עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. היי. אני מקליט לעצמי סדרות הטלוויזיה דרך כרטיס TV , וגודל הקובץ היוצא הוא 2-3 GB לשעה(!). הסיומת של הקובץ היוצא היא mpg (כרטיס ה-TV הוא עם מפענח חומרה). להלן גם תמונה מה-Gspot(הקלטה של 10 שניות). עכשיו אני מעוניין לכווץ אותו בשביל להעביר לCD (כ700MB), אולם אני נתקל במספר בעיות: 1 הVirtual Dub הרגיל לא מזהה אותו, ולכן אני משתמש בגירסה החדשה (VirtualDubMod) אולם בה לא ניתן לכווץ קול, ולכן אני צריך לבצע קידוד פעמיים. בפעם הראשונה עם הגירסה החדשה - בשביל לכווץ את התמונה, ובפעם השניה עם הישנה בשביל הקול (שבפעם השניה אני שוב מקודד את התמונה). 2 בשביל להגיע לאיכות טובה (...אחרי שתי פעילויות כיווץ ) הקובץ עדיין יוצא גדול. מישהו יכול לעזור לי להגדיר את הפרטים של הכיווץ, או…

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  2. Started by adlanm,

איך עובדים עם תת מערך? מה החוקיות? ואם אפשר אז הנה השאלה(בגרות קיץ 2004, 2 יחידות): נתון תת מערך דו מימדי בגודל 12X12 המכיל מספרים שלמים מ-1 עד 30 (כולל). במערך יש "רביעייה K" אם המספר K מופיע במערך ב-4 תאים של תת מערך בגודל 2X2. מה שצריך לעשות: בוליאני אם יש "רביעייה K" או לא.

3. Started by guyz6471,

שלום יש לי שאלה קצת מוזרה ואלי מפגרת אז בוקר טוב, האם מישהו יודע האם ואיך אני יכול להשתמש ב DLL שכתבתי שהוא לא COM במסגרת פרויקט ASP. יש לי אותו ב COM והוא עובד יחסית בסדר אבל בגלל כל מני אילוצים טכניים שקשורים למערכת שאני מתחבר אליה המערכת מתממשקת יותר טוב ב API שהוא לא מבוסס COM אז שוב השאלה האם ניתן להשתמש ב DLL רגיל (לא משנה C או VB כמובן) במסגרת עבודה ב ASP תחת IIS?

• 6 תגובות
    • 758 צפיות
  4. המורה שלנו הטיל עלינו פרויקט והייתי רוצה לשמוע עצות וטיפים על איך לעשות וכו'... המטלה: סימולציה של זבובים על המסך בעזרת X ו- Y וכל מיני פקודות שקשורים לכמות של הזבובים , פגישה של הזבובים (יצירת זבוב חדש) וכו'.. בבקשה עזרו ותנו טיפים עידכון: הנה הפרטים אני משתמש בC/C++ יש צורך ברשימות מקושרות (אחת הדרכים ליצור את התרגיל) הפרטים של זבוב: *זבוב הוא זכר או נקבה (ומיוצג על ידי X Y בהתאם) *לזבוב אורך חיים מוגבל *מפגש בין X ל Y יוצר זבוב חדש * כל מפגש מקצר את חיו של X ב 10% * כל מפגש מקצר את חיו של Y ב 5% *כאחר יחס X+Y לשטח = 80% תוחלת חיים קטנה ב50% // flyWorld.cpp // // A simulation of fly's by using X's and Y's // //** ספריות מוכללות **// //#include <all…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by pashpash1,

אני בונה למישהו אתר בתשלום והוא רוצה דף של שליחת מספר כרטיסי אשראי... איך אני עושה את הדף מאובטח וכיצד אני גורם לקח שהמידע ישלח אליו? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Dim findmark As String Dim reckmark Dim str findmark = InputBox("הכנס מספר קבוצה לאיתור קבוצה מבוקשת") If Len(findmark) = 0 Then Exit Sub With Adodc1.Recordset recmark = .Bookmark .MoveFirst .Find "num_kvuza = '" + findmark + "'" str = " select * from hanichim where num_kvuza =" & num_kvuza & " " Adodc2.RecordSource = str Adodc2.Refresh If .EOF Then MsgBox "קבוצה לא נמצאה" .Bookmark = recmark End If End With בעקרון זה ככה : יש שניי טבלאות , אחת חניכים והשניה קבוצות. השאילתא מחפשת מספר חניכים שנמצאים בקבוצה. התוכנית לא הצליחה לעבוד בשל השגיעה לאחר החיפוש תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 806 צפיות
  7. Started by MidNighT RaceR,

טוב ככ אני רוצה ללמוד C אין שום מושג לא ב-C ולא ב-C++ אני רוצה לדעת איפה אני יכול ללמוד את זה הורדתי כל מיני מדרכים שונים אבל הם לא הכי מובינים ולא הכי ברורים גם אין לי מישהו שיכול להסביר לי C אז בקיצר אני שואל אם מישהו מכיר אתר (רק בעברית!!!) שדרכו אני יכול ללמוד C או כל דרך אחרת שאני יכול ללמוד C תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אוקיי, זה טיפונת מסובך, אני אנסה להסביר את השאלה. יש לי טבלה פשוטה ב-Access, שאני מנסה להכניס אליה רשומה חדשה. הטבלה מורכבת מ-3 שדות. ID (מספור אוטומטי), שם, ומס' תעודת זהות. כשניסיתי להכניס רשומה במשפט INSERT כזה: insert into TestTable values (5, 'zvika', 123) הכל עבד. אבל כמו שציינתי קודם, השדה הראשון אמור להיות ממוספר אוטומטית. (כלומר כל רשומה חדשה תקבל ID+1 של הרשומה הקודמת) אז חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שכנראה המשפט אמור להיות: insert into TestTable values (DEFAULT, 'zvikaaa', 12312) אבל כשאני כותב אותו אני מקבל Exception שמעיר ש"לא ניתן ערך עבור אחד הפרמטרים". אני מתקשר עם בסיס הנתונים דרך תוכנית ב-C#. מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. לא משמן קיבלתי 100MB על Webhoster בשביל אתר. מכיוון שאני רוצה להתקין שם מערכת פורומים הורדתי את phpbb2. עכשיו נאמר לי שאני צריך להתקין בשביל זה Sql Database, אז הורדתי MySql ל- Windwos (המערכת הפעלה שלי בבית). עכשיו עשיית Extract לשניהם על המחשב שלי אבל אין לי מושג איך אני מעלה אותם על השרת שלי וגורם להם לפעול. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. היום מצאתי את עצמי יושב וחושב על "בתור מתכנת, מה תכנות ב64ביט יתן לי כיום?", הרי לי לא ידוע על שום אפשרות שאפשר לעשות ב64 ביט ולא ב32 ביט. אז משם התעניינתי בנושא הזה, וחיפשתי בגוגל כל מיני קודים לתוכניות שפועלות רק ב64ביט (בכל מיני שפות תכנות), ולראות איפה בא לידי ביטוי השוני. אבל החיפושים לא העלו שום תוצאות. אז אני מפנה את השאלה שלי אליכם. האם באמת יש פעולות שאפשר לעשות בסביבת 64ביט שלא ניתנות לביצוע בסביבת 32 ביט? באילו שפות תכנות וע"י אילו תוכנות אני יכול לתכנת יישומים שינצלו את יכולות ה64 ביט?

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  11. Started by b-nary,

ד"א יש לי מחסור חמור מאוד ברעיונות לתוכנות, אם מישהו יכול לתרום קצת אז אני אשמח אז אלה התוכנות: 1. תוכנת בנצ'מארק חמודה שנקראת STRI=Super TRI=Super TRIangle שמאמצת את היכולות האריתמטיות של המעבד ע"י שימוש בסינוס, קוסינוס וטנגנס. 2. תוכנה חמודה שנקראת MC=Messenger Crazy. היא מחליפה כל שניה וחצי (או לפי כמות הזמן שאתם תקבעו לה) בין המצבים "נראה כלא מחובר" ו"מחובר" במסנג'ר, וכך לכל מי שברשימה שלכם מופיע הרבה פעמים החלון "[השם שלכם] התחבר". (כמובן שבמקום [השם שלכם] מופיע השם שלכם. הבעיה שלה - פועלת על מסנג'ר עד גרסה 4.7. גרסה שהיא מעל 4.7 לא תעבוד עם התוכנה הזו. 3. אותה התוכנה, רק שהיא נקראת MCPE=Messenger Crazy Passover Edition/Messenger Crazy Platinum Edition, מה שתרצו…

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  12. Started by adiperets-xsen,

1. כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: for (i=0; i<=5;i++) print a;] 1 5 6 לא תודפס האות a 2. בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: j=0; for (i=0 ; i<4 ; i++) j=j+i*2; 6 10 12 14 6. כמה בתים (bytes) של זכרון יש ב-200 קילו-בייט? 200000 200 204800 200120 7. איזה מהכתובות הבאות אינה חוקית ב-ipv4 ? 192.168.1.216 10.0.1.54 172.16.311.4 128.66.255.255 8. בשפת C, מה תדפיס למסך השורה הבאה: printf("%d + %d = %d",5,8,5+8); 5 + 8 = 5 + 8 8 + 5 = 13 8 + 5,8,5 %d + %d = %d 9. אתר מכיל דף login מסוים (עם שדה משתמש וסיסמא), איזה קלט היית מזין בשדה המשתמש על מנת לעקוף את מנגנון הזיהוי באמצעות התקפת SQL Injection? admin' select password=no;-- admin' and…

• 6 תגובות
    • 12.3k צפיות
  13. Started by Zeev86,

יש לי שלוש מחשבים בבית. כתבתי תוכנת צאט פשוטה ששולחת נתונים עם winsock. ניסיתי פורט 81, 2021 (זה שנתתם בדוגמא האחרונה בdotnet) וכל פורט אפשרי אחר. ממחשב נייד (Win7) למחשב נייח (Win7) הכל עובד בסדר. אבל כשאני מנסה להתחבר ממחשב נייד למחשב נייח ב' (WinXP), אין שום סימן לקבלת מידע. מה יכולה להיות הבעיה? במחשב הנייח ב' הבעייתי פתחתי פורטים ב: - NOD32 - TP Link port forwarding - WinXP Firewall שום דבר לא עזר. עשיתי אתחול לראוטר, גם לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Kirma,

שלום אני רוצה לחתוך משתנה מסוים עד למילה מסוימת לצורך ההמחשה המשתנה הוא $post והוא מכיל line1 line2 line3 <!over> line4 line5 עכשיו אני לחתוך את המשתנה ברגע שמגיעה המילה "<!over>" (לא כולל) * חשוב לציין שאין קשר למספר השורות (לפעמים זה יופיע אחרי שתי שורות ולפעמים אחרי 5 שורות) ניסיתי לעשות עם explode ועם strpos ללא הצלחה .. תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  15. שלום יצרתי קשר בין התוכנה שכתבתי ל-DB ואני צריך להדפיס טבלה לתוך JFrame (צריך להשתמש ב-Graphics). ואומר שההתחלה של המתודה צריכה להיות: public void name(Graphics g) איך עושים את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. בגדול זה אמור להיכתב במטלב, אבל גם אלגוריתם\רעיון יעזרו. בלי לולאות\רקורסיות\דברים מתחכמים אחרים שעושים דברים דומים תודה

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by dtssupport,

אני לא בטוח שכאן המקום כי אני אישית לא מתכנת. יש לנו כאן מס מחשבים עם ויזואל סטודיו 2008 עם חבילת שירות 1. במחשב אחד התחילה לפני כמה ימים בעיה שברגע שנכנסים לעבודה נתקע עד שעולה משהו ובנוסף במשאבי מערכת השימוש מעבד קופץ ל-50% . מצאתי בגוגל מספר אנשים עם בעיה דומה אבל לא ראיתי אפילו פתרון אחד. מישהו מכיר ? יודע ? רעיון מה לבדוק ? תודה.

• 6 תגובות
    • 752 צפיות
  18. Started by omfir,

כאשר אני מנסה להדפיס ערך של משתנה בפורמט של printf בתוך הswitch case השני מוחזר לי ערך שגוי במקום הערך הנכון... בנוסף,ראיתי שלהבדיל מהדפסת משתנה אין בעיה להדפיס סתם מחרוזת וכלן ניסתי type casting from double to char אבל לא הצלחתי... להלן קטע הקוד.. #include <stdio.h> switch (to){ case 'K': sum*=K; break; case 'C': sum*=C; break; case 'I': sum*=I; break; case 'F': sum*=F; break; case 'Y':sum*=Y; sprintf(b,"%lf",∑);;break; case 'L': sum*=L; break; } return 0; }

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, אני מתכנן לבנות מערכת מידע קטנה לארגון. המערכת תכלול אתר אינטרנט ומסד נתונים. האתר יכלול בין השאר טפסים, קריאה וכתיבה מתוך מס"ד נתונים ואיבוד ההמידע שיזון ע"י המשתמש באתר. יש לי ידע נרחב בOOP עיקר התכנות התבצע בJAVA ובניית אתרים בHTML. אני מתלבט באיזה שפת תכנות להשתמש כדי לקשר בין השניים? חשבתי להשתמש בJSP כי השפה זהה לJAVA. העניין שבגלל שהולך להיות שם קטע קוד לא פשוט אני חושש שאני אסתבך עם קימפול ודיבאגינג. באיזה שפה אתם הייתם ממלצים לי לבנות את האתר? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by xzamer,

שלום חברים! למבינים שבכם בשפת הפיתוח CSS, אתם כנראה יודעים שיש בעיה עם התגאמת הקוד ל INTERTNET EXPLORER, כלומר, אותו קוד שנראה טוב ב CHROME ו FIREFOX פשוט נראה שונה ב IE על כל גירסאותיו, ואז נראה כאילו האתר אינו מעוצב וכתוב נכון, שאלתי היא חברים, האם יש תוכנה, או סקריפט כלשהו, המאפשר המרה של קובץ CSS תקין (שעובד מצויין ב FIREFOX ו CHROME ) לגירסאות של Internet Explorer 7 ומעלה.. לאחרונה אני נתקל בקבצי CSS תקינים אשר אינם מוצגים היטב בדפדפן של מייקרוסופט, חשבתי שאם מדובר בבעיה נפוצה, אולי ישנה תוכנה או סקריפט שיכול לתרגם קוד מוכן ולהתאימו לדפדפן של מייקרוסופט, כמו שציינתי - 7 Internet Explorer ומעלה, אשמח לקבל טיפים, עזרה או פיתרון אפשרי! תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני רוצה לכתוב תוכנית שבה אני מכניס מספר מסויים (למשל 20 שמייצב תו רווח) והתוכנית מראה לי את התו שלו תודה.

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  22. Started by binyamin1001,

המתרגל שלנו באחד הקורסים, הציג בפנינו את הקוד הבא: const int a = 5; int *b = (int *(&a; *b++; cout<<a<<endl; cout<<*b<<; הוא טען שהרצה של הקוד הזה תעשה לנו "לא נעים בבטן", ובאמת - הקוד הזה מעלה מחשבות. הוא יספר שהקוד נבדק על מהדר VisualStudio, וגם על Unix - ובשניהם הריץ את התוצאה המזעזעת 5,6. השאלה שלי היא כזאת - האם אין כאן סתירה לתקן? התקן לא מגדיר את ה const כמו define, ולכן אין לו כתובת כלל? (שאלה נוספת שעולה בעקבות השאלה הקודמת היא, אם התקן מגדיר את const כמשתנה ללא כתובת, איך מתקיים const_cast?) יהיה נחמד לקבל תשובה ברמת התיאוריה תודה מראש! נ.ב - מתנצל אם הסוגריים טיפ'לה לא מסודרת.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by raiman1,

public static bool Sod( int[] a, interface k) { for(int i=0,i<a.Length-1,i++) { int j=i+1; while(j<a.Length) { if(a[i] + a[j] ==k) return true; j++ } } return false; הפעולה מקבלת מערך של מספרים שלמים ומספר שלם K. מחזירה אמת אם יש במערך שתי מספרים שסכומם K ושקר אחרת. אני דיי גרוע ביעילות אז אני אודה לכם אם תוכלו לומר לי איך מוצאים מה היעילות של הפעולה הזאת... תודה!!!

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  24. Started by איגור,

אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, כך שהידע שלי ב-C מוגבל למה שעברנו עד כה בשיעורים. אני קצת מיואש, לכן אשמח לעזרה בנושא. להלן הלינק לשאלה במלואה: http://img847.imageshack.us/img847/1818/tichnut2.p... דגשים בשאלה: המערך המוזן על ידי המשתמש רשאי להכיל מספרים שלמים (חיוביים ושליליים) וכמות האיברים בתת הסדרה שסכומם הוא מספר המטרה יכול להיות בין 1 לאינסוף. אם יש במערך שתי תתי סדרות או יותר אז מספיק להחזיר רק אחת מהן. ישבתי על השאלה הזו שעות ואני לא מצליח להבין איך לבנות את התוכנית כך שתעבור על כל האפשרויות הקיימות... רקורסיה נראית לי בלתי אפשרית משום שרקורסיבית ניתן לחבר רק מספרים סמוכים ואילו אם סכום המטרה מורכב מאיבר ראשון ואיבר חמישי במערך אז רקורסיה ל…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by omri123,

למישהו יש רעיון איך אני כותב תוכנית כזו? הדרכים שחשבתי לא יעילות ואני מגיע איתם למבוי סתום. התוכנית המקורית אמורה לקבל משפט ממחרוזת ולהציג בטבלה שמחולקת ל26 עמודות (כמספר האלפאבית) ושורות כמספר המילים את המקומות בהם מופיעה האות בכל מילה. לדוגמא: עבור המשפט "I did " אני אמור לקבל את הטבלה הבאה a b c d e f g h i g k l m.... 1 2 13 כלומר האות I מופיעה במילה הראשונה במקום הראשון ובמילה השניה במקום השני ואילו האות D מופיעה במילה השניה (שורה שניה) במקום הראשון והשלישי לכן חשבתי לפרק את המשפט למילים ולטפל בכל מילה בניפרד, כל הצעה לכיוון כתיבת תוכנית תתקבל בברכה (האותיות לא אמורות להיות מודפסות אלא רק טבלת מספרים)

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים