ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום אני שואפת לקנות מחשב חדש לקראת שנת הלימודים הבאה. אני סטודנטים לאמנות ולומדת על מגוון תוכנות אדובה החל מפוטושופ, עריכת וידאו, ועד ל3D MAX. אבל יש לצין שאני לא עושה עבודות רציניות, לא רמה מקצועית. לפחות בינתיים. אם אני לוקחת מחשב נייד, הבנתי שהמעבד הוא מעט יותר חלש אז אני לא לוקחת i3. השאלה אם להתעקש על i7 או שi5 יעבוד מספיק טוב? והאם יש המלצה על חברה מסויימת? אמרו לי שלנובו לא כ"כ טובים. אפל חורג מהתקציב. מה לגבי אסוס וטושיבה? על מה עוד אני צריכה להסתכל חוץ מזה? על מה לא לוותר במחשב נייד שנועד לעבודות כאלו?
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
המפרט חייב לכלול בתוכו את ה E6600..זה מפרט שקיבלתי מחבר.. עכשיו השאלה היא עם כדאי לחכות חודשיים לירידה ולקנות Quad.. ד"א אני צריך גם מסך 19" LCD מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מארז: ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775
-
- 5 תגובות
- 615 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 250GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיסי מסך Zotac GTX 260 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-6000 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin) מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים LG - שלוש שנות אחריות W2242T 22'' LCD 5ms 1:8000 DVI WideScreen תוכנות none אם אני יוציא את הכרטיס מסך.. אני …
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
lg,gigabyte ו-hp.אז ככה אני מעוניין בנייד עד 5 אלף לסטודנט שיעודו בעיקר גלישה תוכנות קלילוות ופעם ב...FIFA או STARCRAFT2 כשייצא.אני מתלבט מאוד מכיוון שאחרי סקירה מעמיקה של ניידים עם אותו מעבד T7250 של שלוש החברות ה W566N של ג'יגבייט עולה3980 בערך ה HP DV6670EJ עולה הכי זול 4230 אבל החסרון שלו לעומת הג'יגבייט הוא שיש לו רק 1 ג'יגה זכרון במהירות 667 MHZ לעומת ה2 במהירות 800MHZ של ג'יגבייט והיתרונות הםHDMI וכמובן עיצוב ואיכות חומר מעולה לעומת הג'יגבייט שלפי מה שהבנתי גם מחומר טוב אבל לא ברמה של HP ומערכת הפעלה,רמקולים מעולים(ALTEC LANSING) וגם נושא האחריות ששל ג'יגביט הרבה יותר טוב (שנתיים לעומת שנה).המתמודדת האחרונה ,LG הוא דגם ה E500 שאין בו לא יציאת DVI או HDMI אבל ב 5300…
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם, באוקטובר אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה, וצריך מחשב נייד שישמש אותי לתקופת הלימודים. הקריטריון הראשון במעלה בשבילי הינו הניידות - אני צריך מחשב שאני אלך איתו כל יום ולא ישבור לי את הגב, הדבר האחרון שאני רוצה הוא להתבאס מללכת איתו כל בוקר. אני לא צריך שטח אחסון יותר מדי גדול שכן יש לי מחשב נייח לסרטים ומשחקים אלא רק למסמכי וורד וקצת גלישה באינטרנט. חיפשתי קצת באינטרנט והדגם שהכי נראה לי עד כה הוא הASUS zenbook prime ux31a http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=2765 במיוחד אהבתי שבדור השני הם שיפרו את כל הדברים שלא אהבתי בדגם הקודם - מקלדת משופרת, מסך מט ומסך יותר איכותי בכללי. על פניו הוא עומד בתקציב ואולי עד אוקטובר המחיר שלו עוד קצת ירד. הדקיקות שלו הדליקה אותי…
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 2209WA -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 5 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, הינה המפרט, הצעות שידרוגים וכדומה יתקבלו בברכה מעבד: amd athlone 64 3000 לוח אם: asus A8N-SLI Deluxe זכרונות 512x2 a-data 400mhz דיסקים קשיחים:seagate 80x2 7200rpm SATA כרטיס מסך: 6800GT 256mb ספק: hec 475mhz כונן דיסקטים דיסקים מארז זה שטויות, לא צריך שום ציוד הקפי הסכום המוערך הוא 6000 שקל. בתודה לעוזרים(מומחים בבקשה)
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות מחשב שאיתו אני יעשה לרוב פיתוח בויזואל סטודיו וגם אני ארצה תמיכה במשחקים(אסטרטגיה בעיקר ללא צורך בהגדרות ויזואליות מנופחות). התקציב הוא עד 2000 שקל וההעדפה היא לאינטל. למישהו יש רעיונות למפרט מעניין?
