עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by t_eliran,

מה אתם חושבים על לקנות מחשב דרך האינטרנט, אני לא מדבר על אתרים של חנויות מחשבים אלא על מכירות פומביות קבוצתיות. זה כמו לקנות חתול בשק או שintel תמיד נשאר intel. כי המחירים ממש ברצפה והתמורה היא ענקית לדוגמא: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=1EK698720 אחלה מחשב שבחנויות תמצא אותו במחיר גבוה בהרבה מזה. מה אתם חושבים?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by moniav,

שלום לכולם אודה להמלצתכם בבניית מפרט למחשב רב שימושי 1 התקציב המקסימלי? 4K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - פיתוח,בסביבות שונות, מוצרי Office, משחקים , עריכת ווידאו א) התוכנות העיקריות. VS, RAILS, מוצרי ADOBE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1980X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? עתירי גרפיקה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מה אתם אומרים על המפרט גיימינג ושימוש כללי הבא שבנתי ב3200 שקל? הוא אמור להחזיק מסך 23'' טוב במשחקים וגם בשימוש כללי. AMD Athlon 2 X4 620 2.6Ghz Quad Core AM3 BOX Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (X2) Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 XFX ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W שרות RSM VIP סה"כ מחיר: ₪ 3,209.00 בRSM מה דעתכם יש איך לשפר? האם יתאפשרו שדרוגים עתדיים? תודה ולילה טוב

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by shahark55,

היי וחג שמח. לאחרונה קיבלתי נטבוק של חברת סמסונג - N150. המחשב הגיע עם מערכת הפעלה WIN7. מעבד N450 1.66GHz, זיכרון 1GB. הבעיה היא שהמחשב לא מסוגל לנגן סרט - הCPU טוחן 100% והסרט מעבד את הסינכרון שלו. האם הדבר הגיוני? מה אפשר לעשות? האם מערכת ההפעלה המתוקנת מהווה בעיה? תודה מראש שחר

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by zancoil,

שלום לכולם, אתמול מת לי ההארד דיסק במחשב הישן אז החלטתי כבר לקנות מחשב חדש(הישן כבר כמעט בן 7.5) התקציב שלי הוא עד 3000 שקל עם חריגה ל3500(לא כולל המסך) . עיקר השימוש במחשב הוא: הרצה של - WINDOWS 7(יש לי כבר את הדיסק אז אין צורך ברכישה שלו) - גלישה באינטרנט. - מידי פעם עבודה עם פוטושופ - לא הכי קריטי אבל משתמש מידי פעם אז כדאי שאוכל להשתמש בצורה טובה. - תכנות בVISUAL STUDIO - שתכלס זה החלק הכי כבד לדעתי - הכרחי אבל אם ההבדל במחיר הוא בשמיים אז אני מוכן להתפשר על ביצועים נמוכים יותר. - אין לי צורך בצורב ועניינים כאלה - את זה אני אקח מהמחשב הישן. - כרטיס מסך עם יציאות לטלויזיה - המחשב לא נמצא בחדר שישנים בו או משהו - כדאי שיהיה שקט אבל לא אם זה תוספת רצינית במחיר/ביצועים. …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by haim744,

יש לי מעבד AMD Athlon 64, 1833 MHz (9 x 204) 3000+ לוח של ABIT AV8 זיכרון 512 KINGSTONE כרטיס מסך 6600GT של XFX אני מעוניין להריץ משחקים טובים כמו רינבו סיקס לאס וגאס ואולטימיט אליאנס. החיבור של הכרטיס מסך שלי הוא AGP עכשיו השאלה היא אם עדיף לי להחליף את החומרה הכללית (לוח, מעבד, כרטיס מסך , זיכרונות)? או פשוט להוסיף עוד זיכרון למחשב ולקונת כרטיס מסך AGP. בהנחה שאם אני לא מחליף עכשיו אני מחליף את המחשב קומפלט עוד חצי שנה. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום , ברצוני לרכוש למנכ"ל החברה מחשב חזק מאוד בעל נפחי דיסקים גדולים במיוחד וכמובן רישיונות . מאחר והמחשב משמש גם את מזכירתו בהשתלטות מרחוק אליו הבייתה חשוב שיהיה מסוגל לתמוך בכך באופן הטוב והיעיל ביותר. (כרגע יש לו XP PRO ). מאחר והמנכ"ל נוהג לשמור מידע בכמויות אדירות (כרגע יש לו 2 דיסקים מלאים של 250GB כל אחד ) חשוב שיהיו דיסקים קשיחים גדולים ואולי אף אופציה לגיבוי. חשבתי על 2 HD של 500 GB כל אחד. (כרגע הגיבוי מתבצע על כונן 320GB ONE TOUCH של מקסטור - אבל לא כל המידע מופיע גם בגיבוי וגם במחשב.) חשבתי על אופציה של קלטות גיבוי - אבל מאחר שמדובר על מעל 200GB העסק נראה יקר למדי = גם הטייפ וגם הקלטות. המחשב איננו מיועד למשחקים, אבל רצוי כמובן שהמחשב יתמוך גם בזה (אם כי לא ל…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים, הרכבתי מפרט מחשב ב9000 ש"ח אני מעוניין שתחוו את דעתכם, והאם אתם חושבים שקיבלתי הצעה טובה בנוגע למחיר ולרכיבים. החנות היא נעה מחשבים בחיפה דגם מחיר כמות: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1850 ¤ 1 ABIT AW8D INTEL975X 650 ¤ 1 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 1GB Dual Channel CL 4-4-4-12 715 ¤ 2 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 445 ¤ 1 LEADTEK GEFORCE WinFast PX8800 GTS TDH 320MB PCI-E 1990 ¤ 1 GIGABYTE Poseidon 450 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 660 ¤ 1 LG L204WT 20'' LCD 5MS 1870 ¤ 1 תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מעבד: Intel Core 2 Duo E4600 2.4Ghz Conroe OEM כמות: 1 - מחיר: ¤682 קירור למעבד: Thermaltake TR2 M2L RX 775 Ultra Silent כמות: 1 - מחיר: ¤91 לוח אם: Gigabyte GA-945GM-S2 כמות: 1 - מחיר: ¤309 מארז: Foxconn TSAA-803 90mm NO PSU Silver/Black כמות: 1 - מחיר: ¤129 קירור למארז: Glacialtech 120mm Case Fan Entering Bearing 18dba 36CFM כמות: 1 - מחיר: ¤24 ספק כוח: Mustiff 480W Sata 120mm Steel Net כמות: 1 - מחיר: ¤95 זיכרון: Digma 2GB DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤232 קשיח למחשב שולחני: Seagate 160Gb SATA-II ST3160812A כמות: 1 - מחיר: ¤262 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 256MB DDR3 Zalman Cooling Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1055 כרטיס קול: STLAB Sound Card 7 Channels Retail ST8768 כמות…

