עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by יוספי,

שכתובhttps://snag.gy/JzIVPw.jpgמה זה אומר? זה ביחד ל BP או ל SP? אגב מה אפשר להבין לפי זה על מבנה המשתניםשאלה שניהשכתוב לי esp+20h כמה אני צריך ללכת מעל המבציע של ה SP?אם זה נראה ככהhttps://snag.gy/H5MeCK.jpg

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by OBR,

אני מחפשת חומר עזר בנושא רקורסיה,תרגילים,דוגמאות וכל דבר שיוכל לעזור לי קצת להבין את הנושא(מומלץ בעברית) אשמח לקבל עזרה תודה רבה(:

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by naor2,

אני מתחיל ללמוד אסמבלי. עד עכשיו זה רץ יופי אבל נתקלתי פה בתרגיל שאני לא בדיוק יודע איך לגשת אליו: "כתוב תוכנית המקבלת עשרה מספרים דרך פורט 1 ובודקת כמה מהם זוגיים. את תוצאת הבדיקה יש לכתוב לפורט 2. בתהליך הסימולציה יש לקלוט כל פעם נתון דרך פורט 1 ולבדוק האם הנתון שנקלט זוגי. במידה וכן, יש לעלות את ערך פורט 2. במידה ולא, יש לקלוט נתון חדש." אני יודע שפת C ממש טוב, עכשיו...מה אני צריך לעשות כדי לקלוט בלולאה בכלל 10 מספרים? כי אני מכיר שבאסמבלי אם אני לא מאתחל את הפורט בתוכנית אז לא ניתן להכניס לו נתונים אחרת. כאילו אני די הולך לאיבוד פה כי זה לא מסתדר לי עם שפות קודמות שאני מכיר. מישהו יכול רק לתת כיוון? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני מעוניין ללמוד שפות תכנות, על מנת שיעזור לי גם לתכנת בלינוקס וסתם בשביל הידע האישי. אני צריך שתמליצו לי על שפה שגם אני אוכל להשתמש בה ולבנות תוכנות לסימביאנים (לא חובה אבל ממש רצוי, עד כדי חשוב)\ כמו כן, אני צריך שתמליצו לי על ספרים לאותה השפה שהמלצתם. יש לי ידע בסיסי VB ובסיסי JAVA, אני יודע PASCAL וזהו בסה"כ. חשבתי ללמוד על C++, מה אתם אומרים על זה? תודה מראש, רומן.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by VanGogh,

שלום ליושבי הפורום. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לפתור קושיא, ואשמח לקבל את עזרתכם. הרי היא לפניכם: A 5-digit positive integer is entered through the keyboard. using recursion, write a function to calculate sum of digits of the 5-digit number: והרי הפונקציה שכתבתי: int DigitSum(int x) { int digit=0; if (x>0) { digit+=x%10; /* צבירה של ספרת האחדות */ DigitSum(x/10); /* רקורסיה לאחר שספרת האחדות קוצצה */ } else { return(digit); } } הרקורסיה עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שכל אימת שהפונקציה מזמנת את עצמה, היא מאפסת את digit, וכך לא מתבצעת צבירה של סכום הספרות. מאידך, אינני יכול לוותר על איפוס של digit... איך אפשר להתגבר על זה, או לכתוב את זה בדרך אחרת? תודה רבה מר…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by attiass,

enum ב-C מוגדרים by default להיות בגודל int כלומר : 4 בתים ב- C++ ה-enum מוגדר להיות הערך המינימלי האפשרי מבחינת אחסון. יש הרבה מאמרים / פתרונות שמוצעות באינטרנט, אבל אף אחת מהם לא מותאמת לקומפיילר של visual C++ 2005 האם יש אפשרות לשנות את הגודל הדיפולטיבי של enum ב- C ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by miaoo673,

בקוד הבא: #include <iostream> using namespace std; class A{ int i; public: A(int ii = 0) : i(ii) {} const A& operator+(const A& a) const{ return A(this->i + a.i); } const A& operator-(const A& a) const{ return A(this->i - a.i); } friend ostream& operator<<(ostream& out, const A& a){ out << a.i; return out; } }; void main(){ A a(5), b(3), c(7); cout << a + b - c; } בmain, פעולת החיבור מתנהגת כצפוי ומחזירה אובייקט A עם שדה i=8. אבל פעולת החיסור מתנהגת כאילו האופרנד השמאלי לא מאותחל בכלל. איפה יכולה להיות הטעות בקוד שלי?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by נועם עובד,

כתוב תוכנית שסורקת מהמשתמש את שמו והדפס את סכום ערכי האסקי של המחרוזת.

9. שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי לימודים אקדמאים. אני מעוניין ללמוד תואר במדעי המחשב במכללה. במכללה יש אפשרות לעשות קורסי בחירה-השאלה איזה קורסי בחירה הכי כדאי לעשות יש קורסי בחירה בנושא של רשתות. מה שרציתי לשאול האם לבחור בקורס זה, ומה האפשרויות שיש לי לעסוק בתחום אחר כך. כי עיקר התואר הוא בנושא תיכנות. מה נותן לי בעצם הקורסי בחירה ברשתות? חשוב לי לומר שלמדתי קורס לפני הצבא- שלא מאוד השקעתי בו דרך אגב,של טכנאי ומנהל רשת . ויש לי תעודה של טכנאי pc+רשתות. אני לא עובד בתחום ואין לי ניסיון. כמו שאמרתי לא השקעתי במיוחד בתחום זה. אז אני שוב חוזר ושואל האם התואר שאני יעשה במדעי המחשב עם הקורסי בחירה של רשתות(יש אולי 3 או 4 )יוכלו לעזור לי בתחום הרשת-אולי לעבוד …

10. Started by avive,

שבת שלום הביאו לנו את התרגיל הבא ואשמח לרעיון איך לכתוב אותו, תודה מראש סדרת פיבונאצ'י היא סדרת מספרים שבה כל איבר הוא סכום שני האיברים שקודמים לו. ערכו של האיבר ה-0 הוא 0 וערכו של האיבר הראשון הוא 1. סדרת פיבונאצ'י מתחילה כך: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 … כתבו תכנית המקבלת מיקום בסדרה ומחזירה את ערכו. דוגמה: עבור הקלט 7, הפלט יהיה 13. יש לוודא את תקינות הקלט. מיקום בסדרה לא יכול להיות מספר שלילי או שבר.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by shmulike,

אני מנסה לשלוח מידע דרך UDP בפייתון יש לי מחשב ראשון שהוא מוגדר לי כשרת עם IP קבוע (אני קבעתי 192.168.42.1) ומחשב שני שמתחבר אליו ב WIFI עם IP שגיליתי אותו דרך ה cmd, והוא ( 169.254.145.25) המחשב השני זיהה את השרת והתחבר אליו עם הסיסמא שקבעתי לרשת במחשב השני (client) אני מריץ את הקוד הבא כדי לשלוח מחרוזת פשוטה, רק לשם התחלה: import time # HOST = "localhost" HOST = "192.168.42.1" PORT = 5454 data = "my Text" s = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_DGRAM) s.connect((HOST,PORT)) while True: s.sendto(data,(HOST,PORT)) print "send: "+ data time.sleep(1) import socket ועל המחשב הראשון (server) אני מריץ את הקוד הזה כדי שיאזין לפורט המדובר: import time …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by gkman,

שלום לכולם התקנתי במחשב שלי את APACHE ושרת MYSQL בשביל לעבוד על פיתוח האתר שלי. וכדי להתחבר לmysql אני משתמש שה- host שווה ל-localhost והמשתמש הוא root אבל בשרת אחסון הנתונים שונים אז מה שניסיתי לעשות זה פתחתי קובץ בשם constant.php ובו כתבתי <?PHP define("MYSQL_HOST", "localhost"); define("MYSQL_USER", "root"); define("MYSQL_PASS", "pepper123"); define("MYSQL_DB", "dbdb"); ?> ואז פתחתי קובץ index.php שבו כתוב- <?php # call constants.php for database connection details require'constants.php'; //Make a MySQL Connection mysql_connect("MYSQL_HOST", "MYSQL_USER", "MYSQL_PASS") or die(mysql_error()); mysql_select_db("MYSQL_DB") or die(mysql_error());…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מישהו יכול לתת לי קוד ב HTML או JAVA שניתן לגלות IP אני רוצה שיכנסו לדף מסוים וכל אחד יראה את ה IP שלו

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אני עובדת עם אנגולר ו-C#. בקומפוננטה שלי אני מזמנת פונקציה מהסרוויס. כאשר הפונקציה בסרוויס היא סטטית- הכל עובד מצוין: מדפיס נתונים נכונים לקונסול ומוצגים הנתונים במסך הדפדפן. כאשר הפונקציה בסרוויס היא קריאת שרת אמיתית: מדפיס נתונים נכונים לקונסול (בדיוק אותו נתונים ואותו מבנה כמו בסטטי) ולא מוצגים נתונים במסך הדפדפן. החלק הסטטי של הקומפוננטה כן מוצג. כשאני מנסה להדפיס את המערך שקיבלתי מקריאת השרת, אז כמו שכבר ציינתי- זה מודפס לקונסול בצורה טובה עם ערכים נכונים, אך כאשר אני מנסה להדפיס את זה ב-html- זה מדפיס לי מערך ריק. בקונסול אין לי שגיאות, וגם בלשונית network רואים שקריאת השרת מחזירה סטטוס 200 ונתונים טובים בפורמט הרצוי. - ניסיתי לשאול את ה-gpt בהתכתבות ארוכה מה יכולה …

15. שאלתי היא, כאשר אני עושה אתר בasp.net הוא נמצא בעצם בספרית הC:\inetpub\wwwroot ולכל קובץ יש קובץ cs שמחובר אליו , שזה לפי הבנתי קובץ הסי שארפ יושב על השרת... וכאשר אני רוצה להקים את האתר שהוא יהיה ברשת בצורה ממשית אני פשוט מעתיק את כל הספריה מוצא שרת IIS שם אותו שם ורק מסמן איזה קובץ אני רוצה כ home page וזהו יש לי אתר שעובד בצורה של קליינט סרבר ועכשיו בלימודים הכניסו לנו איך ליצור שרת, שאני צריך לעשות ליסטינר ולשים את מספר הפורט שלו מה ההבדל אני לא יודע? מה הקטע בניהם הרי גם זה שרת וגם השני הרי שיוזר מבקש הודעת get באתר asp.net זה אוטומטי יודע איפה השרת למה אני צריך לעשות שרת עם כל האובייקטים האלה אם אני לא בדיוק צריך אותם

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. מה זה לעזאזל debug???? ???

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום. יש לי טופס מאוד פשוט לביצוע חיפוש באתר שמורכב רק משדה של טקסט וכפתור submit. עכשיו אני רוצה לוודא שיש ערך כלשהו (שהוא לא רווח) בשדה הטקסט לפני שאני שולח אותו לטיפול בדף PHP. איך אני עושה את זה? חשבתי לשנות את הכפתור מסוג submit לסוג button ולהוסיף שדה onclick שיריץ פונקציה בjavascript שתבדוק אם יש ערך ואם יש אז הוא יבצע את הפעולה submit אני רק לא יודע איך אני בדיוק כותב את זה...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אני רוצה למשל לבנות ספר טלפונים איך אני עושה שישמרו כל מספרי הטלפונים שנרשמים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by c5123,

יש לי את המחרוזת ואני רוצה לעשות משהו כזה: str="12+33+44=" str2; for(int i=0;str[i]!='=';i++) { if(str[i]!='+') str2[j]=str[i]; } אבל זה לא עובד אך אני יכל לעשות את זה ב C#?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Kudo,

שלום לכולם בפורום, ראשית כל, סליחה מראש אם אני בפורום הלא מתאים. אני מתכנת מתחיל ב phonegap, עם ידע בסיסי ב html, css, js. ומעוניין ליצור אפליקציה, שמתעדכנת באופן יומי/שבועי בתכני טקסט/וידאו/ואודיו. אך אינני יודע כיצד לגשת לתכנון אפליקציה כזאת... הכוונה שעם כתיבת הקוד עצמו אני אסתדר, אך אינני מרגיש שאני ניגש לבניית האפליקציה בצורה חכמה. זו לי הפעם הראשונה, שאני בונה אפליקציה שלא על בסיס אתר קיים..ומאוד חשוב לי לבנות אותה בצורה מסודרת, חכמה עם לראייה לטווח רחוק של תחזוקה נכונה. כך שאני מאד מתלבט.. האם אני צריך לרכוש שטח אחסון כלשהוא שעליו יישמרו קבצי הטקסט/וידאו/אודיו? האם כל שבוע אני אצטרך לעדכן את הקוד של האפליקציה…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Osh3r,

אשמח לעזרה בסעיף ב. אני לא מבין איפה טעיתי. תודה D:

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Yair Tz,

אהלן, בזמני החופשי תכנתתי CAPTCHA עבור הרשמה ו-LOGIN של מערכת שאני עובד עליה, מה דעתכם? (במידה ויהיה צורך, אעלה גם עמוד לבדיקה) עריכה - הרגע שמתי לב שהתמונות יצאו באיכות נוראית, "במציאות" הן יוצאות מצויין: עוד דבר, הסרתי את כל האותיות שקל לבלבל אותן דוגמת- i,l,2,s,5,o,0,q,Q וכו'.[br]פורסם בתאריך: 25.10.2008 בשעה 13:00:58 בחיי, 32 צפיות ו-0 תגובות?? :-\[attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by erone,

delete plz

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by adirze,

שלום, התחלתי לקרוא בדיוק על הספרייה הגרפית ולא כ"כ הבנתי כאן משהו לא הבנתי כ"כ מה המשמעות לכך שהמחלקה Container היא מסוג composite או היא מימוש של composite למה זה הופך אותו שונה ממחלקות נגזרות אחרות? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by falukky,

יש לי את השאלה הבאה: נתונות 3 מחלקות B, A ו- C כאשר מחלקה B יורשת מהמחלקה A והמחלקה C יורשת מהמחלקה B. כמו כן נתון שלמחלקה A מוגדרת התכונה x . כל המחלקות נמצאות באותו פרויקט. האם יש גישה מתוך הקוד של המחלקה C לתכונה x של המחלקה ?A סמנו מה נכון מהמשפטים הבאים: א. מתוך המחלקה C אין גישה לתכונות של המחלקה A אפילו אם הם מוגדרות כ- protected מכיוון שמדובר בשתי רמות של ירושה ב. יש גישה רק בתנאי שהתכונה x במחלקה A מוגדרת כ- protected או default ג. יש גישה לתכונה x של המחלקה A ע"י הפקודה super.super._x ד. יש גישה בכל מקרה מכיוון שהמחלקה C יורשת בעקיפין מהמחלקה A בעיקרון התשובה הנכונה היא ב' אבל רשום יש גישה רק בתנאי שהתכונה x במחלקה A מוגדרת כ- protected או default אבל אין איזכור…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.