תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני מריץ פקודת SQL שסופרת רשומות ע"פ תאריך מסויים שנקלט, הכל רץ טוב, אבל כשמכניסים יום בין ה- 02 ל- 12 פקודת ה Count מתעלמת מהרשומות ומחזירה 0 (למרות שהפקודה הכללית של החזרת הרשומה הראשונה שמכילה תאריך זה עובדת). אני משתמש בפורמט dd/mm/yyyy בשליחה לתוך ה SQL (פורמט קבוע מראש ע"י התוכנה). למישהו יש רעיון לתיקון?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי פונקציה שמבצעת מעבר רקוקסיבי על כל מערכת הקבצים במערכת . הפונקציה נקראת כתרד נפרד וכרגע מדפיסה פרטי קבצים לקונסול . אני מעוניין ליצור את התרד הזה בלחיצה על כפתור בטופס, ובמקום ההדפסה לקונסול אני רוצה הדפסה ללייבל שממוקם על הטופס . השגיאה שאני מקבל מדברת על זה שהלייבל נוצר כתרד אחר ואני מבקש לשנות אותו מהתרד שיצרתי CROSS THREAD OPERATION . אני כותב בסי # אשמח להסבר קצר איך אני מתגבר על זה. תודה חברים .
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה לעשות לי סדר במונחים האלה? עשיתי חיפוש בגוגל אבל לא ממש הצלחתי להבין מתי מחלקה מוגדרת כך. תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שינוי צבע במסך של וויזואל סטודיו??? משהו יודע????
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך אני יכול לקלוט מספר שלם מהמשתמש כlong ולהעביר אותו למערך כך שכל סיפרה במספר השלם תישמר במערך בנפרד? תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הפונקציה מקבלת מערך סטטי של מצביעים בגודל SIZE קולטת שם משתמש ובודק האם יש כזה.. void LOGIN(char* A[SIZE],char PASS[][COLS]) { int i,j,k; char logname[63]; puts("Please enter a user name:"); fflush(stdin); gets(logname); for(i=0;i<SIZE;i++) { if(A[i]==logname) { printf("%s",logname); } } } אני נורא אשמח אם מישהו יסביר לי לעומק מה הבעיה כי כאמור מצביעים זה חומר מבלבל קצת. ניסיתי לדבג את הקוד אבל אני לא מבין 100% מצביעים כך שהסבירות שאני אעלה על זה נמוכה כרגע..
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בקטע קוד מוקצים 3 מערכי מספרים באופן דינאמי. גודלם לא ידוע מראש. בהנחה שיש מספרים בתוך בערכים- האם יש אפשרות להדפיס את תוכן המערכים בלולאה חדשה ללא שימוש ב-x? int **p=(int**)malloc(3*sizeof(int**)); for (i=0; i<3; i++) { x=rand()+1; p[i]=(int*) malloc(x*sizeof(int)); }
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, למי (שעדיין) חושב שהורשה היא מומלצת או כדאית - כדאי לקרוא את הפוסט הבא: http://www.softwarearchiblog.com/2012/02/object-oriented.html ליאור
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה התוכנית: [code#include <stdio.h> int main() { int bL; /* big letters counter*/ int sL; /*small letter counter*/ int i; char letter; sL = 0; bL = 0; for (i = 0; i < 3; i++) { printf("enter a letter: \n"); scanf("%c", &letter); if (letter >= 97 && letter <= 122) sL = sL + 1; if (letter >= 65 && letter <= 90) bL = bL + 1; } printf("the number of small letter %d \n the number of big letter %d", sL, bL); return 0;] תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן בזמן האחרון עלו לי רעיונות לגבי הקמת רשת חברתית חדשה אך אין לי מושג לגבי העלות האמיתית של פרוייקט כזה. בתור בנאדם שטכנולוגיה זה לא הצד החזק שלו, אשמח לעזרתכם הבנת מרכיבי המערכת ועל מה צריך בעצם לשלם על בנייה של אתר או רעיון(מעצב, מתכנת, שרת, דומיין וכו'בהנחה שהאנשים איתם אני עובד הם פרילנסרים ) כמה מאפיינים של הרשת שיש לי בראש : היא תכלול בסיס משתמשים גבוה, עיצוב קל, צטים, העלאת תמונות, תשלום, חלוקה לתתי אזורים או פורומים. אם צריך עוד קווים כלליים על מנת לעזור להעריך על מה צריך לשלם בעצם, אשמח אם תבהירו לי שכן, הפן הטכנולוגי אינו החזק ביותר אצלי (: . תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב,אני אתאר את הבעיה בקצרה: אני יודע כיצד להשתמש בפונקציה,וכיצד להשתמש בפרוצדורה [כלומר-כיצד לכתוב פרוצדורות ופונקציות משל עצמי ולהשתמש בהן] אבל אין לי מושג מתי אני צריך להשתמש בפונקציה,ומתי בפרוצדורה... הבנתי שפונקציה אמורה להחזיר רק ערך אחד,ואילו פרוצדורה יכולה להחזיר מחרוזות שלמות,מערכים שלמים,ולהדפיס הוראות ללא משתנים. מתי אני משתמש בכל אחד מהם? :-\ *לדוגמא: "כתוב שגרה[פרוצדורה או פונקציה] שמקבלת מערך דו מימדי ומחזירה את מקום המס' הקטן ביותר" במה להשתמש?זה נראה לי הגיוני להשתמש גם בפונקציה וגם בפרוצדורה? תודה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך מוציאים מספר אקראי נורמלי? ב C++ הייתי עושה: srand(time(0)); random(); מה עושים ב C#?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , יש לי תוכנה ב c# שמציגה נתונים מספריים. בהנחה שאין לי גישה לקוד של התוכנה, מה הדרך הכי פשוטה ליצור התראה במחשב שתתריע על ירידה מתחת לערך מסויים בתוכנה. למשל הצראה קולית?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי קובץ במחשב עם הוראות להפעלת מצלמה. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לפתוח את הקובץ הזה. נאמר לי שזה קשור לאפליקציות של ג'אווה. האם יש פה מישהו שיכול לנסות לפתוח עבורי את הקובץ הזה ולשלוח לי אותו חזרה בפורמט של וורד או כתבן? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ניסיתי עם sscanf ן strtof ולא עובד לי. מה עוד אפשר לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לשפר את הביצועים כאשר אני מריץ שאילתות.. וכן אני קראתי כבר על אינדקסים הבנתי שיש עוד דרכים שניתן להאיץ ולשפר ביצועים אשמח אם תפרטו לי נושאים ששווה לי ללמוד... אני מרגיש שאני לא הכי שולט בכל הנושא הזה ... לא ברמה שהייתי רוצה לדעת
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר עזר לי ואני מצליח לקרוא מקובץ, אבל לא לקרוא ולרשום ביחד... StreamReader x = new StreamReader(game_path_txt.Text + "\\settings.ini"); StreamWriter f = new StreamWriter(game_path_txt.Text + "\\settings.ini"); if (x.ReadLine().IndexOf("ORIGINAL") >= 0) { f.Write("MODDED"); radioButton1.Checked = false; radioButton2.Checked = true; } x.BaseStream.Seek(0, SeekOrigin.Begin); if (x.ReadLine().IndexOf("MODDED") >= 0) { f.Write("ORIGINAL"); radioButton1.Checked = true; radioButton2.Checked = false; } יש לי את הקוד הזה... אבל אני מקבל שגיאה שהקובץ נמצא בשימוש.. דבאג הראה ש…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אם נתונה לי רשימה מקושרת: typedef struct timer_s{ int time; fun_t fun; struct timer_s* next; } timer; לא הבנתי מה המשמעות של: timer; הרי מבנה הרשימה נמצא תחת הסוגריים המסולסלות... תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, לאחרונה התחלתי ללמוד C#.. חשבתי לבנות תוכנית שמקבלת מספר בינארי, לדוגמא 111, ומחזירה את המספר בעשרוני(7).. הבעיה היא, שכדי להמיר מספר בינארי לעשרוני צריך לקחת כל ספרה בנפרד ולהכפיל אותה ב2 בחזקת המיקום.. מה שאומר, שאם אני מקבל מספר כמו 11001 אני צריך להפריד אותו ל 1 0 0 1 1 ואני לא יודע איך אפשר לעשות כזה דבר.. עוד דבר, מישהו מכיר אתר עם כל מיני פרויקטים קטנים עם קוד המקור שלהם ככה שאפשר לעבור על הקוד וללמוד ממנו? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יצרתי פרויקט בJAVA המכיל 5 חלונות (חלון ועוד ארבעה פאנלים הנמצאים בו) בכל חלון אני מקבלת ההערה כזו: מה זה אומר?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות הרשמה לאתר שלי..שאנשים ירשמו וכאלה.. ואני רוצה לעשות מערכת דירוגים לאתר שלי וצפיה לפי המומלצים או הנצפים(כמו ביוטוב) ואני רוצה גם לבנות פורום יפה כזה כמו פה! עכשיו למדתי קצת HTML ולא מצאתי שום קשר מישהו יכול להדריך אותי קצת איך עושים כל דבר פה?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן איך אני יכול להעביר תו באנגלית לתו בעברית (לפי המקלדת)? לדוגמא - אם התו הוא 'ג' אז שיהיה d . תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, התוכנה שלי מבוססת על קריאת קובץ טקסט (שורה שורה) ואמורה לשמור מילים מסוימות מהטקסט ולאחר מכן לעבד אותם. לפי איך שאני רוצה לבנות את זה, כל הנתונים שאצטרך לשמור מהשורה ייכנסו ל-struct אחד שיצביע על הבא אחריו. אני רוצה להשתמש ב-malloc כדי לשמור ולקשר אותם אחד לשני. המבנה בעצם צריך להכיל כמה מחרוזות ואולי מספרים. הבעיה כשאני מקצה בעצם זיכרון, אני מקצה זיכרון למצביעים, לא למחרוזות שלמות. אני כמובן לא רוצה אחרי זה להתעסק עם הקצאת מחרוזת ולהצביע עליה (זה יקשה על שחרור הזיכרון בסיום התכנית). קיצד נכון לעשות את זה? כרגע ה-struct שלי בנוי כך פחות או יותר: struct abc { char *a; char *b; struct abc *next; } הכי חשוב לי האפשרות לשמור מילים בתוך ה-struct עם malloc ולשחרר א…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בניתי קובץ של מסד נתונים (.mdf) בעזרת Visual C# Express 2005. אל הקובץ הזה אני רוצה להתחבר בעזרת SQLConnection. הבעיה היא שב- ConnenctionString אני חייב לרשום את הכתובת המלאה של הקובץ, ואני לא יכול לרשום כתובת יחסית (כלומר אני חייב לרשום C:\Document and Settings וכו'). מישהו יודע על איזושהי דרך לתת כתובת יחסית ככה שזה יפעל על כל מחשב, ואני לא אצטרך לשנות את המיקום כל פעם? הוספתי גם את תרשים קבצי הפרוייקט שלי, מי שצריך. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת הייתי רוצה לדעת איך אני בונה מנוע חיפוש שמשלים לבד את הטקסט מתוך מסד נתונים קיים. (לדוגמה כמו בגוגל).
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-