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by LivingDead,

שיהיה לו Radeon9800pro מסך דק. השימושים למשחקי מחשב,אינטרנט...ופוטושופ. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. מחפש מחשב בתקציב של כ4500 ש"ח המחשב הולך לקנות מKSP אז מאוד רצוי שהמפרט הנ"ל ילקח מאתר שלהם זהו מפרט לילדה בת 12 עבודות/משחקים לא דברים הכי רציניים... תודה אין צורך ברמקולים* כולל מקלדת אלחוטית עם עכבר אלחוטי* כולל צורב* כולל מסך דק*

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש, הוא רוצה רק את המחשב עצמו ב-5000 שקל, ללא ציוד היקפי כלשהו וללא מסך הוא רוצה 1024 מגה זיכרון פנימי המחשב מתוכנן להריץ בעיקר משחקים כבדים אם מישהו יכול לבנות מחשב שיענה על הדרישות שלו ויתן את התמורה הטובה ביותר לכסף אני אודה לו מאוד

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני צריך לדעת איזה חומרה יש עליו כי אני לא יודע יותר ממעבד וכרטיס מסך ועזרה בקביעת מחיר

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. אני סטודנט למדעי המחשב שכל יום נוסע לאוניברסיטה וחוזר הביתה, נסיעה של חצי שעה. כמובן שאני נדרש להיסחב עם מחשב נייד, לכן אני מחפש מחשב נייד ששוקל 2 קילו ופחות, ולא מוכן להתפשר על זה, מסך מינימום 13 אינץ', זיכרון ראם 8 ג'יגה, גם לא מוכן להתפשר, כל השאר ניתן לפשרה. אני מעוניין לעשות את הקנייה בחודש הקרוב. אודה לכם מאוד על העזרה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by khsur1,

שלום הזמנתי את המפרט הבא Core i5 4690k מעבד Z97-A לוח אם Gtx770 supercloack acx cooler 2g evga כרטיס מסך 8 גיגה ראם זיכרון ללא כונן ssd יש להדגיש ( לא רואה את התועלת בו..) - האם בהתאם לנתונים האלו אני יצליח להריץ את arma 3 על הכי גבוה ללא קירטועים וכדומה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by BorisAlt,

שלום, אני רוצה מחשב חדש כי שלי כל כך ישן שאפילו שולה מוקשים מתקשה לרוץ... בסך הכל כבר כמה שנים שאני די מנותק מהתחביב הישן של הגיימינג ורוצה לחזור. עכשיו הגיע הזמן לחזור לתחביב הישן והנהדר הזה. אשמח לכל עזרה שתוכלו להציע לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בסך הכל יש לי גג כמה שעות להשקיע בשבוע אבל אני עדיין רוצה להנות מהן ומוכן להשקיע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחק…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Doron G,

שלום רב לכל חברי הפורום! . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט בצורה חלקה ומהירה., תכני HD,משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.SIMS 3 PES 2013 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד לעבוד בהגדרות רזולוצייה גבוהות 3. הא…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by nadav7791,

שלום לכולם! בעוד חודש קרוב משפחה שלי שגר בארץ טס לבקר את אח שלו שגר בארה"ב. אשמח לקבל המלצות על חנויות שדרכן אני יכול להזמין לפטופ שיישלח (הבנתי שיש חנויות שעושות משלוחים חינם בתוך ארהב?) לבית של בן דוד שלי שגר בארה"ב. מה עושים בנושא האחריות? בנוסף אשמח לקבל המלצה ללפטופ בתקציב של עד 3000. המחשב מיועד ללימודים והדרישות העיקריות שלי הן משקל קל עד כמה שניתן, סוללה חזקה,מסך 15"וכונן ssd.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by pxst17,

I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) נקנה בתחילת 2013

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by talarbiv,

אני מנסה לבנות מפרט סביב i7-4790K והשאלה היא איזה לוח Z87 לקחת והאם יש אחד כזה עם יותר מ4 סלוטים של זיכרון? חוץ מזה עדיף שיהיה כמות נורמלית של סטה ושל יו אס בי 3 תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Agol,

היי, קניתי לפני 3 שבועות מחשב Asus Zenbook UX301LA. כבר בתחילת השימוש שמתי לב, שלאחר כמה דקות מפתיחת המחשב (או לפעמים מיד עם פתיחת המחשב) הוא מתחיל להרעיש והוא לא מפסיק עם הרעש. בנוסף שמתי לב לתופעה מוזרה, המחשב כביכול מנצל 100% מהמעבד שלו בלי סיבה כיכול, להלן תמונות: http://oi61.tinypic.com/s2br49.jpg http://oi60.tinypic.com/219854x.jpg האם זה בעיה אמיתית? איך מסדרים אותה אם כן והאם זה קשור לרעש שיוצא מהמחשב רוב הזמן? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם הפגיעה בביצועים תהיה שולית ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן - ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות רבות וכבדות, משחקים קצת (למרות שאני לא גיימר, תמיד נחמד להריץ cod חדש ומשחקים שונים מדי פעם - ולא להתבאס מאיך שהם רצים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום - תדיר מאד. סימולטור טיסה עם תוספות. אני עוב…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. לפני כחודשיים קניתי מחשב נייד לא רע, מעבד Core2Duo 1.73 2 עם 2GB RAM ואפשרות עד ל4, 250GB דיסק קשיח. אבל הוא עם כרטיס גרפי On-Board... סך הכל ברמה העקרונית אין דבר שמונע ממנו להריץ משחקים טובים כמו PORTAL, CNC3 וכדומה, והם אפילו רצים, רק שמקרטעים בגלל הכרטיס הגרפי המשובח של Intel. אז חשבתי, מה אם אני אקנה כרטיס גרפי חיצוני? אפילו אם אני אקנה אחד בינוני אני יכול להגיע למצב שאני מריץ אפילו משחקים חדשים ומפוצצים על המחשב(בערך כמו שאני מריץ פורטל עכשיו, אבל עדיין). אבל הבעיה היא שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, חיפוש קצר באינטרנט לא העלה פרי, כי אני אפילו לא יודע איזה חברות עושות דברים כאלו. יש מישהו שיכול לתת לי קצת יותר מידע על העניין? זה בכלל ראלי(וגם אם לא, אני עדיין …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא: מעבד: E8400 TRAY מחיר: ¤743.00 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מחיר: ¤457.00 כרטיס מסך: Palit nVIDIA GeForce GTX 260 896MB PCIe מחיר: ¤1,299.00 זכרון: 4Gb A-DATA Vitesta 800 KIT מחיר: ¤295.00 דיסק קשיח: Seagate ST3500320AS מחיר: ¤295.00 ספק כח: Thermaltake THOUGHPOWER 600W מחיר: ¤470.00 מארז: Thermaltake M9D BLACK מחיר: ¤350.00 קירור למעבד: אל תתיחסו למחירים אלו מחירי דילר .. עכשיו אני רק מתלבט בין כמה דברים.. לגבי הספק האם הוא מספיק או שכדאי לקחת אחד אחר? לגבי המעבד שווה להשקיע 150 שקל בישביל Q6600? מארז.. האם כדאי לקחת במקום Antec 300 (אותו מחיר פחות או יותר) וקירור למעבד..יש בחנות מבחר עצום אז אני פשוט ארשום איזו חבר…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. מטרות המחשב: המחשב אמור להריץ תוכנות כגון MATLAB , OrCAD ,MULTISIM, MAX+plus 2 ותיכנות ב C++, ישומי אופיס וצפייה בסרטים. מצד אחד הייתי מעדיף מחשב שיוכל להריץ גם מישחקים מידי פעם , אבל אני מבין שזה יפגע גם בביצועי הסוללה וגם במישקל ולכן אני עדיין לא סגור על עניין זה. גודל המסך: אני מיטלבת בין 15.4 לבין 14.1 עם העדפה ל 14.1. משקל רצוי: עד 2.5 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך?: כן האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: לא נירא לי... בלוטות?: לא יזיק גודל מינימלי של כונן קשיח?: 160GB צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש , כל עוד האיכות בנייה של המחשב טובה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים