עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by orninyo,

שלום עשיתי את כל מה שצריך (אחרי קריאה של המון מדריכים): איפשרתי את php_oci8.dll בphp.ini אפילו כיוונתי את ה TNS_ADMIN לתקיה של הinstant client ועדיין כאשר אני מנסה להשתמש ב oci_connect אני מקבל Call to undefined function oci_connect() מישהו יכול להסביר לי איך מצליחים לעשות את זה? (אני על חלונות7 , אורקל 10g, PHP5+) תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Avigail111,

שלום,אני כעת בכתיבת פרויקט ונתקלתי בבעיה. הוספתי חלון(לחיצה ימנית על הפרויקט->הוסף->Window),לאחר מכן החלטתי לשנות את שמו,וזה גורם שהוא יהיה לא ניתן לשימוש יותר. אז איך משנים שם מבלי לפגוע 'בעבודה' איתו? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by idan17,

שלום, יש לי מכשיר Embedded שעובד בפרוטוקול TCP שבניתי החברה שאני עובד מולה טוענת כי לעבוד בפרוטוקול של HTTP יוסיף כ 50% לתעבורה של המידע, אני דיי מפקפק בנתונים האלו. האם מישהו יכול להסביר לי בכלליות למה מצב כזה יכול לקרות כאשר מעבירים נניח 1024 בתים של מידע בינארי בין המכשיר לשרת ? TCP עובד ב SOCKETS ועל כן באמת יעברו 1024 בתים HTTP יוסיף OVERHEAD של כמות מסוימת, נניח כמות קבועה של 100 בתים ( כל מיני פרמטרים וכ'ו שעוברים כמובן כ ASCII) ועוד 1024 בתים של מידע ולכן כמה אחוזים זה יוסיף לתעבורה ?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Ovid,

צריך עזרה בבקשה לממש אלגוריתם (אלא אם קיימות ספריות מוכנות שאפשר להשתמש בהן ) בג'אווה או אנדרויד. מדובר בשיטת הצפנה : Rijndael - 256 bit ECB mode תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. שלום. יש לי אתר שבו התקנתי את מערכת ההורדות paFileDB 3.6 של PHP Arena. כמו שיש באתר הזה. האתר שלי מורכב מעמוד בודד - דף הבית שהוא ב html ופורום. אני רוצה לשים את המערכת הורדות(את השלד עצמו) ולשים אותו כחלק מעמוד הבית. כלומר המערכת הורדות תיהיה בעמוד הראשי. השאלה היא ככה: המערכת היא ב php, איך אני מצרף אותה לדף html? תודה

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  6. Started by trojan,

טוב אז אני רק התחלתי C ויש לי קצת בסיס מפסקל אבל עדיין יש דברים שלא מובנים לי א) מה ההבדל בין void main() ל int main (void) ? הסוגריים הם אחרי הכתב כמובן פשוט כאן זה יוצא ככה ב) איך אני עושה חיבור משתנים ב printf ? יעני יש לי משתנה A ומשתנה B ואני רוצה לחבר אותם (בתור פעולת חשבון כמו 2+3) ובלי לבצע השמה במשתנה אחר C לדוגמא... (אם זה אפשרי) אההה... וד"א אני משתמש בקומפיילר של בורלנד

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. תמיד רציתי להיות מתכנת משחקי מחשב, אבל רק לאחרונה נכנסתי לזה ברצינות ואני רוצה לדעת מאיפה אני מתחיל. האתר היחידי שראיתי בינתיים הוא GameDev.Net ונראה שהוא נותן מענה מצוין לתוכניתן המשחקים המתחיל. האם אתם מכירים מקורות נוספים? חשוב לציין - המקצוע שלי הוא תוכניתן כך שניתן להניח שאני אוכל להתמודד עם שפות התכנות בהן משתמשים (c/c++). תודה

