תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
היי אני מעוניין ללמודת שפת תכנות אין לי ידע בנושא (אבל אחד המטרות שלי זה פיתוח משחקים לפלאפון) לא יודע באיזה שפה כידי או ממולץ להתחיל קודם עם תוכלו לעזור לי להגיד לי באיזה שפה כידי ולמה ?? תודה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
השרת שלנו (בחלק מההתקנות), לוקח יותר ויותר CPU עם הזמן. בסופו של דבר הוא מגיע לניצול של 100% CPU וגורם לכל המערכת לעבוד לאט מאוד. כתוב ב-CPP. אחרי ניתוח של קבצי לוג בגודל 15GB (ומציאת המון שום דבר), החלטתי לנסות profiler שיראה לי מה החלק שעובד קשה כ"כ. אני ממש לא מכיר profilers ל-linux, המלצות?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כי מיני דגימות שעשיתי עם התוכנה Wireshark, מעין כל מיני הקלטות מהאינטרנט ואני מעוניין לכתוב (ב-C#) כלי שמזריק את אותם הקלטות (Captures) ישר לכרטיס רשת במחשב שאני נמצא עליו ואין לי מושג איך בדיוק להתחיל, אשמח לעזרה ממי שמבין.
-
- 3 תגובות
- 938 צפיות
-
-
האם יש אפשרות להוסיף סימן של חץ/משולש לחלק מהעמודות בטבלה שכשלוחצים עליו מתמיינת הטבלה לפי העמודה הזו (מההתחלה לסוף, ולחיצה שניה מהסוף להתחלה)??
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני תמיד משתמש בreturn אבל אף פעם לא הבנתי מה הפירוש של המשפטים הבאים: return -1 return 1 return 0 איזה סוג ביטוי זה ? ומהו מבצע ?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הטבלה הבאה שאני מקבל אותה כסטרינג: =================================================================== IP Addresses value rate percent ------------------------------------------------------------------- 193.27.93.1 378 0.023606 88.73% 79.178.49.128 425 0.026541 99.77% 188.17.175.201 1 0.000062 0.23% 82.80.114.43 1 0.000062 0.23% 79.0.11.54 1 0.000062 0.23% 68.164.215.248 3 0.000187 0.70% 124.120.70.188 1 0.000062 0.23% 202.115.192.149 1 0.000062 0.23% 192.115.187.185 38 0.002373 8.92% 94.68.133.131 2 0.000125…
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-
-
היי, אני מחפש ספר ללימוד java. כרגע אני בתחילת לימודי י"ג בהנדסת תוכנה,ובתיכון למדתי c# 10 יחידות. אני מחפש ספר ברמה בסיסית+. תודה ,דור
-
- 4 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
שלום,רציתי לדעת אם מישהו יוכל לעזור לי לכיוון או לתת איזה אלגוריתם אשר ידפיס לי את המטריצה הבאה : 1 | 2 | 3| 4 | 5 | 6 |7 24|25|26|27|28|29|8 23|40|41|42|43|30|9 22|39|48|49|44|31|10 21|38|47|46|45|32|11 20|37|36|35|34|33|12 19|18|17|16|15|14|13 בעיקרון אכפת לי מהיעילות ומהדרך עצמה.
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
היי, עקב כמה מכשולים יש לי חודשיים לבנות פרוייקט סיום יד' ובחרתי דמקה. אפשר לשנות את החוקים אם צריך אז בחרתי שמלכה יכולה לזוז רק צעד אחד אבל לכל כיוון (באלכסון כמובן) וככה זה יהיה יותר פשוט. בכל מקרה אני ישמח לקבל רעיונות איך אני יודע אם אני בכיוון של ניצחון או במילים אחרות למנוסים פה: איך אני יודע איזה ניקוד לתת לכל לוח שאני בונה עץ משחק. דוגמא : בNIM, אם 2 השורות שוות בסיום התור של המחשב אז 100% המחשב ניצח במישחק אם הוא ימשיך ככה. בדמקה אין אפשרות לניצחון בטוח אבל איך אני יודע אם אני בכלל בכיוון? האם יש יותר מתנאי אחד שאני צריך לבדוק לפני שהמחשב עושה את הצעד שלו בדמקה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתחיל בכתיבת פרוייקט 5 יח' של אתר למכירת מכוניות. עיצבתי לוגו, וגם כמה בנרים לאתר, כדי להתחיל לבנות MasterPage ולהתחיל לעבוד. עם זאת אני מבולבל, אין לי מושג מאיפה להתחיל, קשה לי לקבל רעיונות לקונספט נכון לאתר, כמו דף התחברות נפרד למשתמשים או איזור להתחברות בדף הבית וכו'... האם משהו יכול להמליץ על אתר או מדריך בו כתוב כיצד הכי נכון לחלק את האתר, אילו דפים וקישורים נחוצים, ואילו טעויות לא לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לכתוב תוכנית מסויימת שתנגן קבצי Wireshark, יש לי קובץ exe שמסוגל לנגן את הקבצים האלו והשאלה שלי היא האם אפשרי שהתוכנית שלי תקרא לקובץ exe הזה ותוסיף לו עוד כמה פרמטרים אחרי ה-exe (כמו למשל Path ומספר מסויים שמייצג מהירות לצורך הדוגמא) איך עושים דבר כזה ?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, נכון שכותבים דרייבר אתה צריך להחתים אותו עם קובץ cat נכון? אז במידה והוררדתי דרייבר של realtek ואני אחתום את הcat בדרייבר שלי ,זה יעבוד?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך עזרה בציור של אליפסה מלאה בתיכנות בשפת C ב- OpenGL. אם מישהו מכיר אתר שמסביר איך עושים את זה, או אם יש פונקציה מובנית שעושה את זה זה יהיה מצויין. עד עכשיו מצאתי איך עושים אליפסה חלולה רק עם קו מיתאר וגם לא הצלחתי למצוא איך אני ממקם את האליפסה על המסך איפה שאני רוצה. האליפסה מופיע לי על ראשית הצירים. זאת הפונקציה שהשתמשתי בה (המרצה שלי שלח לי אותה): void DrawEllipse(float xradius, float yradius) { glBegin(GL_LINE_LOOP); for (int i=0; i <= 360; i++) { //convert degrees into radians float degInRad = i*DEG2RAD; glVertex2f(cos(degInRad)*xradius,sin(degInRad)*yradius); } glEnd(); } תודה לעוזרים...
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
קודם כל התרגיל מצורף בקובץ. כרגע אני מתמקד ב-2 הקלאסים הראשיים: Team ו-Game. לגבי vector of Games played by the team אני לא ממש מבין אם רוצים ממני מערך של משחקים לכל קבוצה או שאולי מתכוונים למערך של כל המשחקים של כל הקבוצות שנראה לי יותר הגיוני. int GameCount(Team t2) - במתודה הזו הייתי שמח לעזרה כי לא ממש הולך לי, מה שיש לי עד עכשיו זה זה: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Collections; using System.IO; namespace test { public class IncorrectTeamID : ApplicationException { public IncorrectTeamID(string message) : base(message) { } } public class Game { int HostTeamID; …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יצרתי Class Library ובו כתבתי את כל ה-Classes שלי, ניסיתי לעשות קליק ימני על הפרוייקט ואז יצרתי Class חדש ובו כתבתי את ה-Main אבל כשאני מריץ הם לא מכירים אחד את השני ואין לי מושג איך מוסיפים, ניסיתי קליק ימני על ה-Preferences ואז Add Preferences וניסיתי לבחור את הקובץ DLL שלי עם כל ה-Classes וזה לא הולך.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכוון למשל כשאני הולך ל-Start ואז Run ורושם למשל D: ונפתחת לי המחיצה של D, איך אני יכול לרשום את זה ב-C# ? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
סליחה על הבורות, התחלתי ללמוד את השפה לפני שבועיים. המטרה של התוכנה למצוא את המחלקים הראשוניים של מספר, אבל ללא חזרות. נגיד של 50 הם 2 ו 5 (לא 2, 5 ו 5). הצלחתי לכתוב את התוכנה ככה שתציג את כל המספרים, אבל אין לי מושג איך לסנן מספרים חוזרים ; [/font][font=arial]#include <stdio.h>[/font] [font=arial]void factor_rec(int n)[/font] [font=arial]{[/font] [font=arial] int i;[/font] [font=arial] for (i=2; i <= n; i++)[/font] [font=arial] { [/font] [font=arial] if (n%i==0)[/font] [font=arial] {[/font] [font=arial] printf("%d ", i);[/font] [font=arial] factor_rec(n/i);[/font] [font=arial] return;[/font] [font=arial] }[/font] [font=arial] }[/font] […
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בס"ד יצרתי (ב VisualStudio 2005) איזשהו WebApplication בשם EstateAgency, וקימפלתיו בהצלחה. הקימפול פותח חלון שבו כתובת הURL אינה המיקום הפיזי שבו יושב הפרוייקט וגם לא הנתיב הוירטואלי שלו שהוגדר ב IIS, אלא משהו כמו שרת פנימי של ה Visual. בסגנון: http://localhost:1111/Default.aspx. (- הפורט אחרי הנקודותיים משתנה מקימפול לקימפול). כשאני מנסה להריץ את הפרוייקט ב URL קלאסי, בסגנון http://localhost/root/sub/EstateAgency/Default.aspx אני מקבל את השגיאה הבאה: מה זה? הבעיה הקריטית היא כשאעלה את הפרוייקט לפרודקשן ואצטרך לפרסם את ה URL האמיתי, כמובן. תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
היי. סיימתי לעבוד על תוכנה (עבודה ארוכה של מספר שבועות שישבתי ימים ולילות), הכל עובד טוב ויפה, עד שניסיתי להוריד את התוכנה בעבודה, לראות איך היא עובדת במחשב אחר. ולמרבה ההפתעה, לאחר ההתקנה, ESET מצא וירוס מסוג Downloader Trojan SSA. (התוכנה שלי מורידה קבצים) מה עושים במקרה כזה? בESET משתמשים הרבה אנשים, ואם האנטי וירוס הזה יחסום לי את התוכנה, זה בעצם יחסום לי אחוז גדול מקהל היעד שאליו אני מכוון. אשמח לעצות! תודה מראש לכל מי שיעזור. עריכה: מוזר ביותר. בדקתי את אותו הקובץ באתרים שונים ואף אחד מהם לא מצא שום וירוס (כולל NOD32!) www.drweb-online.com Engine version: 5.0.2.3300 Total virus-finding records: 2608444 File size: 1.65 MB File MD5: c4b74710738d1de2bb4ffdb763420160 Be…
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני רוצה ליצור סקריפט ב-C# (זה השפה שאני לומד כרגע ואין לי נסיון בשום שפה אחרת) שברגע שאני לוחץ על קיצור מסויים במקלדת זה מכניס לי את הסיסמא שלי (באתרים מסויימים) שפשוט יכתוב לי סטרינג מסויים, איך עושים את זה ?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כתבתי בגאווה קלאס אשר יורש מ Applet עכשיו אני רוצה שירוץ על גבי דף HTML אבל לא ממש הבנתי איך אני משלב אותו בדף אם אפשר לקבל קצת מידע בנושא אשמח ... ניסיתי לעקוב אחרי כל מיני מדריכים באתר של SUN אבל זה לא ממש הלך... תמיד ה HTML הציג שגיאה למרות שדרך האקליפס ה APPLET רצה בסדר גמור.
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אני אמור לכתוב תוכנית שמתפקדת כ-Log כלומר כותבת את ההודעות לקובץ ושומרת, כמובן שהקובץ אמור לאגור את ההודעות גם אחרי שהתוכנית נסגרת, כתבתי משהו שעובד אבל אני לא בטוח שמותר לי לעשות ככה והאם לכך התכוונו וכמו כן איך אני אמור להתשמש במתודת ה-Dispose שנכתבה לי לאחר שה-Class שלי ירש מ-IDisposable: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.IO; using System.Collections; namespace Log { public class Log : IDisposable { public string Msg; public Log() { } public string PrintMessage() { return DateTime.Now + "Message: " + this.Msg; } public string GetMessage(int num) { …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, לאחרונה התחלתי ללמוד C#.. חשבתי לבנות תוכנית שמקבלת מספר בינארי, לדוגמא 111, ומחזירה את המספר בעשרוני(7).. הבעיה היא, שכדי להמיר מספר בינארי לעשרוני צריך לקחת כל ספרה בנפרד ולהכפיל אותה ב2 בחזקת המיקום.. מה שאומר, שאם אני מקבל מספר כמו 11001 אני צריך להפריד אותו ל 1 0 0 1 1 ואני לא יודע איך אפשר לעשות כזה דבר.. עוד דבר, מישהו מכיר אתר עם כל מיני פרויקטים קטנים עם קוד המקור שלהם ככה שאפשר לעבור על הקוד וללמוד ממנו? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בונה עכשיו משחק בPHP, המשחק מציג מספרים ראנדומאלים בטבלה (שנבנים על ידי הPHP) והשחקן צריך ללחוץ עליהם לפי הסדר. הכנתי כפתור "משחק חדש" שמעדכן את השעון אבל אני רוצה שהוא גם יפעיל מחדש את המשחק (כשאני עושה onclick). ניסיתי לשים את כל הקוד של הPHP בתור פונקציה ואז להריץ אותה, אבל זה לא עובד כבר ממהתחלה (וגם לא כשאני שם אותה בonclick). מישהו יכול לעזור לי עם דרך או לטעון את הדף מחדש, או להריץ איכשהו מחדש את הקוד של הPHP (אני אל ייודע אם זה אפשרי)? המון תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, אני צריכה לסיים (עד יום חמישי ) פרוייקט בגאווה אקליפס, בניית חנות וירטואלית, קניית מוצרים והוספתם לסל קניות ניהול טבלאות : לקוחות / מוצרים.. , כמו כן עלי להכין מס' דוחות בנושא. יצרתי טבלאות במסד נתונים באקסס , יצרתי קישור לגאווה עכשיו אני צריכה ליצור טפסים בגאווה, של עדכון, מחיקה והוספה לטבלאות . אם מישהו יודע לעשות את העבודה מוזמן ליצור עימי קשר העזרה תעשה בתשלום כמובן לאה
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-