עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בניתי משהו כזה: http://tms.co.il/preview/spec/fdgezjrn אני אשמח לעצות ליעול. כפי שכבר כתבתי, המחשב צריך להיות בעלות של לא יותר מ3,000 שקל, (אציין כי ה3,000 שקל הם כבר חריגה מתקציב של 2,000 שקל, ואני מעדיף לרדת כמה שיותר נמוך במחיר), בTMS (מטעמי נוחות), אין צורך בציוד היקפי (לא עכבר, לא מקלדת ולא מסך), המחשב יריץ משחקים פשוטים (בנוי לXP) וידע להפעיל באופן חלק מספר אפליקציות (גם אם הן קצת כבדות) בו זמנית. מכיוון שאני לא אשף בתחום החומרה, הייתי שמח לקבל עצות לייעול (או במקרה ויש התנגשות בין הרכיבים שבחרתי). תודה רבה! ים.

• 8 תגובות
    • 674 צפיות
  2. בעיקרון המחשב בשביל אחותי, ויש לי כמה דברים שצריך לשים דגש הארד דיסק לפחות 320 גיגה היא תשחק ניראה לי רק בסימס אבל בכל זאת שיהיה כרטיס מסך טוב ועוד דבר אחד אני צריך שהמחשב יורכב מהחנות הזו: www.logicpc.co.il אני מעדיף חנות קרובה מאשר רחוקה וגם קניתי שם פעם. בקשר לתקציב אם תהיה חריגה קטנה זה לא נורא וללא מסך וציוד היקפי

• 8 תגובות
    • 761 צפיות
  3. Started by Belgid,

שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב רב שימושי שקט בסכום כללי של 5500 ש"ח. שימושי מחשב - גלישה עם המון לשוניות פתוחות, SC2, משחקים באופן כללי (לא גיימינג מטורף), הורדות, סקייפ, פוטושופ, והכל בו זמנית. אחרי שיטוטים ארוכים ברחבי הפורום ובאתר הרכבתי חלק מהמפרט בהתאם להמלצות. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪968 לוח אם: Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪513 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪745 זיכרון: Crucial 16gb 8*2 GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪555 קשיח למחשב…

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  4. Started by yaron9,

אהלן, אני מחפש מפרט עבור מחשב למשחקים בסביבות 6-6.5K כולל מסך LCD, ושיהיה שקט עד כמה שאפשר. אני לא יכול להרכיב אותו בעצמי, ואני כנראה יקנה מ-KSP או אייבורי, הם הכי זולים באיזור שלי(אשקלון). הייתי בכמה חנויות וזה מה שהוצע לי לבינתיים: AM2 Core Dual 3600 לוח אם: Gigabyte s3 - GA-M55s זיכרון: 1GB Diegma 667 ddr2 דיסק: 250GB כרטיס מסך: 7600GT gigabyte silent-pipe מארז: Thermaltake soprano + 500W צורב DVD של Nec מסך - הציעו לי Infinity או cmv, אבל אני יחפש Samsung 19" אני מוכן לשים עוד קצת ולהגיע ל-7K אם לדעתכם זה משמעותי. אשמח לשמוע את דעתכם

• 8 תגובות
    • 593 צפיות
  5. Started by cosinusminus,

שלום רב אני זקוק להכוונות באשר למפרט בסביבות 4000+- ש"ח ללא ציוד היקפי, מסך וצורב כאשר הכיוון הכללי כבר ידוע, רק חסרה לי קצת אינפורמציה. בבקשה קחו בחשבון שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים בצורה סבירה ללא כוונות OC. מעבד AMD 64 3200 לוח - האם יש טעם לקחת ultra? איזו חברה מומלצת? די חשבתי על ה ABIT AN8 ultra אבל קראתי כמה ביקורות לא מחמיאות באשר לקירור שלו. זיכרון 1GB מה זול ואמין? דיסק קשיח 160GB - האם יש עדיפות לחברה מסויימת? יש הבדל אמיתי בין SATA ל- SATA II? האם NCQ באמת משנה משהו? כרטיס מסך - התקציב לרכיב הזה הוא 1000+- ש"ח, חשבתי בכיוון של 6600GT, האם הוא יסחוב את המשחקים הפופולרים? אני לא גיימר מטורף אבל עדיין רוצה להינות מהרכישה שלי. אילו יצרנים מומלצים? יש גם אופציה …

