ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו' המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו ! משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי תקציב למחשב 3000 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש. ישמש בעיקר לעיבוד תמלילים, עיון במסמכים, עבודות Excel, מצגות, אינטרנט ולצפייה בסרטים. מתלבט בין מסך 15.6 ברזולוצית FHD (1080x1920 או מסך 14 ברזולוציה (1600x900) כיום אני משתמש בנייד מהדור הקודם עם מסך 15 ברזולוציה של 1400x900 ולכן מסכי ה- HD (720x1368) כלל לא מתאימים עבורי. האם למטרות שלי, מסך 14 אינצ' יהיה מספיק ובמילים אחרות לא קטן מידי? אודה לעזרה מבעל ניסיון...
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אני חייל , ומחפש מחשב נייד חזק , למשחקי מחשב. התקציב שלי הוא עד 5 אלף , אפשר לחרוג מעט. מה שחשוב לי זה רק שהכרטיס מסך לא יהיה onboard המחשב שמצאתי הוא זה :http://ksp.co.il/?uin=16036 אך אני לא יודע אם הוא הטוב ביותר שאני יכול להשיג בטווח המחירים הזה. אשמח מאוד לעזרה , תודה לכם.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד DELL VOSTRO V131. הכרטיס רשת שיש במחשב הוא: http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/product-briefs/centrino-wireless-n-1030-brief.pdf הכרטיס רשת הנוכחי,הוא מאוד עלוב,יכולת הקליטה שלו גרועה,וכל פעם אני סובל מניתוקים. חשבתי לקנות את הכרטיס רשת הזה: http://download.intel.com/network/connectivity/products/prodbrf/323017.pdf השאלה היא האם הכרטיס הנ"ל יתאים מבחינת גודל למחשב הנייד שלי? שאלה נוספת: לכרטיס שציינתי לעיל יש 3 חיבורים לאנטנות,והשאלה היא האם במחשב דל הנוכחי שלי יש 3 אנטנות,או שאני אצטרך לקנות אנטנות? בתודה מראש שי
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש, ואין לי ידע ממש בנושא אז אני ישמח אם תעזרו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדי כמובן כמה שפחות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K, FIFA12, napoleon total war, empire total war. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024, 19 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? – עד 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב ((\אינטרנט\אופיס\מוסיקה\צפייה בשידורי ספורט באינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר גלישה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) סמסונג 971P , 19 אינטש ,רזולוציה 1024X1280). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (לא מבין את השאלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן נייד וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, לצורך של מיילים ואינטרנט. בלי שימוש 'כבד' של משחקים וכדו'. התקציב שלי הוא עד 3500 פלוס מינוס. חשוב לי מחשב של חברה טובה, מעבד icore 5, מסך 15.6 ומומלץ פחות מ-3 ק"ג. בתור אחת שלא מבינה בכלל במחשבים ונוטה לנזקים יש צורך באחריות של המחשב (ורצוי של 3 שנים..) ראיתי מחשב מדגם Dell Latitude E5520 L075520102E , יש לכם חוות דעת עליו? המלצות?מעבר לזה שמתי לב שיש הרבה מחשבים של Dell Latitude E5520. הם יש בהם הבדלים מהותיים? תודה מראש! גל.
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן. השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים. ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון? בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה. עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4? כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע. תודה מראש. מ.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 אולי קצת יותר 2. מה שימושי המחשב רב תכליתי: לימודים הרבה שימוש בגרפיקה, סרטים עדיף באיכות גבוהה ומידי פעם גם קצת מישחקי יריות(מוכן להשקיע באיכות טובה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ודברים דומים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: , , רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כלל לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה 8. ה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כשהמחשב היה חדש, הסוללה החזיקה מעמד יפה מאוד. בערך 4.5 שעות. בדיוק לאחר שנה (כאילו זה מתוכנת כך) הקיבולת שלה ירדה, אבל עדיין הצלחתי להרוויח זמן של כ-3 שעות. בזמן האחרון זה פשוט בלתי נסבל. מצליח להחזיק בערך 50 דקות. תוכנת הבדיקה של HP מראה כי מתוך קיבולת מלאה של 5600 mAh היא עומדת על 1561mAh. ניסיתי את כל סוגי הקליברציה הידועים. אם למישהו יש רעיון נוסף אני אשמח לשמוע. סוללה בארץ (מבדיקה קצרה שעשיתי לסוללות מקוריות) היא כ-500 ש"ח. סוללה בחו"ל (חליפית) בערך כ-200 ש"ח. מה הכי שווה לעשות במקרה כזה, לקנות מקורית או חליפית? להביא מחו"ל או לקנות בארץ? (יש מכס/מע"מ?) אשמח לשמוע כל הצעה שיש לכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו באיכות 1920X1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). COREL CYBERLINK POWERDIRECTOR ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 46 אינצ' 1920X1080 וגם מסך 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
התקציב שלי: 6000 ש"ח חריגה אפשרית: 600 ש"ח השימוש: גיימינג כבד המשחקים שבהם אשחק: Hitman absolution, Prototype 2, max payne 3, battle field 3, Army of one וכל המשחקים שיצאו ב 3 - 4 השנים הקרובות ברור שאשתמש במערכת הפעלה עדכנית של 64bit המפרט לא יכלול מערכת הפעלה שימושים מיוחדים: חוץ מגיימינג ושימושים כליליים אין שימושים מיוחדים ציוד היקפי: לא צריך מסך: 22" NEON חומרה אופציונלי: מעוניין בשני צורבים במפרט אפשרויות רכישה: מעדיף לקנות ב"נעה מחשבים" בנשר או ב"מאג מחשבים" במגדל העמק... או כל חנות אחרת שקרובה למגדל העמק ( חוץ מ-KSP בגלל חוות דעת נוראיות ששמעתי ) הערות נוספות: חשוב מאוד שיהיו הרבה חיבורי USB למחשב, בעיקר מאחורה. חשוב מאוד עבודה שקט…
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
היי אלו הם המחשבים http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/hye-c02018681/9257101 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama-c02102901/9258237 http://www.buy2.co.il/Center/dailydeal/index/0c8ad95f-0deb-444b-9d61-78686141f153 (בHP האופציה השניה) כן אני מחפש לקנות מחשב נייד בדיל שלא עולה על ה2000 ש"ח (לפחות לא בהרבה) אבל כמובן שאני לא רוצה לקנות מה שבא ליד לכן אני אשמח אם תייעצו לי האם אחד מהם שווה את זה אין לי העדפות מסוימות ואינני זקוק לפונקציות מיוחדות, כל מה שאני מחפש זה מחשב אמין ועמיד בשביל גלישה וסרטים תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחרוג בכ- 500 ש"ח או קצת יותר, אם זה ממש משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פרנסה, עבודה עם התוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור, הרבה עבודה עם וקטורים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת טובה, לא משהו מיוחד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך, עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 …
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים וסדרות נטו. הוא הולך לשבת בחדר שינה ולפעול רק כאשר נצפה בסרטים ואו סדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 - כאומר- הוא יפעל רק כשנצפה בסדרות, לא יותר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא . רצוי שי…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, המרת קבצי RAW ל-JPEG ב-Batch, ווירטואליזציה, גלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש חובבני - כנראה בתוכנות עריכה Nikon Capture NX2, DXO OPtics ואולי גם Photoshop Elements (לא CS) ווירטואליזציה על תשתית חינמית של Microsoft או Vmware. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא מיועד לגיימינג. …
-
- 5 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב נייד מהסוג הנ"ל ומה שקורה שפירמטתי אותו תחילה התקנתי לו אקס פי ומשום מה לא היה קול למרות שהתקנתי את כל הדרייברים. אמרתי אולי הווינדוס לא תקין אז החלפתי לו ך-7 סטארטר וגם שם אותה בעיה , האינדיקציה של הווינדוס היא שהכל עובד תקין ואין שום בעיות אבל אין קול אודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט למדמ"ח אני מאמין שרוב השימושים יהיו תכנות, אינטרנט(בד"כ לפחות עם 10-15 טאבים פתוחים) גודל המסך? בקטע הזה גם רציתי להתייעץ .. האם לא להתפשר על פחות מ15 אינץ' אני פשוט בעבר לא תיכננתי ואני לא יודע איך זה יהיה מהבחינה הזאת משקל רצוי? כמה שיותר קל .. בערך 2.5 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באזור של 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו) HDMI בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח ? אין .. האם כדאי לשלב SSD או שאין צורך למטלות תכנות בסיסיות בתואר ? כונן CD/DVD? צורב? לא כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
העתקתי מהמפרט כמו עצלן CPU - Intel Q6600 2.4GHz Motherboard - Gigabyte EP43-DS3L GPU - Radeon HD4890 Cooler - Prolimatech Megahalems+Scythe S-FLEX 1600RPMFans - 2 front + 1 side scythe s-flex 1600 RPM RAM G.Skill 2GBX2 800Mhz PSU - Hiper S625 HDD - Samsing F2 Spinpoint 500GB 7200RPM אז המחשב לא עובד, ניסיתי קצת לפענח את הבעיה אבל כבר לא היה לי כח, ממילא הגיע הזמן כבר להחליף אותו וקניתי חדש. אני מניח שזה הכונן הקשיח שמת. אז מחשב ששבק חיים וחסר מערכת הפעלה, כמה שווה? בסביבות ה 1000 שקל אני מנחש? וכמה הוא יהיה שווה עם הסמסונג T220?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן וסהלן מעוניין לרכוש את הווסטרו 3650 של דל, לפי המפרט הבא: http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203560/vostro-3560-a3612qm.htm המחשב בא עם כונן קשיח 500gb ובנוסף ssd של 32gb השאלה היא: האם מדובר בכונן נוסף לכל דבר, או רק כזה שמשמש ל- cache עבור ההארדיסק הרגיל ואם זה כונן לכל דבר, האם אפשר/כדאי להתקין עליו אובונטו כ- dual boot עם win7? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב חדש, המחשב הישן סופסוף מת (10+ שנים, זה נס שהוא שרד עד היום). אז יצרתי מפרט, ואני שמח אם תוכלו להגיד לי האם הוא טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 בערך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, סרטים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
הייתי שמח אם הייתם נותנים לי הערכת מחיר בנוגע למחשב שלי. רכשתי אותו בדצמבר 2007 מTMS. מפרט : CPU : Q6600 Stepping GO Motherboard : P35 DS3L Case + 2 Case Fan : CM690 + ZALMAN F3 120MM x 2 CPU Cooling : Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 PSU : Crosair CMPSU-520HXEU Memory : OCZ GOLD XTC 800 MHZ DUAL KIT 1024 X 2 CL5 HardDisk : Western Digital 500Gb 16MB AAKS VGA Card : Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DVD-RW : LG H66NK DVD-RW Dual Layer X18
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך אבל בסדר גם לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל בבקשה לא לחרוג אבל באלף ש"ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושיי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, battlefield, max pane ,mass efect וכל המשחקים הכבדים והכי חדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך בבקשה אני רוצה…
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
-
-
היי, אני אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪918 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: MSI ZH77A-G43 Sata3 Usb3 DVA/DVI/HDMI כמות: 1 - מחיר: ₪505 מארז: Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-620W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪875 קירור למארז: Scythe 120mm KAMA FLOW2 1400rpm כמות: 1 - מחיר: ₪46 זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪239 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪480 כרטיס מס…
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה.. אני מחפש לפטופ לגיימינג.. משחקים חדשים כגון COD GTA FIFA וכדומה... התקציב בערך 2000 ש"ח חיפשתי בנעוצים אבל לא ממש הצלחתי להבין.. לא משנה כל כך מה החומרה רק שיריץ חלק את המשחקים אני ישמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על לפטופ תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-