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב? 2500 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 3000שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל בינוני / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק - combat arms tf2 call of duty ופה ושם דברים קטנים במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהן אתה תשתמש - פוטושופ וסוני וגאס (אנא פרטו על השימושים שלכם ועל היעוד של המחשב בהרחבה על מנת שתהיה לנו אינדיקציה מתאימה) באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? מה שיתאים יותר לא משנה כל כך *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנד…
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך המלצה לידידה למחשב שישמש לאינטרנט, אופיס ועריכה גרפית (לרוב פוטושופ). ללא מסך. כולל ציוד היקפי. חשבתי על מחשב מבוסס על AMD Phenom 2 X4 וזיכרון 4GB, לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. הצעה מ- RSM בבקשה... תודה.
-
- 4 תגובות
- 705 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL 3770 : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.4Ghz - TRAY ₪1500 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-Z77-D3H ₪678 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 8GB (4GBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪286 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX660TI "PHANTOM" 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1746 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED (WHITE) w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! - כל הקודם זוכה ! - זמין במלאי ₪290 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪463 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪140 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 2TB SATA3 7200RPM - זמין במלאי ₪598 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 5,500 ש"ח ₪0 מחיר סופי כולל…
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה במפרט למחשב שמיועד למשרד. שימוש עיקרי תוכנת מידול תלת מימד ואנליזות נומריות. מעדיף לרכוש את כל הרכיבים בחנות אחת שגם תבצע הרכבה. מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה ותוכנות עבודה על ה-SSD. מעבר לזה כל הקבצים נמצאים על השרת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - 2500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנת תלת מימד - אנליזות (דורש כוח עיבוד רב וכרטיס מסך בינוני-חלש) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS SIMULATION שימוש ת…
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש מחשב מותג מקו העסקי של היצרן, עם ספק של 305 וואט. אני רוצה להוסיף לו כרטיס מסך איכותי וחזק, אבל הבעיה היא שמרבית כרטיסי המסך הטובים דורשים בדרישות המערכת שלהם הספקים של 400 וואט ומעלה. שאלתי היא האם למרות ההבדל אני יכול להתקין כרטיס כזה במחשב הנ"ל או שזה יעשה בעיות - מבעיות אספקת חשמל למחשב ועד עומס יתר על הספק עד לקריסתו? ואם לדעתכם לא אמורה להיות בעיה - מה המרווח המקסימלי שאני יכול "למתוח" בין הספק הספק (כאמור, 305) לבין ההספק הנדרש לכרטיס? (100 וואט הפרש? יותר?). המון תודה על העזרה. איתן
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
שלום, אם תוכלו לבנות לי מפרט בהתאם לצרכים האלה אודה לכולכם מאוד ! 1. מה התקציב? 2000 2. מטרות המחשב? משחקים עכשיווים בעיקר, אבל לא הכבדים במיוחד. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לכלול הרכבת מחשב בבקשה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. במשחקים חדשים אבל לא הכבדים ביותר. רזולוציה רגילה, 1024X768 לא משהו מטורף... מקווה שזה מפורט מספיק תודה רבה !!! D:
