ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) נקנה בתחילת 2013
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כבר שנים שאני לא מעודכן, אני הולך לקנות מחשב חדש, לא High End אבל גם שיסחוב משחקים בצורה יפה...נו, וכל הדברים הרגילים. לאחר התלבטות החלטתי ללכת על תצורה של מארז סופר קומפקטי מטעמי שקט וניידות. לא מתכנן OC...לפחות לא במארז הנוכחי. לאחר קריאת מאמרים ועיון בפורום העלתי את המפרט הבא: AMD Phenom X4 9850 2.5GHZ Quad Core BLACK EDITION, ¤980 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3022 ZALMAN CNPS8700 LED, ¤260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=921 GIGABYTE GA-MA78GM-S2H AMD 780G AM2, ¤445 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2845 G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 , ¤480 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?p…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו' המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו ! משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי תקציב למחשב 3000 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב nuc של אינטל עם מערכת הפעלה win10 למטרת צפייה בסלון בסרטים,סדרות ומשחקים כמו FIFA18,NBA2K ומשחקי יריות ומירוצים . איזה דגם אתם ממליצים ? האם להוסיף זכרון+הארד דיסק בקיבולת גדולה ? איזה מפרט אתם ממליצים ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב: רוב: מחשב סטודנט(לימודים), עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים לא (HD). מעט: עריכה גרפית (דו מימדית, אולי תלת מימד (לא עקרוני)). * גודל המסך: רצוי שיהיה קריא טוב למטרות המחשב, אך ביחד גם שמחשב יהיה נייד בסביבות 15.6. * משקל רצוי: רצוי משקל נמוך, המחשב יהיה נייד 7 ימים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כ- 2 שעות עבודה משרדית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות: לא * גודל מינימלי של כונן קשיח" 160 GB * צורב DVD: רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. המחשב אמור לשמש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב נייח בסוף היום. כמו כן הוא יהיה כמעט כול יום איתי בתיק, לכן חשוב שיהיה עמיד וביחד לא כבד במיוחד. 4K זה המחיר שניתן …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח אם תוכלו לסייע לי בהרכבת מפרט למחשב שישמש כ-NAS התקציב: 2-2.5 (כפי הנראה מ-KSP) הרכיבים: לוח אם זכרון מעבד (+ מאורר אם צריך) ספק מארז (אין בעיה של מקום, לכן כמה שיותר סלוטים לHD זה מעולה - 6+) התוכנית היא להריץ לינוקס וNAS4FREE.. כרגע אין תכנון לשרידות למרות שאני לא שולל בעתיד.. אני לא כל כך בקיא באספקטים של צריכות חשמל של הרכיבים השונים לכן אשמח לעצתכם צודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מדבר רק מבחינת הווינדוס. אם אני אתקע או כעבור כמה שנים המחשב יזוז לאט בכל זאת אני רוצה שישאר לי הווינדוס המקורי. מה אוכל לעשות? רק היום קניתי מחשב תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב לשדרג מחשב או לקנות מחשב חדש המפרט שלי עכשיו: מעבד: intel i5 2500k 3.3GHZ לוח אם: Gigabyte Z68MA-D2H-B3 זיכרון: 1x8GB 1600MHZ כרטיס מסך: 2x Gigabyte GTX 560 TI הארדיסק: WD 1TB ספק אני לא ככ זוכר אבל מספיק לSLI אז כנראה לכרטיס יחיד גם יספיק. רוב השימושים הם לגיימינג(GTA V,ARK וכו'), ותכנות(לא משהו שדורש יותר מידי יכולות עיבוד או זיכרון). אני משחק עם מסך FHD(וכנראה שאני לא מחליף בזמן הקרוב). אני חושב אולי להחליף את הכרטיסי מסך ב GTX 970 או GTX 980(או אם שווה 980TI). ואולי להוסיף עוד 8GB זיכרון לכל מקרה(אם אני כבר משדרג). אשמח לחוות דעת
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. חבר שלי שזה עתה השתחרר לא מזמן, והוא מעוניין במחשב חדש. הוא משחק במחשב, לפחות הוא שיחק המון לפני הצבא, והוא מתכוון להרים את הכפפה שוב. אבל, משחקים הם לא הדבר היחיד שהוא עוסק בו, והוא רוצה מחשב חזק באופן כללי. הוא לא צריך דיסק קשיח / כוננים אופטיים. התקציב לא כולל ציוד היקפי / מסך. הרעיון הראשוני היה לקנות כפול ליבה athlon x2 3800+, עם זכרונות פשוטים של TWINMOS, לוח אם NFORCE 4 SLI ו6800GT בודד עם כוונה להוסיף אחד. זה קצת מתח את גבולות התקציב, והחלטנו לשנות ל-3200+ עם זכרונות ולוח שמתאימים ל-OC, שוב על לוח SLI ו6800GT עם כוונה להוסיף עוד אחד. אז הוא נזכר להגיד לי שהמסך שלו מחורבן. החלטתי שהוא יוותר על SLI, יוותר על כפול ליבה, וייקח את המפרט הבא: № Code …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. אשמח לכל עצה בנושא, מן הסתם אני מחפש נייד שהקרטריון הראשון שלו הוא מחיר (שמעתי על מחשבים מחודשים, WTF?). אני צריך אותו בעיקר עם מקלדת נוחה ומסך רחב כמה שניתן, זה בשביל לא לשבור את האצבצעות עם המקלדת. הרד דיסק של 30 בהחלט יספיק לי, זיכרון 256, לא רוצה כרטיס מסך טוב (משחקים, איכסה ) אבל שיהיה אפשר לראות איזה סרט טוב מידי פעם. אחריות זה תמיד טוב (וכמה שיותר). זהו בעיקרון, חיי סוללה של כשעתיים יספיקו (אפשר אפילו פחות). כמו שאתם בוודאי מבינים, השיקול העיקרי שלי כאן הוא המחיר. אשמח לתגובות, הצעות, הערות, וסתם דחיפות בכיוון הנכון (כמו חנויות מומלצות וכו') יום טוב לכולם. עריכה: שכחתי לציין שאני מאזור המרכז אם זה ממש עקרוני לכם.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה לכולם אני מחפש לקנות מחשב חדש שישמש אותי ב 7 שנים הבאות לפחות. אני מעדיף מפרט שיבוסס על GFORCE 4070 TI SUPER (לפחות) אני מעוניין ב SSD של לפחות 1 טרה, עדיפות ל2 טרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K בלי חריגה גבוהה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, עריכה גרפית קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא! 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 5. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , אני קונה מחשב חדש ובניתי בעזרת כמה וכמה אנשים מפרט ב 8500 שקל (זה יתקזז עם מכירת המחשב הישן בכ1500 שקלים) ורציתי לדעת מה דעתכם על המפרט ואם יש לכם מה לתקן או לשפר בו . ואני לא עושה אוברקלוק. המחשב מיועד למשחקים כבדים + משחקי אינטרנט כבדים בעלי גרפיקה עשירה על ההגדרות הכי גבוהות. הנה המפרט : CPU : AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL Motherboard : DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Memory : OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Revision 3 Performance Dual Channel CL2-3-3-6 Harddisc : SEAGATE 160GB 7200RPM SATA 8MB NCQ Video Card : eVGA 7800GT 256MB 256BIT PCI-E DVD Recorder : NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X DVD-ROM : LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE F…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב: המחשב אמור להריץ תוכנות כגון MATLAB , OrCAD ,MULTISIM, MAX+plus 2 ותיכנות ב C++, ישומי אופיס וצפייה בסרטים. מצד אחד הייתי מעדיף מחשב שיוכל להריץ גם מישחקים מידי פעם , אבל אני מבין שזה יפגע גם בביצועי הסוללה וגם במישקל ולכן אני עדיין לא סגור על עניין זה. גודל המסך: אני מיטלבת בין 15.4 לבין 14.1 עם העדפה ל 14.1. משקל רצוי: עד 2.5 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך?: כן האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: לא נירא לי... בלוטות?: לא יזיק גודל מינימלי של כונן קשיח?: 160GB צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש , כל עוד האיכות בנייה של המחשב טובה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, נצרף קודם את השאלון ואז נוסיף עוד הערות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 ש"ח סה"כ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט לחשבונאות - כלומר לא מתכנת או גיימר, כתיבת עבודות, שימוש בעיקר באופיס ובאינטרנט. רוצה מחשב שיחזיק כל התואר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
HD 80G,ללא צורב,לוח אם משהו טוב עם אפשרויות שידרוג בעתיד.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, הייתי מאד שמח אם יכולתי לקנות נייד (אבל משהו טוב עולה יקר) , מכיוון שזה היה חוסך לי מלקנות שני מחשבים ,שהאחד בחדר לאינטרנט וכו' והשני בסלון ל- HTPC. לכן בינתיים החלטתי לקנות מחשב נייח אחד מפאת חוסר תקציב. מה שחשוב לי זה שיהיה שקט ושיידע להפעיל בצורה טובה וחלקה סרטי בלוריי (HD) - יש לי חבר שיש לו מלא סרטים מקוריים של בלוריי שיכול להביא לי. (זה במקרים שאני אעביר את המחשב לסלון). האם יש מארזים שוכבים שאפשר להעמיד? ברוב המקרים שהוא בחדר - בעיקר אינטרנט, הורדות, צפיה בסדרות, קצת משחקים וכו'... מכיוון שיש מליון דגמים וחברות ושאני לא מבין מי יודע מה בחומרה, אשמח להמלצה על מפרט משתלם וטוב לשימושים שפירטתי. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה החלק הזה עושה ? http://www.tomshardware.pl/motherboard/20030312/images/gigabyte-dps.jpg
