ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
שלום, מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ומשחקים (קלים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (תמונות ואוטוקאד). * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא חייב כי יש בדר"כ מקור חשמל ליד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - שיתאים למסך של דל 2312HM * בלוטות? נדרש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - עדיף 1T 7200 RMP אבל ניתן להתפשר בגודל ובמהירות * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD רגיל * כונן Bluray? לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. עדיף מחשב בלי מערכת הפעלה לשם חיסכון. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל. המחשב שקנה קרוב משפחתי בחו"ל הינו D…
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לנייד עד 2500 ש"ח (עם אפשרות לחריגה קטנה). מטרה: משרדי, משחקים קלים, סרטים HD גודל מסך: 15.6" שיהיה FULL HD צורב DVD: כן לא כולל מערכת הפעלה עם אחריות לפחות לשנה HDD מעל 500GB (אם אין ברירה אתפשר על 500) במהירות 7200 זכרון מעל 4GB שיהיה עם מיקרופון, בלוטוס' ומצלמה מובנת. יציאת HDMIx1, העדפה לחיבורי USB 3.0 איך המחשב הבא? http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1OKao5il תודה רבה!!
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת שני לפטופים לקרובי משפחה שיהוו תחליף למחשב נייח. גודל מסך מינימלי של 15", למשקל אין שום חשיבות מכיוון שהם לא מיועדים לצאת מהבית, מפרט בסיסי (שימושי גלישה ואופיס בסיסיים לחלוטין) אבל דגם שיוכל ללכת איתם ל3-4 שנים הקרובות כך שלא משהו מיושן מדי שמסתובב כבר בשוק שלוש שנים. החברות המועדפות עלי הן דל, לנובו, סמסונג ואסוס מניסיון טוב שלי. בדקתי כמובן בזאפ אבל אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים שעונים על הדרישות האלה, להערכתי התקציב ריאלי+ ואפשר אפילו לרדת קצת. אשמח לעזרה!
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת המלצה למחשב נייד לצורך לימודי ארכיטקטורה ממה שהבנתי הוא צריך להיות בעל יכולות עיבוד חזקות ויכולות גרפיות שיעמדו בהדמיות תלת מימד וכו׳ כרגע מתמקדת במק, אודה על במלצה בנוגע לדגמים, כמו גם לבחירה בין pro לair (מה ההבדלים מעבר לגודל ולעיצוב). בנוסףאשמח לקבל בנוסף הצעות גם לpc * מטרות המחשב? עבודות משרדיות(אינטרנט ואופיס), עבודה גרפית הקשורה ללימודי ארכיטקטורה גודל המסך? 13.5-14.5 * משקל רצוי? פחות מ2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן, רצוי מאוד שיהיה מעל 6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , usb 3, HDMI בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי מעל 300 * כונן CD/DVD? צורב? רצוי צורב * כונן Bluray?לא קריטי * האם נדרשת אחר…
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) -עבודה משרדית וגיימינג כבד(BF3 GTA V AC3 וכדומה) * גודל המסך? - 15.6" * משקל רצוי? -לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?- לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)- לא * בלוטות?-לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- לפחות 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? -כן * כונן Bluray?- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- לא ממש רק לא HP
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
כרגע מותקן 2 גיגה. מעניין אותי אם אפשר להרחיב ל 4, או אפילו 8? הנה הקישור לאתר של אינטל (שם לא מצוין): http://ark.intel.com/products/34445/Intel-Pentium-Processor-T2370-(1M-Cache-1_73-GHz-533-MHz-FSB)#infosectionadvancedtechnologies
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן. 1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים. 2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות. 3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים: a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3 b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית. c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס 4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית]. 5. ספק כוח. 500W ומעלה…
