ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
לפני רכישה לטובת שידרוג המחשב הקיים: מעבד: i5-4670 לוח אם: asus z87-k זכרון: G.Skill 2x8GB מאורר למעבד: Scythe Ninja 3 זה יוצא קצת פחות מ-2500. אני אוהב את ASUS ובגדול יש לי הרבה דיסקים שצריך לחבר. אשמח לקבל את חוות דעתכם לרכיבים והצעות לשיפור. הייתי רוצה להשאר בואתו סדר גודל של התקציב או לחסוך המחשב משמש כתחנת עבודה מחוברים לו שני מסכים הוא מריץ תוכנות פיתוח וכמעת תמיד לפחות מחשב וירטואלי אחד. מדי פעם המחשב משמש לעיבודי גרפיקה וערכית סרטים ולא מתבצע OC. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט לגיימינג בתקציב של 7000 ש"ח 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?7000ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, משחקי רשת 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה שקט... 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? כן השקט חשובה ברמה סבירה 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במ…
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברשותי מחשב נייד notebook של חברת LG מדגם X110. המחשב עמוס מאוד ורציתי לפרמט אותו. רציתי לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות אחריהפירמוט מכיוון שאף פעם לא פרמטתי NOTEBOOK. האם אני צריך דרייברים למחשב?? מערכת ההפעלה שלו היא XP. יש לי את הדיסק של הוינדוס. השאלה שלי האם אני צריך את הדיסקים של המחשב או שמספיק אני מפרמט אותו והוא מתקין את כל הדרייברים לבד? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, אפשר לחרוג בעד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תוכנות בשימוש: תלת מימד cinema4D after effect Photoshop illustrator Form-Z - תוכנת תלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לשחק במשחקים הכי חדשים שייצאו בקרוב (assassin's creed 2,mafia 2, e.t.c) וגם בישנים כמובן... יש לי מסך (יש לו זבוב תקוע באמצע שלו אז אני שוקל לקנות חדש כי אמרו לי שלא אפשרי להוציא אותו) כרגע יש לי 4,800 שקל בעשירי אמורים להביא לי עוד 1,500 שקל אבל לא קניתי עדיין את המשחקים אז אני מעדיף שיישאר לי כמה שיותר וגם את האפשרות לקנות מסך אז אם אפשר בבקשה לבנות לי מחשב אם כמה אפשרויות (אם מסך ובלי, וזול ויקר ולרשום מה ההבדלים) אפשר אפילו לחכות (אם אתם/אתה/את חושבים שכדי לי...) עד שיצאו דברים יותר חדשים אם יש לכם מידע בעניין... תודה : )
-
- 7 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אהלן, אני מתעניין בקניית מחשב נייד לאבי. כרגע הוא עם HP בן בערך שנתיים. בינתיים המחשב עדיין בסדר, אבל כבר חושבים הלאה. הגענו למסקנה משותפת שאנחנו לא כל כך מרוצים מ HP בעיקר בגלל כל התוכנות שמותקנות אוטומטית עם המחשב ובאמת מרגישים את HP יותר מדי, וזה דיי מציק ולא פשוט להפטר מזה. מה שאני מחפש זה מחשב חזק, בעיקר מבחינת כח עיבוד ופחות גראפית. המחשב הוא לצורך משרדי ועסקי, לא צריך להיות סופר חזק אבל שכן יהיה מהיר ויעיל. מבחינת גודל מסך, לא כזה קריטי אבל נראה לי באזור ה14' אולי גג 15.6'. המחשב לא יהיה סופר נייד, כלומר שגרת השימוש שלו תהיה בבית, אבל בכל זאת חשוב שתהיה אפשרות ניידות נוחה מבחינת משקל וזמן סוללה. מבחינת המסך, רצוי משהו שלא משתקף יותר מדי אבל זה לא שיקול דרמ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה אני ממש צריך עזרה קניתי לפני יומיים מחשב נייד חדש מבית asus וראיתי שיש לי עדכון של הכרטיס מסך שלי שהוא: nvidia geforce gt 740m והוא מנסה להתקין את הדרייבר החדש והוא לא מצליח עשיתי לפי אחד המדריכים ברשת דרך תוכנת driver sweeper והבעיה שהוא לא הסיר לי את כול הדרייבר הקודם חסר עוד איזה 3 קבצים בהסרה והוא לא מסיר לי אותם ועכשיו אני לא יודע מה לעשות הוא עדיין לא מביא לי להתקין את העדכון החדש של הדרייבר ממש ממש תודה למי שעוזר למה זה באסה ככה לקבל במחשב חדש...
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב והתקציב הוא 5000 שקל... לא צריך ציוד הקיפי ולא מסך רק מחשב... צריך את המחשב הכי טוב שאפשר להוציא בתקציב הזה... תודה לכם!
-
- 13 תגובות
- 913 צפיות
-
-
המחשב צריך להריץ תוכנות כבדות יחסית - matlab, eprime, mricron , spm מסך - מינימום 13" מקסימום 15.6" מימדים - שלא יהיה עבה מדי, שיהיה יחסית קל משקל ונוח לנשיאה. רצוי שיהיה נפח מספק מינימום 1TB ורצוי שהכונן יהיה SSD אפשר גם שילוב של SSD עם כונן מכאני. איזה מעבד נדרש ואיזו כמות זכרון (RAM) נדרשת? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, התקציב עד 3000שח.אני מתכוון לעשות OVERCLOCK AMD לא בא בחשבון בכלל. תודה מה דעתכם על המפרט הבא. INTEL Pentium 4 - 2.8 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,180.08 ש"ח ABIT IC7 (875P) - ATX 724.14 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC4000/500 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,600.26 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,504.48
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop ,adobe illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FC3 BF ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
AMD ATHLON 64 2800+ BOX 960 ¤ 1 ALBATRON KX800 ProII 870 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 660 ¤ 1 ANTEC SLK3700AMB 600 ¤ 1 COOLER MASTER White Neon LED TLF-R82-EW FAN 50 ¤ 3 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 זהו זה. לא שלם עם המארז, אבל האו די יפה...אז אני אחיה איתו לגבי לוח האם, אני מתאר לי שאנשים פה יתאבדו עליי, אז מראש: הסיבה היחידה שלקחתי אותו היא בגלל שהוא FSB 800. לפי מה שקראתי באחת ההודעות בפורום, וסוף סוף נתנה לי תשובה לשאלה מה ההבדל בין nForce 3 ל K8T8000, הבנתי שההבדל הוא רק באפשרויות oc, והן לא מעניינות אותי. אם מישהו ימצא לוח יותר זול, אבל לא פחות אמין, שתומך ב FSB 800, הוא מקבל לפחות ארבעה סמיילים שונים
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות נייד לצרכי פיתוח. השפות משתנות אבל כנראה שלרוב יהיה מדובר בIDEs של C#, Python, Java. הדרישות שלי הן איכות בניה טובה, מסך 14-15", 16GB Ram. לגבי מעבד אני מתלבט בין סדרות הU לH של אינטל. הפער בביצועים בין U ל-H הוא כזה ששווה לשלם אותו בשביל לקבל עוד זמן סוללה? ואם אפשר לזרוק פנימה שיהיה גם Convertible ותמיכה בעט זה יהיה נחמד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב נועד למשחקים,לא עושה oc והמסך הוא 19 אינץ' מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1602 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤668 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39456 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤430 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX9800GX2 1024MB PCIe ¤1687 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV485 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤141 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22L מארז לל…
-
- 9 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח לקבל ייעוץ למחשב אני מעצבת פנים מחפשת את המחשב הכי טוב שאני אוכל להריץ בו את התוכנות כמו: SketchUp, raumplan, Revit,. Vray, Photoshop, AutoCad בקלות. הצרכים הנוספים הם טיפה גיימינג משחק לדוגמא (Sims 4) ופנאי אחר של סרטים/סדרות ואופיס. המחיר גמיש חשיבות עיקרית על איכות התצוגה ומהירות המחשב תנאי העבודה שיהיה שקט כמה שרק אפשר צפויה עבודה ממושכת מאוד על המחשב יומיומית לכן מחשב שיוכל לעמוד בזה ולא יתחמם בקלות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000₪ אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD וקצת גרפיקה וגיימינג 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום בניית מחשב למשחקים. לא צריך - * צורב * הארד דיסק צריך - LCD 19 inch (זמן תגובה - 8MS ומטה) מאיץ גרפי טוב תגידו לי איך זה ואם משהו חסר, אפשר טיפה למתוח את התקציב אם אין ברירה.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, חבר ביקש ממני עזרה בלהכין לו מפרט. השימוש שלו יהיה למשחקים. התקציב שלו הוא 4300 ש"ח . אין צורך בציוד היקפי, והוא לא מתכנן OC . (האם יש צורף בקירור שאינו הסטוק?) הדברים שהוא לא מוכן להתפשר עליהם הם : מעבד E8400 4GB זכרונות (כמובן בdual channel) . אני הכנתי משהו אתם מוזמנים לראות ולהגיב או להציע משהו משלכם , תודה רבה. וגם אשמח אם תוכלו לומר שאין אי-תאימות בין הרכיבים במפרט להלן שהכנתי לו : מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤854 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤644 מארז: Antec Sonata Plus 550W כמות: 1 - מחיר: ¤990 קירור למארז: Zalman F2 92MM Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤28 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-1…
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אוקיי אני מחפש מחשב ללימודים ברוב. לכן חשוב לי רק 2 דברים מעבד, ועמידות בהעברת המחשב כמעט כל יום. התוכנות שאמורות לרוץ עליו אלו יהיו תוכנות הנדסיות\מתמטיות. אולי פה ושם איזה סרט, HD לא מעניין. כרגע אחרי חיפוש קצרצר מתלבט בין HP PAVILION DV3-2150EJ. והסדרה של HP DV6. ... ברוב ההבדל שאני ראיתי זה כ.מסך יותר טוב (שזה לא ממש אמור לעניין אותי), ד.קשיח יותר גדול בDV6 וגם זכרון יותר גדול 4GB במקום 3. (שזה לא משמעותי לדעתי). משקל של ה DV3 אמור להיות בסביבות 1.9KG כאשר הDV6 בסביבות 6KG. ומסכים DV3 13.3 1280*800 מול DV6 15.6. עכשיו גם בקשר לנוחות נשיאה אני רוצה לשאול בקשר לעמידות... עד כמה שידוע לי כמה שהמחשב יותר קל ויותר קטן ככה הוא סובל פחות מנשיא שלו ממקום למקום ושורד לאורך זמן…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני לא כול כך מבין בניידים ואני צריך עזרה, הנה הפרטים * מטרות המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים HD (אין משחקים) * גודל המסך ? 15.4 (לא יודע מה זה מט או מבריק, שמעתי שאומרים פה שעדיף מט אז שיהיה מט) * רזולוציית המסך? FULL HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? אין דרישות מיוחדות , שיהיה 500GB+ * כונן אופטי ? צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה ? לא * האם יש לכם העדפה לחב…
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
פרטים לפי ההנחיות בכללי הפורום: 1. תקציב: באזור ה 2500 ש"ח, אבל דיי גמיש. 2. כרגע המחשב ישמש לעבודה משרדית, צפייה בסרטים ומשחקים קלים, ולכן אני לא מוסיף כרטיס מסך נפרד. אבל כנראה שבעוד כשנה אני אוסיף כרטיס מסך רציני (למשחקים כבדים) ולכן אני רוצה שהוא ייתמוך באפשרות. 3. אין צורך במסך או כל ציוד היקפי אחר(רמקולים, מקלדת, עכבר וכו'). 4. כאמור - ללא כרטיס מסך. 5. אין העדפות לחברות או חלקים כלשהם - העיקר שיהיה טוב ולא יקר :-) 6. לא מעניין אותי קירור או עיצוב, רצוי שלא יהיה רועש מידי. 7. צריך הרכבת מחשב בלבד, יש לי כבר מערכת הפעלה חוקית שאני אתקין בעצמי. 8. צרכים מיוחדים: רצוי מחנות באזור חיפה... בניתי את המפרטים בהנחיית המפרטים המומלצים פה באתר: מפרט amd: Amd Athlon 64 X2 Dual…
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום, התחלתי לימודי הנדסת תוכנה ואני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה בעיקר לתכנות+מידי פעם משחקי מחשב בינוניים\כבדים. אני אקנה את המחשב הנייד באילת, התקציב עומד על 5000 שח פלוס מינוס. דברים שאני חייב במחשב הנייד שאקנה: מעבד I7-H לפחות 16 גיגה בייט ראם לפחות 4 גיגה בייט כרטיס מסך שהמחשב יבוא עם מערכת הפעלה מובנית. אשמח בבקשה לקבל ממכם המלצות על דגמים. תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
כי פעם ראיתי משחב שיש בו כרטיסים ממש מתקדמים אבל בד"כ כל המחשבים שמוכרים עם 7300GO או כרטיסים יותר גרועים.. אז איך אפשר להשיג מחשב עם כזה כרטיס או משהו בסגנון?
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
מחשב לגיימינג בעיקר וסרטים, ללא ציוד נלווה וכמובן ללא מסך. שיהיה מבוסס core i5 חנות באזור חדרה (כמובן שתיהיה אמינה). התקציה הוא 3700 אפשרות לחריגה של 200 שקל גג תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 723 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך לא לעבור את זה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים אבל גם סתם באנטרנט ככה! במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * רזולוציה של המסך שלי 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים, שיריץ משחקים חדשים על גבוהה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד ---גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?אין צורך בכונן דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב …
-
- 10 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אהלן חברים, אשמח לקבל את תשומת לבכם, ולהפנות אותה להתלבטותי: ישנם 2 כרטיס מסך שאני עדיין לא סגור מה ייתן לי תמורה יותר טובה, לגיימר בינוני-קל (COD, ASSASIN CREED, וזהו כעיקרון לא משהו חזק במיוחד) 1. AMD Radeon HD 6770M 1GB DDR5 2. nVidia GeForce GT525M 1GB כעיקרון שניהם יהיו עם מעבד i5 החדש, 6GB RAM, זיכרון 7,200RPM. תודה רבה לכם העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-