ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אשמח לעזרה בבנית מפרט מחשב חדש, בעיקר לעבודה גרפית אבל גם למשחקים וסרטים. הסתכלתי כאן הרבה בפורום וקצת הלכתי לאיבוד עם כמויות המידע. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג עד 5500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר עבודה גרפית web photoshop, flash, painter 2D ובתקווה שבעתיד גם תוכנות 3D אני רוצה גם שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים (ועתידיים לצאת) בצורה טובה. (אין צורך בגיימינג כבד) וגם שיכול להריץ תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי : עכבר, מקלדת, מארז, ומסך 22" 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-6 ל…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://tms.co.il/preview/spec/b3s4kxha מה דעתכם לגבי מפרט זה?! המחשב הוא לטווח ארוך של 4-5 שנים... מיועד בעיקר למשחקים,סרטים ושימושים בסיסיים כמו גלישה באינטרנט וכדומה....
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, הגעתי למסקנה שאני צריכה מחשב נייח, חזק ואמין אחרי שנים של לפטופים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000. מעדיפה לא להגיע לסכום כזה, אבל אם זה הכי זול שאפשר למצוא לדרישות שלי, אשקיע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, הורדת סרטים, סדרות, ספרים וגלישה סטנדרטית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, כל הפריטים שצויינו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר. מחשב ביתי בסופו של דבר. לא צריכה את המח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מה אתם חושבים על המפרט הבא? כעיקרון אני עובד המון על המחשב, הרבה תוכניות שרצות על הVM שלי, הרצה של סרטים פה ושם - ואולי גם קצת משחקים: *מארז וספק יש לי של טרמל טייק וגם הארד דיסק... Intel Core i7 920 2.66Ghz Tray Stepping D0 SLBEJ, יחידות 1 ₪1384 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=697 משחה טרמית OCZ Freeze Extreme 3gr, יחידות 1 ₪28 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1284 קירור למעבד ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 1366, יחידות 1 ₪316 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1280 Asus P6T Deluxe v2 X58 Intel Chipset For i7 Nehalem, יחידות 1 ₪1633 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=946 OCZ 6GB Kit (3x2GB) DDR3 1600Mhz Gold Tri channe…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן , מישהו מעוניין להגיב/להציע משהו לגבי המפרט הזה? השימוש אמור ליהות להקלטות ועריכת אודיו [iNTEL Pentium 4 - 3.2E Prescott - 1MB Cache, 800Mhz FSB - RETAIL ASUS P4P800-SE 800Mhz E-mu 1820 M soundcard WD 160GB-8MB JB - 7200RPM ATA 100 x 2 512MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original x 2 ANTEC AMG1000 no PSU+ Window Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI - Retail LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL Sonys Double Layer(DWD-22A) DVD±RW x 16 (BLACK) - Bulk Microsoft Wireless Desktop - ps2 .SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44]
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי כרגע בארה"ב, וכבר ביקשתי ממנו שיקנה לי נייד (מאחר והבדל המחירים בין ארה"ב לכאן הוא כמעט 50%). ההתלבטות היא בין macbook pro 15" 2.4GHZ I5 http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?aid=AIC-WWW-NAUS-K2-BUYNOW-MACBOOKPRO-15-INCH&cp=BUYNOW-MACBOOKPRO-15-INCH מחיר: 1799$ לבין DELL STUDIO 1558 הכולל I7 720QM 500GB 7200RPM 4GB ראם ATI Mobility Radeon™ HD 5470, 1GB 85 Whr Lithium Ion Battery (9 cell) Back-lit Keyboard Windows® 7 Home Premium, 64bit, מחיר: 974$ http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-studio-1555/pd.aspx?refid=laptop-studio-1555&s=dhs&cs=19&redirect=1 או להוסיף מעט ולקחת את הstudio xps16. שהנתונים דיי ד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וOC. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פרטי המחשב שלי הם : מעבד : Pentium® Dual-core CPU E6300. מהירות המעבד : 2.80 GHz. זיכרון RAM במחשב : 2 ג'יגה. כרטיס מסך : NAVIDIA GeForce 8400 GS. ספק כוח : AC220V. נפח אכסון בהארד דיסק : 465 ג'יגה בייט. מערכת הפעלה : Windows 7 Ultimate. מארז : Cooler Master תוכנות אופיס 2007. אשמח לדעת כמה המחשב שלי שווה היום.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב שמתחיל לזחול בתקופה האחרונה, אני רוצה לקנות מחשב חדש כשאני צריך מארז, רצוי עם כמה שיותר יציאות USB, רצוי גם USB3, אם יש אופציה לאחד ללא נורות אז עדיף לוח אם, רצוי עם כרטיס גרפי מובנה בעל יציאת HDMI ו DVI מעבד כמה שיותר חזק, חובה 64BIT כי אני מחפש הרבה ראם ספק כוח סטנדרטי, אני לא ממש מתמצא אבל אני הולך לחבר אילו עוד 2 הארדיסקים לפחות, 5 מכשירים בUSB ואולי כרטיס גרפי בעתיד הרחוק לפחות 8GB ראם, ואני אוסיף אילו 4GB שיש לי כרגע במחשב גם הארדיסק יש לי כרגע ואני לא מתכוון לשדרג עדיף שקט, אבל לא קריטי נגיד 6/10 חשבתי להשקיע סביב ה 2000 אך רצוי 1000 ואני יכול בקלות להשקיע גם 4000 העיקר שהיחס בין עלות לביצועים ישתלם ויהיה באיכות בניה טובה, אני כרגע עם אותו מחשב קרוב…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין אותו מחו"ל חשבתי על הdell alienware מה אתם אומרים עליו? ומאיפה אני יכול להזמין אותו?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, ראשית, תודה לכל העונים ובכלל לכל חברי הפורום, אני עוקב אחרי הפורום הזה תקופה ארוכה ומתפעל כל פעם מחדש על נכונות של אנשים טובים לעזור, זה בכלל לא מובן מאליו ומאוד מרשים. לענייננו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת תמונות stills (לא וידאו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD מול intel זו השאלה מבחנון שנעשה מול 2 דגמי טושיבה,האחד עם מעבד AMD Turion™ Neo X2 L625 מול Intel® Pentium® Processor SU4100. המבחן מציג בפנינו את צריכת החשמל של 2 המעבדים,ביצועים בשטח,וזמן סוללה. http://www.bloggerisme.com/benchmarking-intel-pentium-su4100-vs-amd-turion-x2-neo-l625.html מקווה שזה יעזור לאנשים להחליט.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ותודה על כל עזרה בנושא [i1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג , המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" LG W2486L -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין בקניינת מחשב נייד. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). מחשב לעבודה שישמש כתחליף למחשב נייח. גודל המסך: בין 15.6 ל 17 אינץ'. משקל רצוי: לא משנה כל כך כי זה ישמש כתחליף למחשב נייח. לא נדרך סוללה לטווח ארוך כי זה ישמש כתחליף למחשב נייח. יש צורך ב HDMI. גודל מינימלי לכונן קשיח 250GB ומעלה יספיקו. בעיקרון הוא מצא שני מחשבים ורצה לשאול מה עדיף: :Toshiba L675D מעבד: AMD Athlon™ II Dual-Core Mobile Processor P320 מערכת הפעלה: Genuine Windows 7 Home Premium (64-bit)* מנוע גרפי: ATI® Mobility Radeon™ HD 4250 זכרון גרפי: 256MB-1405MB dynamically allocated shared graphics memory RAM: 4GB כונן קשיח: 5400RPM עם 500GB מחיר: 1700 ש"ח ללא אח…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי הצעת מחיר למפרט לעריכת וידאו ועבודה בAUTOCAD על סך 3650 שח. אשמח לשמוע דעות על תוכן המפרט והאם הוא מתאים \ תואם את המחיר?? המפרט הוא מארז IN WIN ספק כוח A.PFC 550W FAN12 CI-POWER CWT לוח DH67BL B3 H67 DDR3 INTEL מעבד 2.8HZ 6MB CORE I5 1155 QUAD 2300 זכרון KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ [b כפול 2 כ.מסך QUADRO 600 1G-3 PCIE PNY דיסק קשיח פנימי 500GB SATA 3 7200 16MB WD צורב GH22NS SATA LG DVDX22 DL כ. רשת אלחוטי עד TL-WN551G TP-LINK PCI 54MBPS כרטיס 3EXT+1 INT FIREWIRE PCI ללא מערכת הפעלה כר. רשת 1G LAN מובנה בלוח אם כ.קול 7.1 מובנה בלוח אם תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר): לא משנה לי, חשוב לי רק שכאשר אני מחבר את המחשב לטלויזיה הרזולוציה תהיה FHD 1920x1080 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - לא מבין בזה, אבל צריך שיהיה HDMI לטלויזיה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף שכן, לא אכפת לי להוסיף עוד 100-200 במקרה…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה שלומכם דוקטורים יקרים שלי, 10 שנים יש לי את הdell 2408wfp שחוץ מהלאג הקטן שלו היה מושלם. אתמול נראה לי שהוא מת. הייתי רוצה לקנות מסך uhd 24 איכותי, שאפשר יהיה לחבר אליו ps4 בהמשך חוץ מהמחשב. התקציב עד 2200. לגיימינג פחות מהיר יותר דגש על מרהיב גרפית. אין עוד דרישות, אבל הבונוס הכי גדול אם הוא תומך תלת מימד. אבל אם חלום לא נורא. תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם ותודה על העזרה . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים בינוניים בערך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר Counter Striker Global Offensive , Teamfortress , DayZ , Garrysmod , A.V.A , Smite משחקי FPS לרוב . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו ה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MGS, Call of Duty, FIFA, Crysis, ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LCD 32" FULL HD (1920X1080) + LCD 19" HD READY (1366X768) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך ב…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD Sempron 3000 , 1.6GHz, 256KB Cache - ¤299.00 ASUS M2V - ¤488.00 SUPER TALENT 1G 667MHZ - ¤550.00 Westren Digital WD800JD - ¤266.00 WinFast PX7600GS EXTREME TD256M - ¤637.00 COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 300ART 20/24P שחור - ¤315.00 הרכבת מחשב + התקנת תוכנה - חינם - ¤0.00 SONY DVD-ROM DDU161510 - ¤100.00 סך הכל : ¤2,655.00 המעבד בסוקט AM2.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכל חברי הפורום! אני יודע שמחשב נייד לגיימינג הוא יקר הרבה יותר ממחשב נייח למשחקים אז בואו נדלג על הקטע הזה, אני גם לא בטוח בכלל אם פתחתי את הנושא בפורום הנכון כי בפורום של "מפרטים" הם מדברים רק על משחבים נייחים וזה לא מה שמעניין אותי. בכל זאת ולמרות הכל זה פורום של מחשבים וחומרה אז בבקשה לא לסגור לי את הנושא אני מעוניין לקנות מחשב נייד לגיימינג כבד, אני אוהב לשחק במשחב עם רזולוציה הכי גבוה שניתן לסחוט מהמחשב ובאותו הזמן שיעבוד חלק, בלי תקיעות, בלי שגיאות שנובעות מכרטיס מסך ( נתקלתי בכמה משחקים שלא עבדו טוב או לא עבדו בכלל דוקא בגלל אי התאמה לכרטיס מסך מסויים) איזה מפרט אתם יכולים ליעץ לי ? המחיר המקסימלי שאני מוכן להשקיע זה 8000 ש"ח קיבלתי הצעות מ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מעבד אינטל לוח אם רצוי 945 של MSI או ASUS צורב DVD לפחות 160 גיגה הארד דיסק אם נכנס יותר אז סבבה כל השאר אני משאיר לכם עדיף לא יותר מ 200 שקל חריגה רק אם זה ממש הכרחי תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד לאבא שלי, לצורכי עבודה, בעיקר אופיס גודל רצוי 15.6 משקל - עדיף מתחת ל2 תקציב - בסביבות ה 2.5 מאוד חשוב לי שיהיה של חברה אמינה עם שירות טוב(שמעתי דברים טובים על לנובו) תודה מראש אלכס
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ערכתי ופירטתי יותר. 1. תקציב מקסימלי - 5200 2. המחשב יהיה לעסק, מועדון ביליארד. ישמש להשמעת מוזיקה בעיקר (וינאמפ). חשוב לי שיהיה את סוג המעבד הטוב ביותר של I7 INTEL ולוח אם שהכי מתאים ותומך בו. 500GB דיסק קשיח יספיק. שיהיה כרטיס זיכרון DDR3 (הבנתי שזה הכי טוב) עם 6 ג'יגה אפילו כמו למעלה. שיהיה כרטיס מסך טוב תומך HDMI (שאני אוכל לחבר לטלוויזיות שבמקום) ואולי לספק כמה פרסומות או את הלוגו דרך המחשב+משחקים (לא משחקים שצריכים מחשב ב10 אלף, סימס 3, המשחק של אבודים הסידרה, וכו' . כרטיס קול 7.1 (למרות שאין במקום 7.1, אבל זה הכי מתקדם, לא?) שיהיה משהו סביר, אפילו משהו שכלול בלוח אם, כשאני אסדר את ההגברה אולי אני אוסיף כרטיס קול יותר טוב. תכני HD 1080P. שיהיה לו צורב DVD טוב. …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-