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט עבור מחשב שישמש בעיקר לדברים כגון גלישה, הורדות ומשחקי רשת (לא כבדים ). הייתי רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להפעיל משחקים קלים יחסית ( בעיקר משחקי mmorpg, כמו maplestory למי שמכיר ). אין צורך במסך, ובציוד הקפי כגון מקלדת, עכבר, צורב ( או כונן ) , רמקולים... אני גם לא מתכנן לעשות oc וכבר יש לי מערכת הפעלה ( xp ). התקציב למחשב הוא באזור ה 1500 (מזומן), עדיף כמה שיותר זול כן הייתי רוצה שהמחשב יפעל חלק ויחסית מהר (אם אפשר אז גם שקט ..). בנוסף יש לי כמה חלקים מהמחשב הישן, שאני לא יודע אם עוד שימושיים אבל בכל זאת אציין אותם : GeForce 5700Fx והארד דיסק כלשהו של סאמסונג ( חח ישן..) תודה מראש חברה . כל הצעה תתקבל בברכה
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב בשבוע הבא אחרי החג . בניתי מפרט ותגידו לי מה דעתכם , ואיפה כדאי לשנות אם בכלל . אז ככה : AMD Athlon XP 2600 Asus A7N8X Delux nvidia nforce 2 Geil DDR 256MB PC 3200 400MHz פעמיים Zalman CNPS6500-Alcu cooler for PIV-478 WD 80GB 7200RPM 8mb buffer ata100 HDD Gigabyte RADEON 9600 Pro 128MB DDR Retail Video Card Teac 1.44 floppy Asus *52 MaG 17 786PF Flat monitor Genius KB-06 PS2 ENG\Heb Keyboard Case : Midi Tower ATX case 300 Watt כל זה בסביבות ה4800 שקל
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברה', לפני כחצי שנה, שבק המטען של ה HP שלי. התעצלתי לקנות אחד חדש אז בינתיים השתמשתי בלפטופ של העבודה. לאחרונה קניתי מטען חדש (מקורי) של HP ורציתי לשאול שאלה שהציקה לי כבר הרבה זמן, האם כדאי להשאיר את הלפטופ מחובר לחשמל או לנתק אותו ברגע שהוא מגיע ל 100% טעינה? שמעתי פעם שזה לא עושה לסוללה כ"כ טוב כשמשאירים את הלפטופ מחובר כל הזמן לחשמל (או אפילו לפרקי זמן ארוכים), וחלק אחר אומר שהמחשבים של היום יודעים להפסיק את הזרמת החשמל לסוללה כאשר הסוללה טעונה במלואה (בדומה לסלולריים). מישהו יודע מה עדיף למחשב שלי? (יש לי HP Pavilion dv6327) תודה! :
-
- 5 תגובות
- 835 צפיות
-
-
-
אהלן, ראיתי מישהו פה פרסם גם בקשה כזאת אבל הוא היה צריך Office and Windows והרכבה ואני פחות צריך את זה, אז הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה-5K, גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שעדיף לחסוך, אבל לא בכח ולא על חשבון ביצועים משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בואו נניח עד 500 ש"ח בהנחה שזה באמת חשוב ושווה את זה (בהנחה שאתם מציעים חריגה נא להציע גם את האופציה היותר זולה של אותו רכיב ולהסביר למה מומלץ לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, אבל לא Hardcore Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמ…
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מקווה שהכותרת יותר טובה מהפעם הקודמת זה המפרט בעיקרון למשחקים [כבדים פחות או יותר] ומולטי טסטינג. ירדתי מה-Q6600 בגלל שאין חנות קרובה שמוכרת אותו, וזה מה שיש בינתיים: מעבד Intel E8400 835 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L 474 ש"ח דיסק קשיח WD3500AAKS ואולי אני אשדרג ל-500 ג'יגה אם המחיר בסוף לא יהיה יקר מדי :-X 225 ש"ח זיכרון 2 ג'יגה של Kingston DDR2 800Mhz CL5 2 כאלו יוצאים 242 ש"ח כרטיס גרפי "כרטיס מסך תוצרת Gigabyte דגם GeForce 9600GT זיכרון 1024MB DDR III" [כמו שכתוב באייבורי] 745 ש"ח מארז RaidMax APEX http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=6431 192 ש"ח [זה מארז טוב?] צורב דיוידי LG 135 ש"ח אם למישהו יש המ…
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
מארז: סופר ארמגדון 6יציאות USB קורא כרטיסי זיכרון מעבד: אינטל דואל קור 2160 מעבד 800 MHZ זכרון 2048 MB DDR2 במהירות MHZ 667 בצ'יפ אחד צורב DVD סמסונג לוח אם של חברת FOXCONN כרטיס קול OB.5.1 כרטיס רשת OB 10/100 כניסות PCI X כרטיס מסך FORCE3 MB128 כל זה מגיע אם עכבר ומקלדת אלחוטי של לוגיטקס אם מצלמת אינטרנט רמקולים אם סאב וופר ומסך 22 אינץ'... שווה לא?