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by Yulia Kobzar,

שלום, התחלתי ללמוד פייתון לא מזמן ואני באה ללא שום רקע בתכנות אז אולי השאלות יראו לכם קצת פשוטות ובכל זאת אשמח עם תענו לי על זה. אני מנסה לכתוב תוכנית שדורשת: מספר מושלם הוא מספר השווה לסכום מחלקיו (סכום אשר אינו כולל את המספר עצמו). למשל 6 ו – 28 הם מספרים מושלמים, כי (6=1+2+3) ו – (28=1+2+4+7+14) כתוב פונקציה שקולטת מספרי n ומדפיסה אם המספר מושלם או לא. זה מה שכתבתי:import math def f4(): num=int(input("please enter a number: ") for i in range(num,1,-1) if(num%i==0) sum=sum+i-אני מקבלת שגיאה if(sum==num) print("perfect") else: print("not perf…

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by psycho killer,

אני רציתי לעשות גלרייה שכל התמונות נראות בקטן ועל כל תמונה שאני ילחץ היא תיפתח בחלון בנפרד אז במקום לעשות את זה ארוך ולשים תמונות קטנות ולינקים מצאתי סקריפט בתוכנה CASPER HTML אבל יש לי בעיה רואים את התמונות בגלרייה אבל בחלון שנפתח לא רואים כלום מישהו יודע למה??? <HTML> <HEAD> <TITLE></TITLE> <Meta Name='GENERATOR' content='Casper HTML'> <script> <!-- /*By George Chiang (WA JavaScript site www.abstract.simplenet.com) Credit must stay intact for use*/ function tile(bgname){ win2=window.open("","","width=380,height=380") if (win2){ win2.focus() win2.document.open() win2.document.write("<head><title>"+bgname+"</tit…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by almog barel,

אני עובד אל פרויקט פרטי שבוא אני צריך לבנות אתר דינאמי ואני מתכנת פייטון לאחר חיפןש רב של כלים חשבתי ללכת על iron-python כדי ליצור אתר וSilverlight אבל אני לא מוצא מידע בנושא אין לי הרבה ניסיון בבנית אתרים מהסוג הזה (אני בכוונה מנסה להיתחמק מ c# ) ואני לא יודע איך לקטוב את הקוד שמקשר את ה input ב html לחלק מהקוד שלי בpython אני צריך להישתמש בעיקר ב file, button וtext אם אפשר לפרט כמה שותר אני אשמח כי אני עובד אל זה כול השבוע ולא היתקדמתי הרבה בנוסף אם למיהוא יש גם מידע אל איך להעלות את הפרויקט לserver תודה מראש :s05: :s05: :s05: :s05: :s05: :s05: :s05:

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Martin,

שלום =] אני מתכנת אתר לפרויקט שאמור להיות הפרויקט בגרות S: והדבר היחיד שנשאר לי לעשות זה הרשאות גישה. כלומר שיהיו דפים שמשתמשים לא רשומים לא יכולים להיכנס אליהם. המטרה היא להשתמש בsession. ואני לא יודע איך עושים את זה. ניסיתי הכל, זה פשוט לא עובד. אוקי אז עשיתי טופס הרשמה שעובד והפרטים הולכים למסד נתונים. עכשיו בניתי את הדבר הבא: זה טופס ההתחברות: <html> <head></head> <body dir="rtl" bgcolor="#d8d8d8"> <b><u><font size="5" color="black"> התחברות </font></u></b> <br> <form action="chek_login.asp" method="post" name="conect"> <table cellspacing=5"> <tr> <td>כינוי </td> </tr…

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  12. Started by eylon5001,

נסיתי להתקין את התכונה מתקין והכול אבל כשנאי מנסה לפתוח את זה אני מקבל שגיאה 000F15A0 באתר שלהם כתוב שצריך להוריד VISUAL C++ הורדתי את זה ולא עשה כלום.. ניסיתי להוריד את הגירסה הישנה יותר של 2008 ועדיין בלי תוצאה אני עם WIN7 32BIT וכן הורדתי את הגירסה של 32 תודה מראש!

13. Started by Sharonk1,

אם יש מערך בעל 99 איברים, ובכל תא מספר כל שהוא בין 1 - 100 כך שיש מספר אחד שחסר מהי הדרך היעילה ביותר לגלות את המספר שחסר?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. חברים, יש לי תרגיל שאני כותב עכשיו. אני רוצה לעשות בדיקה על הדברים שכבר עשיתי, אבל המיין לא עובד לי: Compiling... poly32.cpp C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\MyProjects\poly3\poly32.cpp(256) : error C2065: 'cin' : undeclared identifier C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\MyProjects\poly3\poly32.cpp(256) : warning C4552: '>>' : operator has no effect; expected operator with side-effect Error executing cl.exe. אותו דבר עבור גם cout. למרות שעשיתי include <iostream> עבוד הקוד המצורף. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה הזאת. אני לא מבין למה זה קורה. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי, אני מחפש מערכת שתשמש לגלרית תמונות, שתהיה פשוטה ממבט חיצוני אך בעלת יכולות ניהול מתקדמים. למעשה, אני מחפש משהו בסגנון מערכת האלבומים של פייסבוק - יכולת להוסיף אלבומים, להוסיף תמונות, להוסיף כותרות לתמונות ולמחוק/לשנות את הסדר של התמונות הקיימות. הכל - מתוך ממשק WEB ללא כל ידע מוקדם במחשבים ו/או FTP וכו'. המערכת צריכה לעבוד ב-PHP. צריכה להיות יכולת לשלב את המערכת ב-template קיים. המראה החיצוני שלה צריך להיות מרשים (שזה לא יראה כמו משהו שילד בן 12 עשה), אך פשוט ולא מסורבל עם מיליון אופציות. מטרת המערכת היא לשמש כתיק עבודות, ולכן מערכות מלאות כמו coppermine הן overkill ולא מתאימות בעליל. דרישה קריטית נוספת - המערכת חייבת לתמוך בשמות קבצים בעברית. לא אכפת לי שתעש…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by nissim_y,

לתקופת נסיון 8)

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  17. שלום. אני יודע ליצור באמצעות winrar קובץ ארכיב אשר פורס את עצמו. בנוסף, יש באפשרויות SFX את האפשרות לבחור קובץ אחד מתוך הארכיב אשר בתום הפריסה יורץ אוטומטית. היות ואני בונה סקריפט שבין היתר יצטרך ליצור ולהשתמש בקובץ כזה, אני הייתי רוצה לדעת מה האופציה / סוויץ' בקונסול ע"מ ליצור ארכיב SFX שגם מריץ קובץ מתוך הארכיב בסוף הפריסה. כלומר, הGUI של winrar הוא לא אופציה במקרה הזה. תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by kobian,

שלום לכולם יש לי תיקיה עם מספר קבצים שאחד מהם זה XML ועוד תיקיה עם תמונות . עכשיו הבעיה היא שאני רוצה לעלות את הקובץ לאתר שלי והוא לא קורא אותם אבל קובץ SWF הוא כן יכול לקרוא. מה אני אמור לעשות שהוא יוכל לקורא אותם האים יש דרך להמיר אותם לSWF או דרך אחרת. תודה מראוש קובי

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום לכולם יש לי הגשה מחר לעבודה במת"מ ותאמת שקצת איחרתי בהתחלה שלה אני ישמח לעזרה ממכם זהוי תקופה די חנוקה עם כל המקצועות כל עזרה תתקבל בברכה (ADT (2 חלק א כתבו את קובץ המנשק . (interface) של ADT עבור פולינום עם מקדמים ממשיים . על ה -ADT לתמוך בפעולות הבאות : 1. יצירת פולינום 2 החזרת כל השורשים הממשיים של פולינום פתרונות המשוואה . ( P(x) = 0 ) - יכולים להיות פחות מ - n שורשים. 3 החזרת הפולינום שהוא תוצאת החלוקה של שני פולינומים נתונים זה בזה לתשומת לבכם . . ( : לפעמים התוצאה אינה פולינום סופי ). 14 החזרת אינדיקציה האם פולינום הוא פריק . (reducible). , כלומר האם קיימים שני פולינומים בעלי מעלה נמוכה יותר כך שהפולינום הנבדק שווה למכפלתם . 5 הריסת פולינום . .

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by AVISHATZ,

היי אני לומד לבד שפת c ואני כבר יודע לכתוב שורות קוד השאלה שלי איך אני מפתח מהשפה משהו מעבר לשורות קוד למשל אם אני כותב קוד לרשימת תלמידים שמחשב ממוצע ציונים וכדו איך אני עושה מזה ישום שאני אוכל להשתמש בו על כל מחשב?

21. Started by Davidaro,

שלום לכולם, ברשותי מטריצה בינארית כלשהי (לצורך העניין 10 על 10 אבל זה לא באמת משנה) אשר מייצגת מבוך. 0 - זה מקום שבו מותר לי להתקדם ו1 - זה מכשול/קיר שבו אסור לי לדרוך. אני שובר את הראש כבר למעלה משבוע ולא מוצא אלגוריתם מסויים, כיצד אפשר לבנות עץ, אשר ממפה את כל הדרכים האפשרויות שבהם אפשר ללכת מנקודה מסויימת מבלי לחזור על אותה נקודה פעמיים. אני יודע שאני אמור להשתמש במבנים אך לא במערכים נוספים מלבד המערך הדו מימדי שמכיל את המטריצה שלי. אשמח אם מישהו יוכל להעלות בפניי אלגוריתם כלשהו שפותר את הבעיה, אפילו באנגלית, אני פשוט לא מוצא אלגוריתם כזה בשום מקום מלבד אלגוריתמים שממפים לי את הדרך הכי קצרה או הכי ארוכה ממקום ליעד במבוך... תודה מראש לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by Dirb,

שלום רב, אסמבלי לדוס- אוקיי, אני יודע להפעיל את העכבר באסמבלי - mov ax,1 ו int 33h. אך מה הלאה? איפה נשמרים המיקום ומצב הכפתורים? תודה

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  23. Started by ~שירה,

אני מסמנת שורה בDATAGRID, את השורה אני יכולה למצוא עם selectItem, איך אני מקבלת את הערך של אחד התאים ?

24. חיפשתי בגוגל ואני לא חושב שהבנתי מה זה זה במקרה הflag שמשמש לדעת אם יש שארית מחלוקה? אם לא, איך אני מגלה אם יש שארית מחלוקה? (אני מניח שאני צריך להשתמש בפקודת קפיצה כלשהי שבודקת כמה דגלים מסויימים ולפי זה... איזו פקודה?)

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by Zelig,

אני עושה CListBox::AddString. הקוד עובד ב-MFC על win32. בניתי פרוייקט MFC אחר על windows mobile 5 SDK (כלומר windows CE). שמתי שם גם כן listbox. הקוד שעושה AddString הוא אותו דבר. גם נראה שהוא עובד, רק שהמחרוזת לא מופיעה ב-list box על המסך! כאילו אין חיבור בין המשתנה ב-Dialog לבין מה ש-MFC עובד איתו, אבל יש קוד שעושה DDX_Control. יש למישהו רעיון? עריכה: הבעיה היתה ששמתי אותו כחלק מ-group box, וwindows המטומטם צייר את ה-group box מעל מה שהוא מכיל, בניגוד לכל הגיון ובניגוד לאיך שהוא עובד על win32... התוצאה היתה שמה שחשבתי שהוא ה-list box היה למעשה ה-group box שהסתיר אותו.

• 0 תגובות
    • 653 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.