ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אהלן! אני יורד עוד שבוע לאילת ואני רוצה לקנות שם מחשב (אשמח על הדרך להמלצה לחנויות שכדאי לקנות מהן, אולי כאלה שישתדלו לדאוג שהרכיבים יהיו במלאי). 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי באחוז השינוי בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הבנתי, שהמפרט שבניתי לא מוצלח כל כך, אז הייתי מעוניין שאתם תבנו לי מפרט. בכל מקרה, הצרכים שלי הם: 1) גיימר כבד באיכות הכי גבוהה 2)עורך סרטים\קליפים ועוד 3) שיחזיק הכי הרבה זמן מכל המחשבים האחרים (אני מעדיף לפחות 4 שנים, אם זה אפשרי) 4) שהיה כמה שיותר יפה, ויוכל להחזיק SLI וכרטיס פיזיקאי. 5) OC יהיה נחוץ כדי להחזיק אותו במשך השנים, אז שיתמוך בOC. אין צורך בשום ציוד היקפי. את זמן ההישרדות של המחשב יש ליכתוב בסוף. תודה למי שעוזר!!! אור כהן.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט ב2,000$ כי אני מביא תחלקים מחו"ל. המחשב למשחקים חזקים וסרטים. תודה..
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי מחפש לקנות מחשב נייד לצורך עבודה,אינטרנט , תכנות דגש על מעבד חזק לגבי משחקים ממש לא קריטי. תקציב 2500 שקל גודל מסך רצוי 15.6 תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה דעתכם על המחשבים האלו. השימושים שלי הם לצפיית סרטי HD (בינתיים ללא חיבור לטלויזיה, אלא ע"ג המסך של הנייד). משחקים לא יהיו על המחשב הזה. גם לא Photoshop וכל זה. אלא יותר עבודה משרדית. אבל עם דגש ענק על צפייה בסרטים וטלויזיה DVB-T. כמו כן, הנני חובב טכנולוגיה ודיי קשה לי להתפשר על איכות. אז אני אוהב תמיד לקחת את ה-כי טוב. מחשב ראשון: Lenovo G570 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 2G DDR3 הארדיסק: 320GB כרטיס מסך: ATI 6370m חיבורים: USB 2.0 / HDMI / VGA / E-SATA מערכת הפעלה: Free Dos אחריות: 1 שנים מחיר: 2850 ש"ח הוספה של אחריות ל 3 שנים - 350 ש"ח נוספים. סך הכל: 3200 ש"ח מחשב שני: Dell N5110 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 4G DDR3 הארדיסק 640GB כר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית+ צפיה בוידאו 4K -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות (לא מיועד לעריכה גרפית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים סבירים ופשוטים אופציה למסך 1080p ומעלה עם איכות צבעים סבירה+ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח זה באמת הגבול העליון. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים והרבה..יש לי פער ענק להשלים אחרי חמש שנים שלא נגעתי במשחק מחשב ;D ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 19' של LG..אין לי מושג מה הרזולוציה הטבעית. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל!החל ממאפיה 2 שיצא לאחרונה וכלה בדום המקורי משנת 90. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב מksp או כל חנות אחרת טובה בתקציב של 5 אלף , תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מפרטים של מחשב נייד. שימושי המחשב הם בעיקר מולטימדיה, לימודים וקצת עבודה עם פוטושופ. אני לא סובל שהמחשב איטי מידי או נתקע בעת הפעלת תוכנה כזו או אחרת אז מראש אני הולך על מעבד חזק וזיכרון גדול מעבר למה שאני באמת צריך, השאלה היא האם ההבדל בין ה i7-4710MQ ל i7-4510U הוא מורגש ושווה את ההפרש מבחינה כספית? המפרטים הם: 1. מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 17.3 אינטש ברזולוצית Full HD מעבד Intel® Core™ i7-4710MQ 2.5GHz - 3.5GHz זיכרון פנימי בנפח 8GB כונן קשיח בנפח 1TB וכונן SSD בנפח 8GB בעל מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB 2.מחשב נייד עם מסך מגעמבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש ברזולוצית Full HD מעבד Intel® Core™ i7-4510U 2.0 GHz - 3.1 GHz זיכרון…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי 5 שנים טובות הלך המחשב, הגיע הזמן לחדש. אשתמש בו בעיקר לגיימינג, משחקים כמו The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Skyrim ועוד כל מיני. חשוב לציין שאני כמעט בכלל לא מבין בחלקי מחשב אז יש סיכוי גדול שכל מה שבניתי פלופ אחד גדול. אשמח לדעת אם פספסתי משהו, חלקים חשובים, אם יש חלקים שבחרתי שיש טובים מהם או עולים פחות ושווים בביצוע וכו'. מתכנן לקנות באילת או באמאזון. או גם וגם. https://pcpartpicker.com/list/dhJNsZ
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה קורה חברים? אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושים יום יומיים כאלה עד סכום של 3000 שקל. עכשיו אני מעוניין בכל זאת שהמחשב יריץ משחקים בצורה סבירה ולכן ההתלבטות האם לקנות את ה dell בעל מעבד i 3 עם כרטיס מסך 5650 hd או dell עם I5 וכרטיס מסך מובנה של אינטל 3000hd או משהו בסגנון. ממה שאני יודע הדגש על הכרטיס מסך הוא יותר קריטי בשביל משחקים אז נראה לי שהשילוב של !3 עם 5650hd יתן יותר נכון? שני הדגמים המדוברים הם 5010 ו 5110 של dell ומחירם 3000 שח, תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט AMD למשחקים + מסך LCD 17 במפרט צריך להיות גם: צורב DVD עכבר אלחוטי והמארז צריך להיות 'מרשים' מה אתם אומרים על המפרט הבא: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=1EK698720 עם התוספות הבאות: 1024MB RAM מסך דק MAG 8ms LCD 17 סט Microsoft אלחוטי ?
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי התקלקל(משהו ממש מוזר - המחשב היה מחובר לחשמל ופתאום קרס. גם המטען הפסיק לעבוד, הוא ניסה לחבר את המטען לשקע אחר והמטען עבד(האור שלו נדלק) אבל ברגע שמחברים למחשב המטען נכבה) בכל מקרה אשמח להמלצה על חנות טובה ואמינה באזור ירושלים. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים חבר שלי אמר לי היום שהוא רוצה לקנות מחשב חדש והתקציב הוא בערך 7500 המחשב הוא בעיקר לאוברקלוק, עריכת קול וממש מעט משחקים המפרט צריך להיות מבוסס על AMD חלק מהמפרט כבר קיים ואלו חלקיו: EPOX 8RDA+ XP 2100+ RADEON 9700 PRO של הרקולס הוא רוצה כרטיס קול אודיג'י חיצוני (יש אודיג'י 2 חיצוני?) מארז של אנטק ניראה לי 1000 AMG ספק כוח 400W ומסך... בקשר למסך הוא לא יודע אם הוא מעדיף 19" או 17" שטוח או 15" LCD... אז תעזרו להחליט תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב וברוכים הנמצאים. בכוונתי לרכוש מחשב (למעשה שניים) חדש. טרם נרשמתי לפורום קראתי את המדריך לרכישת מחשב חדש וכן הצצתי במפרטים, ואני מודה ומתוודה שהבלבול רק החריף. אני זוכר שפעם, לפני אי-אילו שנים, זה היה כל כך פשוט... בכל מקרה אני אגדיר את הצרכים שלי - מחשב לעבודה באופיס + עבודה עם מצלמה דיגיטלית (הורדת תמונות, איחסון), שיתאים לסרטי DVD (ולכן חשבתי על מסך רחב, אולי ''22). האמת שאני לא משחק במשחקים פרט -אולי - ל-FLIGHT SIMULATOR ואני לא יודע אם זה אומר שצריך להשקיע גם בכרטיס מסך. הייתי גם רוצה שהמחשב יתאים למערכת ההפעלה VISTA. נראה לי שזהו בגדול. עכשיו -אילו מהמפרטים מתאימים לי ? מישהו יכול להמליץ על חנות (באינטרנט או במציאות הקיומית) טובה? מה אתם יכולים להגיד על IVOR…
-
- 29 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה המפרט הסופי שלי, כולל מסך 17' 700P! עלה לי המון המון,... אבל אני מקווה שהוא יחזיק לי כמה שנים טובות =], כמו המחשב שיש לי כרגע...(1600XP..40GB..384MB..9800PRO..7VTXE) בקיצור, הנה המפרט המושלם לדעתי שאפשר להרכיב מהסכום הזה, ושהכי מתאים למשתמש כמוני (גיימר,PS,קידוד-עריכת סרטים, ובלי OC!!) LG F700P 1 ¤1,025.00 ¤1,025.00 רגילה MSI K8N Neo4-F NFORCE4 1 ¤620.00 ¤620.00 רגילה WD 120GB 7200RPM 8MB JD SATA 1 ¤490.00 ¤490.00 רגילה SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 1 ¤300.00 ¤300.00 רגילה כונן דיסקטים 1.44 1 ¤50.00 ¤50.00 רגילה AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 1 ¤1,000.00 ¤1,000.00 רגילה SPEEZE 80mm Fan - Ball Bearing 1 ¤35.00 ¤…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, קודם כל לשאלות הסטנדרטיות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי לגיימינג, וקצת עריכת סרטים (שימוש ב Adobe premiere ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אך ורק מסך, 24'' , 1080P, 144Hz 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) אולי סרטים טיפה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?עדיפות למסך קטן כדי שהמחשב יהיה קטן וקליל לסחיבה * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף שתהיה מצלמה מובנית,צורב רצוי גם. * משקל רצוי? כמה שפחות הרי זה משובח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביר ומעלה שהסוללה לא תיהרס אם המחשב מחובר להטענה עם הסוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין צורך * Bluetooth? לא חושב שצריך,במקרה שמפעילים נקודת גישה מהפלאפון צריך בלוטות'? אם כן אז צריך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SD, או שילוב - דורש mSata) קשה לי להאמין שאפשר במסגרת התקציב SSD ולכן…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עם דיסק קשיח SSD, זכרון DDR3 3GB ומעלה. חשוב לי גם יציאת eSata ומסך 14.5 אינטש ומעלה. אני גמיש מבחינת שאר הפרמטרים כמו גודל הדיסק קשיח, משקל, כונן אופטי וכדומה. המחשב מיועד בעיקר לעבודה (תכנות). 5K-6K זה תקציב ריאלי? יש המלצות? תודה מראש מוש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכל עבד טוב עד שהחלטתי להתקין עידכונים של מייקרוסופט ופתאום הוינדוס XP לא עלה... עשיתי פורמט התקנתי אובונטו ההתקנה הייתה איטית מאוד... לקח לו כמה שעות וגם אחרי שהתקין כל הזמן נתקע יש לציין שהמחשב לא קופא.. ניתן להזיז את העכבר כל הזמן פשוט הוא נתקע עשיתי עוד פעם פורמט התקנתי XP שגם כן לקח שעות להתקין ועד שעלה הכל עובד לאט בדיוק כמו שהיה עם הלינוקס ככה שאני בטוח שיש בעיית חומרה הכי נראה לי הגיוני שהבעיה בהארד דיסק... איך אני יכול להיות בטוח שזה הבעיה? ואם כן אשמח להצעות לפיתרון זול שרק יאפשר לי להעלות מערכת הפעלה..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב שברשותי הוא מחשב של hp, מסוג pavillion dv6- 2130. מעבד i5, זיכרון 4 ג'יגה רם, כרטיס מסך של nvidia g-force לא זוכר בדיוק את הדגם אבל יש לו זיכרון 1 ג'יגה משלו. הבעיה היא כזאת: לפני כמה שבועות התחילו פסים מרצדים לאורך המסך, תופעה שהלכה וגברה עד שנהייתה בלתי נסבלת. פניתי לשירות של hp, (המחשב בן שנה וקצת אבל עשיתי אחריות מורחבת ל- 3 שנים) הגיע שליח ואסף את המחשב. לאחר זמן המתנה של כמעט שבועיים כולל שליחויות וכולל תיקון, החזירו לי את המחשב וטענו שהוחלף לוח אם! החזירו לי את המחשב תקין, על פניו, משום שעכשיו, לאחר פחות משבועיים שוב מתחילה התופעה: זה מתחיל מכך שיש הבהוב חלש מאוד מאוד ברקע ומתגבר תוך מספר ימים שבועות לפסים שמרצדים על המסך כך שלא ניתן לעבוד על המחש…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש תחליף ללפטופ. השימוש שלי צריך לכלול מחשב עם כונן 500 ג׳יגה שיפעיל תוכנה מסויימת קבוע בלי לכבות אותו. לכן רצוי מחשב קטן ככל הניתן עם צריכת חשמל נמוכה וחיבור לאינטרנט. חשבתי שאפשרי לעשות את זה על רספברי פאי אבל לא הצלחתי להפעיל תוכנה עם קובץ exe על win 10 iot. אם מישהו יודע איך לעשות זאת או להמליץ על מחשב מיני מסויים שיהיה הכי זול בנמצא. תודה רבה, גיל.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מצאתי מחשב טוב של MSI בארה"ב. הבעיה היא כמובן נושא האחריות בישראל. האם יש דרך לקבל אחריות בארץ למחשב MSI שנרכש בארה"ב. במידה ולא, האם שווה לדעתכם מחשב זול ללא אחריות? איזה תקלות יש בדרך כלל במחשבים ניידים לאחר שנה, שנתיים וכו'? באיזה סדר גודל של הוצאה יהיה מדובר במידה ואין לי אחריות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה למי שיש זמן שיגיד לי אם החלקים תואמים אחד לשני מעבד: Q6600 intel core2 quad processor לוח אם: Intel®975X Desktop Board D975XBX2 chipest: Intel® 975X Express Chipset כרטיס מסך: GeForce 8500 GT זיכרון קשיח: kingstone 200gb ראם: kingstone KHX6400D2LL/2G מארז: 3D Aurora 570 ספק כוח: Zephyr650 של HEC או ODIN GT_800W של GIGABYTE מערכת קירור: 3D Galaxy II
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-