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
מעבד 3800 DUAL CORE AM2. ש"ח- 910 לוח M2N-E ASUS. ש"ח -700 זיכרון של v-data 1 ג'יגה 667 מהירות. ש"ח -400 כרטיס מסך (בכוונה חלש,שידרוג בעתיד) FX5200 ש"ח 200 צורב DVD ש"ח 210 HD 250 ג'יגה Western Digital ש"ח 465 מה לגבי המארז,ספק ומאוררים שלא יעשו לי רעש של המראה תנו לי עצות בבקשה משהו טוב.500 ש"ח גג. אני מתכנן לקנות בעוד חודש -חודשיים כרטיס מסך ב1500 ש"ח ככה,אם יש לזה קשר לספק שאני צריך אז אמרתי עכשיו. או מעבד קונור הכי פשוט,אם יש מצב שהוא ניכנס בתקציב הזה(אני יכול לוותר על HD 250 ג'יגה) יש לי בבית 80 ג'יגה אם הוא באמת שווה את זה אני לא גיימר.אם המחיר שווה את התמורה אני מוכן אם לא אני מעדיף לוותר
-
- 14 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום, כן, קראתי את התקנון. אני לא מבקש שתביעו דעה על חנויות מסוימות. מי שמכיר ויצא לו להתנסות עם חנות מחשבים טובה ואמינה בב"ש, בבקשה לשלוח לי הודעה פרטית עם שם החנות. תודה, ניר
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
חג שמח לכולם,אני חדש בפורום וניגשתי אליו כי שמעתי שהקהילה פה איכותית ויש עם מי לדבר. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שאני הולך לקנות בקרוב. נתחיל מזה שאני צריך מחשב נייח,אני צריך רק את הקופסא,ללא ציוד היקפי. המחשב למטרת גיימינג כאמור,מחשב בערך ברמה של המחשב הזה : http://ksp.co.il/?uin=15890 אחת הסיבות שניגשתי לפורום הזה היא שהבנתי שפה יוכלו לעזור לי להרכיב מחשב בצורה הטובה והיעילה ביותר בלי שיגבו ממני מחיר מופרך או שימכרו לי חלקים שלא מתאימים לחלקים אחרים או חלקים שהם לא איכותיים. לא מתכוון לעשות בו OC,אין צורך ביותר מ1TB דיסק קשיח,לא משחק משחקים כבדים ביותר,רזולוציה 1280x1024. כמו כן במידה ולא ציינתי פה פרט חשוב כלשהו אני אכנס לפורום לבדוק כל שעה ב12 שעות הקרובות ככה שא…
-
- 7 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שמעתי רבות על הפורום הזה ועל כך שהאנשים פה מבינים עניין ולא מנסים לקחת רווח על האנשים אז אני פונה אליכם עם תוכלי לתת חוות דעת על מחשב שאני עומד לקנות מפרט המחשב הינו : AMD Athlon xp 2500+ 640k fsb 333 מעבד Albtron Nforce 2 km18 pro 2 לוח אם ddr 512 pc2700 זיכרון w.d 80gb 7200 rpm s-ata 8 mb buffer הרד דיסק mitsumi 1.44 כונן דיסקטים ASUS cdrw 52/24/52 צורב cd rom asus 52 סידי AOPEN middle tower pro מארז GIGABYT READON 9600 PRO 128 MB כרטיס מסך genius multimdia kb…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-