עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום! יש לי אתר שברקע שלו 4 תמונות שמתחלפות. כל תמונה בערך שוקלת 1 מגה. האם כדאי/מומלץ לצמצם את גודלן? האם יש לכך השפעה על זמני הטעינה? במידה וכן, ומכיוון שהתמונות חשובות, כיצד מצמצמים תמונות, ועד לאיזה גודל כדאי לצמצם מבלי לאבד איכות? המון תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by baronlior,

היי, שמעתם בוודאי ש Java 7 שוחררה לפני מספר חודשים. סיכמתי כמה מהשינויים היותר משמעותים כאן: http://www.softwarearchiblog.com/2011/10/java-7.html מקווה שמתמצאו את המידע מעניין, ליאור

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  3. Started by raiman1,

מה הכוונה ארגומנטים של שורת פקודה?(לאיזה שורת פקודה הם מתכוונים?) בספר ממנו אני לומד מביאים את התוכנית הבאה בתור דוגמא לשימוש בארגומנטים של שורת פקודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class CommandLine { static void Main(string[] args) { int ctr = 0; if (args.Length <= 0) { Console.WriteLine("No Command Line arguments were provided"); return; } else { for(ctr=0;ctr<args.Length;ctr++) { Console.WriteLine("Argument {0} is {1}", ctr+1,args[ctr]); } } } } } הם הביאו שני קלטים…

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. Started by danif99,

שלום לכולם אני חייב עזרה קיבלתי שאלה -לכתוב תוכנית הקוראת לשלושה מספרים false מסודרים בסדר מהקטן לגדול ? אני ניסתי לעשות קוד לזה אך לא הצלחתי הינה הקוד #include <iostream> #include <stdio.h> int main() { int num=80; num=!num; num=!num; if (num>0) prinft ("a"); if (num==0) prinft ("b"); if (num==0 || num==1 && num%2==1) prinft ("c"); } אשמח אם תעזרו לי בלתקן תקוד בשביל השאלה או לעשות בשבילי קוד ולשלוח לי ואני יסתכל אליו וילמד דרכו.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. Started by liors13,

שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …

6. M icrosoft VBScript runtime error '800a000d' Type mismatch: '[string: "<td>"]' מה זה אומר הארור הזה?

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  7. Started by satlan1,

היי, אני מנסה להריץ בVISUAL STUDIO תוכנית(כל תוכנית..אפילו printf וזהו..) ואני מקבל ישר את השגיאה הבאה כבר פתחתי על זה נושא פה בעבר..בגדול היה לי VS8 והשגיאה הזאת התחילה פתאום. הורדתי VS10. זה עבד איזה שבועיים טוב, ועכשיו גם שם אחרי שביצעתי ריסט למחשב זה התחיל להחזיר את השגיאה הזאת. ניסיתי להסיר ולהתקין מחדש ואין שינוי. בגוגל מצאתי כמה הצעות שלא עזרו.. חלק שם רשמו שזה משהו קשור לרג'סטי/ENIVIROMENT וצריך לשנות שם משהו. אבל לא סגור על זה ולא רוצה להרוס סתם... יש מצב שמשהו פה נתקל בזה בעבר ויכול לעזור לי(יש לי ווינדוס 7 )? אני תקוע עם הDEV C הזאת מביאה לי תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  8. Started by SweeT_EviL,

בסוף פונקציה אחרי הRETURN (בשורה של '{' ) הוא נותן לי את הארור הזה Run-Time Check Failure #2 - Stack around the variable 'value' was corrupted. ואין לי מושג מה גורם לזה בתוך הפונקציה יש לי עבודה של קריאה מקובץ למערך ובסוף אני מחזיר 1. הוא קורא מסיים את הקריאה של הקובץ בצורה טובה וסוגר את הקובץ. עובר את ה RETURN 1 ואחרי זה נותן את הארור. מה הבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. הי, לא מזמן התחלתי לעבוד על איזו אפליקציה שאני יוצר ל- Facebook. האפליקציה ניגשת ל- MySQL DB להכנסה ושליפה של נתונים. זו פחות או יותר אפליקצית ה- WEB הראשונה שלי, ואני בא בעיקר מרקע של C#. אני לומד את ה- Syntax ואת כל הפיצ'רים של PHP תוך כדי עבודה ולכן אני לא ממש לומד את זה בצורה מסודרת. לא מעט פעמים אני שובר את הראש על חלק מהתקלות וגם Debugging לא ממש נוח. אבל עם הבעיות האלה אני יכול להסתדר בד"כ. הבעיות שמהן אני חושש הכי הרבה אלה בעיות קריטיות של ארכיטקטורה פגומה ובעיות אבטחה. אין לי מושג מהן הדרכים הנכונות לכתוב קוד ב- PHP ובכלל בסביבת WEB. בעיקר בדברים כמו איך כדאי לי לחלק Classes ופונקציות. קוד נקי ויעיל. ומאוד חשוב, לשמור על הביטחון של האתר. קראתי קצת על 'סניטציה' של…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. צירפתי את השאלה בקובץ וורד ואת הקובץ CPP עצמו בrar, הקובץ כרגע תקין ומתקמפל (אני מקווה שאמרתי את זה נכון ) התרגיל הוא לבנות תוכנה שבודקת האם מספר תעודת הזהות שאני מזין תקינה או לא ע"פ נוסחה שיצר משרד הפנים, במידה והמספר הוזן כראוי המערכת צריכה להודיע האם התעודה נכונה או לא. (זה החלק העיקרי ואותו סיימתי). במידה והוזנו פחות מ 8 ספרות המערכת צריכה להתריע בפני המשתמש שההזנה אינה נכונה ולתת לו נסיון נוסף עד 3 פעמים, ולאחר מכאן "לחסום אותו" (כשבתכלס הכוונה היא פשוט לתת פלט בסיגנון של "המשתמש נחסם" ואז פשוט לסיים את ההרצה) כמו שאמרתי את החלק שבודק האם הת.ז נכונה או לא כבר בניתי וגם אמרתי למערכת לבדוק האם הוזנו מלכתחילה מספיק ספרות (במידה והוזנו 8 מבחינתי הסיפרה הראשונה מ…

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  11. Started by IlanF,

<?php include_once "/path/to/pagination.php"; //... $result = $db->query("select count(book_id) as total_rows from books"); $row = $result->fetchRow(); $total_rows = $row->total_rows; $entries_per_page = 10; $current_page = (empty($_GET['page'])) ? 1 : $_GET['page']; $start_at = ($current_page * $entries_per_page) - $entries_per_page; $link_to = "thispage.php?param1=a_parameter&param2=another_paramater"; $result = $db->query("select * from books limit $start_at, $entries_per_page"); //... ?> pagination.php: (אם צריך...) <?php /* * Clean Pagination - Create clean HTML links to your pages * * PHP versions 4 and 5 * * This pr…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by MOOMOY,

אני לומד תכנות במסגרת לימודי הנדסה שנה א', זה חובה. אני לומד בשפת C , תכנות כנראה זה לא הצד החזק שלי או שאני לא מבין את מי שמלמד (לא למדתי תכנות בבית הספר וכו') יש לי 2 בקשות ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי 1- אני אשמח אם תפנו אותי לאתר טוב (בעברית ) ואם אין אתר כזה אז ספר שמלמד טוב שפת C , אני אמור ללמוד תכנות בסיסי ולא להכנס כנראה לעומק של השפה, אבל מספיק טוב כדי לדעת להשתמש בה. 2- יש לי עבודה שאני חייב להגיש אחרת הציון לא יחשב לי, אני יושב כבר שעות ולא מבין מה בדיוק אני אמור לעשות, לכם כנראה זה יהיה בסיסי מאוד, אני כבר שובר על זה את הראש כמה שעות. כיוון שאני צריך להגיש את זה, וחשבתי שאני אצליח לבד, אני אשמח אם תעזרו לי ותכוונו אותי. אלו רק 2 שאלות. השאלות הם: א--- בתרגיל …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. הנה פרויקט שעשיתי בו הכל - צד שרת ופרונט אנד. נכתב בג'אווה, spring ו-hibernate השתמשתי ב-google cloud platform מה אתם חושבים? https://testtm-161312.appspot.com/ הנה הקוד של הפרוייקט לעיונכם: https://github.com/obrm/HagalimAttendanceSystem יש בונוס - בשמות התלמידים

14. שלום. אני מפתח Java/J2EE וחשבתי לקנות נטבוק לפיתוח קל כשאני בנסיעה. מישהו יכול לתת חוות דעת מניסיון האם זה אפשרי? האם המחשב יהיה מספיק מהיר ולא יגמגם בתנאים הבאים: לבמקום להשתמש בIDE אשתמש בעורך כמו notepad++ ולקומפילציה אשתמש בכלי BUILD כגון MAVEN. עבור שרת WEB חשבתי על TOMCAT, וDB משהו קליל כמו SQLite או H2. תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  15. היי , אשמח שתשלחו חומרים על אלגוריתם שיבוץ גנטי בעיקר ב #C וגם קודים בנויים שאפשר להשתמש בהם זה דיי דחוףף תודה רבה

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  16. אז ככה.. קראתי כמה מדריכים באינטרנט האמת שלא הבנתי את רובם ולא עבדו לי הורדתי מ php.net את php-5.0.5-installer.exe מה שאמור לעבוד כי זה התקנה אוטמטית ולקראת הסוף של ההתקנה הוא אומר לי שאין לי שרת במחשב בכלל..... לפי דעתי הוא מתכוון ל IIS או משו כזה כי הבנתי שצריך את זה על המחשב ולא נראה לי שיש לי את זה רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריך להוסיף לוינדוס לפני שאני מתקין את ה PHP או אם יש לכם איזה מדריך נורלמי לזה.... בתודה לירן

17. HTML וCSS בסיסיים אני יודע. עכשיו אני מעוניין לבנות אתר באמצעות PHP. עברתי על כמה וכמה מדריכים שמצאתי ברחבי האינטרנט ,והשאלה שלי היא כזאת לפי מדריך אחד ראיתי שאני בעצם יוצר אתר דינמי וממלא את דפי האתר באמצעות בסיס נתונים MYSQL לפי מדריך אחר אני פשוט בונה דפי HTML ובתוכם אני בעצם כותב את הקודם שלי , למעשה אין שום שימוש בMYSQL. אשמח לקבל הסבר שיעזור לי בבנית האתר שלי. תודה.

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  18. Started by saoron,

לא יודע עד כמה זה אתגר אבל... לבנות תוכנה שפותרת אי שוויון ריבועי הקלט זה סטרינג אחד והפלט תשובה סופית אפשר גרף משהו ינסה מנסה?או שישר להביא את הפתרו ן שלי.?

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  19. Started by rotman,

שלום לכולם , אני צריך לתכנת באסמבלר הכי בסיסי שיש (8086). אני עובד עם VISUAL STUDIO 2009 ושם אין את האפשרות אפילו ליצור פרוייקט אסמבלר. מצאתי מאמר שמסביר איך לקמפל ולהריץ אסמבלר של 586 ב VS אבל זה לא עוזר לי. מישהו יודע איך אני יכול להריץ ולדבאג אסמבלר 8086 ב VS2009? תודה על העזרה , ממש יעזור לי

• 6 תגובות
    • 3.8k צפיות
  20. כרגע אני עובד על פרויקט Java הכולל מניפולציה של תאריך, ונתקלתי בבעיה בלתי צפויה בקוד שלי. הנה גרסה פשוטה של הבעיה: import java.text.SimpleDateFormat; import java.util.Date; public class DateManipulation { public static void main(String[] args) { // Attempting date manipulation Date currentDate = new Date(); SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd"); String formattedDate = sdf.format(currentDate); // Output the formatted date System.out.println("Formatted Date: " + formattedDate); } } למרות הקוד הפשוט לכאורה לעיצוב התאריך הנוכחי, אני לא מקבל את הפלט הצפוי. מה יכול להיות הגורם …

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  21. Started by maxorize,

חברה...זו בעיה שהמון אנשים ששאלתי לא הבינו מה לעשות...(ושאלתי תותחים) אז ככה: יש לי VB סקריפט שנמצא בדף HTML הסקריפט: <body> <input type=text id=target style="width:0%"> <input type=text id=referer style="width:0%"> <script type="text/javascript"> <!-- target.value = "[url]http://www.walla.com"[/url] referer.value = "[url]http://www.Google.com"[/url] //--> </script> <script language=vbs for=butt > dim ie set ie=createobject("InternetExplorer.Application") ie.visible=true dim ref if not left(lcase(referer.value), 8) = "referer:" then ref = "referer: " ie.navigate target.value, , , , ref & referer.value </script&g…

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  22. Started by snaidis,

הנה לכם אתגרון קטן: נתונים שני מספרים A,B אתם צריכים למצוא את הגדול מביניהם מבלי שימוש בפונקציות שלכם כלומר כאלה שאתם כתבתם ובלי IF גלויים רק פעולות חשבון פשוטות כמו חיבור, חיסור, כפל, חילוק , חזקה, ערך מוחלט, סוגריים וכו.

• 7 תגובות
    • 997 צפיות
  23. Started by שניצל,

חשבתי לפתוח דיון בו נוכל לרכז המלצות על אתגרי תכנות, למי שמעוניין. אני אפתח: פרוייקט אוילר אחד האתגרים המפורסמים יותר ברשת. סדרה של אתגרים מתמטיים - בכל אתגר נתונה בעיה מתמטית כלשהי עם פתרון מספרי, שבדרך כלל דורשת לכתוב תכנית מחשב קצרה לחישוב הפתרון (דוגמה לבעיה: מציאת סכום כל המספרים הקטנים מ-1000 שהם כפולות של 3 או 5). חלק מהבעיות ניתנות לפתרון באמצעות Brute Force, אך המטרה היא לנסות למצוא אלגוריתם יעיל אשר מוצא את הפתרון. אין שום מגבלה על פתרון הבעיות - ניתן לפתור אותן בכל שפת תכנות שתרצו, ואפילו באמצעות דף ועט, כל עוד בסוף תגיעו לתוצאה המספרית הנדרשת. אחרי שפותרים כל אתגר מקבלים גישה לפורום שבו ניתן לדון בו ולפרסם אלגוריתמים לפתרונו בשלל שפות שונות. בכל שבוע מתפרסם את…

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. Started by miaoo673,

היי, יש לי מבנה שאחד השדות שלו הוא מערך של מבנים. לכל אחד מהמבנים במערך, יש שדה מטיפוס int ושדה מטיפוס char*. אני מעוניין לאתחל את המבנה החיצוני, כך שבכל אחד מהמבנים הפנימיים המספר יתאפס והמצביע יצביע לnull. האם ישנה דרך יעילה לעשות זאת? (בלי לולאות למיניהן)

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. Started by גינגית,

יש לי שיעורי בית לכתוב פונקציה שמקבלת מחרוזת (מערך כמובן) ומספר N, ומסובבת את המחרוזת בצורה מעגלית (התו האחרון הופך להיות ראשון) N פעמים כתבתי פונקציה שמסובבת, ופונקציה עוטפת שמזמנת אותה N פעמים בפעם הראשונה היא עובדת מצוין, בפעמים הבאות - המחרוזת שנשלחת היא המחרוזת שכבר סובבה פעם אחת, אבל ברגע שנכנסים לפונקציה המצביע מתאפס, כל המחרוזות הופכות להיות ריקות, והפונקציה מפסיקה לעבוד. ניסיתי גם כפונקציה שמחזירה מחרוזת וגם כפונקציה שעובדת על המצביעים, כלום לא עזר מה יכולה להיות הבעיה? זה הקובץ

• 17 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים