עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dzbeda,

שלום, אחרי 5 שנים הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש,לצערי אני כבר מזמן לא מעודכן ואני צריך את עזרתכם ברכישה. סכום : עד 4000-4500 (אפשר פחות ) צורך: עבדוה יומיומית ומשחקים (crysis, והדברים הטובים) דרישות חומרה: מעבד : אין לי מושג..צריך המלצה + המצלה על מאוורר זכרון : 4G..מישהו יכול להמליץ על דגם כרטיס מסך: תמיכה בשני מסכים, ושיסחוב משחקים לוח אם:צריך תמיכה ב PCI X ולשני PCI EXPRESS..אשמח לקבל המלצה דיסק : 2T מארז + ספק: צריך שיהיה מספיק גדול להכיל שני כונני CD ן 3-2 דיסקים קשיחים. איורור טוב ושקט....אשמח לקבל המלצהץ במצב רגיל גם יחוברו דיסקים לכניסת USB כך יעמיס על הספק אשמח לקבל את המלצתכם

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  2. המחשב הוא עבור אחייני בן ה- 6, הוא משחק הרבה במשחקים הפשוטים האלה שיש ב-Walla (משחקי פלאש וכאלה פשוטים), המחשב ישמש גם לגלישה באינטרנט ולסרטים אבל בגדול המחשב צריך להיות טוב ומהיר ולא משהו חובבני שקונים במבצעים באינטרנט . מבחינת הדרישות המחשב צריך להחזיק מעמד כ-5 שנים עד לשדרוג\מחשב חדש הבא (מדובר במחשב ראשון ומבחינת המשפחה זאת הוצאה יקרה מאוד). התקציב הוא 3000 ש"ח והוא יכיל: מעבד של אינטל (אם אפשר את ה-805 זה יהיה ממש אחלה) לוח אם טוב (נראה לי גיגבייט זה המומלץ) הרד דיסק לפחות 80 גיגה (עדיפות ליותר) מארז של פוקסקון המומלץ והפשוט. כרטיס מסך הכי טוב שאפשר. זיכרון 2 סטיקים של 512 עבור מערכת ההפעלה העתידית או 2 סטיקים של 256 (הלוח אם יכיל מקום ל-4 סטיקים כן?). מסך CRT רגיל 1…

• 8 תגובות
    • 676 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר , שימוש ב Office , internet א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקי רשת כבדים, -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: batman arkham city שמשחקים מסוג זה יהיו באיכות טובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב :1920X1080 מסך 23' samsung -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה בהתאם לתקציב ולצרכים שמצויינים כאן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  4. Started by eli_kats,

מחפש מפרט מחשב למטרות ביתיות פשוטות כגון אימיול, אינטרנט, משחקים ברמה פשוטה עד בינונית, צפייה בסרטים. כולל ציוד היקפי עד 4000 ש"ח. מסך "19 מרובע כולל רמקולים, לא יקר אך תמורה טוב למחיר. מה לגבי לוחות כלולות מסך מובנה איכותי? האם כדאי למטרות הנ"ל?

• 11 תגובות
    • 864 צפיות
  5. שלום, אשמח להמלצות למחשב נייד שיחזיק לי מספר שנים.... * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר * גודל המסך - 14" * רזולוצייה - פחות קריטי * משקל רצוי - עד 2 ק"ג - עדיף כמה שיותר קל * סוללה לשלוש שעות פלוס * כונן קשיח בגודל 500, עדיף SSD אך בגלל מגבלות תקציב אני מבין שבעייתי?? * כונן אופטי - לא חייב * בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לנובו / דלל * הערות, אני מסתובב הרבה עם המחשב כך שאני זקוק למשהו עמיד בפני זעזועים... תודה על העזרה עופר

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב שישרת אותי לצרכי עבודה. מה שזה אומר זה עבודה עם תוכנות סאונד וככל הנראה חיבור לכרטיס קול חיצוני. התוכנות עצמן לא אמורות להיות כבדות במיוחד (לא מדובר ב Cubase ודומיו) חוץ מזה המחשב צריך להתמודד עם office וגלישה באינטרנט. אשמח לדיסק קשיח גדול אבל אם מטעמי תקציב זה בלתי אפשרי אוכל להשתמש באחד נייד. מבחינת גודל מסך אני מעוניין במסך 13 אינץ' התקציב הוא בגדול עד 4000 ש"ח אבל כל שקל פחות הוא משמעותי בעיני. תודה רבה ויום טוב, לירז.

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ללא חריגה ושיהיה מבוסס אינטל 2. מה שימושי המחשב ( עריכה גרפית קלה, עבודה משרדית ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ( מקלדת ועכבר ושני מסכי מחשב גודל 23.6) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לא) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, ווינדוס לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין עדיפות 9. מתי …

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  8. שלום (: הרבה זמן לא הייתי פה בפורומים אבל אני זוכר את הקנייה המוצלחת שעשיתי לפני מספר שנים בעזרת החבר'ה פה בפורום... דודה שלי ביקשה ממני ייעוץ בנוגע למחשב חדש, הצרכים הם צרכים יחסית בסיסייים, עבודה משרדית, אינטרנט, מסנג'ר וכ'ו... התקציב הוא בסביבות ה2000 ש"ח למחשב עצמו ואם אפשר גם להוסיף מסך LCD במחיר עד 800 שקל. אין עדיפות לחברה כלשהי, אין צורך בציוד היקפי, לא מתוכנן אוברקלוק ורצוי שהרכיבים יהיו מחברות אמינות. אם אפשר בבקשה שלחנות יהיה סניף בת"א (לא בקשה מוגזמת (; ) ושהשירות שלה יהיה ברמה סבירה + זהו בסה"כ, תודה מראש =]

• 6 תגובות
    • 620 צפיות
  9. שלום אני מתלבט כבר דיי הרבה זמן איזה מחשב לקנות. אני צריך מחשב נייד למטרות ביתיות (אינטרנט, סרטים, הרבה תמונות וכו') וגם שיהיה מספיק חזק כדי לתמוך בפוטושופ. אני עורך בתור תחביב לכן לא צריך "מפלצת". תקציב- עד 3500. חשוב לי בין היתר שהמעבד יהיה חזק, ושתהיה לו אחריות ליותר משנה. על איזה מחשב הייתם ממליצים? על איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים? תודה רבה! אור

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  10. אם אפשר לקבל שני המלצות אחת שנוטה ל1500 ואחת שנוטה ל2500 זה יהיה מעולה בעקרון מחשב לשימוש משרדי ואינטרנט רגיל אבל אחד שיוכל להריץ את ויסטה הום פרימיום (גם אם במחיר של לקנות גיגה זכרון עכשיו ולהוסיף עוד גיגה עוד כמה חודשים) עדיפות גדולה מאוד לחנות KSP בתודה רבה מראש כמובן לא כולל מסך

• 9 תגובות
    • 636 צפיות
  11. Started by shshmul,

שלום אני צריך המלצה למחלקים הבאים: 1 -מעבד מהיר וחזק למשחקים כבדים ולצפייה בסרטים וכו' 2 -לוח אם מתקדם ושיהיה לו אפשרות לשדרוג עתידי 3 -זכרון מהיר לפחות 1 ג'יגה 4 -כרטיס מסך מקצועי עדיפות ל-pci-express 5 -ד.קשיח 6 -מארז 7 -ספק כח [הספק+דגם] 8 -מאווררים למעבד +כ.מסך הסכום 8500-9000 שקלים [glow=red,2,300]אין צורך במסך,צורב רמקולים וכו' רק מה שציינתי לעיל[/glow] תודה מראש

• 44 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by supercars,

תקציב: 5000 ש"ח. שימושים: עבודות משרדיות בלבד. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן בהחלט עדיף. (חשוב). חשוב שהמחשב ירוץ חלק ללא בעיות. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  13. Started by danmch,

שלום לכולם! אני אודה לעזרתכם בהמלצה לגבי מחשב נייד ללימודים (אקסל, וורד ואינטרנט) במחיר 1500-2000 ש"ח. אשמח לדעת גם אם מחיר זה ריאלי לטובת המטרה. תודה רבה! ראיתי את המחשבים הבאים בטווח המחירים: HP Pavillion AHP-T14-B109 ב-1477 HP Pavillion AHP-15R052 ב-1969 AD15-TS-i3 של דל אינספיריישן ב-1969 Dell Latitude 3340 i3 ב-2042 DELL XPS-14-L421X ב-2459 (אם אחליט להתפרע) אשמח לדעתכם עליהם במידה ואתם מכירים. ראיתי שיש עליהם הנחות גדולות כרגע. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by propush,

היי חברה! גנבו לי לפטופ, וקיבלתי מהביטוח 4000 שקל לקנות חדש. השימושים שלו: עבודה (פוטושופ קצת, DREAMWEAVER וכאלה), לימודים (וורד) ומשחקים. המשחקים הכי פחות חשוב ואני מחבר את המחשב למסך 22 נפרד, וציוד היקפי נפרד כשאני משחק ולכן גודל המסך לא חייב להיות יותר מ-14 אינטצ'. הניידות וחיי הסוללה הכי חשובים. אחרי זה ביצועים עם התוכנות שציינתי, ולבסוף משחקים. ------------------------------------- * מטרות המחשב: לימודים, עבודה (קצת פוטושופ) ומשחקים. * גודל מסך: 14 אינטצ', פתוח להצעות אחרות כלפי מעלה. * ניידות: לא נורא קריטי לי, אבל ניידות באופן עקרוני זה חשוב - אז כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן. עדיף 6 שעות ומעלה (מה שאפשר, אני לא יודע מה נהוג) * האם יש צורך ביציאות מיוחד…

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  15. Started by zoriza,

* מטרות המחשב ? : צפייה בסרטים באיכות HD , לימודים(תכנות ואופיס בעיקר) , משחקים קלים כמו counter strike, fifa וכו' . * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ? רצוי מעל 3 שע' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עריכה - אני מתבלט בין השניים האלו : http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=473 http://www.electro-store-plus.com/index.php/acer-aspire-5740dg-334g32mn.html

16. שלום, אני צריך המלצות למחשבים ניידים מה אני רוצה מהמחשב: המחשב ישמש לרוב לעבודה משרדית מרובה. אני צריך שהמחשב יהיה יחסית קל בשביל שיהיה נוח לנסוע ולטייל איתו. ברמת המשחקים אני צריך שהוא יוכל להפעיל משחקים ישנים כגון: warcraft3 heroes 3 AOE 3 וכו' את המחשב אני קונה בחול - אז אני אשמח לקבל המלצות לדגמים שיעמדו בדרישות כמה מילים על התקציב: יש לי תקציב של עד 800$ עכשיו מחשב שעולה בחול (ארצות הברית) 800$ מקביל למחשב בארץ שעולה בסביבות ה 5500-7500 ש"ח אז תכוונו לטווח מחירים הזה [= תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  17. Started by danielblum,

* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפי התקציב אני מניח שזה יהיה 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI לא* Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כ…

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  18. Started by danielblum,

* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 אפשר גם קטן יותר לא חשוב מסך * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מבין בזה אודה לכם אם תכוונו אותי לפי צרכיי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI גם לא…

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  19. שלום. אחי זקוק למחשב נייד ובקטגוריה הזאת אני פחות מתמצה ולכן לא תזיק לי עזרה בנוגע למחשב. השימושים בעיקר הם: לעבודות על OFFICE אינטרנט. זמן סוללה שיהיה בינוני יחסית אם זה אפשרי שגם תיהיה מצלמת אינטרנט מובנת שתיהיה רשת WIFI או כל רשת אינטרנט על חוטית ולפעמים גם שתיהיה אפשרות לצפיה בסרטים או סירטונים מבחינת זיכרון שהמחשב יהיה מהיר יחסית. ואמ... לגבי הארדיסק שיהיה בערך 160 ג'יגה עם 7,200 סל"ד. שיתקפד בצורה מהירה יחסית. אחי מתכוון לעבוד עכבר רגיל אז שיהיו גם יציאות USB וכו' אמ.. מקווה שיש משהו בתקציב המבוקש חח תודה מראש

20. אבא שלי מעוניין לרכוש נייד. הוא לא מוכן להשקיע יותר מ-2500 שקלים (גג). אני מכוון למקס' 2000. הוא חובבן בכל מה שקשור למחשבים, אין צורך בכרטיס מסך רציני. אין צורך גם במערכת הפעלה. מטרות המחשב - אינטרנט, מסמכים וכו', סרטים. לא משחקים. גודל המסך - סטנדרטי, לא קטן מדי. 15 אינץ' ~ המשקל - לא משנה. זמן סוללה - גם כן, לא קריטי. אני לא חושב שזה אמור להוות שיקול. האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. בלוטות' - כן, מה זה בעצם? שהמחשב יכלול כמובן מודם אלחוטי.. גודל מינימלי של כונן קשיח - כמה שנראה לכם בגדול (לשימושים שציינתי), אבל לא 4 ג'יגה נגיד.. בסביבות 100 ג'יגה. צורב DVD - כולל. אין העדפה לחברה כלשהי. תודה לכל העוזרים. אם אתם צריכים עוד מידע, רק תשאלו.. (:

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  21. אני חושב לקנות מחשב נייד אך זה תחום שאין לי מושג בו והחלטתי להתייעץ כאן. תקציב: 3700, אם משתלם, אפשר לגלוש בעוד 200. * מטרות המחשב? וידאו HD, רוצה לחבר אותו לטלוויזיה / LCD מדי פעם, הרצת מכונות וירטואליות (virtual box, vmware) * גודל המסך? 15.6 מסך מט * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר, 4 שעות בערך (נשמע לי מספיק) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה, כל השאר זה תוספת נחמדה * בלוטות? אפשר, לא קריטי בכלל * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB, אפשר פחות, יש לי חיצוני של 1TB * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אם כרטיסי המסך המובנים מריצים HD ללא בעיה, א…

• 5 תגובות
    • 974 צפיות
  22. שלום, מעוניין לקנות מחשב בתור מתנה ורציתי להתייעץ קצת. מטרות המחשב? שימוש כללי. סרטים, אינטרנט ומוזיקה * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? משהו סביר (באזור ה-2 קילו~) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף שיהיו יציאות שכאלה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320-500, הזול מבניהם * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * משום שהמחשב נקנה במתנה אז אני מעוניין במחשב אמין והנושא של האחריות די חשוב. * מקלדת מוארת - מאוד יעילה ונחמדה התוספת. דגמים שנראים לי הם: http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1…

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  23. שלום, רציתי לקבל המלצה לנייד בסביבות ה-4000 ש"ח. השימוש שלו הוא בעיקר לאינטרנט, סרטים, מוזיקה וגם מדי פעם משחקים. בינתיים שמתי אין על HP DV6789EJ הנה פרטים עליו: http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=711351 אשמח להמלצות. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  24. שלום לאבא שלי נהרס המחשב נייד הוא צריך מחשב נייד בסיסי ואמין. השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט וסרטים הדבר הכי כבד שהוא עושה זה לפתוח בו זמנית הרבה לשוניות. המליצו לו על מחשבים עם מעבד amd a6 9225 אשמח לדעת מה דעתכם בנושא.

• 1 תגובה
    • 956 צפיות
  25. השימושים הם בעיקר אינטרנט , מוזיקה וקצת סרטים. גודל 15.4 - 15.6. תקציב 2300-2600 שקל. תודה

דיונים חדשים בפורומים