6. הכותרת די מסגירה את מה שאני מחפש אני מניח.. כמו כן שורה תחתונה לא הבנתי איזה מפרט עדיף לגיימינג המפרטים לגיימינג או מפרטי מקסימום גיימינג מינומים מחיר. כמו כן עיינתי במפרט הגיימינג שתקציב ה5000 שקל האם זה המקסימום שאני יכול להשיג בתקציב הזה? 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזו…

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  7. Started by IdL,

אהלן חבר'ה, אשמח אם תעזרו לי פה בהרכבת מפרט. המטרה: שמיעת mp3 והקלטות ביתיות (בסיסי ביותר) אז ככה: אני יודע שהתקציב דחוק. זה מה שיש. אני מאמין שאפשר להרכיב מחשב במחיר הזה. מה לא צריך: מקלדת, כרטיס קול, עכבר, מסך. מה כן צריך: מארז, לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך (כולל DVI), הרדיסק. אני לא מוכן בשום פנים באופן לקנות סמפרון. אך ורק סלרון. בבקשה לא לשכנע אותי אחרת. כמה דגשים: המחשב יהיה מבוסס סלרון, כרטיס מסך הכי בסיסי מצידי (אפילו Onboard - רק שיכלול DVI), חבל להשקיע בספק, מארז, לוח אם איכותי כי אין כוונה לאוברקלוק. וכמובן הרדיסק גדול שיכיל את מאגר ה-mp3 האינסופי שלי ;D - לפחות 120 מגה. אז מה אתם אומרים? אפשרי? תודה!

8. היי חבר'ה נראה שהמחשב הישן שלי שבק חיים (אחרי כמעט 6 שנים..) לאחר שהסתכלתי במפרטים מומלצים ושמתי לב שהם לא מועדכנים, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט מתאים לעבודה ב- OFFICE, אינטרנט, מוזיקה, הרצת סרטי HD, קצת משחקים. אין לי צורך בציוד היקפי. הדגש הוא על שרידות ולא על מהירות, כלומר אני מעדיף מחשב שיחזיק יותר זמן ויהיה עמיד יותר על פני מחשב מהיר \חזק יותר. התקציב לא הוגדר אך אני מניח ש-3000 יהיה סביר (אבי משלם) והמחשב משמש בעיקרון את אבי ואת אחיי בשימושים הבסיסיים ביותר (עבודה) ואותי קצת יותר. יש להתחשב כי ייתכן כי שנה הבאה כאשר אשתחרר ארצה לקנות מחשב נייד או לקחת אותו לאוניברסיטה ולקנות מחשב פשוט נוסף לבית.

• 8 תגובות
    • 719 צפיות
  9. אהלן , אני כרגע מתכנן לבנות לי מחשב גיימרים , אומנם לא צריך להחליף את כל החלקים במחשב. אבל אני מתכנן להחליף כמה חלקים.. מה שהחלטתי בנתיים לקנות זה: Logitech® MX518 Gaming-Grade- עכבר Kingston 1024MB 400Mhz PC 3200 C3 - זכרון . התקציב לא ממש גדול , לכן אני לא יכול ממש ממש להפציץ , אבל אני חושב על איזה כרטיס מסך עד 2000 שקל . ואני צריך גם אוזניות (Headset) ואולי מקלדת טובה. תנו לי את עצותכם!

• 8 תגובות
    • 723 צפיות
  10. Started by Os.Master,

אהלן , מכיוון שאני לומד ואין לי זמן להתעדכן בדגמים חדשים אשמח אם תמליצו לי על לפטופ עם מסך 13 או 14 4 גיג'ה ראם ומעבד חזק מסדרת P אני מעדיף ללכת לכיוון IBM כי המחשבים שלהם לדעתי הכי אמינים אחרי שהיה לי דל וקצת התבאסתי עליו. חשבתי על הדגם SL300 או SL400 ומה אתם חושבים על T400 יש לי אפשרות להביא אותו מארצות הברית במחיר של 950 דולר השאלה אם הוא כלול באחריות הבינלאומית?

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  11. Started by reem,

אני רוצה לקנות מחשב נייד בטווח שעד 4000 שקל , אני לא כל כך מבין בתחום הרכיבים של המחשב ככה שאני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד . אני מתחיל לימודים ככה שאני צריך את המחשב לשימוש בתוכנות לימודים , אופיס, אינטרנט , וגם בישביל הורדות צפיית סרטים מוזיקה ושירים ... אני רוצה מסך מינימום 15 למשקל אין יותר מדיי חשיבות (רק שלא יהיה כבד מדיי) זמן סוללה סטנדרטי למחשבים ניידים לא משהו מיוחד אני רוצה שיהיו יציאות מיוחדות HDMI , DVI כונן קשיח לפחות 120 גיגה ואם אפשר יותר צורב די וי די אין לי העדפה לחברה כלשהי רק שתיהיה חברה אמינה ... תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  12. שלום לכם. בחנתי את המפרטים המומלצים ושמתי לב להמלצות השונות למעבד AMD לעומת אינטל. אני תוהה מה עדיף לשימושים שלי מבחינת יתרונות וחסרונות של כל אחד מהמעבדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000. אפשר גם בפחות אבל לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת וידאו ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. המחשב יעבוד בחדר 24/7. 6. האם מתוכנן או…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  13. היי! אני רוצה לקנות עכשיו מחשב למשחקים(לא משהו מטורף) וגם לתלת-מימד 3Ds MAX , אז הרכבתי כאן מפרט .. אני צריך את דעתכם כי אני לא ממש מעודכן בכל הדברים החדשים היום: לוח אם GIGABYTE: MA790X-DS4 AM2+, 790X, DDR2 1066, PCI-E, ATI CrossFireX 485 ש"ח מעבד AMD: Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) 745 ש"ח זיכרון DDR2: 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL5 (TWIN2X2048-8500C5D) 450 ש"ח כרטיס מסך Zotac: 9800GTX+ 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1050 ש"ח הרד-דיסק Western Digital: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 185 ש"ח מארז (סתם זרקתי משהו, זה לא סופי בכלל): Achilles-MI2 ATX Black/Silver, Window 450W 220 ש"ח סה"כ: 3135 ש"ח אשמח להצעות.. תודה !

• 8 תגובות
    • 745 צפיות
  14. אני צריך עזרה בבניית מפרט לבת דודה שלי ( סטודנטית)... המפרט צריך להכיל גם: 1. מסך 19 אינצ' לפחות... 2.ציוד היקפי מלא ( מקלדת עכבר). 3.צורב די וי די.. 4.מדפסת. דגשים למפרט: 1.אינו מיועד למשחקים כלל, אז כרטיס מסך מובנה יעשה את העבודה. 2.מן הסתם שיהיה חזק כך שהעבודה בו תזרום, אבל שקט ככל שאפשר (אני לא מדבר על חרישי, אני חושב שהפריזר פרו יספיק , ומארז די שקט) 3.אחנו גרים צמוד לאשדוד. אז אני חושב שiqpc היא האופציה הכי טובה, לכן צריך לקנות משם. אני יודע שזה קצת חופר, אבל ניסיתי לעשות את זה קולע כמה שאפשר.... תודה רבה מראש לכל העוזרים... 8)

• 8 תגובות
    • 751 צפיות
  15. Started by proevo4ever,

היי חברים *תקציב - 2500 מעדיף לא לחרוג מהתקציב * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה קלה של תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שיראו עם יש קצת שמש עליו .. גודל מסך 13.3 או 15.6 * רזולוציית המסך? מינימום HD READY * משקל - משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 320GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות לשלוש שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שמספקת בארץ אחראיות טובה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by roey1,

שלום , עברתי על כמה וכמה שירשורים פה ואני צריך את עזרתכם גם. * מטרות המחשב? תואר ראשון במדעי המחשב , אינטרנט , אופיס וכו' , משחקים אולי FIFA לא יותר, חיבור המחשב לטלויזיה והרצת סרטים 1080HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם קיים בגודל הזה מקלדת מלאה זה עדיף * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB , אם יש אפשרות עתידית להוספת SSD זה עדיף * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום מעוניין במפרט מחשב עם הפרטים הבאים: ראשית, אני מוכן לחרוג ממסגרת התקציב אם בתוספת כספית נמוכה אני אקבל תמורה טובה. (כלומר אם לדעתכם כדאי להשקיע עוד קצת ולקחת משהו יותר טוב, אל תחסכו את זה ממני) שנית, לא מעניין אותי העיצוב או אם הוא עושה רעש. שיעבוד בצורה אמינה, מהירה וטובה כמה שיותר זמן. מעבד - הייתי רוצה מעבד טוב שיגרום למחשב לעבוד מהר. זיכרון - ככל הידוע לי כמה שיותר זיכרון יותר טוב. לכן נראה שהכי כדאי אחד הסוגים של 2x1GB לוח-אם - הייתי רוצה לוח-אם שיתמוך בשינויים ותוספות עתידיות. הערה: זה המסך שאני קונה (מחוץ למפרט): http://www.video.org.il/Product.aspx?ProductID=1382 (VIEWSONIC VP930B 19'' LCD) - אשמח להערות בנושא. כונן קשיח - הוא בעדיפות יותר נמוכה מבחינתי מ…

• 8 תגובות
    • 681 צפיות
  18. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- ריבוי חלונות, יוטיוב.משחקים שיצאו ב2014 ושיצאו עכשיו ובעתיד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לדעתי 15 מספיק ועדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מעדיף מסך איכותי לפחות 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2.5 לדעתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לט…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן. 1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים. 2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות. 3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים: a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3 b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית. c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס 4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית]. 5. ספק כוח. 500W ומעלה…

20. בס"ד שלום לכולם. ראיתי שהמחירים ממש ברצפה.... אני מחפש מחשב לעבודה (OFFICE OUTLOOK) ולסרטים. עדיף עם לוח אם של אסוס. אם מישהו מכיר מציאות במקומות מסויימים אני אשמח לשמוע.

• 8 תגובות
    • 855 צפיות
  21. נוקה ומאז לא נמצא בשימוש, נשארה לו אחריות לחודשיים ואין תקלות. המפרט: Intel Core 2 Duo E4700 2.6Ghz 2 mb Asus P5B-VM DO Kingston ValueRam 1GB DDR II 800 Sapphire ATI Readon HD 3870 512MB DDR4 WD3200-320GB 7200 RPM Asus DRW DVD RW x20 Thermaltake SopranoRS 101 Middle Tower Sereis Black Case With window no PSU VG 7000WBS ThermalTake TR2 550W Silent PSU Thremaltake Golden ORB II תקנו אותי בבקשה אם השמטתי משהו. תודה מראש,שרון.

• 8 תגובות
    • 996 צפיות
  22. Started by CrashZone,

מה קורה חברה? אחותי מתלוננת על איטיות במחשב הנייד שלה, לנובו R60e אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג לה קצת את הראם, יש לך 512 DDR2 667MHZ השאלה שלי היא כזו עד כמה ניתן לשדרג? האם יש כאן עניין של דואל צ'אנל? או במילים אחרות, עד כמה קריטי זה יהיה אם אוציא את הזכרון הקיים ואכניס 2GB (והאם כדאי 800?אותו מחיר) או אפילו אכניס בנוסף בברכה, מתן

• 8 תגובות
    • 745 צפיות
  23. Started by orystyler,

להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 זיכרון TWINMOS DDR2 2048MB(1024X2) 667mhz CL5 הארד דיסק SEAGATE 160GB 7200RPM SATAII 8MB כרטיס מסך Powercolor X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E /Sapphire x1950 pro צורב DVD PIONEER DVDR DVR111 כונן דיסקטים 1.44 TEAC מארז GIGABYTE Triton (האם יוכל להכיל כרטיס DX10 בעתיד?) ספק כוח ENERMAX LIBERTY 400W (האם יספיק לכרטיס DX10 בעתיד?) מסך LG L1970HR/Samsung 931BF (ישנן אי אלו המלצות?) מקלדת MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD עכבר MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL PS2/USB רמקולים Altec Lansing ATP3 אל פסק ADVICE ECOM 700VA אביזר משחק Logitech Dual Action מספר שאלות שאני עוד לא סגור על…

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  24. Started by inigo montoya,

אחרי שעות של שיטוטים בלתי נלאים באינטרנט ובחנויות מחשבים צמצמתי את האפשרויות שלי ל-2: מחשב של msi עם אחריות לשנתיים ומעבד c2d של 2GHz ומפרט די סטנדרטי או מחשב של acer עם מעבד intel dual core ומפרט די דומה לראשון באותו מחיר עם אחריות ל-3 שנים. הבנתי שאת מחשבי ה msi מרכיבים למעשה בארץ והם באיכות ירודה ביחס ל acer שנחשבת לאחת החזקות בשוק. אז באופן כללי, השאלה שלי היא זו: אני סטודנט שמחפש מחשב לצרכי לימודים ומדי פעם לצפות בסרט או משהו בסגנון. אני לא גיימר או משהו בסגנון ואני בסה"כ צריך מחשב שאני אוכל גם להשתמש בו ושתהיה לו מהירות סבירה כשאני מפעיל תוכנה כמו emule לדוגמא. האם יש הבדל מהותי מבחינת המעבדים והאם יש הבדל גדול בין החברות? תודה.

• 8 תגובות
    • 909 צפיות
  25. Started by arpa,

מעוניין במפרט למשחקים כבדים לא כולל מסך (יש לי מסך 22" של דל). כולל עכבר ומקלדת (איכותיים) ולא כולל רמקולים תקציב 8000 ש"ח עם אפשרות של 500 ש"ח לחריגה. תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים