיו למדתי שאפשר להישתמש ב-Post בשביל לשלוח נתונים מ-Form, ואפשר להיעזר בתגית <textarea> בשביל ליצור תיבת טקסט עם כמה שורות, הבעייה היא שהמידע ממה שהבנתי נשלח דרך השורת כתובות, מה שיכול ליצור בעיה, וכאן נוצרת השאלה איך אני יכול ליצור טופס שבו המשתמש יוכל לשלוח למסד נתונים מסויים לטבלה בשם guestbook לעמודה content טקסט עם מרווחים של שורות? שמעתי על הפונקציה: mysql_query("INSERT INTO guestbook(content) VALUES($_POST[information]); אבל אני לא יודע אם אפשר להישתמש בה לכמה שורות. והסוג של העמודה content מוגדרת כ…
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני עכשיו בכיתה י' במגמת תכ"מ(מחשבים) סיימנו ללמוד את הפרק של HTML עכשיו אנחנו לומדים JS ועוד מס' חודשים נעבור ללמוד ASP.net עכשיו אני יודע שתכלס בישביל לבנות אתר מתקדם יש לי עוד הרבה מה ללמוד... אז חיפשתי ולפי מה שראיתי כדאי שאני ילמד: CSS DHTML XHTML 1. מה כדאי לי ללמוד קודם? (מהרשימה שהבאתי) 2. יש עוד משהו חשוב שכדאי שאני ילמד לפני/אחרי השפות/תכנולגיות שרשמתי למעלה? 3. שמעתי שיש מין שפה שהיא כמו JS אבל יותר מתקדמת, מהי? האם כדאי ללמוד אותה? מחכה לתשובות. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי אני צריך עזרה בשאלה הבאה: ''כתוב פעולה המקבלת שני מערכים ממויינים(ללא חזרות) ומחזירה מערך המכיל את כל המס' הקיימים במערך הראשון ואינם קיימים במערך השני''. public static int[] Exist(int[] a, int[] b) { int iA = 0, iB = 0, iC = 0; int[] c = new int[Math.Max(a.Length, b.Length)]; while (iC < a.Length && iC < b.Length) { if (a[iA] != b[iB]) { c[iC] = a[iA]; iC++; } if (a[iA] < b[iB]) iA++; if (a[iA] > b[iB]) iB++; …
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
זה בנושא בעיות מינימום ומקסימום . אני לא ממש מצליח לפתור את התרגיל אם מישהו יכול לתת לי תשובה או הסבר למחר אני ישמח מאוד!!! ספר: יסודות מדעי המחשב בספת c# חלק א . עמוד 131 תרגיל 49:::. ביום ספורט מתחרים התלמידים בקפיצה לגובה . פתח ויישם אלגוריתם המקבל כקלט את תוצאות הקפיצה עבור 8 תלמידים . פלט האלגוריתם הוא הצגת הקפיצה הגבוהה ביותר ומספרו הסידורי של התלמיד שקפיצתו הגבוהה ביותר. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בניתי בשביל הכיף (כן, אני אוהב את זה ) משחק poker בסגנון texas hold 'em בג'אווה. הכל עובד מצויין אבל זה מעצבן שהכל דרך הconsole. בגלל שאני לא מכיר דרך אחרת נכון לעכשיו, כל פעם יש פלט של "בחר מספר שחקנים", "מספר שחקנים מבוססי-מחשב" הקש 1 בשביל זה 2 בשביל זה... בקיצור זה דיי awkward. אופן העבודה הכללי של התוכנה הוא שכל שחקן הוא טיפוס, השחקנים הם במערך של שחקנים שהתשמש הגדיר את הגודל שלהם מראש, אני מסמן במערך איזה שחקנים הם computer-based, כשמגיע תור של שחקן שהוא אנושי אני נותן לו לבחור מה לעשות, check/raise - בכמה, כמובן כשהוא מעלה הגודל של הקופה גדל הכסף שלו קטן וכו',כמובן הכל בגדר מה שמותר לו לפי החוקים, כשמגיע תור של שחקן שהוא computer-based אני בודק מה יש לו ולפי זה אני…
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני רוצה לשים תמונת רקע לתא בטבלה אבל בגלל שזה לא ברוחב המתאים התמונה משתכפלת לי? יש דרך לסדר את זה לא בCSS? ואם רק בCSS אז איך אני משלב את זה באתר? תודה?
