ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי את המחשב הנ"ל כבר שנתיים ואני מעוניין לשדרג לו את הזכרון מ2GB ל4GB לפי מה שהבנתי יש לי סלוט אחד פנוי. אבל אני לא יודע איזה זכרון בדיוק אני צריך (איזה חברה\ סוג\תדר) אם מישהו יוכל להמליץ לי, אני אשמח.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זה כבר תקופה מסוימת שאני עוקב אחרי השוק הספציפי הזה , יחד עם אחרים כאן אני חושב , ובכל פעם עולה עוד איזה נתון שאומרים לי שכדאי לשים לב אליו . אז החלטתי לשאול אותכם את דעתכם על המחשבים הבאים - Toshiba Satellite L505-141 - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2973 Acer Aspire 5740G - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5272 שני מחשבים מכובדים , עם מפרטים טובים (אם לא - טובים מכדי להיות אמיניים) שהם מעלים לי שאלות מסוימות , שאשמח אם תעזרו לי בהן . המחשב של טושיבה - הוא בעל כרטיס מסך חזק , קצת טוב יותר משל ה-אסר , אבל בעל מעבד חלש יותר . האם טושיבה אמינים ? יש מישהו עם ניסיון עם מחשבי טושיבה ? או אולי מכיר את הדגם הזה ? עם המחשב השני - acer יש לי ע…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב מזה כמה שנים המעבד Q9550 זיכרון RAM 4GB. אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה ולעיבוד תמונות בפוטושופ ולייטרום. לאחרונה עברתי למצלמה של 24 מגה פיקסל וקבצי ה RAW די גדולים זה מאט את העבודה. זה לא בלתי נסבל ברמה קשה אבל קצת מעצבן. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות? האם תוספת זיכרון תשפר משמעותית? אם אני לא טועה מותקן לי DDR2 533MHZ והבורד לא תומך ב DDR3. הורדתי דוח אבחון מצ"ב עם כל הפרטים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, אז בעיקר רציתי לשאול על טיבם של כל מיני חברות כמו Titan ו Gigabyte שמציעות מחשבים נייד למכירה במכירים של עד 2500 שקל. האם שווה לסטודנט כמוני שהמחשב בשבילו הוא רק עבור לימודים ומיילים להשקיע יותר מזה? שנית, רציתי לשאול בקשר לtv out? האם מחשב נייד עם כרטיס מסך בסיסי שאני מניח שמציידים את המחשבים בקטגוריית המחיר הזו אשר יש לו יציאת tv-out יריץ סרטים על טלוויזית 25" אינץ? תודה, דורי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עיצוב, עריכה גרפית, עריכת וידאו (לא עיקרי) משחקים וכמה שיותר ובניית תוכנות...... יש פה שתיים אחד עם הכנה לסלי והשני לא אני רוצה שעם את חושבים שאפשר להשיג משהו אחר יותר טוב..... דברו...... אני לא חובב של AMD אז לא נראה לי שאני יקנה אחד אבל ........................ אני פתוח להצעות...................... הראשון....... ASUS NVIDIA® nForce4 SLI Intel® Edition P5N32-SLI Deluxe Intel® Pentium® D processor 920 2x2MB L2 3.20 GHz 800 MHz 65 nm, LGA775 - 1760 הורדתי OCZ DDR2 PC2-5400 667MHZ Gold 1024MB Dual Channel 2GB - 830 גיגה 2 בסה"כ WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII - 750 Gigabyte nVIDIA GeForce 7800GTX 512MB - 4550 לא אשים את ה7800 אבל מה עם זה למשל ASUS EN7900GTX/…
-
- 26 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -העתקה של תכני ה HD לכונן חיצוני ייעודי לצורך סטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ראוטר מהיר עם טווח שידור אלחוטי רחב, כונן חיצוני בנפח של 1TB לפחות ,יעודי לסטרימינג באמצעות חיבור USB למסך ה LCD, עדיפות לכוננים שמזוהים בצורה אלחוטית (WIRELESS) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב ב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... אני מחפש מחשב נייד (אני מניח שבעקבות התקציב והשימושים שלי, אתם תמליצו על netbook) חדש. השימושים הם בסיסיים ביותר: רק גלישה באינטרנט, מוזיקה, אולי משחקי אינטרנט קלים פה ושם, סרטים (לא HD), עבודה משרדית (וורד וכו'), יישומים קלים כגון סקייפ (חייבת להיות תמיכה במיקרופון). יש עוד דבר אחד - המחשב צריך להריץ Adobe Pro Premier ופוטושופ (לא באותו הזמן) בצורה בסיסית. לגבי מערכת הפעלה או גודל מסך - אין עדיפות, מה שנכנס בתקציב. התקציב: אין, כמה שיותר קטן בשביל לקיים את כל התנאים הנ"ל. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולכם אני רוצה לבנות HTPC כיום יש לי מארז וזהו ( זה המארז - http://www.techpowerup.com/82527/Thermaltake-Launches-New-HTPC-Computer-Cases-SD100-Mini-and-SD200.html )כאשר הוא בא עם ספק של 270 W של Thermaltake אני רוצה שה- HTPC יוכל להריץ את כל סוגי הפורמטים של הסרטים (HD) לבחון אפשרות של כונן blu ray (במידה והספק יעמוד בזה). אני מעוניין ב-- - המלצה ללוח אם (MINI) - המלצה על מעבד (האם כדי לרכוש את ה ATOM או I-3\I-5) - בכרטיס מסך אשר יוכל גם להתאים מבחינת פרופורציה (גודל פיזי) ושיוכל להריץ משחקים לא כבדים כגון pro evolution החדש ללא בעיה - זיכרונות התקציב שלי מאוד גמיש ,אבל כמובן שכמה שפחות יותר טוב אני לא רוצה היי אנד (2000-2500). בסופו של יום אני צ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים, מה יותר כדאי? (צורכי מולטימדיה - גרפיקה ועריכת וידיאו) דל: http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520+120GB.htm (עם הרחבה ל 2 ג'יגה) אייסר: http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=1646&CategoryID=343&Page=1 (עם הרחבה ל 3 שנים אחריות) שני המחשבים מגיעים בערך ל6600k
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, אפשר לחרוג עד 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, עריכה גרפית קלה (בלי קשר ללימודים), ואלי תוכנות הדמיה ב-3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לצערי לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק.. נראה לי שלא.. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן כולם, אני מעוניין לשדרג את מחשב הגיימינג (הטוב למדי) שלי, לקראת מה שמסתמן כמפלצת של עולם המשחקים לדור הנוכחי, Witcher 3. זה המפרט הנוכחי שלי: Gtx 680 מעבד i5 2500 3 .30 GHZ זכרון פנימי 8 ram המחשב בן 3 שנים בערך, ועדיין מריץ את רוב רובם של המשחקים באיכות מקסימלית. לאחרונה הוא התחיל קצת לגמגם עם משחקים כמו Total War Attila. כיוון אחד אפשרי הוא לשדרג ל970 או 980, אבל אני גם משתעשע ברעיון של תצוגת 4K, מה שאומר שאיאלץ להחליף גם מסך. אין לי גם מושג אם שדרוג שכזה ידרוש גם שינוי של מערכות קירור וכו', אני לא מתיימר להבין בזה במיוחד. אשמח לעצות!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אפשר להוריד במפרט הזה כדי להוריד אפילו 100 שקל? בלי לגעת בספק [ אלא אם כן יש לכם ספק כח אחר במחיר נמוך יותר מהספק שבחרתי, ועם יכולות שוות פחות או יותר... חשוב שיהיה לו תמיכה במתח לPCI-E .... וחשוב שהוא יהיה מעל 400W ]. תודה מראש לעוזרים :]
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לנובו T61 עם מעבד T7300 שאמור לעבוד בתדר 2GHZ ומה שקורה בלי מטען המעבד מגיע למהירות הגבוהה שלו לסירוגין כלומר עולה ויורד מהכי גבוה (2GHZ ) לתדר של 800MHZ וכאשר אני מחבר את המטען המהירות נשארת על 1200 MHZ לא עולה ולא יורדת וזה די מתסכל . איפסתי את הביוס ולא עזר , התקנתי את הביוס החדש ביותר וגם לא עזר . בהגדרות POWER של הווינדוס עברתי על כל ההגדרות ושמתי תמיד על הכי ביצועים ולא עזר למישהו יש רעיון ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Core i5 2500 3.3Ghz. s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 865 ש"ח לוח-אם: ASUS P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI מחיר: 530 ש"ח זכרון: 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 מחיר: 245 ש"ח כרטיס מסך: GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI PCI-E מחיר: 835 ש"ח דיסק קשיח: 2TB Spinpoint F4EG 32MB SATA II HD204UI מחיר: 415 ש"ח צורב די-וי-די: SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מחיר: 115 ש"ח ספק כח: 550W Active PFC, 80+, 14cm Fan (Retail) מחיר: 350 ש"ח מארז: Warrior-18 MIDI ATX Black With + 1x80MM FAN (Arctic Cooling) (No PSU) מחיר: 130 ש"ח מאוורר/גוף קירור למעבד: Zalman SZ CC92HS CPU Cooler מחיר: 55 ש"ח מה דעתכם?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הייתי שמח אם תעזרו לי בבניית מפרט שהייעוד שלו בעיקר לתכנות, הורדות ואינטנרט. צריך חומרה חזקה לפיתוח ישומים חזקים + מוכנות לויסטה. (פחות השקעה על כ.מסך יותר על ביצועים). תודה רבה!!!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב למשחקים ושלא יראה בעניים..! ומה שאני צריך זה: לוח אם, מעבד, ספק, וכרטיס זיכרו, וכרטיס מסך. אני לא עושה OC אני אוהב את המחשב אך שהוא בלי לקחת סיכונים.! תודה לעוזרים..!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעתי שמעבדי AMD יותר מהירים ויותר טובים למשחקים מאשר INTEL אבל גם שמעתי שמעבדי AMD מתחממים יותר מהר. מה באמת יותר טוב ? והאם ניתן לפתור את בעיית ההתחממות בעזרת מאוור?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קריטריונים: 1. מה התקציב? 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים בינוניים, גלישה באינטרנט, וירטואל פיסי. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד-INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב כלכך(סטנדרט). 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כמו שאמרתי מצאתי מפרט מוכן ויש לי מע"ה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? סטנדרטי 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. -לא כבדים וקרוב לוודאי 22" גודל מסך ורזולוציה ס…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה הפרטים עליו: CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+ Motherboard Name Gigabyte GA-M55plus-S3G v1 Motherboard ID 08/09/2006-C51-MCP51-6A61HG0HC-00 דגם, לוח אם: AM2 nForce 430 FSB2000 DDR II 533-800 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2283 Memory: 512 MB, DDR2 SDRAM, 266MHZ Graphic: Adapter String RADEON X550, 256MB תקציב: 1000-1500 שקל. מזומן לשטרות. מטרות המחשב: משחקים בעיקר. הכי חדשים שיש. בנוסף גם קצת עבודה באינטרנט, הורדות של משחקים וזהו. ציוד היקפי: לא, אין צורך. אולי בשלב מאוחר יותר מסך חדש. לא צריך: כל הדברי דיסקים, כמו DVD, צורב וכאלה. דיסקטים, כרטיס קול, כרטיס רשת. העדפה: אין העדפה לחברה מסויימת. קירור וע…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטים, מוזיקה, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf3, וskyrim, crysis 2. וכל המשחקים שעתידים לצאת בשנה הקרובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מה שלדעתכם לא ישפיע מאוד על הביצועים אבל מעדיף 22 inch. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי שתי הצעות לנייד של חברת DELL שנראה לי מתאים לצרכים שלי. ההבדל בין ההצעות הוא שאחד זה יבוא רגיל של היבואן והשני זה יבוא מקביל. בראשון יש לי אחריות יבואן ל3 שנים בעוד בשני יש לי אחריות יבואן לשנה אחת ועוד שנתיים אחריות במעבדה (בכסף) זה ההבדל היחיד (מבחינתי) ביניהם וההבדל הוא 500 שח. ממה שהבנתי יבוא מקביל זה הרבה פעמים מחשבים שבארצות הברית החזירו (כי שם אפשר להחזיר נייד בתוך שבועיים) והוא למעשה כבר פתוח לעומת מחשב חדש מהקופסא - זה נכון??? האם שווה להוציא את העוד 500 בשביל אחריות יבואן? כי אם כן זה מחזיר לי לתמונה כל מיני מחשבים אחרים שפשוט היו יקרים יותר מההצעה השניה כי לא חשבתי שיכול להיות הבדל. תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD: CPU : AMD Athlon XP 3000+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 1692.12 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 780.88 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 281.61 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9700 128MB DVI OEM Video Card [ ¤ 1566.53 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 296.52 ] 1 Monitors : 19" LG F900P NEW Flat…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סוף סוף... הגיעה הזמן להפטר מהP3 שלי... (כן אני נותן אותו למוזאון המקומי תמורת מליונים) אז הנה החלקים שהזמנתי.. אם יש משהו לשפר אז בבקשה... אסור לחרוג מ4K AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 - 550 > noacomp.co.il 80GB 7200 8MB WD800JB - 340 > ksp.co.il Samsung 793DF 17" - 715 > ksp.co.il Twinmos 512MB 3200 - 265 >ksp.co.il Connect3D X800GTO 256MB PCI-E - 950 > noacomp.co.il Compucase 6A19 Black - 370 > pandas.co.il DFI NF4 ULTRA INFINITY - 585 > pandas.co.il AC Feezer 64 Pro - 157 > pandas.co.il אחרכך אני יוסיף עוד 512... המחשב מיועד משחקים, ואני מחבר אותו לTV (לראות סרטים)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אך ורק למשחקים ללא ציוד הקפי וגם ללא מסך . עם ניתן אז עדיפות לחנוית: KSP, IVORY,NOACOMP
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם,יש לי מחשב קצת ישן: AMD XP 1500 512MB DDR 266Mhz Gigabyte GA-7VTXE KT-266A Plextor 24 CD-RW Benq DVD 40GB IBM 7200 RPM HD 80GB W.D. 8MB cach 7200 RPM HD Radeon 9500 Pro המחשב מריץ את כל המשחקים בסדר,אבל אני מרגיש שהוא מתחיל להיות עייף. חשבתי לשדרג את המחשב,אבל כרגע אני לא יכול לעשות את זה במכה אחת.השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות מעבד חדש ואז לשדרג את לוח האם והזכרונות בשלבים,או שאולי כדאי לי לחכות שה-Athlon64 (3000 יגיע לארץ ולקנות אותו יחד עם לוח אם?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-