ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי ברשותי מחשב נייד של HP דגם COMPAQ 6715s ורציתי להתקין סטיק של זכרון במחשב.. מישהו יכול להפנות אותי למדריך שמסביר איך עושים זאת או פחות יותר כיוון כללי איך עושים את זה ?? זה אמור להיות מסובך ? אם מישהו מכיר את המחשב הנ"ל ואת המבנה שלו אשמח לקבל תגובה. בתודה רבה מראש שלומי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא עד 9000-10000 שח ללא מסך. ההתלבטות היא אם לקנות 2 מחשבים סבירים או אחד חזק(כי אני גר בשני מקומות חצי חודש באחד, וחצי באחר,במקום לסחוב את המחשב איתי בכל פעם). או שבכלל לקנות רק אחד סביר בתקציב של עד 6000 כך שאחליף אותו בעוד כמה שנים. המחשב ישמש בעיקר לעריכה בתוכנות cs5. מעבד intel מתלבט בין 870, 930 ו-950 i7 . אני רוצה בהתחלה לקנות 12 GB זכרון, אך שתהיה לי אפשרות להגדיל עד 24. לפי מה שהבנתי חלק מהמעבדים תומכים עד 16. ואלו שתומכים ב-24 , אז זה רק במהירות 1066. אני מניח שהכמות תועיל יותר מההבדל במהירות (בכל מקרה לא אשקיע במהירות של יותר מ-1333). לוח-אם asus p6td deluxe או לוח של gigabyte? עד היום עבדתי עם asus והכל עבד מצוין. הבנתי שיש תקלה בלוח של a…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המחשב שלי: Q6600 AC FREEZER 7-PRO CPU COOLING GIGABYTE DS3L GSKILL 2GM RAM 800MHZ CL5 WD 250GB 16MB BUFFER EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED LIBERY 400W UBER CHAKRA מכיוון שקניתי עכשיו MacBook Air, חשבתי למה לא להפוך את המחשב שלי למערכת קולנוע ביתי. השאלה שלי היא האם המפרט הזה מספיק? או שאני צריך לחזק את המחשב? בנוסף, ואני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום מתאים, איזה מערכת הפעלה כדאי לשים עליו? תודה מראש לעוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה מהמפרטים הבאים עדיף למשחקים כבדים הכוללים מסך ועכבר. מפרט ראשון: מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1527 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD3R ¤1126 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9GM060 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤277 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502IJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ¤356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...0666CL9D-4GBNQ כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤850 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX4870512MD5 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤122 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המחשב הבא: http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=3713&siteurl=http%3a%2f%2fwww.orpc.co.il%2fitems%2f506538&modelid=895931&prodId=1638542623&platform=2 זהו אסוס X555LD-XX958D. אתם יכולים להעיף מבט ולהגיד לי אם זה משתלם או שאפשר לקנות משהו דומה בזול יותר? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן הלך המחשב הנייח בבית ולאחר תקופה שקיבלתי בהשאלה מחשב נייד של HP החלטתי שהמחשב הבא יהיה נייד ולא נייח בגלל הנוחות שבניידות. למרות זאת, בחלק גדול מהזמן אשתמש בו כתחליף לנייח (קוראים לזה "נייד תחליף שולחני" או משהו, לא?) אני יושב הרבה על המחשב, והשימושים העיקריים שלי במחשב הם גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, ואולי גם משחקים קלים (Counter Strike, אם מישהו מכיר). אני מפעיל הרבה תוכנות במקביל, חלקן לעריכת תמונות ואודיו, אבל לא משהו כבד מדי (ולמרות זאת חשוב לי מעבד חזק וזיכרון גבוה). ראיתי את המחשב שבמבצע של 012, ה- HP Pavilion dv5-1160ej, במחיר של 4900 ב-12 תשלומים. המפרט נראה לי מצויין, אפילו יותר ממה שאני צריך, אבל בהתחשב בכך שאני רוצה מחשב שיחזיק לעוד כמה שנ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אחרי שהסתדרתי עם התקציב אני אמשח אם תתנו לי המלצה על מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג אבל אם אפשר חריגה לא רצינית לציין מדוע כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים עתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,ACR ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1024 וגודל 22 אינצ -לאילו הגד…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה שילוב הכי משתלם? עם כרטיס מסך טוב... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני פשוט מסתכל גם על דגמי מעבדים ויש שני סדרות, סדרת PXXX וסדרת TXXX מה ההבדל בניהם? איך זה משפיע ? מה סדרת יותר חדשה ? מה כדאי לבחור כשאני מחליט סופית לקנות מחשב ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, הרכבתי מפרט מחשב ב9000 ש"ח אני מעוניין שתחוו את דעתכם, והאם אתם חושבים שקיבלתי הצעה טובה בנוגע למחיר ולרכיבים. החנות היא נעה מחשבים בחיפה דגם מחיר כמות: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1850 ¤ 1 ABIT AW8D INTEL975X 650 ¤ 1 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 1GB Dual Channel CL 4-4-4-12 715 ¤ 2 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 445 ¤ 1 LEADTEK GEFORCE WinFast PX8800 GTS TDH 320MB PCI-E 1990 ¤ 1 GIGABYTE Poseidon 450 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 660 ¤ 1 LG L204WT 20'' LCD 5MS 1870 ¤ 1 תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה לדעתכם המעבד בעל עלות תועלת הטוב כיום ? הכוונה לכמות זכרון מטמון ומהירות שעון מול מחיר. נציעו לי LG R400 אבל יש לו 1 מגה מטמון סה"כ ומהירות BUS 533 - לכן המחיר נמוך מאוד. השאלה כמה זה משמעותי ואם עדיף להשקיע 1000 שקל יותר לפחות בשביל הבדל בביצועים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8k ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באיכות 4k (סרטונים באורך 2-5 דק ללא יותר מדי אפקטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במידה רבה כל כך אך שלא יהיה רועש מדי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד לקראת הלימודים באוקטובר (אבל גם למשחקים). בהתחלה הייתי נעול על XPS16 של דל, אבל מסתבר שיש לו בעיות throttling רציניות, לכן אני לא מתקרב. שני הדגמים שאני חושב עליהם הם Envy 14 החדש ו-dv6tse. השאלות שלי הן: 1) האם אני מקבל דיסק התקנה של Windows? לפי סרטונים באינטרנט, אני לא רואה ש-HP מביאים עם המחשבים שלהם בכלל דיסקים. אני משלם למערכת הפעלה מקורית, אבל לא מקבל דיסק התקנה?! (ואני לא רוצה דיסק Recovery שימחק לי את המחשב ושלא יהיה לי בו שימוש לאחר שאני אזרוק את המחשב). 2) סביר להניח שעל ה-Envy 14 אין אחריות בארץ כי לא ראיתי מקום שמשווק אותו. מול מי אני יכול לברר איזו אחריות תהיה לי על כל מחשב? מי נותן האחריות בארץ? 3) האם כדאי לקנות את ה-Envy 14 …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי מיליארד דיונים בפורום ושיוחת מעמיקות עם כל בן אדם שאני מכיר שיודע מה זה מחשב, הגעתי למפרט (שאני מקווה שיהיה טוב...) למחשב החדש שלי. יעודים: עריכת וידאו Premiere, after effects. (בנוסף לאחסון תמונות, מוזיקה וקבצי word, exel וכו' שיתפרסו על 100 גיגה מקסימום). העריכה היא לא בתור פרנסה! אני לומד קולנוע ואני צריך לערוך כל שבועיים/ חודש תרגיל קצר. תקציב: התקציב שלי עומד על 3000 ¤ (מעבד, לוח- אם, כרטיס מסך, זיכרונות, כוננים קשיחים פנימיים, צורב, מארז וספק) חנות: לגבי החנות יש לי התלבטות: ב- ksp מאוד זול, וגם הבנתי משיטוט בפורום שהם סבבה, לעומת אייבורי למשל. מה דעתכם עליהם? מומלץ לקנות שם? אני גר באיזור גבעתיים ר"ג, אז אם יש חנות אחרת מומלצת באיזור, אני אשמח להצעות. (המחיר…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש לרכוש מחשב חזק ושקט העונה על הדרישות הבאות:. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5,500 ש"ח, במידת הצורך חריגה עד 6,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה בתוכנות כבדות העושות מחקרים על חברות ציבוריות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. נדרש מחשב חדש עם מעבד i7 (דגם 8700 או 8700k) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב מאוד, המחשב נמצא בחדר שינה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא יודע מה ז…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש את המחשב הזה באמזון, ב799 $ בחישוב תוספת מע"מ יוצא 935, אין את המחשב הזה בארץ, כך שאיני יודע האם זה שוה, אפשר לראות לפי הנתונים שלו האם זה שוה? Acer Spin 3 Convertible Laptop, 14" Full HD IPS Touch, 8th Gen Intel Core i7-8565U, 16GB DDR4, 512GB PCIe NVMe SSD, Backlit KB, https://www.amazon.com/gp/product/B07QXL8YCX/ref=ask_ql_qh_dp_hza מחשב.pdf
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:על המחשב ישוחקו משחקים כגון Call of duty ,Combat Arms,GTA IV , Crysis2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית : 22 אינץ מסך של פליפס -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג מזה ואני אף פעם לא מבין , אז לא. 7. האם האם י…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב מבוסס אינטל I7 לא מתכנן לעשות OC 5000-5500 מחיר . תוכנות שאני עובד איתם הם Maya zbrush Photoshop חשוב לי גם הזיכרון ומארז טוב ושקט . אין צורך בציוד הקפי . תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מסומן. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? המסך שאני יקנה יהיה בגודל 24" וברזולוציה 1920X1080. * באיזה סוג משחקים תשחקו? COD: MW 2, BF:BC, GTA IV, CRYSIS. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך בגודל 24" וברזולוציה 1920X1080. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיצר יש לי בעיה כזאת^^ שלפעמים זה מופיעה ולפעמים לא בצבע כחול בלבד.... יש מצב שזה בעיה בCHIPSET של NVIDIA?? יש לי לפטופ GX600 MSI
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני לא בקיא מאוד בעולם החומרה והלפטופים, אז אנסה לא לשגע בשאלות. בתמצית, אני מחפש לפטופ לעבודה משרדית (אופיס וכד') שיוכל גם להריץ סרטי HD 720P בצורה חלקה. פירוט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 ש"ח. אני לא בקיא במחירי הלפטופים, לכן, אם אפשר להציע לי במחירים נמוכים יותר בהתאם לשימושים שלי אז ברור שאעדיף זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וסרטי HD 720P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - תוכנות אופיס בעיקר. 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין מחשב נייד שעובד הרבה זמן ללא מחובר לחשמל (בעיקר עבודות משרדיות וקלדנות) ובנוסף לזה שזה יהיה גם בידור ולמשחקים בקיצור אני צריך רשימת רכיבים למחשב הכי טוב והכי חזק והכי עדכני... רק לא IBM (מפני ששמעתי את החברה שציינתי אי אפשר לפרמט ואקס פי מובנה בתוך וזה עושה בעיות כשרוצים לפרמט ולהתקין מחדש וכו) ועוד רכיב חשוב מאוד אני מעוניין המחשב שתהיה עליו אחראיות 3 שנים ולא שנה. מה שידוע לי DELL מספק אחראיות 3 שנים ומסך בגודל 15.4 והאם יש יותר גדול אז זה רצוי. תודה על מענה. על התקציב לא חשוב לי! עוד שאלה מה ההבדל ברשתות אל חוטי 802.11B ל802.11G? שוב המון תודות על מענה! אני צריך עזרה ולקנות כבר בשבועות הקרובים! למה חשוב לי עדכני כי ידוע לי שהרכיבים מאוד יקרים ל…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של כ4500 ש"ח המחשב הולך לקנות מKSP אז מאוד רצוי שהמפרט הנ"ל ילקח מאתר שלהם זהו מפרט לילדה בת 12 עבודות/משחקים לא דברים הכי רציניים... תודה אין צורך ברמקולים* כולל מקלדת אלחוטית עם עכבר אלחוטי* כולל צורב* כולל מסך דק*
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , מעוניין לדעת כמה שווה המחשב הבא : I5-3470 1*8GB זיכרון במהירות 1333Mhz SSD 240GB מתוצרת סמסונג סדרה 840 לוח אם של ASUS תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את המחשב הזה: http://www.amazon.com/G73SW-XA1-Republic-Gamers-17-3-Inch-Gaming/dp/B004LRO9AK/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1300995652&sr=8-3 עולה 1400$ (4977 ש"ח ) שווה את המחיר?? או שיש מחשב אחר מאותו סוג יותר משתלם?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-