עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by BakaNa,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, משחקים (בינוניים? נראה לי הכי כבד שאני ארצה להריץ יהיה בסגנון GW2 ו-TF2) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? נמוך P: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? צריך להספיק למקרה שכמה הרצאות ברצף אני אתקע בלי שקע לטעינה, אבל לא יותר מדי חוץ מזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI עדיף * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא יודע מה ההבדל בין הסוגים. * כונן CD/DVD? צורב? כונן כן צורב לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שאלתי כאן לפני חודשיים והמליצו לי על dell vost…

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  2. Started by ggilon,

שלום רב עבור ביתי תלמידת תיכון אני זקוק למחשב נייד 15.6". (בגלל בעיית מקום בחדרה) העיניין הוא שהילדה מתחילה להתעניין בתחום של עריכה גראפית ווידיאו ברמות בסיסיות (מתעניינת ואולי תתחיל ללמוד את זה בהמשך) בהנחה של תקציב בסביבות 2900 ש"ח מה ניתן להציע מבחינת מפרט שיוכל לשמש אותה בשנתיים הקרובות. גם מחשב Refurbish בא בחשבון. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  3. Started by din264,

יי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2200, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 2500. * מטרות המחשב? גלישה,סקייפ,סרטים . * גודל המסך? 13-15.6 . * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?רצוי אם אפשר שיהיה 7200RPM. גודל לא חשוב בלחץ 100 ג'יגה אני מנצל * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם ה…

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  4. Started by Xylene,

שלום, השאלה שלי היא כזאת. יש לי במחשב כרטיס מסך Radeon HD6870 אם אני קונה עוד אחד כזה ומחבר אותו למחשב, בכמה זה יאיץ לי את העיבוד הגרפי ומה יהיה ההבדל מבחינת הרצת משחקים?? תודה.

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  5. Started by idoj,

ולהגיד תודה רבה לפורום הזה,קניתי מחשב מפלצת לפני כמה ימים ולמדתי המון על איך להרכיב אותו לפי ההמלצות והסקירות של התותחים פה . אם לא אתם אני עדיין הייתי חושב שאייבורי היא החנות הכי טובה בעולם, תודה רבה שהצגתם לי את TMS,באמת אדירים. אני בטוח שאני עוד אלמד ממכם הרבה אבל באמת שרציתי להגיד תודה. תמשיכו להיות קול שפוי בתעשייה המשוגעת הזאת.

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  6. Started by kl00m,

שלום רב כמדי כמה שנים אני שב לפורום הזה על מנת לקבל עזרה בשדרוג המחשב, את המפרט הנוכחי הרכבתי בעזרתכם ב2008 והגיעה העת לעדכן אותו. המחשב מיועד בסופו של דבר לעריכת וידאו (בעיקר בתוכנת AVID). המפרט הנוכחי שלי הוא (אזהרה, מסע אל הפרהיסטוריה לפניך): מארז – Enermax Uber Chakra (יש לציין שהוא עדיין שקט להפליא) http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 ספק כח – OCZ OCZ500SXS 500W (גם הוא עדיין שקט במיוחד, שווה כל שקל) http://www.ocztechnology.com/ocz-500w-stealthxstream-power-supply-eol.html לוח אם - GIGABYTE GA-EP43C-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#sp מעבד – Intel Core 2 Quad Q9400 BOX http:/…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by tttig,

שלום, אשמח לעזרתכם: . מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי ה- first person shooter -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מה שתמליצו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  8. DELL XPS 17 L702X המחשב בן חודשיים עם אחריות מורחבת לשנה , נמכר עקב חוסר מיצוי, תמיד יושב על משטח קירור, שמור בקנאות. Intel® QuadCore i7-2670QM Processor 6MB Cache, 4x2.20 GHz, TurboBoost up to 3.10 Ghz 1000GB 5,400rpm Hard Drive, 17.3 FHD 3D WLED TL (1920x1080) 1080p Display with 2.0 Mega Pixel Integrated Camera with single digital mic (H.264)3D Capable 3GB DDR3 NVIDIA® GeForce® GT 555M with NVIDIA 3D Vision Active Shutter Glasses, 12GB DDR3 (1333Mhz) RAM, AUDIO CARD JBL 2.1 Designed& Certified Speakers Waves MaxxAudio 3, Windows 7 Home Premium (English, 64Bit), Primary 9-cell 90 Whr Lithium Ion battery