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
קניתי את המחשב הזה היום הוא בא עם כ.מסך חיצוני [table][tr][td]AMD Radeon HD 7670M 1GB התקנתי את הדריברים שלו אבל בכל זאת יש לי הרגשה שהמחשב משתמש דווקא בכרטיס מסך המובנה של intel. יכול להיות דבר כזה? אם כן איך אני נותן לכרטיס החיצוני עדיפות? תודה רבה, דור.[/td][/tr][/table]
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום נשבר לחבר המסך של מחשב נייד אשמח לעזרתכם בנושא האם מישהו מכיר חנות מומלצת מה שחשוב לו זה: *מהירות (הבנתי שישנם מקומות שמתקנים במקום- פשוט הוא עובד עם המחשב אז זה דחוף לו) *אחריות *מחיר *באיזור המרכז - כ"ס/תל אביב/פ"ת וכו' חשוב לי להבין לגבי המחיר יש 2 מדרגות ? מקורי וחליפי? ובמידה ויש חליפי האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך? ומה הפרשי המחיר בין מקורי לחליפי? אני לא יודע כרגע מה הדגם ואיזה חברה המחשב תודה מראש ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
שלום! אני כרגע בארה״ב ואני עומד לקנות מחשב נייד לפני הלימודים באוקטובר. ללנו ו יש כמה מבצעים קצת פסיכיים בשבוע הקרוב ושקלתי לקנות את הZ380(http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=457&Code=21293HU&category_id=64DEBC61352CBFDB511F907A0F13AD21) עכשיו הסתכלתי באתר שלהם והדגם לא מופיע בתמיכה באחריות בינלאומית אבל על פי המדריך כאן באתר שווה גם לדבר עם IBM ישראל לראות אם האתר אכן מעודכן, וכשניסיתי להתקשר דרך סקייפ הופניתי למעבדת CPM בארץ אבל יש להם מספר 1800 שאי אפשר לחייג אליו מחו״ל וזה דיי קשה לעשות את כל הבירורים האלו מאייפון(כמו שבטח אפשר להבין מאיך שההודעה שלי נראית) בכל מקרה מדובר בדגם חדש לפי מה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש המלצה למחשב נייד בעלות של בערך 2500 ש"ח (נראה לי שזה די והותר לצרכים שלי) המחשב מיועד לשימושים בסיסיים, קרי אופיס, אינטרנט, וסרטים רגילים. עוד דגש הוא שהמחשב מיועד להקלדה מרובה, אז עדיף שתהיה מקלדת איכותית. ומאוד חשוב - שלא יתחמם. * גודל המסך? 13-12 אינץ * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 250, עדיף 500 * כונן CD/DVD? צורב? מעדיף שלא יהיה. ביזבוז של כסף ומשקל מיותר * כונן Bluray? כנ"ל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד לסטודנטית לעיצוב שעובדת עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אוטוקאד, 3DMAX וכו'. ככל הנראה יש אופציה לקנות בניו יורק בעוד כמה שבועות. * גודל המסך? בין 14-15.6 * משקל רצוי? סטודנטית אז עדיף קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משמעותי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי חיבור למסך רגיל , החיבורים הסטנדרטים * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? רצוי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מתוכנן לקנות בחו"ל אז רצוי שיהיה אמא ואבא גם בארץ * האם בתקציב צריך לה…
-
- 8 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים כגוון BF3 ומשחקים עתדיים, הגדרות גבוהות FHD 1080P עם פילטרים וכל מה שאפשר לדמיין. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום לכולם, מכיוון שאני בצבא אני לא כל כך מעודכן בדקיות של הרכיבים. דרוש מחשב לסבא שלי שעיקר השימושים שלו הם : וורד, הורדות של סרטים (כן הוא יודע להשתמש בטורנט ... ) וצפייה של סרטי HD כרגע יש שני כיוונים או לקחת את המארז שיש לו כרגע + הספק ENERMAX LIBERTY+ANTEC 300 או להחליף אותם מכיוון שהמאוררים כבר לא ממש חזקים ולא בא לי להתעסק עם שימונים וכאלה והספק אכל הרבה הפסקות חשמל (רק לאחרונה נקנה אל-פסק ) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪565 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪49 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪374 מארז: LANC…
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, שבוע אני הולך להזמין את המחשב הזה http://www.tms.co.il/preview/spec/e592sl31 יש משהו שאפשר לשפר, להוסיף? נ.ב חשבתי ללכת על כרטיס המסך הזה http://www.tms.co.il/product/11436
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. הא…
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי כאן - הדרישות שלי מעט השתנו ולכן אני מבקש להתייעץ שנית. לאור מעבר דירה והשארת המחשב הנייח בבית הקודם אני מחפש מחשב נייד חדש. האם מסך 13' מספיק לעבודה שוטפת ביום יום? בחיים לא הייתי עם מסך יותר קטן מ-17' ולרוב אני עם 21'+ אז אני לא יודע האם זה מיועד רק לנסיעות או שזה גם יכול להתאים לעבודה השוטפת. במידה וכן ראיתי השוואה שעשו The Marker לאולטרבוקים והם טוענים שם שה530U3B של סמסונג הוא המצטיין. האם אכן כך והוא המומלץ לרכישה בגודל זה ובתקציב עד 4K? (מארה"ב) תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מכיוון שהמחשב הנייד הקודם שלי (Lenovo T60) כבר הזדקן ועשה את שלו, מחפש מחשב נייד בתקציב של 5K. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אופיס, אינטרנט, סרטים), אולי קצת משחקים (פיפא, פרו ודומיהם) * גודל המסך? 14-14.8 מט (חשוב!) * משקל רצוי? 2-3kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות 3 שעות בעבודה לא אינטסיבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,USB 3 * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה ומעלה (7200 ) * כונן CD/DVD? צורב + קורא DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא (אבל אחריות של שנתיים לפחות) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo, DELL תודה מראש על הע…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך,מעולה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח ורק אם יהיה שיפור גדול בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ללא ציוד היקפי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם , המחשב לא מוכן להתחבר לאינטרנט , ניסיתי במשך יומיים לחבר אותו ללא הצלחה . הוא לא מתחבר לא באלחוטי (ניסיתי שתי רשתות) ולא ע"י חיבור ישיר למודם .. אני כבר מיואש , זה מחשב שקניתי לפני כארבעה חודשים ולא אמור לעשות כאלה בעיות ( מתוך הנחה שהמחשב הוא לא הבעיה שיגעתי את הספק ואת נותן התשתית במשך יומיים עד שהגענו למסקנה שהמחשב הוא הבעיתי ..) אני מצליח להתחבר , התמיכה הטכנית אצל הספק רואה שאני מחובר לאינטרנט אבל המחשב לא נותן לי גישה לאינטרנט .. מישהו ??? לפני שאני הולך ל hp .. עריכה : הבעיה היא גם באלחוטי וגם בחוטי , בנוסף למצלמת רשת שלא עובדת ואינה מזוהה ע"י מנהל ההתקנים .
-
- 4 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום רב. לפטופ בין שנתיים אני חושב. במצב מעולה, מעולם לא הוצא מהבית. Dell Inspiron 1525 מפרט בתמונה: הארדיסק 150 גיגה בייט מסך 15.6 אינצ'
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אבל רצוי לחסוך בהתאם אם יש במה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב כבדים, ורצוי שהוא יריץ משחקים שיצאו עוד כמה שנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO BF3 וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה שאני קונה את ה DELL 2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים קליל (אסטרטגיה וכדומה), תכני HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - הורדות בUSENET וצפייה בתכני HD - שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אני לקראת שדרוג המערכת והשאלה שבכותרת: האם עדיף למכור את החלקים שלי בנפרד או לדחוף אותם לאיזה מארז כדי ליצור מערכת שלמה למכירה.. מה עדיף למיקסום הרווח? המפרט בצד, רק שהמארז לא ייכלל במכירה וגם לא HDD. מדובר במעבד, זיכרונות, לוח, כ. מסך, ספק כוח. אם עדיף כמערכת שלמה אמצא איזה מארז חלופי להרכבה.
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
המחשב שלי נקנה לפני שנה וחצי וסתם רציתי לדעת אם יש לכם מושג כמה הוא בערך שווה כיום: CPU: Intel i5 760 2.8GHz (Quad Core) Motherboard: Intel DH55PJ Ram: 3GB DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 - Kingston 1GB - Transcend 2GB GPU: Gigabyte GT440 1GB DDR3 OC Version Case: Thermaltake Soprano VG7000BWS PSU: Qori 200XA (Generic) 500W HDD: Hitaci Deskstar 500GB Sata II
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-