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב למישחקים כמו COD4 וכאלה... כרטיס מסך מקווה שיספיק לי 3650 או אים יש משהו יותר טוב... הארד דיסק לא צריך יש לי בינתיים מהמחשב שעכשיו יש לי... אים אפשר שיהיה גם מעבדי ה PENRYN אים אפשרי תכניסו גם מרובע ליבה רק אים זה הגיוני... ללא OC וללא הארד דיסק וללא קירור למעבד אני יסתפק בזה שבא עים המעבד ומארז גם לא צריך...ולגבי המחיר אני מקווה ליקנות אותו עוד חודש אז אני מקווה שירד המחיר או שאני כבר אנסה לעשות הנחה אז בבקשה לא לעבור את ה 2000 אולי בקצת. המיפרט שאני בניתי זה: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי! כמות: 1 מחיר: ¤999 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 מחיר: ¤462 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤362 זיכרון: Geil 1GB DD…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים והמקצועיים ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש לבית, בתקציב של עד 3000-3500 לכל היותר. השימושים הם בסיסים בעיקר: אינטרנט, אופיס, תוכנות קלות של עריכת תמונות, צפייה בסרטים וגיימינג למשחקים פשוטים שלא דורשים יותר מידי. מאד חשוב השקט- שיהיה שקט כמה שאפשר HDD בנפח של 250GB יספיק לא צריך כונן אופטי- יש לי בבית עשרות לא חשוב לי אינטל/AMD ולא צריך ציוד היקפי (מסך, מקלדת וכו') בנוסף חשוב שהמפרט יהיה מחנות אמינה שנותנת אחריות ונמצאת באזור השרון/המרכז. חשבתי על המפרט הזה- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133223§ion=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 (להוציא את הכונן אופטי ואת הציוד היקפי). מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, קודם כל לשאלות הסטנדרטיות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי לגיימינג, וקצת עריכת סרטים (שימוש ב Adobe premiere ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אך ורק מסך, 24'' , 1080P, 144Hz 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש ספק כח שקט ואיכותי. מצאתי את Corsair SF450 SFX שהמאוורר בו נסגר כשהעומס נמוך אבל אבל הוא קטן לקייס שלי (ATX) וגם אני חושש שהמאורר 92mm שלו יהיה רועש כשהוא יתחיל לעבוד. מישהו מכיר ספק אחר איכותי ושקט? עדיף כזה שסוגר את המאוורר מתי שהעומס נמוך.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין במחשב נייד לטווח ארוך ומוכן להשקיע בסביבות ה 3500 ש"ח מטרת המחשב הינה לשימוש ביתי: גלישה, תוכנות office, לימודים וקצת משחקים של הילדים (Fortnite) אני מתלבט בין מחשב של HP: HP 14-bf102nj 2PP15EA מסך 14, מעבד i5-8250U , זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך GeForce 940MX, משקל 2.0, מ.הפעלהWindows 10 64Bit שבו הכרטיס מסך נותן יתרון לדעתי לבין מחשב של ASUS: Asus VivoBook S14 S406UA-BM013T אסוס מסך 14" , מעבד i5-8250U, זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך Intel 620, משקל 1.8 ,מ.הפעלה Windows 10 64Bit אשמח לעזרה בהתלבטות
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש (שולחני). המטרה היא מחשב רב ייעודי שיחזיק לי הרבה זמן, זאת אומרת שגם עוד כמה שנים דברים ירוצו חלק בלי שאצטרך להטריד את עצמי בהחלפת רכיבים. אין מגבלה קשיחה לגבי העלות אבל אני לא רוצה לשפוך סתם כסף. שיקול נוסף: אף פעם לא בניתי (פיזית) מחשב בעצמי, ובא לי לנסות האם שווה לי להתלמד על מחשב שאני בונה על אמינותו לשנים ארוכות? המקסימום שעשיתי עד היום הוא להחליף דיסק קשיח ולהוסיף RAM (בנושאי תוכנה אני שוחה חופשי). כרגע אין לי מגבלת זמן (בחופש) ואני מוכן לעבוד לאט ובזהירות ולהשקיע בלימוד. בקיצור, אשמח לעצה אם שווה ללכת על העניין, אולי כדאי שהחנות תעשה חלק ואני חלק, או שיותר בטוח לרדת מזה וזהו. אם כן, אשמח אם העניין של פשטות ההרכבה יהווה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זה המפרט שברשותי, המחשב נרכש לפני שנתיים. מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מאוורר: Scythe Mugen 2 Rev B לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 CHIPSET זכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G - x2 כונן קשיח 1: Crucial 128GB SSD כונן קשיח 2: Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ כרטיס מסך: Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 צורב LG GH22 SATA x 22 Black מארז: Gigabyte Case AURORA 570 GZ-FA1CA-ASS Silver ספק כוח: SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze אשמח לקבל הצעת מחיר. תודה, רן.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-