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  9. יש שני דגמים שאני מאוד מתלבט בניהם בנוסף גם עלה לי טיפה התקציב ל3500, אם זה פותח אפשרות לדברים קצת יותר טובים. עוד שאלה: הראו לי בבאג מחשב של סמסונג עם מעבד Amd, האם כדאי ללכת על משהו כזה או להישאר עם intel? האופציות שלי הן: (אם יש הצעות חדשות עם התקציב החדש אשמח לשמוע, אם לא מה עדיף מבניהם) vostro 3450 - http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20saleout/saleout-3450-2350m.htm lenovo e330 - http://www.zolprice.co.il/product-1629-Lenovo_ThinkPad_Edge_E330_3354_96G.aspx https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13033 - מה אתם אומרים על העסקה הזאת - מעבד 4 ליבות של AMD? הנה הדרישות שלי שוב * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, טיפה פוטושופ. * גודל המסך? מעדיף קטן מ15 אבל לא…

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  10. Started by arkadur,

אחותי מתחילה ללמוד, והיא זקוקה לנטבוק כלשהוא. בעבר, רכשתי S12 של לנובו (מבוסס אטום), שעשה עבודה יפה. קטן, קל, זמן סוללה סביר במחיר מעולה. יש אלטרנטיבות למחשב כזה היום? אין דרישות מיוחדות למעט מסך 12".

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  11. Started by steelmanx,

אני מחפש מחשב ללימודי מדעי המחשב עם רזולוציה גבוהה(לפחות 1600X900) . מבחינת החומרה אני מעוניין בכרטיס מובנה ובמעבד core i5. דיי התקשתי בחיפוש בZAP מכיוון שאין פילטרים לרזולוציה. מישהו מכיר דגם מתאים?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  12. * מטרות המחשב - עבודות סטדנטיאליות, צפייה בסרטים, משחקים קלים אם אפשר. * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? קל ככל האפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - אני חושב שהסטנדרט לסטודנט יהיה כ6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין, אבל כמובן שאשמח לטכנולוגיה עדכנית * בלוטות? אשמח * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לאו דווקא SSD לא מאמין שממילא זה בתקציב * כונן CD/DVD? צורב? שאלה טובה. לטעמי צורב לא מחוייב המציאות וכונן כלשהו יהיה עדיף. *כונן Bluray?לא *האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זו אחת ההתלבטויות שלי. אם ההבדל יהיה משמעותי אשמח אם תציינו זאת *הא…

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  13. Started by opbenesh,

ידידה שלי מתחילה ללמוד לימודי עיצוב בבצלאל וצריכה לקנות לפטופ. * מטרות המחשב- בעיקר עריכה גרפית- דו מימד,תלת מימד- פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש וכו'.. וגם עבודות משרדיות- אינטרנט ואופיס. * גודל מסך- 15.6" * משקל רצוי- עדיף שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך- רצוי זמן סוללה ארוך, 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- לא * בלוטות- רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? – לא משהו מיוחד * כונן CD/DVD? צורב?- רצוי. * כונן Bluray- לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- אולי Dell תקציב - 4000-5000, אבל עדיף לחסוך מלקחת אקסטרה. כמו כן היא קיבלה כבר שתי הצעות: http://h10025.www…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום חבר'ה אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה לי גם למשחקים. כרגע אני מתלבט בין מספר דגמים ורציתי לדעת מהי המלצתכם ומדוע? תודה רבה לעוזרים! השוואה בין 3 הדגמים: http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=8409,8531,8477

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  15. היי, אני עומד בפניי רכישת מחשב נייד של אסוס (ASUS) ואני רוצה לדעת שאני מכוסה באמת לשלוש שנות אחריות עד הבית, כמו שמבטיח המוכר. הוא אומר שהמחשב מעולם לא נפתח (ניילון) ויש כתב אחריות בפנים. השאלה היא: איך מוכיחים ליבואן את הקניה, אם הבחור קיבל מתנה מהעבודה? תודה מראש. כל תגובה תתקבל בברכה. חג שמח!

• 4 תגובות
    • 8.6k צפיות
  16. Started by AI,

* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם HDMI, אבל לא הכרחי * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ממש משנה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשר, אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל חשוב לי שזו תהיה חברה אמינה שאפשר לסמוך עליה. תקציב: סביב 3000. אני לא ממש יודע כמה צריך לעלות מחשב טוב לשימושים האלה, ואני יכול להשקיע גם יותר אם צריך. בעיקר חשוב לי יחס טוב של עלות-תועלת, כמו גם ביקורות טובות על הדגם. אני יודע שהשימושים שלי בסיסיים, …

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  17. Started by din264,

שלום השימושים שלי הם אינטרנט לסקייפ לרב וקצת אופיס ההתלבטות שלי היא בין מסך 13.3 לבין מסך 14 מחפש מחפש בתקציב שציינתי שיהיה כמה שיותר איכותי ואמין 3 שנות אחריות הנא הציעו מספר דגמים בתקציב הזה אני לא צריך למשחקים את המחשב ואני יבדוק איזה הכי יתאים

• 4 תגובות
    • 841 צפיות
  18. Started by tecore,

במחשב DELL N5110 מקבל קישורת מוגבלת או חסרה בזמן הורדה בכעד 70% מרוחב הפס. בעוד שהסמטרפון ומחשבים אחרים ממשיכים לגלוש באלחוטי. מה ניתן לעשות? זו בעיה בלוחאם\כ. אלחוטי? יש אפשרות לתקנה? זה פשוט משגע, כל כמה דקות האינטרנט קורס באלחוטי ואי אפשר להוריד שום דבר. אשמח לעזרה אני ממש אובד עצות. מדובר בנתב TP-LINK 1043. תודה.

• 0 תגובות
    • 610 צפיות
  19. מטרת המחשב: לאפטופ להופעות, עבודה עם קיובייס (DAW). צריך: זכרון: 8 ג'יגה (לאחר תוספת גם טוב) מעבד: מספיק i5 או המקביל לו כונן: 7200RPM, 320/500GB בלוטות' חיבור DVI למסך ישן קצת. אם אין DVI, אז HDMI למסך יותר חדש שאני מעדיף לא להשתמש בו להופעות. כמות נדיבה של חיבורי USB, חמישה יהיה טוב. לא צריך: (עדיף הכי זול) מסך בשום גודל משקל/עובי מיוחדים סוללה ארוכת חיים (תמיד בחשמל) צורב / כונן מערכת הפעלה כרטיס מסך האם יש חברות שמוכרות ניידים "לא מאוזנים" עד כדי כך? לדוגמה, הרבה זכרון, עם כרטיס מסך און-בורד ומסך קטן.

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  20. Started by eshatner,

שלום, אני מנסה לבנות מפרט למחשב, אך אני לא ככ מעודכן בעולם החומרה בזמן האחרון. הדרישות הן: -מעבד אינטל i7 -לוח חזק ואמין של ASUS עם יציאה אופטית(SPDIF) בכרטיס קול. -כרטיס מסך חזק למשחקים ועם 2 יציאות HDMI ויציאה אחת DVI. -ספק מספיק חזק כדי לסחוב את המחשב הזה.. - מארז לא חשוב אשמח להמלצה -קירור למעבד? הארד דיסק של טרה לפחות. -זכרונות התלבטות בין 6GB ל8GB? התקציב הוא עד 4500 ש"ח * אין צורך בציוד היקפי ! תודה מראש לעוזרים...

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  21. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? 14 (מתלבט אם 13.3 לא יהיה קטן מידי- לא שולל) * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray?לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בקיצור, אני רוצה מחשב לעבודות משרדיות, הדגש על שימושיות - שיהיה נוח ונעים לעבוד איתו. אני מתלבט אם כדאי להשקיע ב-I5, כי ממש חשוב לי שהמחשב לא יגמגם שיש עליו טיפה עומס. תודה רבה !

22. היי לכולם, יש לי לפטופ Asus F82Q עם מעבד Intel Core Duo CPU T6500 @ 2.10GHz עם מערכת הפעלה Win 7 Ultimate SP1 בעבר כשבחרתי במחשב שיעבור למצב Hibernate או Sleep זה היה עובד. בתקופה האחרונה (לא היה שינוי מיוחד שאני זוכר), ב-2 האופציות המסך מחשיך והמחשב ממשיך לפעול ואין מה לעשות חוץ מלסגור אותו ולהדליק שוב. לפעמים הוא כן נכנס למצב ולא ברור מתי כן ומתי לא. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  23. Started by msacco,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: world of warcraft, counter strike, בקיצור לא משחקים כבדים אך שיוכל להריץ על איכות מקסימלית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920(לא זוכר את המספרים המדויקים אני חושב שזה אלו, אני מניח שזה מספיק…

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by j,

שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב אולטרה בוק שיהיה ממש קל משקל, חומרים טובים, אמינות, שירות. מבחינת מפרט טכני: I5, SSD 128Gנ, משמש לשימושים יומיומיים. חשובה מאוד הניידות. עדיך מסל מט ואיכותי. תאורת מקשים זה פיצ'ר נחמד אך לא חובה. שוקל אפשרות לרכוש בחו"ל ועל כן אם יש חברות מסויימות עם אחריות בינלאומית זה מאוד יכול לעזור! תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by tanya1,

היי, מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 ש' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI וכל שאר הדברים הסטנדרטים * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? כן . לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? נדרשת אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כולל - אם אפשרי לחפש מחשב שיהיה בלי מערכת הפעלה עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף - ראינו את המחשבים האלה, רצינו לדעת את דעתכם: http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=G580&Cat2Cat1ID=3…

• 1 תגובה
    • 523 צפיות

דיונים חדשים בפורומים