תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לבצע ניתוח (Parsing) על טקסט ולזהות סמיכות בין מילים. אני שומר את המילים בתוך dictionary מסוג <string, int> (ז"א, סוג של list אשר שומר string מסויים ואת מספר הפעמים - ה-count-ים - שהופיע בטקסט). אם יש לי את המילים "בית ספר", "עורך דין", "בית משפט" בטקסט, אני מעוניין שהאלגוריתם יזהה (למשל) שהמילה "בית" ושהמילה "ספר" הן מילים סמוכות ושיחשיב את שתי המילים בתור "צירוף" / כמקום אחד ב-dictionary עם count יחיד ולא כ-2 מקומות עם שני count-ים נפרדים. חשבתי על אפשרות השוואה של כל מילה ומילה בטקסט למאגר של כל מילות הסמיכות הקיימות. אם המילה הנוכחית היא התחלה של אחד מה"צירופים" שבמאגר, תתבצע השוואה בין המילה העוקבת לנוכחית לבין הסיומת של ה"צירוף" שנמצא (כמובן שאבצע …
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אבל בתוך כל זה אני סקרן ורוצה לדעת איך אפשר למצוא איפה נמצאות על המחשב אותן תמונות לויין שגוגל ארת' מורידה למחשב בין אם זה זיכרון RAM או דיסק קשיח. איך אפשר למצוא אותן ולפתוח אותן. או לחילופין איפה אני יכול למצוא מידע בנושא כולל פורומים בשפה אנגלית?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי. צריך המלצה על ממשק שיעזור לי לעקוב, לחלק משימות ולנהל פרוייקט פיתוח של תוכנה של מתנהל בין כמה אנשים. רצוי מאוד חינמי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. נתקלתי בקשיים בעבודה עם lists...אני מצרף את התרגיל ואת מה שניסיתי לעשות: הקושי הוא עם שאלה 2 (שמונעת ממני לעבור הלאה לשאלה 3 שגם עלייה אשמח לקבל איזה טיפ). אני רואה שיש לי איזה בעיה טיפשית עם הרשימה. אני מבין שהיא לא ממש מוגדרת כמו שצריך. לא כל כך ברור לי מה הבעיה ב-range שלה. בנוסף, לא כל כך מצליח לדעתי להבין את העניין של לולאת for כמו שצריך - ולכן עשיתי משהו מסורבל מאוד - שני תנאים למרות שאני בטוח שאפשר לעשות פשוט else (אם הוא אי-זוגי + else). תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום כלום ברצוני ללמוד לתכנת בשפת java ורציתי לבקש את ההמלצה שלכם על הספר בנושא ג'אווה למתחילים. (אפשר שהספר יהיה באנגלית)
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, התחלתי לכתוב בפייתון, עד עכשיו אני משתמש בVisual Studio 2015 וסביבה של Canopy. הכל היה בסדר והיה לי את החבילות שאני צריך, כעת אני צריך לעבוד עם SQL, ואני פשוט שובר את הראש עם החבילות, לא מצליח להתקין שום חבילה. איך אתם עובדים עפ פייתון? ואיך אפשר לקמפל פייתון 3.5 לקבצי EXE? ייתכן שרק 2.7 אפשר לקמפל? תודה מראש, סליחה על התסכול, כבר מעבד כיוון לחלוטין.
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני משתמש כרגע בסטודיו וזה כנראה ה ide הכי גרוע שיצא לי להיתקל בו, איטי בטירוף ונתקע כל הזמן ונסיתי את כל השיטות להמהיר אותו וזה עדיין הדבר הכי גרוע שיצא לי לעבוד איתו אפילו התקנתי מחדש וכלום לא עוזר.... האם יש חלופה ראויה לסטודיו?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כתבתי שתי מחלקות לאיזה קורס . הראשונה יצאה חלק . השנייה אני מתקשה ליצור מתודות המשתמשות במחלקה הראשונה יצירת פריט public class product { public static void clearscreen() { System.out.print('\u000c'); } private String name; private int amount; private double price; // the price is for 1 amount public String tostring(){ return amount + " " + name + " " + amount*price; } public void setname (String x){ name=x; } public String getname (){ return name; } public void setamount (int x) { if (x>1) amount=x; else amount=1; } public int getamount () { return amount; } public void setprice (double x) { if (x>0) price=x; else price=0…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://pastebin.com/UYJGwhSf http://pastebin.com/irA1sjPL שני המחלקות האלה אמורות לקבל 2 מערכים של מספרים מתוך מערך למזג אותם למערך ממוין 1 , ולהחזיר אותו בכול פעם בחזרה למערך עד שישאר מערך 1 ממוין בתוך המערך הראשי . הפעולה הזאת צריכה להתבצע בצורה מגבילית x פעמים בכול פעם לפי בקשת המשתמש . אני מקבל שגיאה הבאה Exception in thread "pool-1-thread-5" java.lang.NullPointerException at MergeSortThread.merge(MergeSortThread.java:24) at MergeSortThread.run(MergeSortThread.java:47) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source) at java.lang.Thread.run(Un…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסיתי להבין את מבנה הזיכרון, ההצבעות והפלט אך ללא הצלחה. מישהו יוכל לעזור לי להסביר מה הקשר בין התכנית לפלט שלה? char *k[] = {"HOUSE", "FOR", "SHARE", "DEBUG"}; char **kk[] = {k+3, k+2, k+1, k}; char ***kkk=kk; int main() { printf("%s\n", **++kkk); printf("%s\n", *--*++kkk+3); printf("%s\n", *kkk[-2]+3); printf("%s\n", kkk[-1][-1]+1); return 0; } /*********** OUTPUT: SHARE SE UG OR **********/ פלט מהתכנית הזאת?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לכתוב תוכנית שתאפשר למשתמש להכניס רק מספרים שלמים, אנחנו רק בשיעורים הראשונים אז זה צריך להיות עם scanf ולולאות while וכו'.. אם יכניס משהו אחר תתקבל שגיאה ואז התוכנית תבקש ממנו להכניס מספר שוב אם יכניס מספר עשרוני, רווחים ואז מספר, אותיות ואז מספר, מספר ואז אותיות, או אנערף אז יקבל שגיאה.. תודה לכל העוזרים !
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
התחלתי ללמוד HTML באתר edX, הגעתי לתרגיל שאני אמור ליצור קישור שכאשר לוחצים עליו הוא נותן פקודה לדפדפן להוריד את דף האינטרנט שקישרתי למחשב. זה לא מצליח לי, אשמח אם תוכלו להסביר לי איפה טעיתי, תודה. זה הקוד: <!DOCTYPE html> <html lang="en-US"> <head> <title>HTML Page</title> </head> <body> <a href="http://www.micorosoft.com" target="_blank" download>http://www.microsoft.com</a> </body> </html>
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מנסה להכין דף לסינון מוצרים עם AJAX (סינון לפי מחיר, צבע המוצר, חברה וכו,) השאלה היא איך אני הופך את הבחירה של המשתמש למחרוזת SQL? למשל המשתמש בחר להציג פריטים שהם בצבע כחול, מחברת אפל ומהמחיר הזול ליקר, המחרוזת שלי צריכה להראות ככה: SELECT * FROM products WHERE product_color = 'blue' AND product_company = 'apple' ORDER BY PRICE ASC <ul> <p>Filter by color:</p> <li><input type='checkbox'>Blue</li> <li><input type='checkbox'>Green</li> <li><input type='checkbox'>Yellow</li> <p>Filter by company:</p>…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
התחלתי ללמוד HTML מספר של הוד עמי ועד עכשיו לא הייתה לי בעיה. עכשיו שמתי לב שבמקום עברית, הדפדפן מציג כל מיני סימנים מוזרים, וזאת גם לאחר ששיניתי בדפדפן את הקידוד לעברית (windows-1255) אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איפה הבעיה. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, איך אני יכולה למצוא תת מחרוזת ממחרוזת שהמשתמש מכניס בלי להשתמש בפונקציות?
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב קוד שיוצר מטריצה ריבועית (נניח 3X3 או 5X5 וכו') ממלא אותה במספרים רנדומליים ממספר מינימום עד מספר מקסימום (נניח 1 עד 9) ולאחר מכן לחשב את הנקודות "שיא גובה" שיש במטריצה (שיא גובה נחשבת נקודה שכל השכנים שלה שמקיפים אותה מהצדדים והאלכסונים שלה-יותר נמוכים ממנה). אני צריך למצוא: א. כמה שיאי גובה יש ב. את המיקומים שלהם (להחזיר מיקום בצורה של האינדקס נניח [3][2] ג. את המיקומים של הנקודות הנמוכות ביותר עכשיו השאלות שלי הן ככה: א. איך אני יכול לעבור על כל המטריצה ולבדוק אם זה שיא גובה? כי למשל בארבעת הפינות אני נתקע בבעיה כי אם אני רוצה לבדוק לכאורה את הפינה במיקום של ה [n-1] למשל אני לא יכול כי …
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים סיימתי עכשיו לימודי בדיקת תוכנה Qa ידני ואני מוזמן לראיונות עבודה, וכולם שואלים אותי מה גובה השכר אותו אני רוצה אשמח אם יש כאן מישהו שנמצא בתחום והוא יכול לעזור לי בעניין ולפרט מה הם טווח השכר בשוק למתחיל ללא ניסיון מניסיון, כל האתרים שיש להם מחשבוני שכר לא אמיתיים !!( בלשון המעטה)
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אם יש לי כמה קבצי js בהם יש json, שבנויים אותו דבר , רק הנתונים שונים. איך אפשר לעבור על כל הקבצים האלה ולהביא את התוצאה מכל קובץ? אני מדבר על חיפוש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, בעקבות הקורונה אני עובד לאחרונה מהבית וקיבלתי פרויקט שקשור לעולם התוכנה שבו אני צריך את עזרתכם. ראשית אציין שאני מהנדס מכונות עם רקע בשפות תכנות JavaScrip/Java/C ויכול ללמוד תוכנות\ פלטפורמות נוספות אם צריך. אז דרישות הפרויקט: 1. בחברה יש לנו מספר מכונות מורכבות ואנחנו רוצים לבנות מערכת מידע כך שלכל מכונה יהיה את מאגר המידע שלה עם התכונות שלה, יכולת לכל משתמש להוסיף\לשנות מידע זה, יכולת להוציא פלטים על המכונה וכדומה. 2. כדי להשתמש במערכת צריך הרשאה שתהיה רק לעובדי החברה וכנראה הרשאה נוספת לעובדים מחוץ לחברה. 3. יש לנו אתר מבוסס על פלטפורמת SharePoint של מיקרוסופט, התעדוף היא שהמערכת תהיה על האתר עצמו. זה גם פותר א…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה לדעתכם הדברים שהכי שימושיים/חובה שכל מתכנת ידע בc#?
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אהלן, אני לא מגיע עם רקע בתכנות או סייבר, לכל היותר, אני יודע ממש קצת לקרוא HTML בלי שניסיתי איי פעם ללמוד, פשוט הבנתי לבד. במבחנים פסיכוטכניים שעשיתי יצא לי שאני בן אדם חוקר, אמנותי וחברתי עם צד מילולי מאוד חזק. אני לא מתחבר לנוסחאות במתמטיקה, זה משעמם ואני למען האמת אף פעם בבית ספר לא הבנתי למה זה בכלל אמור לעניין אותי, לעומת זאת מחקר על דברים מאוד מעניין אותי, מקום שבו אני יכול לממש את העצמי שלי ולהביא אותו לידי ביטוי. ככה שכנראה במדעי המחשב אני לא אשרוד אלא אם אשפר את הצד המתמטי שלי, אבל גם אז יש מצב שאשתעמם. אני מבין שהיום ההייטק זה המקום להשתכר בכבוד בישראל, ולכן אני חושש מאוד מבחירה בצד ההומני. כמובן שיש דברים אחרים שחשבתי עליהם כמו תקשורת חזותי…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הא אפשר לעבוד עם צלילים בjava וא"כ איך? ואיך אפשר לעבוד על גובה הצליל?
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קוד ליצירת טבלה בשם abcd דלהלן עובד: USE skullcrashingwords; DROP TABLE IF EXISTS abcd; CREATE TABLE abcd( ID INT AUTO_INCREMENT, Name VARCHAR(255) not null collate utf8_unicode_ci, KEY (ID) ); INSERT INTO abcd(name) SELECT 'aaaaa'; נוצרה לי טבלה בשם abcd בעלת שורה אחת המכילה שדה מספר רץ ושדה name עם ערך aaaaa. כאשר אני רוצה להוסיף יותר משורה אחת לטבלה, 2 שורות, בעזרת מילת המפתח union אני חוטף הודעת שגיאה ! להלן הקוד המתוקן USE skullcrashingwords; DROP TABLE IF EXISTS abcd; CREATE TABLE abcd( ID INT AUTO_INCREMENT, Name VARCHAR(255) not null collate utf8_unicode_ci, KEY (ID) ); INSERT INTO abcd(name) SELECT 'aaaaa'; UNION SELECT 'bbbb'…
-
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בס”ד שלום וערב טוב, ישנה אפליקציית ספריא- קריאת ספרים, ואני רוצה שתהיה לי אפשרות לשים להתקין את זה במחשב באופן לא מקוון, והחברה השיבה לי את הפתרונות ואיני מבין כיצד לעשותם. אשמח אם יתאפשר למישהו להסביר לי בפשטות מה צריך לעשות. זה תוכן תשובתם: שלום וברכה, אין דרך קלה במיוחד כדי להשתמש בנתונים של ספריא באופן לא מקוון, אבל בכל זאת יש כמה אפשרויות: להוריד אמולטור אנדרואיד (כמו Bluestacks) ולאחר מכן להפעיל את אפליקציית האנדרואיד שלנו במחשב שלך. להוריד את הייצוא המלא של מסד הנתונים שלנו מ-GitHub. זה ייתן לך קבצי טקסט פשוטים עם כל הספרים בספרייה שלנו: https://github.com/Sefaria/Sefaria-Export אם יש לך ידע בתכנות, ניתן להוריד את הקוד ואת מסד הנתונים שלנו כדי להפעיל עותק של ספ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-