תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי משיהו מכיר את הפתרון לעיניין של העיברית בחלון הדוס? לא רואים עברית אלא ג'בריש האם יש איזה תיקון לזה ?? השאלה הזו מתחילה מזה שרציתי לעשות סקריפט קטן BATCH FILE שכל תפקידו בעולם הוא להוסיף קובץ לשולחן עבודה הבעיה מתחילה מזה שה XP בעברית ואין DESKTOP יש "שולחן העבודה" וכאשר שומרים את קובץ הטקסט ומשנים אותו לBAT הדוס כנראה לא קורא את זה נכון כי הוא לא מוצא את הנתיב אם אני רושם בדוס בעיברית אז הג'יבריש נראה שונה ממה שהוא מקבל מהקובץ BAT למישהו יש רעיון ??
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, יש לי אפליקצית VB2010 שעובדת מול מסד נתונים של access ומאפשרת למשתמש מסויים להכניס נתונים למסד. בטעינה הראשונית של המסך הראשי של המשתמש הנ"ל נוצרת רשימה דינאמית של linkLabel בטופס, כאשר לכל שורה במסד הנתונים נוצר לינק לטופס אחר שמאפשר לראות את כל הנתונים של אותה שורה במסד. (בטופס הראשי מוצג רק סיכום של המידע). הבעיה היא שכאשר אותו משתמש יוצר (דרך מסך נפרד שנפתח מהמסך הראשי) שורה חדשה במסד הנתונים וחוזר למסך הראשי שלו - הלינק החדש לא מופיע. עשיתי הרבה בדיקות ואני יודע שהלינק עצמו נוצר. אבל הוא לא מופיע על המסך עד שלא סוגרים את הטופס הראשי ופותחים אותו מחדש שזה משהו שאני לא יכול לעשות מסיבות טכניות. ניסיתי כבר מספר פקודות כגון Refresh Invalidate ללא הצלחה אשמח לעזרה
-
- 7 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני רוצה לערוך DLL מסויים (לא להוסיף פקודות אלא רק לשנות קבועים שהוגדרו כדי להגן על תוכנה מהיתקעות כשהיא מורצת על מחשבים חלשים משלי) אני יודע את שם הפונקציה שאני רוצה לערוך ב- DLL, אבל לצערי אני לא מוצא אותה. למען האמת - אין לי מושג איך לחפש. ניסיתי סוגי חיפושים שונים בעזרת OllyDbg אבל לצערי לא הצלחתי למצוא את הפונקציה הספציפית שאני מחפש יש עצות? תוכנה יותר מתאימה לצרכיי אולי? תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, שתי שאלות: 1. מה יותר מהיר: עבודה עם קבצי XML או עם מסד נתונים? 2. האם יש טעם לעשות הצפנה כפולה/משולשת לסיסמאות?נגיד להשתמש ב md5 ואז גם ב- encrypt תודה...
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנת דיי הרבה עם PHP ו-SQL ויצא לי לאחרונה להתעמק על SQL Injection חוץ מהעובדה שזה מעניין זה גם חיוני לאתר שאני בונה. הכנתי דף כניסה לעמוד ניהול אשר מבקש מהמשתמש שם משתמש וסיסמא, על האתר לא שמתי שום הגנה (שתבדוק אם המשתמש הכניס תווים חוקים בלבד) בכדי לבדוק אם אני מצליח בעצמי להישתמש בידע שרכשתי - הינה שורות הקוד שבה השאילתה רצה: $query = "SELECT user FROM user_pass WHERE(user='".$user."' AND pass='".$enc_pass."' AND user_group='".$user_group."')"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); //Select our database (used to compare the user name and password database). המשתנה $user הוא בעצם המחרוזת שהוכנסה לתיבת הטקסט הראשונה והמשתנה enc_pass ה…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייי...אז ככה בקרוב אני מתחיל ללמוד בביצפר C ואחר כך C++ אני אשמח אם מישהו פה יתן לי תוכנה שתעשה בשבילי הכל..תוכנה לכתיבת הקוד,דיבאג וכמובן הידור של הקוד והרצה.. יש לי את Microsoft Visual Studio .NET 2003 ואין לי שמץ של מושג מה לעשות ?!?!מסובכת בצורה רצינית אני רוצה תוכנה נוחה ושיהיה קל לעבוד איתה..אין לי שום בעיה של משאבים.. תודה רבה לעוזרים..
-
- 7 תגובות
- 858 צפיות
-
-
מה זה אומר שפונקציה מקבלת "return" משהו? לדוגמא: void func(return x)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
student* removes(student *head,char id[9]) { student *nav,*nav3; nav=head; while(nav!=NULL) { if(strcmp(nav->id,id)==0) { printf("code 22\n"); nav3=nav->next; free(nav); return nav3; } if(strcmp(nav->next->id,id)==0) { printf("code 23\n"); nav3=nav->next; nav->next=nav->next->next; free(nav3); return head; } nav=nav->next; } } שליחה: head=removes(head,id); פונציה למחיקה לפי מחרוזת id זה עובד בסדר כל עוד אני לא משתמש ב free כדי לשחרר את מה שמחקתי if הראשון בודק אם התא שאני רוצה למחוק שווה למצביע head תחילת הרשימה if השני בודק אם התא הבא (next) שווה לתא שאני רוצה למחוק שני מצבים ראוש רשימה וגוף רשימה אני לא מבין למה free…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא כ"כ מבין בזה, אבל כשאני יתחיל לעבוד עם מחלקות ושימושים בדברים מוכנים, יש הבדל גדול בין Monodevelop לבין התוכנה של מייקרוסופט? עדיף לא ללמוד על מונו? כי אני לפעמים משתמש בלינוקס וזה נוח שם
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן... מחר מבחן על חומר של יא' 5יח'. (אשמח לקבל תשובה עד 9:30 בערך ;D) הגענו למערך תווי, ונתקלתי בשאלה שלא הבנתי. (אני לומד הכל לבד, אף אחד לא מבין את המורה הזו ) ניסיתי כבר הרבה דרכים אבל תמיד נתקל במשהו לא ברור. (אין לי "טיוטה" שניסיתי או משהו) כתוב תכנית המקבלת כקלט אותיות קטנות מה- abc עד לקליטת '*'. עבור כל אחת מהאותיות שהתקבלו כקלט יש להציג את אורך הרצף הגדול ביותר שהתקבל מאותה אות. כמו-כן יש להציג כפלט את האות/יות שנקלט עבורן הרצף הגדול ביותר. דוגמה: עבור הקלט (משמאל לימין) : r,s,x,x,x,x,s,s,a,d,r,r,r,h,h,h,b,b,b,b,* יתקבל הפלט : (a,1), (b,4), (d,1).......... האותיות שנקלטו הכי הרבה פעמים : b, x. תודה רבה מראש לעוזרים!! עודד ב.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי arrayList בשם airlines שמכיל אובייקטים מסוג Airline ונמצא בתוך קלאס sData. בתוך כל אובייקט Airline יש לי arrayList בשם registeredPlanes שמכיל אובייקטים מסוג Plane. במידה ואני רוצה לולאה שתבדוק האם בתא i במערך הAirline הregisteredPlanes שלו ריק או שיש בו מטוסים כלשהם, האם נכון לכתוב את זה כך: if(!sData.getAirlines().get(i).getRegisteredPlanes().isEmpty()) השגיאה שאני מקבלת היא java.lang.NullPointerException. תודה!!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי בוחן ביום ראשון על כתיבת תכנית בסיסית באסמבלר אבל אני לא מבין משהו עם האוגרים. אז ככה, נכון יש לכם את האוגרים AX, BX, CX ו-DX? עכשיו, כל אחד מהם מתחלק ל-2 כשכל אחד שווה 8 סיביות. AL, AH BL, BH CL, CH DL, DH הבנתי ש-L מייצג את החלק הנמוך במילה, ו-H מייצג את החלק הגבוה. אז מזתומרת החלק הנמוך והגבוה? כאילו מתי אני יודע מתי צריך להשתמש ב-L, H או X? נגיד ויש לי את התכנית הזאת: stack 100h data code mov ax,@data mov ds,ax mov al,255 add al,1 mov ah,4ch int 21h endmodel small אז למה השתמשו ב-L ולא ב-H או X? ועוד שאלה קטנה, אילו מבין הפעולות הבאות משפיעות על הדגלים: mov, add, inc? אה, ותודה מראש. D:
-
- 7 תגובות
- 962 צפיות
-
-
תגידו רק אני לא מצליח בזמן האחרון להכנס לאתר של tripod? פתחתי שם חשבון לפני כמה זמן, ועכשיו אני רוצה לחזור אליו אבל זה לא נטען לי.... בכל אופן, יש איזה אתר איחסון אחר יותר מומלץ? מה שחשוב לי סה"כ זה שיהיה כמה שיותר נפח איחסון, ובלי באנרים אם אפשר. ראיתי בדביק כמה אתרים שרשום שהם בחינם כמו jumpline, אבל יש שם רק הרשמה בתשלום.
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
-
אני רוצה לדעת איזה מסד נתונים כדאי לי להשתמש לאתר שאני בונה. אני מכיר את מסדי הנתונים האלה: Access, MySQL, SQL Server. אני יודע ש- Access קורס די מהר אז אני לא רוצה להשתמש בו. לגבי MySQL, אני לא מכיר אותו אז הייתי שמח אם הייתם מביאים לי קצת מידע עליו (בעיקר ההבדלים מ- Access). לגבי SQL Server, אני גם לא מכיר. הוא בתשלום נכון? אני רוצה את מסד הנתונים הכי טוב שיש, אבל חינמי. תוכלו לעזור לי?
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
(שפת תכנות Visual Basic בסביבת עבודה Visual Studio 2010). אהלן. אני משתמש בפקד Awesomium שעוזר לי ליצור דפדפן. נעזרתי בקוד דוגמא שבא עם הSDK. הקוד לדוגמא מכיל חלון עם הפקד, שמציג לי form יחיד של הדפדפן awesomium. אני גולש באתרים, ואז בהפעלה נוספת של הקוד כל המידע נשמר לי. החלטתי להעזר בקוד ולפתח אותו לכיוון של דפדפן שתומך בטאבים. הוספתי tabcontrol, וכל tab חדש משכפל לי את הform של דפדפן (בשם webform) הכל עובד טוב עד שאני בא לסיים את התוכנית. אם אני סוגר את כל הforms ואז רושם end, התוכנה נסגרת, אבל המידע של הדפדפן, cookies, לא נשמרים. כשאני מוסיף שורה לפני - webform.dispose, (שם החלון שמכיל את קוד הדפדפן), ואז מריץ את התוכנה, עושה שינויים, ומנסה לסגור את התוכנה - התוכנה פ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תבנית MVC ידועה כתבנית לכתיבת תוכנות. אני רוצה לתת דוגמא ולהתייעץ , מה כדאי לעשות. מבחינת העיצוב. ואיך ליישם זאת ב C# עבור דוגמא שאתן, אמשמח עם אנשים יחלקו את תובנתם בנושא. (יש כמה דברים שאני לא סגור אליהם) תבנית MVC.(נשאיר את זה כקיצור, לנוחות) M - אלו כל המחלקות שמייצגות את המידע (נתונים) V - התצוגה הגרפיץ C - אחראי על חיבור בין M ל V. כאשר C מכיר את M ו V.(מכיר הכוונה שמחזיק מופע של המחלקה אצלו) V מכיר את M. כעת אני רוצה להשתמש ב C# עם דוגמא קטנה לשם הדיון. דוגמא: יש לנו עגלת קניות שכל מה שניתן לעשות זה הוספה של מוצר, הסרה של מוצר ועידכון המוצר. כאשר המוצר מכיל את שם המוצר (לשם העניין לא חוזר פעמיים אותו שם מוצר) וכמות. עכשיו למחלקות שיש ליצור: ב M: 1. מוצר - מכיל שתי …
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
בניתי תוכנית שקולטת מספרים שלמים ובונה מהם קבוצה. הפונקציה get_set קולטת נתונים ואם הם לא נמצאים בקבוצה היא מכניסה אותם. הפונקציה print_set מדפיסה את האיברים. התוכנית עברה קומפילציה ורצה כמו שצריך, אבל כשאני בודק אותה בואלגרינד היא מראה שגיאה. אבל אני לא מצליח לראות מה לא בסדר. התוכנית /*this program gets a list of integers and create a set*/ #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define SET_SIZE 64 /*the set size*/ /*functions prototypes*/ void get_set(int *s, int *len); void print_set(int *s,int len); int check(int *s,int x, int len); /* data structure: dinamic array, the size of the set unknown. the…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. קבלתי ש"ב תרגיל מעצבן בנושא הלולאות. אני יושב כבר מהבוקר ולא מצליח כמעט כלום. ואני אחד שבדרך כלל מנסה לעושות הכל לבד, אבל הפעם אני באמת מיואש... אשמח לקצת עזרה. התרגיל אומר כך: כתבו תוכנית שקולטת N מספרים שלמים. N יתקבל כקלט מהמשתמש. התוכנית תדפיס: א.כמה מספרים זוגיים הופיעו בסדרה. ב.מה ערכם של שני המספרים המינימאליים בסדרה ומה היה מקומם בסדרה. את סעיף א' סיימתי, ונתקעתי כבר דיי הרבה זמן בתחילת סעיף ב'. כיצד אני מזהה את הערכים המינימליים בשורה של מספרים שלמים? אני מוסיף קטע מהקוד שעובד לי בצורה טובה, אך לא ב100% מהמקרים. אשמח לקבל הכוונה איפה בידיוק אני נופל... #include <stdio.h> int main() { int n, num1, num2, i, min1=0, min2=0; int even=0, firstpo…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי אתר מכירות בphp מבוסס פייפל את כול האתר בחלק של הצד שרת בניתי מאפס בphp נקי מבלי מערכות ניהול תוכן ופריימוקס ויש אפשרות לאדמין לעלות ולמחוק מוצרים ולשנות כמות ומחיר וגם יש התממשקות עם גוגל מפות וגם עם פייסבוק וכמובן פייפלזה אתר הוא מתאים בעיצוב רק למובייל בנתיים אשמח לחוות דעת שלכם קישור לאתר www.10beboom.co.il עיצוב מותאם לטלפונים הניידים רק בנתיים
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
צהריים טובים. אני עובד עכשיו על הפרוייקט html לבגרות (זה עם ה-asp וה-java..), ויש לי 2 שאלות. א. יש לי כמה קליפים בקובץ של קוויק טיים (mov.), ורציתי לדעת איך אני יכול לשלב אותו באתר שלי. (שמורים על המחשב, לא על שרת כלשהו). כמו-כן ראיתי בהרבה אתרים שקוויק טיים מנגן (לפחות בפיירפוקס) גם קבצי mp3, מישהו יודע איך אני יכול לעשות גם את זה? חוץ מהם יש לי גם כמה קבצי ווידאו בפורמטים של מדיה פלייר (בעיקר wma), אופן ההוספה שלהם שונה? ב. משום מה פיירפוקס לא מזהה את הקידוד העברי Hebrow Windows-1225, ואם אני לא משנה ידנית כל פעם את הקידוד אני מקבל ג'יבריש. יש איזה קוד שמטפל בעניין? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום, כתבתי תוכנה שמבקשת תיחום ונותנת את כל המספרים הראשוניים בתחום. מה שרציתי לדעת זה איך ניתן לגרום שהמספרים ישמרו במקום במשתנה ב-RAM לתוך קובץ טקסט על ההארד-דיסק. אם למישהו יש מדריך או יכול להסביר בעצמו אני אודה מאוד.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לאלמנטים חדשים שהוטמעו באתר tms.co.il. 1. כאשר עוברים בין הקטגוריות (לדוגמא: בין ראשי ל- התחברות, סל קניות, בנה מחשב וכו'). הקטגוריות והטייטל העליון אינם עוברים טעינה מחדש למרות שמדובר ב REDIRECT. עכשיו נכון שמדובר ב AJAX אך אני לא מצליח להבין או למצוא מאמר שיסביר כיצד הדבר נעשה כאשר הכתובת עצמה משתנה. כלומר אין מדובר ב UPDATE PANEL רגיל מכיוון שמתבצע כאן REDIRECT שמשנה את כתובת האתר ולכן גם הקטגוריות בצד וגם הטייטל הוה צרכים לעבור רענון ולהיטען מחדש. מישהו יודע להסביר זאת? 2. בנוסף הם משתמשים בשיטת הפרדת משתנים בכתובת בצורה שונה, האם מדובר כאן ע לASP.NET כיוון שאין כאן '?' המפריד את המשתנים. לדוגמא: http://tms.co.il/cat/197/manuf:Logitech נע…
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום! אני משתמש ב SQL SERVER, ואני מעוניין לדעת מהי הדרך הכי יעילה לבצע שאילתות, כך שהנתונים ייטענו במהירות?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו יודע אם אפשר להוריד את הקו המהבהב של דוס בשפת סי?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-