עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by david_comp,

שלום, בא נניח את הסיטואציה הבאה: יש לי שרת שמדווח על שינוי מזג האוויר ללקוחות שמתחברים אליו. Client A פונה ל Server כדי שיתן לו את תחזית מזג האוויר Client A יודע בדיוק את ה IP וה PORT (פרוטוקול TCP\IP) ומבצע רישום לשרת פעם יחידה. מאותו הרגע ה Server מודיע על כל שינוי מזג האוויר ופונה ל Client לעדכן אותו (ה Server יודע בדיוק מה ה IP של ה Client כיוון שברישום ה Client שלח אליו את הכתובת IP שלו) עכשיו לשאלות: 1. במידה וה Client יושב מאחורי NAT כיצד ידע השרת לחזור לאותו ה Client (למרות שיש לו את ה IP שלן) לאחר שה Client נרשם פעם יחידה? 2. במידה והלקוח משנה כל פעם את הכתובת שלו (כי הוא מקבל כתובת IP מחדש בכל חיבור לאינטרנט) כיצד ידע ה Server להחזיר לו תשובה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי, למשהו יש מושג אם קיימים קורסים אשר מלמדים שפת תכנות כלשהי במתכונת אישית/פרטית באזור באר שבע?

3. הלא em יותר שימושי ומתחשב בגודל המסך, למה כולם ממשיכים להשתמש ב px ? מה פספסתי פה? תודה

4. Started by NOY123,

שלום! לא מזמן התחלתי ללמוד sql(בתוכנת mysql).נתקלתי בבעיה בכתיבת השאילתה הבאה: הצג את כמות החלב המירבית שהניבה פרה ברפת ואת קודי הפרות שהניבו כמות זו כאשר בסיס הנתונים הוא: cow(name,id,age) milk_product(cow_id,amount) כתבתי את השאילתה הבאה: select id,max(amount) from test.cow,test.cow_prduct; where cow_id=id group by id אבל אני מקבלת id אחר ולא של הפרה שהניבה את הכמות המקס' תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אני מנסה לחשוב על ייעול הקוד אימות התחברות שלי, אשמח להצעות ייעול / שיפור / אבטחה ולביקורת בונה. <?php ################################################################### ## Strating Sessions. ## ################################################################### session_start(); ################################################################### ## Set Cases For Functions. ## ################################################################### switch ($_GET['page']) { case 'login': login(); break; default: login(); break; } ##################…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by PhoenixBoy,

שלום, ביום שלישי הקרוב יש לי מבחנים לגאמ"א ואני אצטרך לכתוב קוד ב-CPP. למדתי רק את הסינטקס הבסיסי של השפה מזמן ואני רוצה קצת לתרגל קצת מקרים מסובכים יותר גם כדי לפתח את הלוגיקה שלי וגם כדי להזכר בשפה. אתמול פתרתי את חידת 8 המלכות בתכנות פרוצדוראלי ואני מתכוון להעביר את זה גם לתכנות מונחה עצמים בשביל התרגול. אילו חידות נוספות יש שאני יכול לפתור לתרגול?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by shaihac,

למרות שאני הצלחתי להבין קלט פלט אבל מתייאש ממינה מהר כאילו אני לא מבין מה עומד מאחורי כל פקודה ואני מיואש מיזה מישו יכול לתת עצות כייצד אני יוכלל להתמקד יותר וללימוד את השפה הזאת?...

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  8. Started by alex15,

תראו ראיתי באינטרנט שאפשר ללמוד PHP אבל נתקלתי בקושי אחד לבינתיים והוא התקנה .אני אין לי שרת אזעל מה אתקין ?המחשב שלי לא שרת אז מה עושים? וגם אני רוצה לעשות תרגילים ודוגמאות אם הבנתי את השפה . מה ניתןו לעשות ? תודה מראש .

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. יש לי קטע קוד מסוים בhtml (התפריט ... יש שם פשוט 5 או 6 לינקים, העניין שכל פעם אני מוסיף עוד) ניתן לעשות קובץ מסוים שיהיה בו את התפריט, וכל הדפים יקראו ממנו ושאני ירצה לעדכן אני יוכל לעדכן רק בו ואז הדפים יתעדכנו בהתאם? מי שיודע על מה אני מדבר בבקשה שיעזור. (ניסיתי משו בcss אבל זה לא כל כך עבד לי) אני ישמח לקבל עזרה, תודה ושבוע טוב. נ.ב. עוד שאלה בלי קשר בנושא html מישהו יודע איך אני יכול לעשות text מרחף על קישורים? (ניסיתי alt,title,rel,ref,alternate והם לא עבדו לי) הדף מקושר לקובץ css יכול להיות שזה קשור ואחד מהם כן צריכים לפעול? אם לא... אשמח לדעת איך אני עושה טקסט מרחף (tooltip) על קישורים תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום יש לי בעיה בפרוייקט סיום שלי שהוא שרת של צ'אטים וקליינט. הבעיה היא שכאשר מתחבר משתמש אז הוא מתווסף לרשימה הוויזואלית כמה פעמים במקום פעם אחת. כמובן שאי אפשר לעזור ככה על עיוור ואין פה איך להוסיף את כל התוכנה לכן מי שמוכן לעזור שישלח לי הודעה פרטית ואני אשלח לו את הפרוייקט. תודה מראש מקווה שאנשים יעזרו

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אממ אתמול דיברתי קצת עם גיסי על עיניין התכנות ועלתה לי שאלה אליו במהלך השיחה "טוב מה עכשיו אני יעשה, אני יודע את השפה פחות או יותר פיתחתי חשיבה לוגית ואלגוריטמית וכל זה מה עכשיו? כאילו יש לי ידע, מה אני עושה עכשיו?" פחות או יותר. אז הוא אמר לי שכשהוא היה בגילי(10 שנים אחורה בערך) היה אתר שבו אנשים מבקשים שיעשו להם כל מיני פרוייקטים בתשלום וגם מדרגים כל אחד לפי מספר קריטריונים שונים... עכשיו בגלל שאותותו (איך רושמים את המילה הזו?) אני מתחיל יג ויש לי עוד כמה עיסוקים במשך היום אני לא יודע אם אני יעשה פרוייקטים אבל זה מאוד עיניין אותי אם באמת קיים אתר כזה. אולי אני יעבוד בזה בחופשים. מישהו יודע על מה הוא דיבר?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום, יש לי מקרו שנכתב כחלק מקוד בC שמדמה סימולציה מסוימת, שאינני מצליח להבין מה בתכלס המקרו הזה בודק. הנה: BN(data,n) (((data)&(1<<(n)))>>(n)) מתרגום חופשי הבנתי שהוא מקבל שני שלמים מבצע AND בין data ל2^n את התוצאה מחלק ב2^n, הרצתי את המקרו בכמה לולאות אבל לא הצלחתי למצוא בפלט שום קשר לוגי... אשמח לקבל עזרה מה המשמעות של המקרו הזה, מה לדעתכם המקרו הזה בודק? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by gkman,

שלום שרת הMYQSL שלי לא מציג עברית (אלא גיבריש במקום) וכך גם PHPMYADMIN האתר שלי לעומת זאת כן מציג את העברית שהוא לקח מתוך המסד נתונים! אני משתמש בקידוד utf8_unicode_ciעל הטבלאות וגם על העמודות זה מאוד מקשה על העבודה שזה ככה- איך מתקנים?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by geniaXP,

קראתי שהGC יוצר תור של מצביעים לכל האובייקטים שיש להם Dtor ובזמן הביצוע של GC הוא מעביר אותם לתור נוסף. אחרי שהוא מסיים את העבודה ומשחרר את כל הthreads הוא עובר על התור הזה בthread אחר ומפעיל את כל הפונקציות ההורסות. 1)האובייקט שיש לו Dtor עובר לדור 1 לא? 2)מתי משמידים את האובייקט? האם הDtor עושה את זה בלי קשר לקוד שכתבנו בתוכו?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by surfface,

אני לומד תיכנות בקרים וצריך את התוכנה ROBOLAB אם מישהו יכול לעזור לי למצוא אותה אני יודה לו

16. Started by Runny,

שלום לכולם אני מנסה לכתוב PlugIn לשלט שלי (RemoteWonder II). הSDK שלו במקור כתוב ב C וברצוני לתרגם את העניין לC# בכדי שאוכל להוסיף לו פונקציונאליות רבה - הרעיון ליצור Plugin שיוכל לבצע סט של פעולות בלחיצה אחת (Plugin כזה לא קיים לצערי). לצערי אינני זוכר כ"כ C כך שאני דיי מתקשה לבצע את התיכנות בשפה הזאת. הבעיה היא : איך לתרגם את הקוד לC# כך שהתוכנה של השלט תמצא את הפונקציות שהיא זקוקה להן (זהו DLL ... כמובן). פעם השתמשתי בקובץ "Proxy" לעשות משהו דומה (מצד אחד הוא קיבל את הקוד המתאים מהC ומצד שני שלח בקשות לC#). האם ניתן לפתור את הבעיה מבלי להזדקק לקובץ הנוסף והבעיות שהוא יוצר ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום, בעמוד HTML מסויים שבניתי יש כפתור JPG שמפנה לעמוד מסויים - כשלוחצים עליו יש מן סימון של קווים מסביב לו (צירפתי קובץ) איך אני יכול למחוק את זה? לדעתי זה בCSS [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום במקרה התחלתי לקרוא ספר java משנת 2000 כשאז הגרסה היתה 1.2. האם זה מיושן מידי? אני מאמין שבבסיס השפה נשארה אותה שפה אלא שה api התרחב. לא ככה? חוץ מזה באיזה תוכנת פיתוח (כלומר עורך ומריץ תוכניות) כדאי להשתמש? רצוי במיוחד אחד חופשי.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן. אני צריך למצוא פתרון לאחסון 500MB +/- (לא אני בניתי את האתר ולא לא בשבילי). מכיוון שהאתר לא יכיל הרבה גולשים אז חשבתי לקחת מחשב עתיק ולפתוח עליו שרת. השאלה עם זה אפשרי. קודם כל זה ישמע מצחיק כצאת אז הנה. פנטיום 1 200MHZ 80MB SDRAM 730MB HDD ide LG X52CD ROM Ati GPU 1-2MB PCI VGA 1024*768 Etharnet card 10/100 PCI Windows xp sp2 lite Usb 2.0 pci card x6 (משום מה גיליתי שיש יציאה אחת על הלוח שמפעילים אותה בביוס וחשבתי שUSB קיים רק מפנטיום 2 וW98 השאלה עם בכלל הגרוטאה הזאת מסוגלת לזה עם יותקן עליו אפילו 98/2K שהם טסות או איזה לינוקס. האתר יהיה צרוב על דיסק או מחובר לדיסק און קי. ותגידו לי מה המינימום שצריך עם זה ככה P2-3 מסוגלים לזה כי המחשב הזה הייתי הופך אותו לMs-Dos …

20. Started by shaithebest,

שלום לכולם בניתי אתר ראשון שלי איפה הכי טוב לאכסן את האתר?עד 150 דולר לשנה(חינם יהיה יותר טוב) האם זה ישפיע על מהירות האתר במחשב הלקוח?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Nurit2005,

אני עד עכשיו מנסה ליצור תיבת תאריך ואוטומטי ואני לא מצליחה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by xgamer,

שלום לכם. אני משתמש בעורך dev c++ ואני צריך להשתמש בפורטים. התוכנה שלי מתחברת לחומרה חיצונית שמתחבר אל הפורטים במחשב. מה הפונקציות? ואיך אני משתמש בהם, תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by MiniMizer,

היי, אני נדרש לכתוב שתי פונקציות ב-C שאני לא ממש בטוח איך לממש. הראשונה צריכה לבדוק אם ניתן לחבר שני int-ים כלשהם ללא גלישה, והשניה צריכה לבדוק אם int כלשהו גדול מ-128. הפונקציה הראשונה צריכה להחזיר 1 אם ניתן לחבר ללא גלישה, ו-0 אחרת. הפונקציה השניה צריכה להחזיר 1 אם המספר גדול מ-128, ו-0 אחרת. אסור להשתמש בלולאות ובתנאים כלשהם, אלא רק באופרטורים כגון & | ^ ~ ! ו-shift ימינה/שמאלה. מן הסתם אסור להשתמש ב < או >... מכיוון שמדובר ב-int, ולא ב-unsigned, בשני המקרים אני "נתקע" בבדיקה של מספרים שליליים. למשל, עבור הפונקציה הבודקת אם מספר כלשהו גדול מ-128, חשבתי להזיז את כל המספר 6 מקומות ימינה ולבדוק אם נותרו 1-ים (על ידי & עם 1- למשל) - אבל אם המספר שקיבלתי הוא ש…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by xlSnaK,

מי שלומד בספר "יסודות מדעי המחשב בשפת C# " חלק א' אז זה ע"מ 93 תרגיל 9 ולמי שלא... אלגוריתם שקולט 3 משתנים המייצגים :יום,חודש,שנה. פלט אלגוריתם:התאריך של יום המחר **צריך לעשות את זה עם Switch ו break תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by eido300,

למה צריך את הproperty הרי עד כמה שראיתי בדרך כלל הקוד שלהם הולך כך: public int x { get {return this.x;} set {this.x = value;} } למה צריך להגדיר משהו חדש שיעשה את זה הרי זה מה שמשתנה רגיל עושה, לא? אם משתמשים בזה בשביל לבדוק את תקינות הקלט או משהו כזה, בסדר מובן, אבל רוב המקרים שראיתי הם סתם כמו הדוגמא, אז בעצם למה צריך אותם?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים