ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום, מחפש בשביל חבר מחשב נייד מאוד ספציפי וזול. המחשב ישמש לסטודנט, אבל גם יעבדו עליו. (בעיקר תוכנות Office) גדול המסך הרצוי הוא 15.6" (איכות פחות חשובה - בכל מקרה בתקציב הוא לא יקבל משהו מטורף ) - מאט יהיה תוספת נחמדה, אבל לא קריטית אין דרישת משקל מיוחדת, אבל בתקציב אני בספק אם היה משהו שהוא פחות מ 2.3~ זמן סוללה של כ-8 שעות בשימוש של word וכו' עכשיו לדרישות : i5 4200U 8G RAM 256SSD כמה שלא ניסתי לחפש ולא מצאתי אף לפטופ שעונה על ה 3 בפחות מ 3K, אין בעיה לקנות לפטופ "נחות" יותר ולשדרג - אבל צריך להתחשב שהמחיר יהיה נמוך מההפרש הקניה של החומרה החסרה. הכי קרוב שהגעתי אליו זה ה G510, ב2100~ הבעיה היא שצריך להוסיף 4G RAM ולקנות SSD, שזה מביא אותי ל 3K ופחות …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המפרט: http://www.spacenet.co.il/Product.asp?Pid=HP8440PVQ664EA&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=18&aff=Kama〈=he האם הכרטיס מסך מספיק? האם יש צורך ב4GB זכרון? איך הדגם הזה באופן כללי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתלבט אם לקנות את המחשב הזה ביד שניה.. כמה שווה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2300. מזומן. חורג ב100 ש"ח (בלבד) רק זה ממש משתלם. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה, משחקים קלים פה ושם 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כרטיס קול או כונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? Intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודות בי"ס, 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 4 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן. גודל המחשב הקיים גובה 50, עומק 55, רוחב21, המחשב החדש צריך להיות קטן יותר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש נטבוק בעל פלטפורמט ION. יש איפה להשיג בארץ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חתיכת התלבטות ??? אנחנו רוצים ליקנות לאחותי מחשב למגמת מחשבים בתיכון שתתחיל בה בשנת הלימודים הבאה חשבנו על אסוס 1005 השאלה 1. אם המסך לא קטן מידי ללימודים כאלו? 2. אם לא עדיף הדגם 12" של אסוס שהבנו שהסוללה שלו חלשה יותר וכן גם המעבד וכרטיס המסך שלו(לעומת ה 1005) 3. אם לא כדאי כבר ללכת על דגם של 15"....מה המותג הקל ביותר...המומלץ? 4. אולי כדאי לוותר על הניידות כי צריך מחשב חזק ללימודים כאלו ?(מחשב נייח?) הרבה שאלות... תודה מראש למי שיש לו סבלנות לענות
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 הסוגים של המעבדים של המחשבים הניידים: 1. CORE DOU ---- סידרת ה T2300,T2400,T2500 לבין 2. CORE 2 DOU --- סידרת ה T7200,T5600,T5500 אני שוקל לקנות מחשב נייד ושמתי לב שהמעבדים מסעיף 1 יותר יקרים. מדוע?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה להריץ אנדרומדה אבל הוא עושה לי קונצים ואני מאוד רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות כדי לגרום לו לרוץ חלק. יש לי כמה צילומי מסך (דרך הפלאפון, סליחה מראש) שאני בטוחה שמישהו כאן יכול להסיק מהם יותר מסקנות ממני. זה התחיל בזה שניסיתי להריץ את המשחק בפעם הראשונה וקפצה ההודעה הזו: עשיתי גוגל על הדרייבר המדובר וכשניסיתי להוריד אותו קפצה ההודעה הבאה: חזרתי אחורה לדרישות של המשחק, הנה הן: ממשיכה בקישורים כי זה לא נותן לי להעלות עוד תמונות. צילמתי את הנתונים שהופיעו ב-CPU-Z: http://imgur.com/Cl5Syvs http://imgur.com/IS5OE8T http://imgur.com/hU0NMvq http://imgur.com/BrY2Ggm http://imgur.com/zfQN4vX ht…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רק אם לא מצדיק הוצאה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? ילדה בת 10 - גלישה, קצת אופיס ומשחקי אינטרנט פשוטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סבירות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1500 ש"ח, אני מתכנן לנסוע לארה"ב אז אפשר לקנות בארה"ב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כרום, שיחות וידאו, מלל בוורד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד, אוורור טוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך במקלדת נומרית 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי רוצה לקנות בימים הקרובים תחנה מבוססת i7. מודע למחיר שלו אבל באמת ובתמים זקוק לכוח עיבוד רב עבור קומפילציות יום יומיות מתישות. אראה בו סרטים, עבודה משרדית רגילה, לא אשחק בו בשלב זה. הולך להריץ XP כהוסט (מודע למגבלה של 4GB, אבל רוצה לנצל את היתרון שב- triple channel ולא יכול להסתפק ב- 3GB) מבקש חוות דעת לגבי: 1) האם המארז הנ"ל שקט? מעוניין במארז שקט, קטן, קל לנשיאה, פשוט, שחור, ללא דלת קדמית ובלי חלונות\ניאונים וכו' 2) מתכוון להריץ את שני הדיסקים ברייד 0 בשביל ביצועים. העדפתי על ה- 7200.12 של סיגייט בגלל שאין אותם בזיגזג וגם הבנתי שהבלאק גם בסדר. 3) כרטיס המסך נראה לי מושלם - צריך לתמוך ב- 1920x1200 בווינדוז, חוץ מזה יתרון גדול שיש לו את שלושת סוגי היציאות 4) לקחתי את ל…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צרכים ודרישות מחשב נייד קל משקל. מיועד גם לעבודה באוטוקאד. צג איכותי מקלדת מוארת זיכרון לפחות 16 הארד טרה ssd 1 המלצות ומידע בבקשה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ב-4000 לצורך משחקים וסרטי HD עם LED. שיפעיל משחקים כמו GTA ו-CALL OF DUTY במרמה טובה. חשבתי על Toshiba Satellite L505-13Z http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=749596 או על Acer Aspire 5740G I3-330M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748380 ואני צריך את העצה שלכם ואם יש מחשב יותר טוב אני אשמח להצעה. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם אני חדש פה =] אז בקיצור המחשב שלי מאוד ישן(מלפני איזה 6-7 שנים), ואני מחפש מחשב חדש. אז מישהו יכול לתת לי מפרט טוב של מחשב למשחקים כבדים ותוכנות כבדות? למקסימום ביצועים? תקציב: עד 5k מטרות: משחקים ותוכנות כבדות ומקסימום ביצועים מסך: לא הארד דיסק: כמה שיותר גדול עדיף 300G+ חברה עדיפה(מעבד): Intel חברה עדיפה(כרטיס מסך): nVidia מערכת הפעלה עדיפה: Vista Enterprise או XP Pro חוקי! אוברקלוקינג: לא ציוד הקפי: מקלדת+עכבר(לא אלחוטיים) ורמקולים(2.1) עיצוב: שיהיה מארז יפה עם קירור טוב ולא משנה השקט תודה לכל העונים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200-300 שקלים, אם יש משהו טוב יותר בעלות שקלים בודדים אני אשמח לראות אותו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לצורכי לימודים של סטודנט בעיקר הרצת מצגות וורד, עבודות ומעט מאוד משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:LOL יהיה המשחק הכי כבד שאשחק במחשב. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב במחיר 2200-2400 ש"ח. שימושים: אינטרנט, עריכת וידאו בסיסית, ניהול (מיון) DATABASE גדול מאד של תמונות, AUTOCAD. העדפות: מעבד אינטל, חשוב שיהיה שקט. אשמח אם אפשר להמליץ על חנויות באיזור חיפה תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב ככה.. המחשב שלי מתחיל להתיישן.. ונראה לי הגיע הזמן לחדש תגרוטאה... המשחקים החדשים (אלה שעובדים עליו..) כבר מתחילים לקרטע.. המפרט כיום: AMD Athlon 64 Processor 3000+ @ 1808MHz Gigabyte KNS939 DDR 2x256 400MHz CL2.5 Dual Channel Geil Leadtek 6600GT אז ככה.. חשבתי לשדרג מעבד + לוח + זיכרון + כרטיס מסך התקציב הוא כ-2000 שקלים חדשים.. אפשר להתגמש (עד 2500).. תלוי אם זה כדאי.. נראה לי שתקציב כזה מספיק לא? ליבה כפולה... 2 ג'יגה זיכרון.. אממ.. אני מניח שאינטל.. אלא אם כן בימים כאלה עדיף AMD?! קיצר זה הכל.. אה וחנות באזור המרכז.. תודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד בתקציב של כ-2500 ש"ח פחות או יותר (סטיה של 300 ש"ח מקס'). המחשב אמור לתפקד כמחשב לסטודנט שייתכן ויריץ עליו גם פרוייקטים כבדים כדוגמת אוטוקד. האם יש חיה כזו? תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר ביקש ממני עצה ולכן אני פונה אליכם הוא ביקש מחשב שיהיה מחובר 24/7 לאינטרנט ויעסיק את ילדיו הם עדיין צעירים ולכן לא צריכים מחשב עם כרטיס מסך חזק , כרגע גלישה באינטרנט וצפייה בסרטונים מספיק להם בהחלט 8 גיגה זיכרון מעבד i5 דור שש/שבע כונן ssd השאלה האם להציע אסוס מיני או אינטל nuc
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב לשימוש יומיומי לגמרי בלי תוכנות מסובכות ובלי דרישות למשחקים high end אם אפשר שיריץ את המשחקים בצורה שאפשר לשחק בלי להיות קטנוני עם פילטרים ושטויות... אני לא מבין בחומרה כיום כי לא התעניינתי הרבה זמן במחשבים אז אני בונה עליכם. יש לי מערכת סטריאו מחוברת למחשב ואמא שלי קנתה לי מסך lg w2261vp שהוא 21.5' וFHD... אני יודע שזה מיותר רזולוציה כזו במסך כזה קטן יחסית אבל היא לא שאלה וקנתה והמחשב הישן שיש לי כרגע לא עובד יחד עם המסך... אני מתאר לעצמי שמחיר של חמשב כזה יהיה נמוך יחסית אבל אני לא יודע כמה.... עדיף כמה שיותר נמוך כי אין לי באמת יותר מדי סנטימנטים למחשב ולחומרה שלו.. העיקר שיעבוד. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט בעיקר לגיימינג עד 4K (אפשר לחרוג טיפה).. אני צריך עם מסך (לפחות 17 אינץ'), אני יודע שאי אפשר דברים הכי טובים שיש בתקציב הזה אבל משהו שיעשה fps נורמלי. תעזרו לי בקשה! נ.ב: לא כולל ציוד הקפי ואם אפשר שהמפרט יהיה מהחנות KSP. תודה!
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב ללימודי עיצוב גרפי ב2000 ש"ח לאחותי. לא צריך צורב מקלדת ועכבר וגם יכול להיות שאת ההארדיסק נקנה בנפרד. המסך שיש לה הוא DELL 2209WA, אז היא דיי מסודרת מבחינת מסך.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. תקציב: נושא התקציב הוא עניין בעייתי כי אני לא יודע בדיוק כמה אמור לעלות מחשב כזה. אז נקבתי ב10K רק בשביל לא ליצור הגבלה מסוימת בבנית המפרט. העיקר שהמחשב יספק את מה שהוא צריך לספק, אין צורך לבזבז סתם את הסכום ובהחלט ניתן להסתפק במחשב בפחות כסף. 2. מטרות המחשב: המחשב הוא לצורך עבודות בסיסיות (אינטרנט, סרטים, סרטי HD, מסמכים וכו'). אך עם זאת, אני עדיין משחק מדי פעם. לא גיימר כבד, אבל בהחלט משחק פה ושם. ככה שאין צורך להגזים עם ענין הכרטיס מסך ואני מאמין שHD4850 יהיה מספיק. 3. ציוד הקפי: מקלדת ועכבר (אין צורך באלחוטיים), ומסך (עם עדיפות ל22" של סמסונג). 4. קירור ועיצוב: לא מתוכנן OC לכן לא צריך להשקיע בקירור מעבר. אך עדיין שלא יהיו בעיות התחממות וקריסות בשימוש רגיל. העיצוב…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני זקוק למפרט לHTPC שיחובר בHDMI למסך LCD 47" FHD של טושיבה. אבא שלי רצה לדעת בערך מחירים למשהו נורמלי, אז אשמח לקבל הצעה טובה. עדיפות לחנות באיזור ראשון, על מנת לחסוך לאבא שלי נסיעות במידה ויהיו בעיות. כפי שצויין, HTPC לFHD, צריך מקלדת ועכבר לטווח של כ7 מטר, (אפשר לשלב בינהם במידה ויש משהו משתלם) תקציב מקסימלי כ2000 שקלים, חריגה לא תתקבל בברכה, אבל אם לא תהיה ברירה אז אצטרך לגרום לו להבין שזה המחיר. דבר נוסף, אם אפשר לדחוס בתקציב מפרט נוסף עם לוח אם במידות קטנות, ומארז אני אבנה בשבילו, זה גם אופציה. (לא נראה לי שיש צורך בDVD, אבל יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי). (כמו כן, בלי קשר לפורום הספציפי הזה, אם יש לכם רעיון, איך עם מה שיש לי במפרט בצד, אפשר להציג FHD בשביל…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-