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה ליצור מערך ...שבכל תא במערך יצביע לי למערך של char מישהו יכול להזכיר לי איך אני מגדיר כזה דבר ואיך אני מכניס ערך לתוכו ואח"כ אני צריך להדפיס את הכל ... תודה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לתכנת אתר ב- C# (ASP) ובעת הרצה F5 נפתח לי ה- IE אבל הוא רושם שהוא לא יכול להתחבר ל- localhost. יש לי vista ultimate, והבעיה די חדשה כי עשיתי לא מעט תוכניות כאלו בעבר. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
-
שלום קיבלנו את האלגוריתם הבא: N הוא אורך הקלט 1. I=N 2.כל עוד I>=1 בצע: 2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכו של I 2.2עבור J מ-1 עד I בצע: 2.2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכיהם של I ו-J 2.3 I=I/2 צריכים למצוא את סיבוכיות האלגוריתם ופונקצית זמן הריצה הלולאה שמתחילה בפקודה 2 ברורה ופשוטה - מתבצעת log2N פעמים אבל הלולאה השנייה פחות ברור לי איך להגדיר היא מתבצעת N+N/2 + N/4 + N/8 וכן הלאה, פעמים תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כולם! אני צריך פונקציה שתעבוד על מערך שלם, שסוגו אובייקט שאני יצרתי. כלומר: GameSquare [,] squares=new GameSquare[5,5] squares.ChangeMoveToStatus(true); כי אם אני עושה פונקציה רגילה במחלקה, היא עובדת על אובייקט בודד בלבד. אני צריך משהו שיעבוד על מערך GAMESQUARE כמו שgetLength עובד עליו. בדקתי על GetLength וראיתי שהוא חלק במחלקה בשם System.array .אני יכול להוסיף לה פונקציה או משהו כזה? או שאני צריך לרשת אותה ואז להגיד לתוכנית שלי להתייחס למערכים כMyArray:system.Array במקום כsystem.array ? עזרה בבקשה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עובד על פתרון לבעיה קטנה בC# והבעיה שלי , שבגלל שירד במיקוד Stringים, ולא מצאתי שום מידע על זה בספר/אינטרנט. אז יש לי שאלה על הפונקציות של סטרינג, מכיוון שזה מחלקה נפרדת ולא מערך של CHARים כמו בC . אז יש לה פעולות, כמה שאני יודע כמו- השוואה בין שתי stringים, חתיכה העתקה, וכו'. הבעיה שלי , שכשאני מנסה לגשת לאות מהstring אני מקבל שגיאה, כאילו זה לא אפשרי לגשת אליו. אני ניגשתי אליו כמו אל מערך - a נגיד והstring הוא a. ולכן השאלה שלי איך אני ניגש אל האותיות של הסטרינג? איך אני "מפרק" את המילה.
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני רק מתחיל בג'אווה ואני לא מצליח לקרוא ל class ב main . מישהו יכול לעזור ? הקלאס שלי הוא זה(מתכוון בעיקר ל primes, הקלאס הראשון-isPrime גם פה בגלל שאולי צריך אותו כדי לקבל את השני...) public static boolean isPrime(int num) { boolean ans=true; if (num==1) ans=false; for (int i=2; i<=Math.sqrt(num) & ans; i=i+1) { if (num%i==0) ans=false; } return ans; } public static int[]primes(int min,int max { int min1=min; int j=0; while (min<max){ if (isPrime(min)) { j=j+1; min=min+1; } else min=min+1; } int[]arr = new int[j]; int i=0; while (i<arr.length){ if (isPrime(min…
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
-
-
עברתי לתוכנת eclipse אחרי שהשתמשתי בJELIOT בניתי תוכנית ועכשיו אני לא מבין הרבה שגיאות כאן כמו לדוגמא שמופיעה לי שגיאה ב-readln() זאת התוכנית המלאה: { int num; int sum1=0; int sum2=0; int avg1=0; int avg2=0; int digit1; int digit2; int ta; int []arr4=new int [40]; int [] arr1= new int [20]; int [] arr2 = new int [20]; int [] arr3= new int [40]; int j=0; int k=0; for (int i=0; i<20; i++) { System.out.println ("Enter the number"); arr1[i]= reader.nextInt(); System.out.println ("Enter the number"); arr2[i]=reader.nextInt(); } for (int i=0;i<10; i++) { System.out.println ("Enter a number between 1 to 4"); nu…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך עזרה דחוף!!!! מישהו יכול להעלות לי את המשחק איקס עיגול בשפת C אבל לא יותר מידי מסובך.... עד לרמה של פונקציות בסיסיות!!!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי הסיפור הוא כזה, יש לי חבר שהוא אפיין איזה אפליקצית אינטרנט שהיא מעין פטנט (לא רשום בשום מקום) שלו, ואני כרגע מתכנת אותה, הסיכום היה בהתחלה שאני אתכנת ובתמורה אקבל חצי מהרווחים של המערכת כשהיא תרוויח כסף כתוצאה מפרסומות שיהיו בה אני כרגע בתהליך של הסדרת חוזה על העיניין הזה המערכת בעיקרון מקימה אתר בכמה קליקים ומאפשרת הכנסת פרסומות אליה מתוכניות AFFILIATES שאני והוא נרשמים אליה (כדוגמאת ADSENSE) השאלה שאני והוא לא מצליחים לפתור , מה קורה במידה והשותפות נסגרת ולא רוצים להמשיך לעבוד יחד, מה קורה עם הקוד? האם נהוג לתת את הקוד מקור ? כי הרי זה הרעיון , הפטנט הוא שלו והאפיון של המערכת והחשיבה מאחורי זה של איך זה יראה ויפעל זה שלו! בפועל חוץ מלתת לי את האפיון ולהנחות אותי א…
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי! אני רוצה לבנות סקריפט פשוט(DOS) שיבדוק איזו שפה הוינדוס במחשב ובהתאם לכך יריץ התקנת SP3 שמתאימה.. בנתיים יש לי רק את הפקודה שמריצה.. FOR /F "tokens=*" %%i in ('dir /b %~dp0\WindowsXP-KB936929-SP3-x86-???.exe') do start %~dp0\%%i יש אפשרות לעשות את זה בסקריפט דוס? תודה לעוזרים!! ניק
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-