ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לימודים/משחקים בינונים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6. * רזולוציית המסך? אין העדפה מיוחדת... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה (כולל numpad). * משקל רצוי? אין בעיה מבחינת המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות של וורד. (לגבי משחקים - פחות בעייתי מבחינת זמן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB מספיק. לא חובה יותר ולא חובה SSD. * כונן אופטי? כן, חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינ"ל לא חובה, כל עוד יש אחריות בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם מישהו מכיר את הכרטיס הנ"ל? כמו כן מי שיש לו אותו יכול לפרט על המחשב שיש לו אני רוצה לקנות אבל אני רוצה לדעת איזה מחשב יהיה טוב בשבילו
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
Lenovo IdeaPad U530 http://ksp.co.il/?uin=22570 Dell New Inspiron 15 7000 7537 http://ksp.co.il/?uin=20897 אהלן חברים, אני מתלבט בין 2 המחשבים הנ"ל. ההבדל ביניהם לטובל דל הם האחריות שהיא עד בית הלקוח וכרטיס גרפי חזק יותר. ההבדל לטובת הלנובו הוא ה16GB SSD ושהוא ULTRABOOK. מישהו יכול לספר לי משהו על חיי סוללה ולתת לי חוות דעת על המחשבים הנ"ל? תודה מראש, אלכס.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעבד:AMD ATHLON AM2 DUAL CORE 4200(65W) BOX לוח אם: Gigabyte GA-M55S-S3 socket AM2 זיכרון:Kingston DDR2 667Mhz 1Gb Original - K1G667 כרטיס מסך: Leadtek Geforce PX7600GT 256 Mb Retail דיסק קשיח:Western Digital 160Gb 8Mb 7200rpm צורב DVD:LG H10NK x16 Dual Layer Bulk Black כרטיס קול:Genius Live Maker 5.1 Retail מארז:THERMALTAKE MAMBO Black 120mm Fan ספק:Thermaltake 470W PFC 120mm PCI-E SATA 24/20 pin Dual 12V Rails כרטיס רשת:Ethernet 100\1000 MB LAN\FIRE-WIRE רמקולים:Logitech X-530 מקלדת:Genius KB21e עכבר:Logitech Pilot Optical מה אתם חושבים על המחשב הזה כולל הציוד ההקפי (בלי מסך) הוא יעבוד חלק על וויסטה? ואיך הוא יעבוד עם משחקים כמו need for speed ? וכמה הוא יכו…
-
- 8 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 וכן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הפקת אנימציות תלת מימד, עריכת וידאו, תכנות כבד וAI לשם פרוטוטייפינג לפני התקנה בענן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תלוי בהפרש המחיר. ייתכן שאריץ איזה מודל AI בזמן שאני ישן בבית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין ברכישת לפטופ מטרות: #אידיאלי לשימושים סטודנטיאליים (אופיס, גלישה מרובת-טאבים, שקט) # יכולת הרצה וחיבור לטלויזיה של סרטי HD 1080P # יכולת להריץ חלק משחקים כמו FM,PES דרישות: # מסך 12''-14'', עדיפות למאט אבל לא קריטי (מקסימום מגן מסך מאט יפתור את הבעיה במקרה של מבריק) # דק, שקט וקל (כ1.5 ק"ג +-) # מעבד כפול-ליבה, עדיפות לאינטל # סוללה 6 תאים לפחות # לא מתחמם יחסית # יציאת HDMI חובה # 2GB זכרון # כרטיס גרפי geforce/radeon # כונן אופטי לא חובה # תקציב כ2,000 ש"ח אשמח לשמוע הצעות. יש מחשב אחד- Asus Eee PC 1201N, נראה כי עומד יופי בסטנדרטים שלי. חבל רק שמספקים איתו שנה אחריות. נראה לכם כדאי? אשמח לשמוע רשמים ממי שמחזיק בו. http://www.zol4u.co.il/Product.…
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
הי, אני מחפש נייד לקחת איתי לטיול ארוך. דרישות (לפי סדר חשיבות): 1. קליל - עד 1.5 ק"ג, רצוי אפילו פחות - לכיוון הקילו הבודד 2. מסך בגודל 10"-12" ואיכותי מספיק לעריכת תמונות, כלומר גם רזולוציה כמה שיותר גבוהה 3. מעבד גרפי ייעודי או CPU מספיק חזק - שוב לעריכת תמונות 4. בטריה שתחזיק לפחות 4-5 שעות 5. רצוי Hard disk של 250GB בקטגורית ה Netbooks לא מצאתי אף מחשב שעונה לי על הדרישות, כולם מקסימום עם ה ATOM ובדרך כלל מסכים עם רזולוציה נמוכה. היחיד שראיתי שדי עונה על הדרישות הוא ה Lenovo X200 אבל הוא חורג במחיר. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...או שתאשרו לי שבמחיר שלי אין כזו חיה ותמליצו לי על הכי קרוב לדעתכם. תודה, ישי
-
- 8 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט לעבודה משרדית (אינטרנט, קצת סרטים, אופיס וכו'). לא צפוי בו משחקים, אבל כן חשוב שהמחשב "יטוס" - הרצון הוא לשדרג את החויה הנוכחית של המשתמשים, שהיום ממש סובלים מכל פתיחת דפדפן. נכון שכל שדרוג יעשה את זה (לעומת המחשב הישן הנוכחי), אבל המחשב הזה צפוי להיות למספר שנים רב - 5+ - אז צריך לחשוב לעתיד. תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חשוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית 2D בלבד, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבה. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). בעיקר מהירות מקסימלית ושקט. לא מתוכנן OC. 10. האם חש…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים היום קרה לי דבר מאוד מוזר... הלכתי ל- IVORY ראשל"צ (כן מוכרת לי האימרה "יהודי יקר עשה לך טובה ואל תקנה באייבורי"), והצגתי לנציג (ללא פירוט המחירים) את המפרט המומלץ (ממאי !!) של מחשב משחקים ב-3K מהאתר. הצעת המחיר שלו היתה על מפרט ממש ממש דומה הוא שינה משהו ממש קטן בלוח אם, כ-3300 ש"ח במזומן. שאלותי הן כאלה : 1) איך יתכן מחיר כזה למפרט מחודש מאי ???? 2) האם מישהו יכול להרכיב משהו מוצלח יותר \ משתלם יותר עד 3K ללא מסך ? כמובן ללא מע' הפעלה ותוכנות. תודה תודה תודה רבה ! אגב... הוא לא הסכים להתחייב על ההזמנה (בגלל זה גם לא נסגרה עיסקה), שהמחשב יגיע עד יום שני למרות שהתחייב על זה ב-100% ללא הסתייגות בע"פ, מוזר לא ?!
-
- 8 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולםם, כן, אבא התיל עלי את הפרוייקט הזה. להרכיב לנו HTPC לסלון. אממ דבר ראשון שאני יציין זה שאני גר בארה"ב, אז בבקשה המלצות מהחנות NEWEGG.COM, רק משם. והמחירים בדולרים. אוקי, אז הצרכים זה דבר כזה. שיהיה שקט. ממש. ומאז כבר ברור, כמה שיותר ביצועים. השימושים זה רק לסרטים. HD. אולי טיפה הקלטה של תוכניות, אממ אינטרנט טיפה.. לא יותר מזה. מעבד - Q6600 (אני יקח אותו למחשב שלי, ואני יתן לHTPC את הE6750 =] ) מדובר ב280$ לוח אם - אשמח להמלצות. קירור למעבד - ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 92mm CPU Cooler (לא מתוכנן שום OC, אז הוא יספיק) שזה 20$ הרד דיסק - Western Digital WD5000AAKS Hard Drive - צריך הרבה מקום. 110$ כרטיס מסך - נכון לעכשיו נראה לי שאני ילך על SAPPHIRE R…
-
- 8 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות טינקפד קורבון דור שש, אבל איכשהו המק-אייר החדש נורא קורץ לי. סוללה חזקה, פרופיל דקיק, עיצוב נהדר. (המחשב ישמש רק לכתיבה, וחשוב לי משקל מינימלי) האם יש טעם לוותר על קניית מק רק כי הוא מק?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שואל בקשר לתקופה הכי טובה וקרובה לקנות מחשב חדש תקופה שיש בה את כל הדברים המשמעותיים, דברים שעומדים לצאת בקרוב אני שואל את זה כי יש לי 40 אלף להוציא על מחשב, כשתגיע התקופה הזו אני יכנס לכאן ואשאל בקשר למפרט מומלץ עבורו שמעתי שיצאו מעבדים מרובעי ליבות, לדעתי זו השקעה טובה כי במקום שעם הזמן המחשב ילך ויהיה יותר איטי בעצם יקרה ההפך ועם הזמן המחשב יהיה יותר מנוצל ומהיר
-
- 8 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, יש לי התלבטות קטנה. לתקציב שלי, שזה 4000 שקל, המחשב נייד הכי טוב שאוכל להשיג הוא MSI ex600 מאייבורי(כולל מערכת הפעלה xp pro וזכרונות של Geil), ואת הדגם הזה לא מצאתי בשום חנות נורמלית אחרת. מה שמפריע לי פה הוא שאנשים שמבינים בחומרה בפורום הזה ובפורומים אחרים אומרים לא להתקרב לאייבורי, כי הם מוכרים חלקים סוג ב' וכל חודש צריך לשלוח את המחשב לתיקון. אז השאלה שלי היא האם במחשבים ניידים אייבורי בסדר ולא עושה בעיות?, ואם מישהו קנה משם אשמח לשמוע חוות דעת. דבר נוסף,איזה מערכת הפעלה הכי תתאים למחשב הזה? ואם כבר Vista, אז מה כדאי 32 או 64 ביט? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי הגעתי לרגע האמת , הכסף נמצא אצלי ומה שנשאר זה רק להזמין , המפרט כבר סגור , אני מאוד מרוצה ממה שבחרתי הבעיה העיקרית היא מאיפה להזמין . מחו"ל : http://www.tigerdirect.com/cgi-bin/Shop ... =y&msg=&q= או מהארץ אותו מפרט רק יקר יותר ב 2000 , את הכרטיס מסך אני יצטרך במלא להזמין מחו"ל כי אין אותו בארץ המשלוח עולה עוד 173$ ומע"מ עוד 300$ בערך ככה שזה יוצא בערך 2500$ שבשקלים זה 8500 ואז אני יקנה עוד מארז איכותי כמו הhaf x או raven rv02 וזה יצא 9.5 אגב המחשב הוא לאנימציה ולעבודה בתוכנות 3ds max zbrush מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 944 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחר מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לעבור את 6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 CS:GO Crysis וכו' (משחקים כבדים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" | 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה אז לא יודע להגיד …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Asus P5LD2 SE 945P NVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS Memory: 1024GB DDR2 DualChanel 533 LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black Thermaltake Soprano VB1000BNS Black Window Thermaltake 470W PFC 120mm 24/20 pin 2 rail MAG LCD 17 B716 KeyBoard+Mouse Microsoft Creativ+Sub קניתי את כל זה ב6K לאחר הנחה של 1200 ש"ח.. משתלם המפרט? אני מודה לכך שהייתי צריך לקחת זיכרונות 677 לקחת ספק ליברטי כרטיס מסך הייתי צריך להוסיף עוד 200 בשביל 1900XT.. ברמת העיקרון זה מפרט טוב לא?
-
- 8 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי, מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב וצריך המלצה ללפטופ. הערב חשובה: יש אפשרות להביא מחשב מארה"ב בימים הקרובים (AMAZON, NEWEGG או חנות אמינה אחרת שאתם מכירים), אז אם משתלם אין לי בעיה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, באג מציעים שני מחשבים באותו מחיר (5500 ש"ח) - תואמים לצרכים שלי (משחק פה ושם, סטודנט, ואולי תוכנות קצת כבדות, אבל בעיקר שיחזיק לי כמה שנים). אשמח אם תעזרו לי לעמוד על ההבדלים ביניהם: 1) Dell Inspiron 1564 מעבד: i5-520M, 2.4GHz מסך: 15.6´´ HD WLED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB 1067MHz DDR3 Dual Channel דיסק קשיח: 500GB S-ATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 4330 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8273&perur=2&t=1&c=441 2)Dell Studio 1555 מעבד: Intel Core 2 Duo Processor P8700 2.53GHz, 1066MHz, 3MB מסך: 15.6´´ Widescreen Full HD WLED with TrueLife רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 4GB DDR2 800MHz Dual Channell דיסק קשיח: 320GB SATA 5400RPM …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ללא מארז וספק כח. ניתן לחרוג ב-100-200 ש"ח. 2 דברים חובה, מעבד של אינטל(אם נכנס אז 6550), ו2 ג'יגה זכרון. המחשב הולך להיות לעבודה יומיומית והרבה משחקים. תודה
-
- 8 תגובות
- 594 צפיות
-
-
מעבד P4 3GHZ L2 2MB לוח אם ABIT SG-80 661FX זיכרון 256MB DDR400 כונן קשיח MAXTOR 80GB 133ATA כונן ASUS DVD כונן 1.44 ---------------------------------------------- המחשב מצויין לאינטרנט הוא בסדר סביר מאוד אבל יש בעיה קטנה הזיכרון מוגבל מאוד !!!!!! רק 256 בקושי זז !!!! יש לי אפשרות לשדרג זיכרון ל 1024MB DDR1 ב 140 ש"ח או לקנות לוח אם מבוסס G31 וזכרונות 4 GBב 430 ש"ח תוספת קטנה של 290 ש"ח ... מתלבט אם זה הכרחי בשביל אינטרנט ומשחקים בהגדרות נמוכות. ואלה הלוחות שהציעו לי: PALIT - http://pulser.kz/?tovinf=67401 GIGABYTE - http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=6770&catcode=&AdCat=&parentid= וזכרונות יש MICRON ויש KINGSTON בתדר 800MHZ נפח 2GB כפול 2 . השימו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משהו בסביבות 3500-4000,ללא מסך,HD 80G,כרטיס מסך לא משהו משכנתא אבל משהו ברמה. תודה. :smoke:
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, צריך מפרט ב - +-3000. שימושים: אופיס, סרטים, פוטושופ. המחשב הולך לשבת בסלון אז הוא צריך להיות שקט במידה מספקת (אני לא בטוח שצריך מארז HTPC אבל אני פתוח לכל ההצעות). הציוד ההיקפי היחיד שצריך זה רמקולים. בתור מסך אני לוקח את הDELL 2007FP. (כמובן שלא כלול בתקציב ) תודה על העזרה
-
- 8 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אז זהו הנה המפרט הדנדש שלי אשמח לתגובות וההערות: 1.פנטיום D 930 2.ASUS P5LD2 945G 3.KINGSTON 512 DDR2 CL 4 4.GF 6600 GT 128MB DDR 3 128 BIT (ישתנה עוד שבוע ל6800 GS בהמלצת החברים בפורום ובהתאם למלאי). 5.DVDRW LG 4167B 6. ספק ג'נרי 400W שלא עשה בעיות בנתיים. 7. MAXTOR 160 SATA 2 8.WD 80 IDE מה דעתכם??? או
-
- 8 תגובות
- 646 צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת למפרט הבא למחשב לעריכת וידאו לפרנסה בעלות של כ 8500 שח 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.פרמייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-