עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. טוב, אני רוצה להרכיב מחשב לעבודה משרדית (אופיס אינטרנט ועוד כמה תוכנות). הדרישה מהמחשב היא מהירות. מחשב עם תגובות מהירות. בהדלקת המחשב, פתיחת קבצים, וחיפוש. אתייחס לרכיבים שעליהם אני מתייעץ בלבד. לוח - Z68 gigabyte או אסוס. יהיה הבדל? מעבד - i5 -2500 זכרונות - 2 סטיקים Hyper X KHX1600C9D3/4G SSD למערכת הפעלה - OCZ RevoDrive 3. SSD נוסף - OCZ Agility 3 240GB. כרטיס מסך - אם לא יתן לי כלום - לא צריך. זה נכנס לי בתקציב. התקציב - בסביבות 8000. יש הצעות לשיפור? דברים מיותרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. בן דוד שלי טס הערב עד שלישי ללס וגאס. אני סטודנט להנדסה ומתחיל בשנה הבאה לימודים לתואר שני - הדבר כולל הרצת תוכנות סימולציה דוגמת ANSYS FLUENT,CFX ואני חייב לפטופ חדש בלי שום קשר. מסך - 13.3-15.6 חשוב לי שיהיה כמה שיותר דק וכמה שיותר קל. זמן סוללה - תאכלס 5 יספיקו. תקציב - עד 1500 דולר. זה כבר הרבה אבל זה המחיר של הסמסונג סידרה 9. אני דיי דואג ש15.6 יהא גדול מידי [כרגע משתמש ב-14] אבל אני לומד הכול מהמחשב [לא כותב הבהרצאות בד"כ.. אני מצלם ועובד עם המחשב] בגלל העבודה השניה שלי אני זקוק למחשב שייראה באמת מרשים כי אני אציג איתו פרזנטציות למשקיעים - זו הסיבה שחשוב לי שיהיה דק וקל [לנשיאה כמובן... אני כל יום מ8 בבוקר עד 8-9 בערב באוניברסיטה ככה שכל היום המחשב עלי] תודה חבר'ה!…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, לאחר בדיקות של מספר אופציות לקניית מחשב נייד אהבתי מאוד את הSAMSUNG NP300V5A. מעבד I7 צירפתי קישור למפרט. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12195 אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המחשב וחווית הקנייה דרך באג. תודה אמיר.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Santa ^^,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קצת וסרטים אולי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by mwalker03,

היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. דוד שלי מעוניין לשדרג את המחשב שלו, הוא קנה את המחשב לפני שנתיים, והוא מתחיל לעשות בעיות. השדרוג מיועד למשחקים כבדים, ואמור להחזיק לו עוד שנתיים לפחות. כאמור רק לוח אם, כרטיס מסך, מעבד וזכרונות. אם אפשר, שהזכרונות יהיו לפחות 2GB, עדיף בסטיק אחד, כדי שיהיה אפשר להוסיף אחד זהה לאחר מכן.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אהלן,אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה על תמונות.מחשב שתוכנות כמו פוטושופ יוכלו לעבוד עליו בצורה חלקה מבלי להתקע כל רגע... התקציב הוא בסביבות ה2-5 אלף,חשוב לי לציין שאני לא מחפש שוםדבר מפואר .מחשב פשוט שיאפשר לעבוד על הצילומים שלי גם כשאני בבסיס בצורה חלקה וטובה. איזה נתונים צריך בכלל לבדוק?יש משהו שאתם ממליצים עליו? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Michael86,

היי, מה אתם חושבים על המפרט הבא? כעיקרון אני עובד המון על המחשב, הרבה תוכניות שרצות על הVM שלי, הרצה של סרטים פה ושם - ואולי גם קצת משחקים: *מארז וספק יש לי של טרמל טייק וגם הארד דיסק... Intel Core i7 920 2.66Ghz Tray Stepping D0 SLBEJ, יחידות 1 ₪1384 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=697 משחה טרמית OCZ Freeze Extreme 3gr, יחידות 1 ₪28 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1284 קירור למעבד ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 1366, יחידות 1 ₪316 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1280 Asus P6T Deluxe v2 X58 Intel Chipset For i7 Nehalem, יחידות 1 ₪1633 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=946 OCZ 6GB Kit (3x2GB) DDR3 1600Mhz Gold Tri channe…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מטרת המחשב: משחקים בעיקר GTA 4, ושימוש לצפייה בתכני HD והרצת קבצי MKV 1080P ותוכנות ראנדרינג כגון פינאקל סטודיו. המחשב יחובר למסך LCD 37 HDR ברזולוציה 1366 * 768. לא מעוניין ב OC. מערכת הפעלה: חלונות 7 אולטימט האם המפרט שבניתי יעמוד בדרישות הנ"ל? האם יש רכיבים לא "טובים" ? אם כן אשמח לחוות דעת על רכיבים אחרים. המפרט מחנות KSP - האם מומלצת ? מקסימום תקציב 4500 ש"ח (אשמח לפחות). תודה מראש !! המפרט: מעבדי אינטל‏ Core i5 750, s1156, 8MB Box 1 1020 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 1 700 זכרונות‏ DDR III 1600Mhz 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel 1 610 כרטיסי מסך‏ Sapphire HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP …

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Seasonic,

CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHZ s775 CPU Cooling: Artic Cooling Freezer 7 Pro Motherboard: GIGABYTE GA EP43-DS3L Memory: G.skill 4096MB 800MHZ CL 4-4-4-12 PI Black GPU: GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 896MB GDDR3 HDD: Westrem Digital 320GB 16MB SATA2 7200PRM DVD RW: Samsung SH-233B X22 Sata Black CASE: NZXT TEMPEST "AirFlow King" + 6 FANS PSU: Seasonic M12II 500W BRONZE - MODULAR

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של חברת Fujitsu-Siemens דגם Esprimo M9410, גודל 14.1". אני מחפש תחנת עגינה עבור המחשב אבל לא הצלחתי למצוא חנות שמוכרת דגם שמתאים למחשב הספציפי הזה. רציתי לשאול כמה דברים: 1. האם מישהו מכיר חנות שמוכרת תחנות עגינה של החברה הזו? 2. האם אני חייב לקנות את הדגם של חברת פוג'יטסו-סימנס שמופיע באתר שלהם או שישנן תחנות עגינה אוניברסליות שיכולות להתאים? 3. אם ישנן תחנות אוניברסליות איך אני יכול לדעת מה יתאים למחשב שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי הצעות לכמה מפרטים ואשמח לשמוע דעה מקצועית לגביהם המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט בעיקר. התקציב בסביבות 4000 ש"ח רכיבים של אינטל. אין צורך במסך מעדיף מחשב שקט עם דיסק קשיח גדול המפרט הראשון הוא כזה: מעבד Q8200 לוח אם GIGABITE GAG31M-S2L דיסק קשיח 1T byte זיכרון פנימי 4GIGA DDR2 800 A-DATA DVD LG RW X22 כרטיס מסך GFORCE 9800GT מארז + ספק כוח THERMALTKAL 700W + THERMALTAKE WING RS100 המחיר: 3950 ש"ח המפרט השני כדלהלן: מעבד INTEL QUAD Q9400 4X2.66 6MB לוח אם GIGABYTE GA-EP43 DS3L INTEL P43 זיכרון HYNIX 2X2GB DDR2 800MHZ דיסק קשיח WD 500GB 7200 RPM SATA 2 16MB כרטיס מסך SAPPHIRE ATI RADEON 4850 1 GB כרטיס קול 7.1 ON\BOARD RW LG 22X DUAL LAYER SATA DVD ספק TAGAN A++ HUNTKE…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by uvi,

היי קיבלתי הצעה לרכושה מחשב נייד של אפל מתצוגה מדגם Z0GV ב4800 ש"ח האם זה כדאי ? האם נוח לעבודה על התוכנה של אפל במקום WIN והאם ניתן להעפיל על זה משחקים כגון סימס 2 ? http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Z0GV אשמח לדעה כלשהי תודה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by manga,

מחשב חדש ובנוי. זקוק להמלצות ביקורת ושיפורים. m.b: abit fatal1ty an8 sli cpu: amd 3200+ venice psu: tagan tg530-u15 h.d: w.d 250gb sata2 16mb mem: geil 512mb ram ddr400 value x2 v.c: gigabyte geforce 7800gt מארז T.T SOPRANO תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אחיין שלי רוצה מחשב חדש, למרות שאני אישית חושב שהוא לא צריך כי מה שיש לו דיי טוב. המטרה היא לקנות חדש לתת לאחותו הקטנה את שלו. כרגע עם פנטיום 5300, 2 גיגה זיכרון, סוחב WIN7 מצויין. המחשב למטרת משחקים+אינטרנט בלבד. האבא קיבל מפרט כזה מחנות: 1. מקלדת +עכבר לוגיטק- 66 שקל. 2. מארז מידי שחור HEC300W- כ240 שקל 3. לוח אם- INTEL PETERCOVE CLAEDDALE - עלות 438 שקל 4. I3-540 עלות 522- 5. WD 1TB GREEN - עלות-378 6. זיכרון קינגסטון 1333 DDR 3 (לא כתוב כמה )- 247 שקל 7. מסך מחשב MAG GML2216 LED - עלות 556 שקל 8. כרטיס מסך RADEON HD5450 1GB -(כתוב גם 512MB אז זה לא מובן כמה בעצם)- 177 שקל 9. צורב ASUS- 1עלות 130 שקל סה"כ- 2757 = 3199 כולל מעמ. לי נשמע מפרט סתמי, לא חושב שירגיש הבדלי ב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מה קורה חברים? אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושים יום יומיים כאלה עד סכום של 3000 שקל. עכשיו אני מעוניין בכל זאת שהמחשב יריץ משחקים בצורה סבירה ולכן ההתלבטות האם לקנות את ה dell בעל מעבד i 3 עם כרטיס מסך 5650 hd או dell עם I5 וכרטיס מסך מובנה של אינטל 3000hd או משהו בסגנון. ממה שאני יודע הדגש על הכרטיס מסך הוא יותר קריטי בשביל משחקים אז נראה לי שהשילוב של !3 עם 5650hd יתן יותר נכון? שני הדגמים המדוברים הם 5010 ו 5110 של dell ומחירם 3000 שח, תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-4500 עד 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידה ואכן משתלם וכדאי לעשות זאת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם תגידו שאכן משתלם וכדאי מאוד לחרוג אז ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי יהיה גלישה באינטרנט ושימוש ב-KODI. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב-KODI. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שימוש קל אם בכלל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש צורך …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Itamarben,

* מטרות המחשב? הקלדת שיעורים, קצת אינטרנט, לימוד דרכו דרך WORD וכוליי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש מבין בזה, העיקר שיראו טוב. * רזולוציית המסך? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? מתכנן לסחוב אותו איתי ממקום למקום, אז שלא יהיה ממש כבד, אבל זה לא פאקטור רציני * האם נדרש זמן סוללה ארוך? נורמלי, לא שיגמר אחרי שעה ושלא יחזיק ימים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא יודע בשביל מה צריך בלוטוס במחשב, אשמח להסבר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן אופטי? אין לי מושג * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כנר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט לשימושים הנ"ל. מחקתי מהתבנית את הדרישות הלא רצויות. תודה רבה. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים וצפייה בהרצאות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by raorian,

תקציב רצוי, 4400. סטייה עד 1000. מסך 15.6. הכרחי של אסוס (זיכו אותי על מחשב במסגרת הביטוח כי היו הרבה תקלות חומרה ברצף) חשוב מאוד כרטיס מסך כמה שיותר טוב (משחקים) ורמקולים חזקים כמה שיותר טובים (למוסיקה). פחות משלוש קילו. עדיף שיהיה נאמפד. השאר לא ממש חשוב לי אבל אשמח לרמה כללית גבוהה. מחכה להמלצות להמלצות. תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מבקש מפרט למחשב משרדי חזק, מהיר מאוד ואמין תמיכה ב 2 מסכים עיקר העבודה הינה תוך ריבוי לשוניות גלישה, עיבוד תמלילים וסריקה רבה של מסמכים לאיחסון. יתכן שבעתיד יהיה בו שימוש גם למשחקים ולכן אבקש לשמור על אפשרות שדרוג תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עיבוד תמלילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משח…

22. Started by omergrin,

ערב טוב, החלטתי לקנות בקרוב מחשב נייד חדש מדגם ASUS G750JM למטרות גיימינג. ברצוני להוסיף כונן SSD בנפח בינוני, 128/256 לכל היותר. האם ישנם דגמי כוננים מיוחדים למחשבים ניידים או שאלו אותם כוננים גם לנייחים? נכון לעכשיו הבנתי שהכי מומלץ ללכת על כונני SAMSUNG 840 EVO. האם זה עדיין תקף? תודה רבה על העזרה...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. [TABLE=width: 690, align: right] [TR] [TD]פריט [/TD] [TD]דגם [/TD] [TD]מחיר בשקלים כולל מע"מ [/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד [/TD] [TD]Intel Core i5-4590 [/TD] [TD]750 [/TD] [/TR] [TR] [TD]גוף קירור למעבד [/TD] [TD]Arctic Cooling Freezer i11 [/TD] [TD]135 [/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם [/TD] [TD]Asus B85M-G [/TD] [TD]295 [/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון פנימי [/TD] [TD]G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 [/TD] [TD]410 [/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך [/TD] [TD]SAPPHIRE 7970 3GB GDDR5 HDMI [/TD] [TD]790 [/TD] [/TR] [TR] [TD]דיסק קשיח [/TD] [TD]Seagate 2000GB ST2000DM001 [/TD] [TD]320 [/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן SSD [/TD] [TD]Samsung 840 EVO 120GB [/TD] [TD]380 [/TD] [/TR] […

24. Started by Y-R,

נתקלתי במקרה באתר הזה: http://www.overclockerscave.com/index.php/98-performance-laptops-overview/279-asus-rog-g750jw-and-g750jx-gaming-laptops הוא מציג את הדגם החדש של ASUS. נתונים מרשימים ביותר אבל אני לא יודע אם זה אמיתי בכלל. נכנסתי לאתר הרשמי שלהם ROG, ואין שום אזכור אפילו קטן לדבר הזה. ייתכן שזה הנייד הבא שלהם ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by eeebbr,

מטרות המחשב? לדוגמה: משרדיות בעיקר. אינטרנט. מעט סרטים(חיבור המחשב לטלויזיה) והרבה עבודה כסטודנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך בין 13 עד 15.6 אבל אני רוצה מקלדת מלאה ולא יודע אם זה אפשרי, אם זה לא אפשרי אז מסך גדול יותר גם בא בחשבון. עדיף מאט. * רזולוציית המסך? עדיף full hd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? לא קריטי אבל כמובן שמעדיף באיזור ה2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? באיזור ה5 שעות אם זה הגיוני * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 gb ועדיף עם 64 GB לפחות של SSD למערכת הפעלה. אם זה בע…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים