ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
היי יש לי כמה שאלות עקרונית שחשובות לי יותר מההמלצה שלכם למפרט 1.האם לדעתכם עדיף לקנות מחשב עם ssd בעל נפח נמוך ולשדרג אותו באופן עצמאי ? כי שמתי לב שזה יכול להוזיל את המחיר. 2.אותו שאלה לגבי זיכרון ראם ,האם עדיף לקנות 8 גיגה ולשדרג באפן עצמאי ל 16 גיגה ?(ובכללי האם זה פשוט להוסיף ?) 3.במעבדים של אינטל מה ההבדל בין H U G ? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אם חריגה של 200-300.(מחיר באילת ) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר. גם קצת ML סרטים,קצת משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בייעוץ ברכישת מחשב נייד. אני מורה וסטודנטית. כך שהשימוש העיקרי שלי שלי זה תוכנות אופיס- וורד, מצגות (לעיתים גדולות וכבדות) ואקסל (לעיתים טבלאות מורכבות). קבצי PDF כיום בגלל הלמידה מרחוק משתמשת גם בזום וTEAMS אני מחפשת מחשב שיצליח לפתוח קבצים (גם גדולים) במהירות ויצליח להתמודד עם שילוב תוכנות - כמו זום\טימס וקבצים ביחד. ***עריכה*** בנוסף, שלא יהיה כבד, כי לפעמים אני אצטרך להסתובב איתו ואין לי רכב. כרגע יש לי מחשב של לנובו בן 7 שנים שעדיין עובד אבל המעבד שלו חלש - אינטל פנטיום והוא לא מצליח להתמודד עם קבצים כבדים או אפילו לוקח את הזמן בפתיחה של הזום או הTEAMS. התחלתי לחפש והבנ…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, במסגרת העבודה שלי אני נדרש למצוא מחשב שיהיה חזק מאוד וישמש לצרכים של Machine Learning / A.I ובנוסף לטובת פריצת Hashes (HashCat, JohnTheRipper) וכו'. אשמח לקבל ייעוץ מאיפה ניתן לרכוש מחשבים מסוג אלו, ובנוסף המלצה על מפרטים מסוימים . כמובן אשמח לקבל כיוון איפה כדאי יותר להשקיע - בזיכרון ה RAM, CPU,GPU וכו'? התקציב הוא עד 70 אלף דולר :) תודה מראש, מושיק
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש לרכוש מחשב כמעט שלם (מעבד, לוח, זכרונות מארז וספק) , לא שכחתי משהו אני לא צריך כרטיס מסך ואחסון יש לי בצד התקציב הוא עד 2300, רצוי פחות. חשבתי על מחשב מבוסס AMD 3600 ושיהיה לוח ברמה סבירה, לא הכי פשוט שיש. מארז וספק שקטים אם אפשר. מעדיף לקנות מחנות מהמרכז. ראיתי שיש את פלונטר שנראה שיש מחירים טובים שם. יכול להיות עוד אופציה לא כ"כ מכיר חנויות. בעבר קניתי בTMS אבל מעדיף לקנות מחנות שקרובה יותר. תודה.
-
- 8 תגובות
- 963 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום להגשים חלום ולהתחיל חיי נוודות דיגיטלית סביב העולם. מבלי להתקשקש אגיע ישר לנקודה—עקב אופי העבודה שלי, אני נאלץ לנדוד עם מחשב נייח. מכיוון והמארז הקיים לא מאפשר לי כל ניידות, החלטתי לקנות מארז נייד ונישא שאוכל לקחת למטוס ככבודת יד, ולשמר ככל הניתן את הרכיבים הקיימים. המחשב הנייח שלי כרגע נראה ככה: מארז Fractal Design Define R4 (מידיום טאוור) לוח Asus H97-PLUS מעבד i5 4460 סוקט 1150 LGA איחסון SSD נפח 250GB ובנוסף שלושה HDDs בנפח כולל של 4TB זיכרון DDR3 שני סטיקים בנפח כולל 16GB ספק FSP Aurum AU-700 ללא כרטיס גרפי ייעודי כרטיס רשת אלחוטי קירור - מבחר מאווררים גדולים ושקטים, במידת…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי עלה צורך במחשב חדש, המחשב יהיה לשימוש בסביבת אופיס ואינטרנט 1. הדרישות הן מאוד פשוטות - א. מסך טאץ' (כ 15") ב. הוא צריך להיות מהיר. לא גיימינג מהיר אבל אחד שמהירות התגובה והעבודה עליו תחשב חלקה גם בשביל אדם צעיר. (יש ניסיון לא נעים עם מחשב שהוזמן לאבא שלי לפני כמה שנים, עם אותה מטרה - סביבת אופיס ואינטרנט - והתסכול לעבוד עליו הוא כל כך גדול שכיום הוא מעלה אבק..) שאלה נוספת היא האם שווה להזמין אותו מאמזאון או פה בארץ? יש לי ניסיון עם קניית מחשב גם פה בארץ וגם באמאזון ושניהם סבבה.. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש מחשב לגיימינג וקצת כתיבת קוד תקציב עד 4800 ש"ח קיבלתי את ההצעה המצורפת ואשמח לשמוע את דעתכם https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=217722
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הי לכולם. אני חדש פה. אשמח לקבל מפרט למחשב שיתאים לVR עם אוקולוס קווסט (לא החדש שיצא, לא שזה משנה). הדרישות הן: 1. עדיף שיהיה על המארז יציאת USB-C 2. שיתמוך בWIFI 5GHz 3. עד 5000 שקל (אפשר גם באילת, אני נוסע לשם לפעמים) אשמח אם לא תחסירו שום חלק, גם אם הוא מובן מאליו לרוב. כי אני חסר ניסיון בהרכבת מחשבים, ואני צריך לדעת בדיוק מה לקנות. תודה.
-
- 8 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום רב, מתנת בר מצווה לילד, הכסף פחות אישיו פה... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור 8 אלף, אפשר לחרוג עד 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים (פורטנייט בראשם), קצת לימודים של ילד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה לגודל, נדרש מחשב צבעוני וז…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח, חריגה של כמה מאות בודדים אפשרית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי כולל כל תוכנות adobe, מספר עבודות במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עבודה ממושכת במחשב, שקט במידת האפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? 6K, חריגה קלה רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי + קצת משחקים (בעיקר HotS, פחות משעה ביום, בממוצע) + סדרות, סרטים + פוטושופ, פרימייר וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה רועש. לא צריך דממת אלחוט אם זה מייקר ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מצאתי דיל טוב על ליג'ן 5 פה https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Legion-5-144Hz-Ryzen-7-4800H-16GB-256GB-SSD-GTX-1660-Ti-Microsoft-365/124428555365 המוכר עם המלצות בשמיים ונמכרו כבר 39 חתיכות מהדיל הזה. המחשב עצמו לא חוצה את רף ה1000 דולרים (וכאן השאלה, מה הפרוצדורה אם אני חוצה את רף ה1000?, כמה משלמים ולמי?) לעומת אמזון ששם המחיר קופץ בעוד 200-300 דולר. המחשב נמכר כחלק מגלובל שיפינג פרוגרם של איביי אז מדובר במחיר מלא כולל מכס ומשלוח: Item (1) US $919.99 Shipping to 67224 US $55.97 Import charges US $193.66 Subtotal US $1,169.62 מעולם לא רכשתי מאיביי משהו בסדר גודל כזה…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 7000, אפשר קצת חריגה (אני לא כזה סגור על מחירים) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד למשחקים, לא מתכוון להריץ את המשחקים הכי טובים ב4K אבל להיות מסוגל לשחק משחקים חדשים באיכות טובה. משחקים לדוגמא crysis 3, dark souls 3. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע עד כמה הרכיבים האלה רלוונטים היום אבל יש לי: SAMSUNG HD103SJ 1tb , Crucial CT128M4SSD2 sata ssd 128 gb, tx650 psu, 1…
-
- 8 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אהלן! חבר ביקש ממני עזרה בקניית מחשב חדש למטרת שימוש בתוכנת אדריכלות + גיימינג. הדרישות של תוכנת האדריכלות נמצאות בלינק הבא: https://lumion.com/requirements.html ואנחנו מנסים כמה שיותר לכוון ל High-end requirements. בנוסף, המחשב ישמש לגיימינג ברמה הכי גבוה שאפשר כמובן. ניסיתי לבנות בעצמי כמה אופציות ומאוד התקשיתי לא לעבור את התציב של 9K. לדוגמא: או זה מ starpc: לפי דעתי האישית, 3080 הוא חובה כדי לקבל 4K בצורה איכותית באמת ולפי מה שראתי הדגמים של Asus הם הבטוחים ביותר מבחינת הקריסות של גירסאות ה 3080. אז כמובן שלשים את הדגם היציב ביותר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000 …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, השגתי RTX 3080 מnewEgg ואני רוצה לקנות את שאר המחשב. יש לי מפרט שהייתי שמח לקבל חוות דעת עליו. הוא הורכב בTMS אבל אני פתוח להצעות איפה לקנות, גר בתל אביב. איפה שההרכבה תיהיה הכי מהירה והמחירים יהיו הכי משתלמים. התקציב יחסית גמיש, אם יש פה משהו מיותר/מוגזם אז אשמח לשנות אותו אבל אם צריך להוסיף וזה משמעותי אז אפשר. מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים [AMD Ryzen 9 5900X AM4 Box No Fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 2836 קירור למעבדים Noctua NH-U12A CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 403 לוחות אם Asus ROG STRIX B550-E GAMING כמות: 1 - מחיר: ₪ 1156 זכרונ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב משרדי בסיסי וזול (1000+) לאחי. שימושים: גלישה\נטפליקס\office\זום (לא אמור לשמש למשחקים) דרישות נוספות: חנות ברחובות - למקרה ואצטרך לממש אחריות על משהו. ראיתי את המפרט הזה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=263930 אבל הוא בן חצי שנה ולא הצלחתי להרכיב אותו בדיוק בחנויות ksp, ivory (אין tms ברחובות) אשמח לקבל לינקים עדכניים למפרט כזה בחנויות הנ"ל. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, חריגה עד 8K אם יש הסבר ריאלי, אשמח לכמה שיותר אופציות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (Cities Skylines - Heavily Modded, Squad, ArmA III), עריכת סרטונים ותמונות (Adobe Stack) ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל (2 מסכי 24") 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים 2 כונני SSD וכונן HDD, שלושתם SATA III 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה מאוד שקט, אך לא במחיר פיצוץ התקציב (אני לא מבין …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מתחיל אוניברסיטה בקרוב והציעו לי את המחשב הבא אשמח לשמוע חוות דעת עליו.: https://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2185..2639..7751..5531..347..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=71107&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי חברים. עכשיו עם השקתו של רייזן 2 הגיע הזמן להשתדרג. מה שאני משדרג זה מעבד (רייזן 3700X), לוח אם (ופה ישנה התלבטות) ואולי זיכרון. מה שיעבור מהמחשב הנוכחי לחדש הם הרכיבים הבאים: מארז (Fractal Design Define R5 Black). ספק כח (Seasonic 750W Gold). מאיץ גרפי (RTX 2080) כנראה זיכרון (יש לי 32 גיגה בתדר 2600MHZ ואני עדיין מנסה להבין אם זה לא יצור צוואר בקבוק למעבד הנ"ל, עדיי לא יצאו סקירות רציניות בנושא). דיסק קשיח SSD 970 PRO. המחשב ישמש לגיימינג ולשימוש יומיומי סטנדרטי (גלישה באינטרנט לדוגמא) ולניגון סירטי 4K REMUX. אשמח להמלצות בנושא כגון איזה לוח כדאי והאם לדעתכם שווה לשדרג גם זיכרון (אשמח כמובן לאסמכתה בנושא). תודה מר…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חבר'ה, מעוניין ברכישת לפטופ. שימושים : * צפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה - 1080P/4K וצפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה דרך המחשב על מסך הטלוויזיה באותה האיכות. * גלישה באינטרנט. * גיימינג (לא קריטי). תקציב : כ-5K דרישות נוספות: אני לא יודע אם התקציב מאפשר, אך יש לי שאיפה לרכוש לפטופ עם מסך OLED ותומך 4K. הרכישה לא חייבת להיות בחנות בארץ, אך כן עם אחריות בינלאומית. חברות : HP , MICROSOFT או DELL תודה רבה למסייעים.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני הולך ללמוד הנדסה ואני ממש מתלבט בין 2 מחשבים ניידים: https://ksp.co.il/index.php?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=65477&txt_search=Asus+Zenbook+Flip+13+UX362FA-EL147T&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= https://ksp.co.il/?uin=67579 בבקשה תעזרו לי גם אם זו ביקורת לחברה או משהו
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אשמח להצעה למחשב איכותי שיתן לי שקט בזמן הלימודים. העדפה לחברDELL/LENOVO אשמח לעזרתכם 🙂 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אם שווה את הכסף מוכן להשקיע יותר.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בתכנים במחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי עכבר.. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים , לפני כחצי שני התייעצתי כאן בפורום לגבי שדרוג עקב בעיות בביצועים ועזרו לי מאוד. (האשכול כאן) פונה אליכם שוב לאחר תקלה נוספת שהחלה במחשב, אני חושד שיש בעיה במעבד/במאוורר או בשניהם, מה שהחל לקרות הוא שהמאוורר עושה רעשים חזקים כשאני מדליק את המחשב, מה שלא היה לפני, והרעשים מפסיקים לאחר כ-10 דקות, ובנוסף החלו קריסות של המחשב לעיתים רחוקות, אבל דבר שגם הוא לא היה לפני. הנה המפרט העדכני שלי - https://valid.x86.fr/9rad2h. אשמח להמלצות על מעבד ומאוורר חדשים כדי להחליף את הקיימים, והאם יש צורך בלוח אם חדש? תודה רבה מראש וחג שמח
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
ערב טוב לכולם. אחרי שנהרס לוח אם כולל זכרונות ,נשאר רק מעבד i7 2700k וכרטיס מסך. הוחלט לקנות לוח אם סיני של חואנאן x79 זכרונות 32G ECC ואני לא יודע איזה מעבד E5 לבחור שהיה יותר טוב מ i7 2700k . (המחשב משמש לעריכת וידאו ) אלו המעבדים שאני לא יודע מה הכי טוב בינהם: 1)Xeon Processor E5-2650 V2 2)Xeon Processor E5 1620 V2 3)Xeon E5-2637 v2 4)Xeon E5 2690 5)Xeon E5 2689 אשמח לעזרה בבחירה. תודה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-