ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
http://xbitlabs.com/news/mobile/display/20090423085253_Stolen_Laptop_Can_Cost_115_Thousand_to_Corporate_Owners__Intel.html http://www.theinquirer.net/inquirer/news/888/1051888/stolen-laptops-cost-users-usd49- הכתבה השניה סרקסטית מאוד
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
מחפש מחשב למשחקים. אני לא שחקן כבד כיום אני לא משחק בכלל אבל רוצה להתחיל צריך עזרה לבחור מחשב בין המפרטים הבאים: Alienware M11x R2 •Alienware M11x R2 Laptop •Processor: Intel Core i5-520UM (3M Cache, 1.866 GHz Max Turbo Frequency) •Genuine Windows 7 Home Premium •250 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) •4 GB DDR3 SDRAM 1333MHz (2 DIMMs) •1 GB NVIDIA GeForce GT 335 M המפרט הזה עולה 200$ יותר מהקודם Studio 17 - 1747 •Studio 17 - 1747 Laptop •Processor: Intel Core i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) •Genuine Windows 7 Home Premium •500 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) •500 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) 2nd Drive •8 GB Dual Channel…
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
מהם המאפיינים שגרפיקאי צריך? איזה דגמי כרטיסי מסך מומלצים? כמה זיכרון ראם? 8GB מספיק? SSD יישפר את מהירות העבודה או להישאר עם HDD? כמה זיכרון מומלץ לצ'יפ הגראפי, 1GB או 2GB? זה מחשב לבן דוד שלי שהוא אדריכל.. תודה מראש, עמית.
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
לא הרבה למחשקים בעיקר לפעולות כבדות במחשב.ולא צריך צורב. Compucase-HEC Midi Tower CI-6A21 Black Front USB 400W Case Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 Intel Core2 Duo 2.4GHz 4MB E6600 Box CPU Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD DFI Infinity Intel 975X/G Socket 775 Motherboard Corsair VS1GBKIT675D2 (2x512MB) DDR-II 667 Value Memory Leadtek PX7600GS Extreme TDH PX76GS25EX PCI-e 256MB Retail Video Card Computer Assembly - הרכבה 5700 בערך תגובות תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שבת שלום לכל חברי הפורם. יש לי תקציב של 15000 ובניתי לעצמי מפרט "צנוע" שיתן קצת טעם בניתי את המפרט שיתאים למשחקים ולגראפיקה מתקדמת.. הסכום שיוצא לי על כל החלקים למטה (חוץ מהכרטיסי מסך) : 10,660 תודה לעוזרים מארז -Zalman Fatal1ty FC-ZE1 ספק כח - Enermax Liberty 620W מעבד - Intel Core 2 Extreme QX9650 Box לוח אם - Gigabyte GAEP35DS4 כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD3870 X2 1GB PCIe 1800 או.. (בהתלבטות) כרטיס מסך - BFG nVIDIA GeForce 9800GX X2 1GB PCIe 2800 זכרון - Corsair DDR2 4096MB 800MHZ CL5 דיסק קשיח - Samsung HD501LJ 500GB מסך - LG L226WTQ (כדאי TN ?) המסך יהיה תואם לרזולציה לכרטיסי מסך הנ"ל ?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט- שימושים כלליים (גלישה, הרבה מאוד הורדות, סרטים, מוזיקה) ואולי כדאי להשאיר את אופצית המשחקים הקלים פתוחה- לא יודעת איזה משחקים. אולי GTA? או שזה לא נחשב למשחק קל? (נראה לי אפשרי במסגרת התקציב להשאיר את האופציה הזאת פתוחה, מאחר ואני לא צריכה מסך).עד היום היתה לי מערכת מבוססת AMD, עד שהלוח מת. אני לא יודעת אם כדאי להשאר עם AMD או לעבור לאינטל. לא ממש אכפת לי. בלי OC, אין לי צורך בצורב DVD או מערכת הפעלה. זכרון 2GB (לא גינרי) והארדיסק הייתי מעדיפה של WD ולא של סמסונג- 500GB אין צורך במקלדת/עכבר. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא- ATI RADEON 9550. אתם חושבים שזה מספיק למשחקים קלים, או שצריך להחליפו? לא אכפת לי להחליפו, כל עוד זה לא חורג מהתקציב. דבר…
-
- 13 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי לכולם, פעם ראשונה שקיבלתי בקשה כזו. ביקשו ממני מחשב ב 1000 ש"ח. המחשב מיודע לילדים בני 5 4 ו 2. לא צריך ציוד הקיפי. גם הם וגם אני לא יודעים בדיוק למה זה ישמש, אני כי אין לי ילדים בגיל הזה אז אני לא יודע מה אמורים לעשות איתו ואצלם זה המחשב הראשון. אם יכולים להגיב פה אנשים שיש להם גם ניסיון עם ילדים בגיל הזה שיגידו מה הצרכים בגילאים האלה (אני יודע שזה לא קשור באופן ישיר) אז אני אשמח. יש תוכנות שבולטות במיוחד?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם יש אפשרות לבטל את הפעלת הנורה של המצלמה בכל פעם שהמצלמה עובדת או מקליטה ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
היי חברים, משיטוט קל בפורום בימים האחרונים קיבלתי המון אינפורמציה. אתם עושים עבודת קודש. אני מעוניין במחשב נייד שישמש אותי באוניברסיטה ובבית להכנת עבודות, סיכומים וכו'. למעשה, החל משנת הלימודים הקרובה הוא ישמש גם כמחשב השולחני שלי :-) חשוב לי שהוא יהיה מאוד נוח לעבודה. אני מתלבט בין שלושה דגמים של מחשבים שזיהיתי כטובים לשימושים שלי: Lenovo ThinkPad Edge E330 Dell Vostro 3460 Dell Inspiron 5423 14z UltraBook נושא שמדאיג אותי הוא עניין הסוללה. הבנתי שכל שנה וחצי (בערך) אצטרך להחליף סוללה. האם זה צריך להיות שיקול בבחירת אחד מהמחשבים הנ''ל? האם נושא החלפת הסוללה יהיה יקר יותר משמעותית בקרב האולטרה בוק? אשמח לשמוע דיעה מקצועית בעניין כמו גם את המלצתכם לגבי הבחירה המומלצת עבו…
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי להלן השאלון 1. 3000 ש"ח א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) 100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (בעיקר למשחקי blizzard כמו : overwatch,heroes of the storm ולחבר את המחשב לטלוויזיה ולצפות בסרטי HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי כן אני צריך עכבר , מקלדת , רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני גר בראשון לציון ונייד אז אין בעיה. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ברגע …
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני עובר על האתר ומנסה להרכיב מחשב לאחותי, סטודנטית לארכיטקטורה בניויורק השימושים שלה הם אינטרנט וורד לעבודות מצד אחד ומצד שני רינדור של מודלים ב אוטוקאד וב 3Dmax רינו, אילוסטראטור פוטושופ , אני צריך מחשב עם הכול והכי חשוב חומרה שאפשר להשיג בניו יורק יש לה היום לפ-טופ של סוני שמשרת אותה כבר שנתיים אבל הרינדור עליו לוקח שעות תודה
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
מעבד: Intel Dual Core E7400 לוח אם:INTEL-G31/1600MHZ/biostar דיסק קשיח: 500GB SATA II 16M-7200RPM זיכרון פנימי: 4096MB DDR2 PC6400/800Mhz/KINGSTON צורב: DVDRW X22-S.ATA + תוכנת צריבה NERO כרטיס מסך: Connect3D HD4870 512MB GDDR5 מארז +ספק: מארז כנראה בחירה בחנות וספק 450W (לא יודע אם הספק ג'נרי או לא אבל אני יבדוק את זה לפני הקנייה) ציוד היקפי: מסך ENVISION LCD 22 ניגודיות 1:10000 זמן תגובה 5ms מקלדת + ועכבר אופטי ארגונומי מחיר כולל:3299 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב עד 3300 ש"ח, קנייה בתשלומים. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, ער…
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מבקש לדעת האם מחשב נייד HP PAVILION G6-1260SJ , עם מעבד I5 הוא קנייה טובה לעו"ד צעיר שנזקק לזה בעיקר להקלדת מסמכים וגלישה באתרים משפטיים ? מחשב כזה מוצע למכירה ברשת אופיס דיפו במחיר 2,757 ש"ח . האם ניתן למצוא מחיר זול יותר ? בברכה גדי
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב ? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידיאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהדור האחרון -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4500 (עם חריגה של עד 500 שקל, רק אם הדבר מחייב), מזומן. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים: COD4 CRYSIS, GTAIV וכו'. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול איכותי, מספיק הבנוי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אם אני לא טועה AMD משתלמים יותר כיום(?) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב לא ממש, הקירור בינוני, כמובן שעדיף כמה שיותר קר. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? עד כמה? המחשב בחדר שלי, לכן בינוני+-. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא. 11. במפרט למשחקים …
-
- 11 תגובות
- 766 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -COD BATTLEFIELD AND MORE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצ…
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
הגיע הזמן לשידרוג רציני. לא למטרת OC, בכוונה להחליף מעבד עוד שנה-שנתיים. CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 352.07 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7NNXP nForce2 Ultra400 Motherboard (D-DDR,GF4MX,5.1 Sound,RAID,S-ATA,1394,2xLAN,USB 2.0) [ ¤ 997.9 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 517.54 ] 1 CPU Cooling : Spire WhisperRock III CPU Cooler for AMD [ ¤ 67.5 ] 1 Cases : Codegen Midi Tower 6082-CAW Front USB/Audio 400W Black Case w/X-Window [ ¤ 319.83 ] 1 Service : Computer Assembly [ ¤ 150.57 ] 1 סה"כ 2406. שלוש שאלות: 1. המתחרה העיקרי של ה-MB ששמתי הוא ה-LANPARTY2 של DFI. ההבדל במחיר 30 ש"ח. מה דעתכם? שימו לב שלג'יגהבייט י…
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום! חב' Gigabyte מציעה מגוון הצעות אטרקטיביות למדי בתחום הניידים, בייחוד בהשוואת המחירים למחשבים מתחרים שווי ביצועים, חלקית בזכות ביטול החיוב במערכת ההפעלה כחלק מהחבילה. אני פונה לאילו מכם שהתנסו עם הניידים של חב' Gigabyte. האם אתם מרוצים, האם יצא להשתמש בשירות היבואן ומה דעתכם? מה דעתכם על האמינות של היצרן לעומת המתחרים? האם קיימת אפשרות להרחבת האחריות ל-3 שנים (כמו יתר המתחרים) ומה העלות? ומדוע החברה לא מופיעה ב-sticky של הייבוא האישי (שם מפורטות כל המתחרות על נתח השוק הישאלי בניידים)?.. מודה מראש על התגובות, איליה
-
- 6 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי את המפרט הבא לטובת פיתוח תוכנה וגיימינג : http://postimg.org/image/jkykc5r3l/ אני לא מתכנן OC (לפחות בעתיד הקרוב), אני מתכנן לפתח אתרים (Front end, Back end), פיתוח משחקים (כנראה שארצה להתנסות גם עם 2D וגם עם 3D), אפליקציות לדסקטופ, אפליקציות לאנדרואיד ואפליקציות לIOS. אני מתכנן לעבוד עם מערכת הפעלה של Win7/Win10, ולטובת פיתוח אפליקציות IOS - להשתמש בVM על מנת לפתח לIOS (מערכת הפעלה מתאימה, אימולציות מתאימות וכ'ו), ובנוסף לנושאים להשתמש בVM בשביל להתנסות בדברים נוספים, לצערי לא ברור לי כ"כ כמה משקל יהיה לVM בעבודה שלי. בנוסף לכל זאת, אני רוצה שהמחשב יהיה טוב מאוד למשחקים לפחות לטווח של 3 שנים. מאוד חשוב …
-
- 28 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
מחשב שיהיה טוב למשחקים. אם אפשר לא לחרוג מהתקציב. תודה מראש =][br]פורסם בתאריך: 21.06.2007 בשעה 16:07:49 זה עוד פעם RL.. רק לשם הבהרה. אני לא צריך ציוד היקפי (מסך, רמקולים..) אלא מחשב נטו.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש נייד שיהיה קליל מפני שאני נע הרבה ממקום למקום ו 3 קילו קצת כבד לדעתי (כמו 2 בקבוקי מים של ליטר וחצי) רציתי להתיעץ מה כדאי לקחת בתקציב של 3 וחצי. שמתי עין על ה Dell T5470 1.8GHz 1GB 160GB 14.1 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1306&catId=3 רציתי לשמועה אליו חוות דעת. הביצועים חשובים לי אבל הוא מספק אותי בהחלט רק חבל שהסוללה רק 4 תאים ואהבתי שהוא שוקל רק 2 קילו ושהאחריות 3 שנים. חשבתי גם ללכת על הנטבוקים אבל 10" פשוט קטן מידי ואני לא רוצה להרוס את העיינים כי אני משתמש במחשב המון. אשמח לשמועה חוות דעת והצעות נוספות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
אהלן. הרכבתי מפרט למישהו ורציתי לודא, קודם כל, אם כל החלקים תואמים. אני גם צריך את עזרתכם בשיפור (אם צריך). תנו הצעות לשיפורים שאפשר לעשות אבל שישאר בסביבות התקציב. למשל, אני לא בטוח לגבי כרטיס המסך וביחוד לא לגבי הלוח אם, אולי ישנן אלטרנטיבות שאומנם עולות טיפה יותר אך גם משתלמות יותר בסופו של דבר. אולי גם לחלקים הנלוים יש לכם הצעות, בחרתי אותם באופן די סתמי. אם למישהו יש ניסיון עם רכיבים טובים, אשמח לשמוע : ). בקיצור, כל דעה תעזור... הנה המפרט: o 17" Samsung 793DFS Flat Monitor 660.00 ¤ 1 660 ¤ 1 7134 Albatron K8NF4X nForce 4X Socket 939 Motherboard 344.00 ¤ 1 344 ¤ 2 6493 AMD Athlon 64 3500 Venice Socket 939 Tray 520.00 ¤ 1 520 ¤ 4 7832 Foxconn TLA397SB USB Front Tr…
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לצורך תיכנות ועבודה משרדית בכ 1500 - 2000 ש"ח. אני גר בירושלים. רציתי לקנות ב KSP כי הם נמצאים בי-ם. בצעתי הזמנה דרך האתר, והם לא חוזרים אלי. התקשרתי והם כבר מספר ימים אומרים שיחזרו אלי. לא מראה על שירות טוב. אז אני זקוק לעצה בנושא חנות מחשבים. האם לקנות אולי באייבורי כי גם הם בי-ם? לנסות להמשיך לנדנד ב KSP? מה לגבי IQPC? הם באשדוד והמחירים שלהם קצת יותר יקרים, אבל שמעתי שהם לא רעים? מה לגבי נעה מחשבים? אולי כדאי לקנות מחשב חלש יותר בגלל שהם יקרים יחסית, אבל הם חנות מצויינת? יש חנויות נוספות לא רחוק מירושלים שכדאי להתעניין בהן? תודה לעוזרים, שיעשו קצת סדר בבלאגן.
-
- 4 תגובות
- 522 צפיות
-