ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס. יחובר גם לממיר עידן פלוס USB. שימוש מזדמן ב- Flash, Eclipse. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, מחפשים מחשב נייח או נייד ,עדיפות לנייח מפאת מקום,אלא אם כן נייח משמעותית "שווה" יותר . מחשב לצורך office, גלישה ומשחקים (שהילדים יגדלו). מה מומלץ? שיקול המחיר הוא מאוד משמעותי. נשמח לקבל הכוונה מה לחפש או דגמים ספציפים... מנסים לנצל את מבצעי black friday:)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מחשב נייד Acer Aspire 5730Z מערכת הפעלה VISTA נוצרה בעייה שלא ידוע לי מהיכן, המחשב עולה רק ב Safe mode והמקלדת לא מתפקדת גם ב Safe mode ניסיון להעלות את המחשב למצב נורמל, מביא מסך שחור בלבד. ללא הודעות שגיעה. בסריקת וירוסים לא נמצאו וירוסים. ניסיון שיחזור מערכת לימים קודמים לא עזר... האם יש עצות איך לסדר את הנושא... ג'יקוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעת מה השווי של המחשב - והאם כדאי לשדרג אותו - ואיך? מפרט המחשב שלי הוא כזה: -מעבד: E8400 C2D BOX -לוח אם: BioStar TP43D2 -זיכרון: G.Skill 4gb DDR2 -כרטיס מסך: Connect3D 4850 (ללא חיבור 6pin מספק כח - עובד מהלוח אם ישירות) -קשיח: Samsung 500gb sata2 -מארז: NZXT Tempest -ספק כח: Seasonic 500w :SS-500ET - ( הוחלף לחלש יותר של SeaSonic 430 אך ה500 עדיין נמצא אצלי) ואם ברצוני לשדרג אותו מבחינת מעבד וכרטיס מסך - מה מומלץ? (שיהיה מעודכן יחסית לזמננו) תודה מראש =)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים !!! זה מפרט שבניתי בKSP שייתחבר למסך 42" FULLHD של שארפ לטובת סרטי HD + אודיו HD וניגון סרטי BLUE RAY (קיים נגן חיצוני אצלי) המארז לא כל כך חשוב כי הוא יהיה מוסתר בתוך ארון כך שאף אחד לא יראה אותו... לכן לקחתי כזה פשוט. לא מתוכנן OC ומבחינת משחקים, לא ישחקו בו משחקים כבדים למרות שיש במפרט כרטיס חזק יחסית. מה אתם אומרים יש מקום לשינוי? לבחור חנות אחרת? ספק אחר? מה שאתם חושבים... הרושם שלי הוא שKSP היא החנות הכי זולה... אם אני לא טועה... בכל אופן אשמח לקבל את דעתכם בנושא ! תודה מראש לכל העונים !!! המפרט: מעבדי אינטל Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 80…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב שזה יהייה המפרט הסופי שאותו אקנה....... אבל אני פתוח לשיפורים והצעות תודה ! AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Includes SERILLEL (Ultra ATA to Serial ATA adapter ) AMD/DDR] OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 4000 PerformanceSeries Dual Channel Kit 500 Mhz, 3-4-4-8 ATI Radeon 9800SE 128MB 128bit DH DVI OEM Video Card Thermalright SLK-600 Cooler for AMD 000004 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Sony 52/24/52 CD-RW 002148 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window fans, Front USB Vantec Stealth 80mm fan CFM, 2050 …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי שלום. במהלך העבודה שלי אני עובד עם הרבה דפדפניפ פתוחים, פוטושופ, כל מיני סביבות עבודה של מפתחים למיניהן (זה לא הדגש) ובמקביל מריץ גם מדיה פלייר. אני צריך מחשב עבודה חזק. לא חזק מידי. לא רוצה להוצא יותר מ 1700 גג - אני מבין שבימינו זה אפשרי לגמרי - מה גם שאני יכול לחסוך עלות של דיסק. איזה מעבד אני רוצה? כמה זכרון RAM אני צריך? מעבר לכך כמעט אין חשיבות לכלום, נכון? (כרטיס מסך וקול סטנדרטיים יספקו בהחלט. מהנשאר? ) אשמח על תשובות מאירות, תודה. חגי.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר התייעצות בפורום לוחות אם פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=410585.0, אני פותח שרשור על מפרט מחיר - 2000 גג 2400 אם אתם מבטיחים לי שההוספה הזאת ממש טובה מחשב חזק, למאטלב, ועוד תוכנות דומות, שקט ושיעמוד באבק של באר-שבע מאטלב+ labview שזאת גם תוכנה לא קלה +קצת solidworks שיהיה אפשר במקביל למאטלב למשל להריץ אינטרנט בכיף, אופיס - למשל אקסלאופיס+פוורפוינט פתוחים בקיצור - שכל העסק הזה יהיה פתוח במקביל וירוץ בסבבה עם נניח מדי פעם פתיחת כיווץ של RAR שיריץ גם סרטי HD - כרגע רק סרטי 720, נראה לי שמספיק כרטיס מובנה עם חיבור DVI, ואם לא אז רצוי כרטיס מסך לא יקר, עם קירור פאסיבי עדיף כי כל מאוורר במיוחד קטן דינו למות באבק פה אני רוצה מעבד שיחזיק לי את WIN7 כמ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש שילוש שהוא רוצה להיפטר ממנו: פנטיום G620 אסוס P8H61-M LX 4GB ראם בסטיק אחד אפשר להוסיף חינם ספק כוח גנרי נקנו מאייבורי, ככל הנראה כבר אין עליהם אחריות, אין קופסא
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Intel P.4 3.00GHZ 800MHZ FSB 512KB 1171 nis ASUS P4P800 SE P.4 599 nis SAPPHIRE ATI RADEON 9800PRO 128MB 256BIT CRT+DVI+TVO 1471 nis WD 80GB S-ATA 434 nis RAIDMAX SCORPIO 868 WITHOUT PSU 408 nis HEC 475W HEC-475VTD TUV/CE/CB 369 nis LG DVD 16*48 188 nis NEC ND-2510A DVD WRITER DUAL LAYER 470 nis DDR KINGMAX 512MB PC3200 400MHZ TINY BGA X2 1273 nis TOTAL = 6383 nis המטרה היא מישחקים!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לדעתכם לחכות אם רכישת נייד חדש עם מערכת הפעלה של מייקרוסופט עד שתצא המערכת הפעלה הבאה, אולי יהיה שידרוג חינם לבעלי ווינדוס 8? ולפי ההערכות אתם חושבים שהמערכת ההפעלה החדשה תהיה מוצלחת יותר למחשב נייד ללא מסך מגע?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, קונה מחשב נייד פעם שניה בחיי, רוצה שהוא יהיה איכותי ובעל מבנה חזק למקרה שיפול. מסך 13''-14'' זיכרון פנימי 8G כולל מערכת הפעלה מחוסר ביטחון בהתקנה חדשה(למרות שהתקנתי בעבר) כרטיס מסך נורמאלי שיאפשר צפייה והקרנת סרטים למסך אחר באיכות 1080P משקל קל בגדול הצרכים שלי כרגע זה סרטים, אופיס ודפדפן. חשבתי על לנובו IDEAPAD330S שמצאתי עד 3K עם הדרישות הנ"ל אך אשמח לעוד ייעוץ
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסרטים,אופיס , כתיבה מרובה אם אפשר מקלדת נוחה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?13.3 * רזולוציית המסך? מקסימלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה שימוש רב במקלדת ככה שעדיף משהו כמה שיותר נוח * משקל רצוי? עד 2 ק"ג אם זה מוגזם אפשר טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 -7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (500 7400RPM וSSD שיספיק בשביל מערכת העפלה * כונן אופטי?אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זה יהיה נחמד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב בעיקר למשחקים!! בתקציב של 3K עד 3.200 ש"ח.. מחשב עם כרטיס מסך של NVIDIA. בעיקר את הכרטיס 540M! ששמעתי שהוא כרטיס מעולה... ואפשר להשיג אותו בטווח המחירים האלה.. ו.. איך המחשב הזה שווה את המחיר? http://www.kama.co.il/product_details.php?product=164639
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אלהן, מחפש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד הנדסה בקרוב. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, סרטים, אינטרנט ולימודים - בדגש על Solidworks. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" , עדיף כמובן מאט. * רזולוציית המסך?כמובן שעדיף FHD, אבל אפשר להתפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף לפחות 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר לדחוף בתקציב SSD, מה טוב. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? נכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , מבקש לקבל המלצה למחשב עבור סטודנטית (תואר שני) , בדגש על הנקודות הללו (לפי סדר חשיבות). 1. מסך 13.3 אינץ . 2. זמן עבודה ארוך ככול האפשר. 3. קל. 4. יפה. מצרף את הדרישות לפי שאלון הפורום : * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט , שיתאים גם לסרטים, תוכנות ואינטרנט * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בהכרך , אם כי תמיד טוב יציאת HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה מינימום * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות ל-3 שנים * האם בתקציב צרי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בבקשה אל תיתנו לי מפרטים אלה רק דעות! זהו מפרט שגיבשתי לאחר כמה דיונים אז בבקשה רק תגובות .. אני לא צריך מפרטים >< מפרט למשחקים, 5500 ש"ח בלי ציוד הקפי המפרט הסופי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1518 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם ASUS P5Q ¤646 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31200 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB ¤245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10833 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤402 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44050 צורב L…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
2 המחשבים לגיימר מתחיל-ממוצע, תקציב 5500, מזומן, הרמקולים חשוב שיהיה איכותיים, אני בחרתי ATP, שניהם מהחיפאיים, מסך פשוט זה מה שנכנס בתקציב, מי שמעוניין להתפרע אני אשמח, יום ראשון המחשב מוזמן, תודה מראש על ההצעות... מחשב 1: Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוחות אם למעבדי ?AMD ASUS A8N5X s939, NF4, PCI-E, SATA זכרונות DDR 400 1GB (2x512MB) דיסקים קשיחים Western Digital 160GB 7200 8MB WD1600JB כרטיסי מסך GIGABYTE 6600GT Silent-Pipe 128MB DDR III, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים 8023 Gamer 450W, 12cm Fan, LCD מקלדות Microsoft Microsoft Standa…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי לשימוש ביתי. אשמח לקבל המלצה לדגם מחברה איכותית בתקציב הנ"ל (עם חריגה קטנה) מסך צריך להיות גדול - 15" לא קריטי שיהיה טאץ' . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 1500 ש"ח. אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי- אינטרנט וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)- לא צריך SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלומות, אני כרגע נמצא בארה"ב ומחפש להחזיר מחשב נייד. אני סטודנט ומוכן להשקיע בסביבות ה1000 דולר במחשב (עם אפשרות להוסיף עוד כמה דולרים אם צריך). שימושים עיקריים הם אופיס ואינטרנט. אני גם צופה הרבה בסרטים, משתמש בתכנות הורדה, ומשחק פה ושם במשחקים. בעיקרון אני צריך All-around laptop. המשקל מאוד עקרוני. חשוב לי שהוא באמת יהיה נייד וקל, ולא מסורבל וכבד. זמן הסוללה דיי עקרוני, אבל אני לא צריך שיעבוד לי לשעות ארוכות ללא מטען. מאוד חשוב שיהיה לי יציאת TV-Out או S-Video או משהו דומה שיוכל לחבר אותי לטלויזיה. גודל מינימלי של כונן קשיח- לפחות 80GB צורב דיוידי יכול להיות נחמד, למרות שאני מאמין שרוב המחשבים היום באים עם צורב דיוידי. אני מניח שנדרש אחריות בינלאומית מכיוון שאני…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם! סתם לידע כללי: בעבר הייתי Psycho17 שיניתי שם משתמש בגלל שהייתי בצבא הרבה זמן והינה חזרתי טוב ועכשיו לעיניין. אחותי היא ארכיטקטית והיא רוצה לקנות מחשב חדש. בגלל שהייתי מרוצה מהמפרט שהמלצתם לי לקנות בזמנו אני מבקש את עזרתכם שוב. התקציב שלה הוא 3000 עד 4000 ש"ח ללא מסך, אבל לא חייב שינשק את ה4000. בנוסף היא רוצה צורב וכונן DVD. * המחשב צריך להיות מחשב חזק יחסית היא משתמש בתוכנות לעיצוב וסרטוט אוטו-קאט למי שמכיר וקצת פוטו שופ. בנוסף רציתי לדעת האם כדי לה את המעבדים החדשים עם 2 הליבות או שיספיק לה מעבד בעל ליבה אחת. אשמח לקבל מפרטים גם עם מעבדי AMD וגם עם מעבדי INTEL אתם בטח תדעו איזה סוג מעבדים יותר מתאים לה. בתודה מראש אלדד כהן. ;D
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אף על פי שקראתי את החוקים, וראיתי שיש נעוץ לגבי מפרטים מוכנים. אשמח אם תוכלו להכין לי מפרט שיכלול את התוכנה Solidworks. קצת רקע: למדתי הנדסאי מכונות, אני מעוניין בעוד שנתיים לחזור ללמוד. חלק מהלימודים בהנדסה מכונות, זוהי התוכנה או תוכנת שרטוטים כבדה אחרת. אחרת לא הייתי מבקש מכם להכין לי מפרט, והייתי קונה משהו פשוט. להלן הטופס: 1. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. אני מבקש לא לחרוג מ-3500 ש"ח. 2. השימוש העיקרי הוא תוכנת Solidworks או תוכנה שרטוטים אחרת בזמן הלימודים לעוד שנתיים, שאר העבודה היא משרדית וצפייה בסרטי HD. 3. אני מעוניין גם לרכוש מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מבחינתי שהכל יהיה באיכות נמוכה. 4. בנוסף לא להכליל כרטיס לנתב אלחוטי וכרטיס טלוויזיה, אבל אשמח לה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב לעבודה משרדית וצפייה בסרטים (1080p) עד 2200 ש"ח בחרתי במעבד דיי חלש בידיעה שאולי אני אשדרג אותו לIvy Bridge שנה הבאה אני לא משחק יותר מדי משחקים, אם כן אני אקנה כרטיס מסך בהמשך 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף KSP, אבל אפשר להתפשר 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חשוב שיהיה SATA3 (6Gb) וe…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב ומבורך... יש לי לפטופ ASUS דגם A550C ואחרי שבוע עם ווינדוס 8 ("שהשתדרג" ל-8.1) אני מתחרפן. אני רוצה לשנמך לווינדוס 7 אבל השאלה היא מאיפה אני מביא את כל הדרייברים של הלפטופ, והאם יש כאלה בכלל שמותאים לווינדוס 7 או שיש רק ל-8 כי זאת הגירסא שמותאמת למחשב? ועוד שאלה, האם אני יכול לשחזר את הרישיון (את הסיריאל) של הווינדוס ושל האנטיוירוס שקיבלתי עם המחשב? תודה רבה (:
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-