ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד ישן של דל אני רוצה להחליף את ה HD למשהו יותר גדול . האם יש משהו מיוחד או שכל דיסק יכול להתאים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי קצת בימים האחרונים על הארכיטקטורה של ה- core i לניידים. ממה שיצא לי לקרוא הבנתי שסדרת ה- i5 עדיפה מבחינת ביצועים על פני הדגמים התחתונים של ה- i7. אולי בגלל שהדגמים של ה- i5 רצים על תדרים הרבה יותר גבוהים מרוב סדרת ה- i7? האם מישהו מכיר? יכול לאשר/להכחיש? ראיתי גם שאינטל הכניסה לתוך המעבד את כל מה שהיה פעם north bridge מה שגורם לירידה בצריכת החשמל של המעבדים. ובנוסף אינטל הכניסה כרטיס גרפי שיושב על ה cpu ושניהם יודעים להעלות/להוריד תדרים בצורה דינמית על פי הצורך. מה שמעלה את השאלה, האם יש צורך בכרטיס גרפי חיצוני? ונגיד שאני קונה לפטופ עם כרטיס גרפי חיצוני, באיזה מהמעבדים הגרפים ייעשה שימוש? החיצוני או הפנימי? האם כרטיס גרפי חיצוני גורם לצריכת חשמל גבוהה …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא משנה לי AMD או אינטל מעדיף AMD סטייה של עד 200 ש"ח מבוסס KSP ללא ציוד נלווה. יש לי את המפרט הזה מה אתם חושבים? מעבד: Core 2 Duo E4500, Bus800Mhz, s775, 2MB לוח: P5KPL-VM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E זיכרון: 1GB Kingston כונן קשיח: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורב: DVD±RW GSA-H55NB x20 Beige - 2 Years Warranty מארז: HEC Compucase CI-6A21 Beige and Blue (No PSU) ספק: TR2 Power W0101 550W Silent (24pin)
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אנחנו מתכננים להחליף את המחשב. רציתי שתעזרו לי למצוא את המפרט האופטימלי בשביל השימושים שלי והכסף שאותו אני רוצה להשקיע. המפרט לא צריך להיות כולל: - מסך - מקלדת - עכבר תודה מראש, יונתן
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. חבר שלי רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד מאוד בתקציב של 6000 ש"ח לא יבוצע oc במחשב. כל מה שצריך הוא מעבד זכרון mb כרטיס מסך מהדור החדש של nvidia בלבד (6800) מארז וספק איכותי. תראו אני חשבתי על זה : מksp : מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) 1190 1 1190 לוחות אם למעבדי ?AMD? SOYO Price Units Total SY-CK8 (s754) sata,lan 790 1 790 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 490 2 980 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6800 128MB DVI,TV 1850 1 1850 Total price 4810 ¤ והמארז והספק מpandas : 1 RAIDMAX Scorpio 868 Black 420 Watt 390 ש"ח 1 HEC 475VD-T 2 fan 362 ש"ח סה"כ 752 ש"ח אפשר לבקש מפנדס להוציא את הספק של הריידמקס והלור…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: amd 64 bit 3000 לוח: asus a8v זיכרונות: super talent 512 *2 צורב: צורב די וי די של nec הארדיסק: wd 7200 200G sata כרטיס מסך: asus radeon 9800xt 256mb retail ספק: coolermaster real power 350w, rs-350 מארז: coolermaster praetorian black, pac-T01-EK כל זה הביאו לי ב = 6185 ש"ח
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב שכבר שאלתי את זה פה, אבל עבר זמן ובחומרה אחרי חודש נעשה ללא רלוונטי. השאלה בכותרת, כמה שווה היום HAF 932 במצב טוב מאוד, עם כל האביזרים? פשוט ראיתי שמוכרים R4 במחיר מגוחך באייבורי ובעקבות פרוייקט שלי מישהו פה (אהמ.. עדי אהמ..) נדלקתי קצת על מודינג אבל אין לי חשק לצבוע את המארז שלי, אז אולי ישתלם לי יותר למכור את שלי ולקנות R4 (שיהיה יותר חסכוני במקום) באמת שאין לי תלונות לגבי המארז, חרישי, מאוורר היטב. אולי דבר אחד, הוא פשוט שואב אבק. זה לא ממש ניכר על הרכיבים, אבל מכער את המארז. תודה חוששני שאין אחריות, כי עברה שנה בערך מאז שרכשתי אותו. לצערי בגלל שהמנקה עשתה "סדר" בדברים שלי, אבדו לי מסמכים וקופסאות רבות וביניהם גם הקבלה על רכישת המארז. אני יכול להוציא או…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב המפרט הקיים אצלי במחשב סה"כ טוב אבל אני מחפש להאיץ את המחשב בתקציב של עד 500 ש"ח לשימושים כליים (אינטרנט ואופיס) ומשחקים קלים: Motherboard: CPU Type TripleCore AMD Athlon II X3 425, 2700 MHz (13.5 x 200) Motherboard Name Gigabyte GA-MA785GM-US2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394) Motherboard Chipset AMD 785G, AMD K10 System Memory [ TRIAL VERSION ] DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) DIMM2: Kingston [ TRIAL VERSION ] BIOS T…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב החלטתי לשדרג את המחשב בתקופה הקרובה (שבוע וחצי פלוס מינוס) השדרוג יכלול : לוח אם , מעבד , זכרונות , קירור למעבד , ספק כוח הכרטיס מסך שברשותי הוא 6850 של ג'יגבייט ו-2 דיסקים קשיחים של WD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידת הצורך לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שראיתי הרבה מפרטים ובדקתי חלקים שונים הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪201 לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪513 מארז: NZXT Phantom 410 Black כמות: 1 - מחיר: ₪563 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-620W Active PFC כמות: 1 - מחיר: ₪404 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪340 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB 3.5" Sata3 Green Video 24/7 כמות: 1 - מחיר: ₪505 כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪1150 סה"כ: ₪4565 המחשב מיועד לגיימינג בינוני עד כבד ולדברים אחרים כמו גלישה וסרטים…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך את העזרה שלכם למחשב שאני מתכוון לקנות בחודש הקרוב, התקציב שלי עומד על 8,500 ללא אפשרות חריגה. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט, סרטים, הורדות בביטורנט, עריכת סרטים ביתיים (ולכן צריך Firewire) יישומי אופיס (2007) וקצת משחקים (בלי אוברקלוק). מיותר לציין שאני צריך מחשב שיוכל להריץ בקלות את גירסת הultimate של vista. בנוסף, מסך 19" ומארז שחור (עקב ניסיון עגום, אני לא מוכן לשמוע על Compucase - לא על המארזים שלהם ולא על הספקים שלהם. שמעתי דברים טובים על פוסידון נדמה לי של gigaByte ). תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה למי שיש זמן שיגיד לי אם החלקים תואמים אחד לשני מעבד: Q6600 intel core2 quad processor לוח אם: Intel®975X Desktop Board D975XBX2 chipest: Intel® 975X Express Chipset כרטיס מסך: GeForce 8500 GT זיכרון קשיח: kingstone 200gb ראם: kingstone KHX6400D2LL/2G מארז: 3D Aurora 570 ספק כוח: Zephyr650 של HEC או ODIN GT_800W של GIGABYTE מערכת קירור: 3D Galaxy II
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה שיותר חזק בתקציב הזה (אם קיימת חיה כזאת) אלה השימושים בעיקר, תוכנות כבדות יחסית כמו AUTOCAD, PHOTOSHOP וכ'ו.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דבר ראשון אני כותב את זה בשביל מישהו שלא מבין כ"כ, ואף גמר לעצמו תבטרייה לפני ששאל איפה קונים מטען. אני די בטוח שהדגם שלו זה האינספירון מיני של דל, אני אלך לבדוק בעצמי ואעדכן. מה האפשרויות להחלפת המטען? אני חושב שאחריות לא ממש באה בחשבון תקנו אותי אם אני טועה. עדיף לקנות מטען חדש דווקא מהמקוריים של דל? לפי מה שראיתי מטענים אוניברסליים זולים יותר ויותר שימושיים. יש הבדל [גדול] באיכות? מישהו יכול לתת לי כמה קישורים למטענים שמתאימים ומומלצים? כמובן העדיפות הראשונה זה המחיר. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערכתי ופירטתי יותר. 1. תקציב מקסימלי - 5200 2. המחשב יהיה לעסק, מועדון ביליארד. ישמש להשמעת מוזיקה בעיקר (וינאמפ). חשוב לי שיהיה את סוג המעבד הטוב ביותר של I7 INTEL ולוח אם שהכי מתאים ותומך בו. 500GB דיסק קשיח יספיק. שיהיה כרטיס זיכרון DDR3 (הבנתי שזה הכי טוב) עם 6 ג'יגה אפילו כמו למעלה. שיהיה כרטיס מסך טוב תומך HDMI (שאני אוכל לחבר לטלוויזיות שבמקום) ואולי לספק כמה פרסומות או את הלוגו דרך המחשב+משחקים (לא משחקים שצריכים מחשב ב10 אלף, סימס 3, המשחק של אבודים הסידרה, וכו' . כרטיס קול 7.1 (למרות שאין במקום 7.1, אבל זה הכי מתקדם, לא?) שיהיה משהו סביר, אפילו משהו שכלול בלוח אם, כשאני אסדר את ההגברה אולי אני אוסיף כרטיס קול יותר טוב. תכני HD 1080P. שיהיה לו צורב DVD טוב. …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אהלן אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות מחשב והנה עכשיו יש קצת מזומן אז ככה.. אני רוצה מחשב למשחקים בתקציב של 4000 שח בלי מסך, חשוב לי מאוד שיהיה בו את הDUAL CORE של אינטל לוח אם איכותי, וספק כוח שיוכל בעתיד להחזיק כ. מסך חזק יותר (נכון לעכשיו אני אסתפק בכ.מסך זול יחסית) ושיהיה 1GIGA זיכרון פנימי... אני יודע שיש איזה אתר שמדרג את כל החלקים, אם מישהו מכיר אתר כזה אני אשמח לדעת עליו עוד שאלה קטנה.. לפי מה שהבנתי מהעיתונות המעבד החדש של אינטל עומד לצאת בתחילת שנה הבאה אז האם כדאי לחכוץ חודש בשביל שירדו המחירים של המעבדים הישנים יותר?? תודה מראש ירון
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי בעיה בלבחור במפרט אני מבקש מלא פורומים לבנות לי מפרט הכי טוב שאפשר לגיימינג בתקציב של 5000 עכשיו הבעיה שכל אחד שבונה לי מפרט בונה לי מפרט שונה ואני בתור אחד שלא כזה מבין במפרטים לא יודע במה לבחור.. נגיד אחד בונה לי מפרט - מתייעץ עם מישהו אחר עליו והוא אומר לי שהוא גרוע. אפשרי לבקש מפרט טוב בתקציב הזה שאי אפשר לערער עליו שהוא הכי טוב שאפשר להשיג בסכום הזה? כרטיס Gigabyte Geforce 770GTX Windforce 3x 2gb OC 1. מה התקציב המקסימאלי ? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ועיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, לאחותי יש lenovo thinkpad edge e320 בן שנתיים במפרט הבא: i3-2310M(2.1Ghz), 4GB RAM, 320GB 7200rpm HD בזמן האחרון המחשב כבר לא מהיר כמו פעם, וחשבתי שאולי כדאי להוסיף לו כונן SSD. ראיתי המלצה בפורום לכונן הזה, ויש לי כמה שאלות: 1- האם הגודל הכונן- 120G - מתאים ככונן למערכת ההפעלה? 2- הבנתי שלמחשב אמור להיות מקום פנוי במארז לכונן. האם יש דרך לוודא את זה או שצריך פשוט לפתוח את המארז לראות? 3- האם כדי להנות מהכונן חייבים להתקין את מערכת ההפעלה עליו? 4- עד כמה מסובך להתקין אותו פיזית בתוך המחשב- צריך מתאמים וכו' או שזה דומה יותר להוספת זיכרון RAM שפשוט נכנס בחריץ שלו? בנוסף, האם כדאי להוסיף גם זיכרון RAM על הדרך? ואם כן כמה הייתם מוסיפים? אשמח לעזרה גם בחלק מהדברי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי חבר שמחפש Docking Station למחשב הנייד שלו. הבעיה שבמחשב הנייד שלו אין הכנה לDocking Station אבל יש לו USB 3 והוא שמע שיש כאלה שאפשר לחבר אותם ל-USB. יש למישהו פה נסיון עם זה? והאם מישהו יכול להמליץ לי על משהו? תודה, צחי.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, קניתי לפני כ4 חודשים את הנייד שבכותרת משום משקלו וגודלו ומחירו ממש אפשר להכניס אותו לתיק ולא להרגיש אותו! קראתי ביקורות בעולם שכדאי להוסיף לו 1GB RAM להגביר את מהירות העבודה שתהיה סבילה אז הוספתי (כלומר, יש לו לאחר ההוספה 2 ג'יגה ראם). היה לי בעבר הרחוק MSI Wind גם נייד "10 שהיה לו 2 ג'יגה ראם ומעבד אטום, ה-MSI רץ חלק על כל היישומי אינטרנט ואופיס (ווינדוס XP). האייסר יש לו ווינדוס 7 סטרטר, הוא ממש איטי, סרטונים ביוטיוב הקול מתעוות להחריד, כמה כרטיסיות בכרום ממש מאיטות אותו וכו' ממש דברים בסיסיים! האם ניתן לדעת או כיצד ניתן לדעת מה הבעיה? הוא חדש לגמרי, התקנתי רק תוכנות רגילות של מוזיקה אינטרנט ואופיס. לא ייתכן שזה וירוסים אני מבצע בדיקות באופן שבועי! אפילו קניתי סולל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד i7-3612QM תדר שעון 2.1Ghz 8GB זכרון מסך 17.3 1TB אחסון כולל מערכת הפעלה Windows 7 מקורי ברשותי כשנה ו4 חודשים וקיימת אחריות 3 שנים במצב חדש ללא שריטות\פגיעות כמה לדעתם אוכל ושווה לי למכור אותו? בתודה מראש, skyline
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. מבקשת עזרה בבנית מפרט לעריכת וידיאו בפרימייר CS6, ופוסט פרודקשן בAfter Effect CS6, עם קבצי HD. 1. התקציב המקסימאלי - 6,000 ש"ח 2. במידת הצורך ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 3. שימושי המחשב - עריכה ואפקטים - ADOBE - לצורכי פרנסה. 4. מסך שקיים: DELL, 2209WA 5. הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהות 6. אין צורך בציוד הקפי 7. אין צורך בצורב 5. חשיבות השקט בסולם של 1-10: 7 6. לא מתוכנן OC 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס, ההרכבה צריכה להתבצע בחנות(יש לי רשיון למערכת הפעלה ממחשב קודם) 8. אזור החנות המבוקש - מרכז (מנתניה עד רחובות) 10. חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. תודות רבות!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? סרטים בהזרמה לטלוויזיה FHD, סדרות, אינטרנט. משחקים אבל לא חובה חיית משחקים. לשחק בתדירות נמוכה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא משהו ספציפי * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קצת, אבל רק אם זה באמת שווה את ההפרש. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב עבודות קוד ופיתוח, אפליקציות, פיתוח משחקים, קצת גיימינג וצפיה בסרטי FULL HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש לפרנסה, לא יודע בידיוק את שמות התכונות אבל במרבית כלי הפיתוח, כגון UNITY C++ JAVA וכו.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 2560x1440 DELL 27 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כגון SC2. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש שעיקרו יהיה אופיס, מוזיקה וסרטים יעני מחשב משרדי. להלן הטופס: (יש כמה דגשים בסוף שממש חשובים לי מהמחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף פשוט לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר סרטים בHD מוזיקה ואינרטנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ככה'נ אני מתכוון…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-