תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות גלרייה אבל אין לי דרך יעילה לעשות את זה, אני רוצה שיהיה לי כפתור של תמונה הבאה והתמונה הקודמת, או שהמבקר יוכל לבחור תמונה ושהחלון של התמונה ייפתח הוא יוכל גם שם לעבור תמונות, ושם שהוא ירצה להחליף תמונה יהיו לו כפתורים: תמונה הבאה או הקודמת או שיוצגו לו למטה כל התמונות בקטן והוא יוכל לבחור באיזה תמונה שהוא רוצה ואז היה תופיע לו. ואין לי דרך טובה לעשות את זה.. כי אני לא יתחיל לתת קישור לכל תמונה, אני בטוח שצריך לעבוד פה עם מסד נתונים או משהו אבל אין לי רעיון. אם למישהו יש מדריך או משהו אני יודה לו
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כך הפורטל החדש שאני בונה נראה (במצב משתמש מחובר) http://img2.timg.co.il/forums/1_152262511.png התפריט העילון פותח את התוכן שלו באותו חלון בעזרת אג'קס החלון הנ"ל משנה את גודלו בהתאם שיניתי את הגרפיקה של הפתק כמו שאתם רואים וניתן לגרור אותו לכל מקום כל לחיצה על החלון או על הפתק או דברים אחרים מעלה את ה ZINDEX שלו ומעלה אותו כך שתמיד יהיה עליון אבל אני בבעיה: איך כדי לעשות את התיקיות ולהציג למשתמש שהוא נמצא במצב מחובר עם שם המשתמש שלו? אם לפתוח את התוכן של התיקיות באותו החלון? מה אתם אומרים? הצעות לשיפור יתקבלו בברכה!!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.deanthreads.co.cc/ יהיו רק קישורים אבל מה שמרפיע לי עכשיו זה שהטקסט נכתב על הרקע מה אני יכול להשים שיסתיר את הרקע באמצע ויהיה איפה שהטקסט ?
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני בונה דף HTML ואני רוצה להכניס בו צ'אט פשוט, מן חלון עם כל ההודעות, לא משהו מיוחד, יש קוד פשוט של העתק הדבק או שצריך לקנפג את זה בצורה מסוימת? בנוסף רציתי להוסיף סקר, גם לזה יש קוד פשוט של העתק הדבק? תודה עריכה: עבדתי לפי המדריך הזה ויצרתי קובץ HTML אחד ו3 קבצי ASP אבל כאשר אני מקיש את השם משתמש הוא מציג לי את תוכלת קובץ הASP ולא משתמש בו (ניסיתי את זה על המחשב ולא העלתי את זה לרשת) אני מצטער על כל הבלאגן שיש בהודעה, פשוט מצאתי תשובות. אם אני רוצה לעצב דף HTML, באיזה גודל לבחור בפוטושופ?
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אז אני בונה מערכת ממש פשוטה של פורום, אבל יש לי מספר בעיות. אז ככה הרעיון הוא, שאתה רושם תגובה בתוך textarea מה שרשמת נשלח לקובץ MDB בטבלה שנגיד יקראו לה posts ואז בדף של הדיון יודפסו התגובות. עכשיו, הבעיה היא שב-ACCESS יש לי מגבלה של 250 תווים אם זה טקסט, ואני כמובן רוצה שהמגלבה תהיה הרבה יותר ארוכה. בעיה שנייה היא, שאני כותב תגובה ויורד שורה שהתגובה נשלחת לקובץ MDB הוא לא יודע איך לרדת שורה והוא כותב לי את הכל בשורה אחת, איך אני גורם לו לרדת שורה? דבר אחרון זה אני רוצה שיהיה בכל כותרת את המס' תגובות לאותו דיון, אני יודע שזה עם counter אבל אני לא ממש בקיא בשפת ASP אז אני צריך עזרה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
כשבונים אתר, בין אם בכוחות עצמכם ובין אם בעזרת גורם מקצועי, יש לא מעט החלטות שצריך לקבל בתהליך. אחת ההחלטות הראשונות והחשובות ביותר היא האם לבנות את האתר בקוד סגור או בקוד פתוח, וכאן תוכלו לקרוא מה המשמעויות לכך קוד פתוח וקוד סגור – מה זה בכלל אומר? אתרים אשר נבנים בקוד פתוח, כדוגמת וורדפרס, ג'ומלה, Drupal ועוד, מאפשרים נגישות לקוד הליבה של המערכת, לייצר בו שינויים בהתאם לצורך, להוסיף לאתר תוספים, לתת מענה לבאגים, ובעצם לייצר רכיבים חדשים ולהפיץ אותו לשימוש של גורמים נוספים, אשר יכולים לעשות בו שימוש ללא עלות. מערכות קוד פתוח נהנות מקהילות גדולות של מפתחים (בהתאם לפופולאריות שלהן) אשר מייצרים תוספים ורכיבים שונים אותם ניתן "להלביש" על המערכת על מנת להוסיף פ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי תרגיל לחשב איבר הגדול ביותר באלכסון ראשי ומשני של מטריצה בגודל 6*6 כאשר את 20 האברים מזינים בצורה רנדומלית . להלן הקוד #include <stdio.h> void main() { int i ,j = 0; randomize ( ); int matrix[6][6] matrix[i][j] = random (20); /* choose 20 random number */ for (i = 0; i < 6; i++) { for (j = 0; j < 6; j++) { if (matrix[i][j] != matrix [j][i]) ;
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה אבל אני בונה אתר ואני רוצה שיופיע בו כזה משהו שממספר את מספר האנשים שנכנסים אליו... מישהו יודע איך עושים את זה ?! תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מבצעת חיבור לבסיס נתונים (ACCESS) , מפעילה שאילתה של הוספת ערך חדש לעמודות בטבלה. (באמצעות מודל 3 השכבות) להלן הקוד שכתבתי. אני יוצרת קישור ל2 טבלאות שונות - dtkey,dtclass יש ערך אחד במסך שצריך להכנס ל2 הטבלאות במאגר (class_mis) בהרצה של התוכנית אני מקבלת שגיאה שישנה כפילות ביעד הפלט, מצורף תצלום של השגיאה.. אודה מאד על העזרה.. תודה!! private void ok_Click(object sender, EventArgs e) { dtkey.Columns.Add("br_kod"); dtkey.Columns.Add("class_mis"); dtkey.Columns.Add("place"); dtclass.Columns.Add("class_mis"); dtclass.Columns.Add("class_name"); dtclass.Columns.Add("rol_desc"); dtclass.Columns.Add("pay"); DataRow up1 = dtkey.NewRow(); up1[0] = br_kod.Text; up1[1…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי איזו תוכנית ומיקמתי בה 2 כפתורי רדיו עכשיו אני רוצה להבדיל בינהם. אני רוצה שבלחיצה על הראשון יעלו כל השדות והכפתורים שקשורים אליו ובלחיצה על השני יתחלפו השדות לאלו שתאימים לכפתור השני. אשמח לעזרה באיך לעשות זאת תודה מראש רן!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נגיד יש לי טבלה שקוראים לה products ואני רוצה לבחור כמה מוצרים לפי כמה ערכים בעמודה מסויימת. לדוגמה, אני רוצה לבחור את המוצרים שעמודה category שלהם מכילה home או garden או office. אפשרי לעשות בשאילתה אחת?
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעזרה בבניית קוד ב VBA באקסל. הקוד אמור להכניס למשתנה, ערך מתוך שלושה ערכים עשרוניים קבועים.
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
יש לי ב DB טבלה כמו בתמונה T1 אני רוצה להציג אל המסך / ליצור ב DB / וכו טבלה כמו בתמונה T2 : לבחור רק חלק מהעמודות, ושלא יהיה משהוא שחוזר אל עצמו איך עושים את זה ? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
אני מעוניין ללמוד שפת מחשב לצורך בניית תוכנה או אתר אשר יעבוד דרך האינטרנט. התוכנה תכיל מאגר נתונים גדול ובאפשרות משתמשים שונים להזין מידע נוסף למאגר ואחרים יכולים לראות את כל הנתונים שנרשמו. איזה שפות אתם ממליצים לצורך בניית התוכנה / אתר ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות אתר שיאפשר הרשמה, ויאפשר לכל משתמש להוסיף ולהסיר תוכן, יכלל ממשק עם כרטיסי אשראי (קניה ומכירה) יהיה מאובטח ומוגן. נכון להיום לא מכיר אף שפה לעומק. מעט בסיס כללי. אם יש תוכנה שנוח לעבוד וליצור איתה אתרים אשמח לשמוע או פתרון אחר שיכלול פחות תכנות או בקיצור, שאוכל להרים את האתר כמה שיותר מהר לבדי. קשה לי לדעת איפה להתחיל ואשמח לקבל כל הצעה, מ- 'לך לWIX', עד ל-תרשם לקורס X במכללת Y. יש לי את כל האמצעים אך הזמן מוגבל. אנגלית ומתמטיקה - שליטה גבוהה, לומד מהר. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. באמצע שנה הבאה אני מתחיל קורסים של שנה ראשונה בהנדסת תוכנה, למרות שלעולם לא עסקתי בנושא ואין לי בו אפילו מושגי יסוד(קופצים למים). אבקשכם להמליץ על שפה שכדאי להתחיל בה, (ולא על מנת להשתלב בפיתוח בנושא מסויים) בכדי לנצל את הזמן ה"מת" עד תחילת הלימודים כדי לטוס ולצבור יותר ויותר ידע (תאורטי ומעשי, וביותר מעשי) בכדי להתחיל עם פתיחה יפה וקלה. אודה לממליצים שימצאו לינקים מתאימים, ורצוי בעברית בתור התחלה כדי לקצר את הזמן באיסוף מושגי יסוד. תודה רבה (עברתי על הפוסטים הקודמים בכלליות, רובם למתקדמים, ואלא שאינם ישנים או ל מתאימים לענייני) תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אנא עזרו לי פה אני צריך ביטוי regular expression למציאת סוגריים מרובעות הכי פנימיות באמצעות pattern ו - matcher בג'אווה לדוגמא, [1 + [ 1 + [[1 + 2]+1]]] יצא 1 + 2 תודה
-
- 12 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, מישהו מתמצא בביטויים רגולריים ? ברצוני לנסח ביטוי העשוי על טהרת האותיות ומונה 10 אותיות בדיוק. ארשום אותו כך: /^[a-zA-Z]{10}$/ הבעיה שלי היא: אם אני רוצה ביטוי כנ"ל באורך 10 תוים מקסימום ו 2 תוים מינימום כיצד מנסחים זאת בביטוי רגולרי ? תודה
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה לאתר את התוכן (content) של תג מסויים בכל קוד html וזאת העזרת ביטוי רגולרי (או אולי עדיף טכניקה אחרת??) למשל בקוד html הבא אני רוצה לאתר התוכן של התג meta name=robots כלומר את המחרוזת: index,follow,NOODP שהיא למעשה התוכן של התג. איזה ביטוי עלי לכתוב? קוד לדוגמה: <!-- Vignette V6 Wed Apr 07 19:55:55 2010 --> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8"> <!-- RC 6/4/02 12:01PM --><!-- Site Created by realcommerce Ltd. of the CommerceAge Group. --><HTML><HEAD><META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,NOODP"><meta name="keywords" content="israel, news, yedioth, ahronoth, hebrew, jewish, arab, palestin…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שמתי לב לתופעה הבאה, אשמח לדעת האם אני צודק a,b הם ביטויים בלויאנים מורכבים: if (a or b) then הסתבר לי, שאם a הוא אמת, עדיין יש בדיקה עבור הביטוי b! למרות ש-b בכלל לא ישפיע על ה if... האם אני צודק? אם כן - כיצד ניתן לייעל?
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
האם יש תוכנה שמפשטת ביטויים רגולריים מעצבנים וארוכים כאלה?(עם * קלין, + או, . הרכבה). תודה!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי אפליקציה וובית, שהמשתמש גורר תמונות לתוך DIVים שמסודרים אחד מעל השני. אני לא ייכנס אל תוך כל העיניין הטכני- כי הוא דיי מורכב ומאוד קשה להסביר אותו, בטח שבכתב. מה שכן - אני צריך לבטל את כל הpointer-events של הDIVים חוץ מondrop וdragover וכו' כך שבסופו של דבר אני יוכל לגרור את התמונות אל תוך הDIVים ולגרור אותם מתוכם. אבל אם הDIVים ריקים אני יוכל לגרור אוביקטים שממוקמים מאחוריהם. ניסיתי להגדיר את ה-pointer-events ל- none אבל אז אני גם לא יכול לגרור אל ומתוך הDIVים.. יש דרך לבצע את זה? אני מבצע את כל העיניין בHTML 5 ונעזר בjquery לevents. כל DIV יכול להכיל עד תמונה אחת, כך שאני לא מעוניין לדרכים מורכבות כמו canvas ו-מודולים של jquery.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי תוכנית למשחק 7 BOOM. בכל פעם כשיש מספר BOOM רצופים יש בניהם מרווח: BOOM BOOM וכדומה..איך אני מבטלת את המרווח הזה??? תודה!(: #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <math.h> int main(){ int n,j,w; printf("insert a number within [1,1100]:"); scanf_s("%d",&n); if(n==0){ printf("good bye!!"); _getch(); return(0);} while(n) { if(0>n||n>1110)printf("illegal number,please insert a number within [1,1100]:"); else { w=(1>n-5)?1:n-5; for(j=w;j<=n+10;j++) { if(j==7||j%10 == 7 || (j/10)%10 == 7 || (j/100)%10==7) { printf("boom\n"); } else { printf("%d ",j); } } } printf("\n"); pr…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל, תסלחו לי אם מדובר בפורום הלא נכון או בשאלה נורא בסיסית - הניסיון שלי באזור הזה ספציפית הוא מועט. יש לי 2 קבצים (חלק מ Option ROM של BIOS/EFI לצורך העניין). הקובץ הראשון (גודל 27647 Bytes): 000068F0 30 0 00006900 20 00 3F 58 20 00 4D 61 72 76 65 6C 6C 20 38 38 ?X Marvell 88 00006910 53 45 39 31 78 78 20 41 64 61 70 74 65 72 20 2D SE91xx Adapter - 00006920 20 42 49 4F 53 20 56 65 72 73 69 6F 6E 20 00 31 BIOS Version 1 00006930 2E 30 2E 30 2E 31 30 32 37 2E 00 49 6E 69 74 69 .0.0.1027. Initi 00006940 61 6C 69 7A 69 6E 67 2E 2E 2E 00 57 61 72 6E 69 alizing... Warni 00006950 6E 67 20 2D 20 73 6F 6D 65 74 68 69 6E 67 20 7…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
התחלתי לא מזמן ללמוד פייתון (אין לי רקע קודם בתכנות), הכל טוב ויפה רק שאני מרגיש שאני לא מתקדם לשום מקום ובעצם אין לי מושג איך ליישם כל מיני דברים שאני לומד כדי ליצור קוד שבאמת עושה דברים "מסובכים" יש רעיונות איך להתקדם?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-