עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by RoMEo,

היי, לא ידעתי איפה לפתוח את הנושא הזה. משום מה, המקום הזה נראה לי הכי מתאים - מקווה שפגעתי. ??? בכל מקרה, יש לי בעיה מסוימת שאולי תוכלו לעזור לי לפתור אותה. יש לי בלוג דרך גוגל (BBLOGERׂ) ומצאתי מדריך איך להוסיף תגובות של אנשים דרך הפייסבוק שלהם (כמו שיש בכל מיני אתרי חדשות). עשיתי זאת, פעמיים, אך בבלוג שלי, המערכת לא מופיעה בצורה מסודרת, אלא נבלעת (תמונה למטה). האם מישהו יודע איך אני מייצב את המערכת, או יותר נכון - מתאים אותה לבלוג? ניסיתי לסדר את זה דרך ההגדרות של הבלוג, אך אין אפשרות כזאת.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by shai87,

שלום אני מנסה לכתוב מערך הקולט מספר גדול לדוגמא 40 ספרות, כל ספרה צריכה להיכנס לאיבר במערך. הבעיה היא שאין רווחים בין ספרה לספרה ככה שכל ניסיון ללולאה עם SCANF נותן לי שהמערך מנסה לקלוט את כל המספר בין 40 התווים. ניסיתי עם CHAR אבל זה נראה לי ממש לא הכיוון... אשמח לרעיון כלשהו לביצוע הדבר. תודה רבה שי!

• 25 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. Started by elixvx,

יש למישהו סיכומים לעיצוב תוכנה במדעי המחשב ב'? או לאוטמטים?. כל חומר עזר כלשהו. אם יש למישהו שעושה או עשה את הבגרות כבר אשמח אם יכול לשתף פה. תודה (:

• 1 תגובה
    • 8.7k צפיות
  4. כשאני עובד עם collection כמו List, מה שקורה שכל הגולשים משתמשים באותו collection . ואני מעוניין שה collection יהיה לכל גולש, לשם חישוב מסוים ששייך רק לגולש ספיציפי. וכל גולש, יכול לחשב עם ה collection ששייך לו. אז ניסיתי להשתמש ב session, להכניס את ה collection לתוך משתנה session. אבל כשבדקתי אם זה עובד, לא נראה שזה עובד פר גולש, כפי שציפיתי. נראה לי שעדיין כל הגולשים משתמשים באותו collection. בכל אופן צירפתי קובץ, שבו חלק מהקוד שלי. שימו לב למשל לדגש בצהוב, האם זו דרך נכונה?? אם לא, אז מהי הדרך לעשות את זה, שה collection יהיה פר גולש?? תודה לעונים נכונה... שריה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by wow,

יצרתי פרוייקט entity עם כמה טבלאות בפנים, יצרתי את האובייקט הראשי שמכיל את הכל (entity container name) והכנסתי ידנית נתונים לטבלת ה-students אני רוצה להדפיס את הטבלה בצורה הבאה כאשר db זה ה-entity container name והוא מכיל כמה טבלאות שאחת מהם מכילה אובייקטים של סטודנט foreach (Student item in db) { Console.WriteLine(item); } ב-foreach אחרי ה-db לאיזה מתודה לפנות ? (אני מקבל שגיאת קומפילציה שאומרת foreach statement cannot operate on variables of type 'Students.Model1Container' because 'Students.Model1Container' does not contain a public definition for 'GetEnumerator')

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by iem,

אהלן, שאלונת... אם אני צריך למצוא את החודש הנוכחי (לפי שעון המחשב \ אינטרנט = לא קריטי), האם המחלקה Date והשיטה getMonth ייתנו לי את החודש הנוכחי או שאני צריך להשתמש במח' אחרת ? תודה !!

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  7. אממ נתקלתי בתרגיל באחד מהמבחנים שלהם שפשוט לא היה לי מושג איך להשלים את זה אם למישו יש מושג אני אשמח אם הוא יעזור לי, התרגיל הראשון סעיף א' http://ks.ort.org.il/APPS/Public/GetFile.aspx?inline=yes&f=Files%2Fba3c28fc-8c3e-46d9-b4f3-effda4c7e27b%2F9b4c0411-2071-4619-bf7d-26b16b8a17a1%2F7ef63f14-bad4-4559-8806-64e5f7e02fc7%2F65518de7-b5d3-4066-9ed7-0d82aef2fda7.pdf

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by NRT,

שלום ותודה על העזרה. יש לי ווינדוס 7 גרסת 64 ביט, התקנתי ויז'ואל סטודיו 2010 וכל פעם שאני פותח פרוייקט ++C כלשהו ונותן לו את הפקודה הכי פשוטה אני נתקל בהודעה שהוא לא מצליח לקמפל.. הודעת השגיאה היא כזאת: 'unable to start program 'PATH:D:\...PROJECT_FILE_NAME.exe the system cannot find the file specified עזרה מישהו ?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  9. אני מקבל בVB את השגיאה שבכותרת, ואני לא מצליח להבין מה היא אומרת... Public Class Form1 Private Declare Function InPort Lib "example3.dll" (ByVal portaddress As Integer) As Integer Private Declare Function OutPort Lib "example3.dll" (ByVal portaddress As Integer, ByVal data As Integer) As Integer Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load End Sub Private Sub Button2_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button2.Click OutPort(888, 10) 'Val("&h" + TextBox2.Text), Val(TextBox1.Text) End Sub Private Sub TextBox1_TextChanged(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handle…

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  10. Started by nazgull,

כתבו תוכנית הקולטת מהמשתמש אות אנגלית קטנה ומדפיסה משולש אותיות באופן הבא: בשורה הראשונה תופיע האות a , בשורה השנייה הרצף aba , בשורה השלישית הרצף abcba וכך הלאה עד שבמרכז השורה האחרונה תופיע האות שנקלטה. לדוגמא עבור הקלט d יודפס: a aba abcba abcdcba אשמח אם תפתרו לי את זה בבקשה

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  11. Started by adi_adi,

בס"ד שלום לכם!!! אולי מישהו מכיר את השפה jack יש לי שאלות בסיסיות... דוגמא: איך כותבים switch case בשפה הזו?? משהו יכל להביא לי קישורים ללימוד השפה...לא מצאתי בשום מקום!!! תודה רבה רבה!!! ??? :s05:

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by nazgull,

היי אנשים, יש לי שאלה: לדוגמא עבור N=5 יודפס המבנה הבא: * * ** ** *** *** **** **** ******* השורה האחרונה אמורה להדפיס 5 כוכביות בכל חלק 10 כוכביות שורה אחרונה לא מה שכתבתי תודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. יש לי עיצוב מוכן לוורדפרס, לא משהו מורכב, עומד בתקן w3. אני רואה אותו מצויין בפיירפוקס, בכרום, באקספלורר 8 אבל באקספלורר 9 הכל מבולגן. מה השתנה באקספלורר 9? איך אני יכול להתאים את העיצוב אליו? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by binyamin1001,

המתרגל שלנו באחד הקורסים, הציג בפנינו את הקוד הבא: const int a = 5; int *b = (int *(&a; *b++; cout<<a<<endl; cout<<*b<<; הוא טען שהרצה של הקוד הזה תעשה לנו "לא נעים בבטן", ובאמת - הקוד הזה מעלה מחשבות. הוא יספר שהקוד נבדק על מהדר VisualStudio, וגם על Unix - ובשניהם הריץ את התוצאה המזעזעת 5,6. השאלה שלי היא כזאת - האם אין כאן סתירה לתקן? התקן לא מגדיר את ה const כמו define, ולכן אין לו כתובת כלל? (שאלה נוספת שעולה בעקבות השאלה הקודמת היא, אם התקן מגדיר את const כמשתנה ללא כתובת, איך מתקיים const_cast?) יהיה נחמד לקבל תשובה ברמת התיאוריה תודה מראש! נ.ב - מתנצל אם הסוגריים טיפ'לה לא מסודרת.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. קיבלתי משימה ליצור מערכת של ספרייה שקולטת נתונים של ספרים: שם ספר, שם מחבר, קוד ושנת הוצאה ומכניסה אותו לקובץ, אבל המערכת צריכה גם למיין את הקובץ לפי אינדקסים של שם המחבר, כך שעבור כל ספר יהיה משתנה IndexAuthor שיצביע לשורה של הספר הבא לפי סדר א"ב של הסופרים. אותו דבר גם עבור שם הספר. (המערכת לא צריכה למיין את הספרים לפי סדר הא"ב בתוך הקובץ אלא רק לפי אינדקסים כפי שהוסבר) לדוגמא: (השורה הראשונה ריקה IndexAuthor=-1, IndexName=-1) מספר שורה | שם המחבר | IndexAuthor שורה 1: | \0 | 2 שורה 2: | אבי | 4 שורה 3: | יוסי | 1- שורה 4: | גלית | 5 שורה 5: | דן | 3 הבעיה היא שבפונקציה sort שאחרי add (הוספת ספר) יש בעיה והאינדקסים ש…

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  16. אני רוצה לכתוב תוכנית שבה אני מכניס מספר מסויים (למשל 20 שמייצב תו רווח) והתוכנית מראה לי את התו שלו תודה.

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  17. שלום אני מחפש דרך לבחור קבוצה נניח 10 מספרים בטווח 0-50 בצורה רנדומלית ושכל בחירה תהיה ייחודית, בשיטה הבסיסית יש כפילויות.. Random random = new Random(); random.Next(0, 50); והשפה כמובן C# תודה

• 5 תגובות
    • 13.2k צפיות
  18. Started by omer1595,

שלום, ניסיתי לעשות פונקציה שסופרת כמה structs יש לי בקובץ... אבל זה לא הצליח הלולאה פשוט אינסופית. הינה הקוד: int count_structs(FILE *fin) { int i=1; struct book b; rewind(fin); while (!feof(fin)) { fseek(fin,sizeof(b),SEEK_CUR); i++; // printf("i= %d\n",i); } return i; } מישהו יכול לעזור לי להבין למה זה לא עובד? תודה רבה לכל מי שיעזור ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  19. שלום רב! יש ברשותי אתר אינטרנט עם ממשק ניהול. במסגרת שיטוטי בהגדרות הממשק יש מקום שמאפשר לי לראות לאיזה לינקים "שבורים"/שגיאות 404 אנשים ניסו לגשת. כלומר אם מישהו יכתוב www.mysite.com/x ואין כזה דף X אז הוא יכתוב לי בממשק ניהול שמישהו חיפש את הדף הזה (ולא הגיע לשום מקום) וכמה פעמים זה קרה. עכשיו ראיתי שהיו הרבה נסיונות לגשת לעמוד שנקרא muieblackcat ומחיפוש בגוגל הבנתי שזה לא דבר טוב? האם עליי לעשות משהו? המידע/שליטה במערכת בסכנה? תודה רבה מצ"ב ציטוט מהודעת פורום שמצאתי דרך גוגל בנושא muieblackcat :

20. Started by robicon,

אם למשל יש לי מערך מאוביקט למשל של זמן hh:mm:ss המערך מכיל כ100 תאים לאכסון, 100 זמנים שונים איך אני יכול לדעת כמה זמנים שונים יש במערך אם למשל המשתמש הכניס רק 50 זמנים ולא 100 no_of_time=מספר הזמנים במערך אני יודע שאני צריך לעשות את זה על ידי לולאה אבל לא יודע איך......

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. לא יודע אם זה עובר על חוקי הפורום או לא, במידה וכן אין בעיה לנעול ;D . מחפש מישהו שיכתוב לי סקריפט די פשוט (אני מניח, מכיוון שהדרישה לא כזאת מסובכת) בשביל רכישת דברים באינטרנט בזמן שאני לא ליד המחשב (כלומר עושה בדיקה כל כמה שניות אם הפריט במלאי ובמידה וכן יבצע רכישה כולל כל תהליך ה צק אאוט. עוד הסברים בהודעות פרטיות למי שמעוניין. כמובן תשלום על העבודה (דרך פייפל)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Ovid,

ניסיתי להכניס DLL שיצרתי בC לVB ואני מקבל שגיאה : אולי יצרתי לא נכון את ה DLL ? או ששכחתי להוסיף משהו בVB ?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by xzamer,

שלום חברים! למבינים שבכם בשפת הפיתוח CSS, אתם כנראה יודעים שיש בעיה עם התגאמת הקוד ל INTERTNET EXPLORER, כלומר, אותו קוד שנראה טוב ב CHROME ו FIREFOX פשוט נראה שונה ב IE על כל גירסאותיו, ואז נראה כאילו האתר אינו מעוצב וכתוב נכון, שאלתי היא חברים, האם יש תוכנה, או סקריפט כלשהו, המאפשר המרה של קובץ CSS תקין (שעובד מצויין ב FIREFOX ו CHROME ) לגירסאות של Internet Explorer 7 ומעלה.. לאחרונה אני נתקל בקבצי CSS תקינים אשר אינם מוצגים היטב בדפדפן של מייקרוסופט, חשבתי שאם מדובר בבעיה נפוצה, אולי ישנה תוכנה או סקריפט שיכול לתרגם קוד מוכן ולהתאימו לדפדפן של מייקרוסופט, כמו שציינתי - 7 Internet Explorer ומעלה, אשמח לקבל טיפים, עזרה או פיתרון אפשרי! תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by doker,

אני בונה תוכנה ב C# שסורקת קבצים בתיקייה מסויימת ומבצעת עליהם פעולות קודם כל אני רוצה שהתוכנה לא תציג את הFORM וגם לא יוצג בסרגל כלים של הוינדווס שהתוכנה פועלת כי אין טעם. תודה על העזרה

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  25. Started by guypld,

תוכנית קטנה שהכנתי שעושה ברוט פורס לאתר http://canyoucrackit.co.uk הייתה כתבה על זה בYNET , משהו עם המודיעין הבריטי. למי שיש משאבים וזמן יכול לנצל את זה כדי למצוא את הסיסמה, נשארו רק 3 ימים, אז גם צריך המןו מזל. בהצלחה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים