ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של לא יותר מ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA 2, SKYRIM, BATMAN ARKHAM CITY, ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1024*1280 אולם בעתיד צפוי שדרוג רציני של המסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 33 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר הניסיון שלי בנט בוקים (אסוס 1000HE עם מעבד N280 שאיתי כבר 4 שנים) החלטתי לקנות לאחותי הקטנה מתנה ליום ההולדת. היא צריכה מחשב אישי שלה שישמש כמחשב ראשי ושילך איתה לבית הספר. הנה השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקי פייס בוק, עבודות לבית הספר היסודי אולי קצת משחקים יותר מפייס בוק (SIMS אולי) * גודל המסך? עד 12' * משקל רצוי? נט בוק - שלא יגיע ל2 ק'ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שוב, נטבוק - הוא מיועד להחזיק הרבה זמן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וס…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 , Max Payne 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עם כל התוספות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית.. אני מתחיל ללמוד מדעי המדינה וכלכלה * גודל המסך? ממש לא משנה לי.. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל ? האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( לא נראה לי.. * בלוטות? לא יזיק.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח. הגודל הסנטדרטי (חצי ג'גה ?) * כונן CD/DVD? צורב? DVD.. * כונן Bluray? אין ממש צורך... * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מפרט עם ומפרט בלי , בבקשה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא 1. מה ט…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, תכף מתחילה שנת הלימודים והייתי שמחה אם מישהו יוכל לעזור לי בהמלצה על מחשב נייד אין לי שמץ מה ההבדלים בין סוגי המחשבים שיצאו עכשיו,נוטבוק,מק בוק, אולטרה בוק, או פשוט לפטופ רגיל. אז אם מישהו יוכל להסביר לי מה הכי מתאים לי אשמח * מטרות המחשב? אופיס,אינטרנט וסרטים קצת .. * משקל רצוי? כמובן שמשקל נמוך רצוי יותר.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?USB, HDMI * בלוטות? כן * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב כונן DVD וצורב לא צריך. תקציב 2500 ש''ח. תודה מראש!!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בחודש הקרוב לכבוד היומולדת שלי אני מקבל מחשב מתנה. יש לי את האפשרות לבקש מפרט וזה מה שיקנו לי. אז אני אשמח לעזרתכם!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח (כולל ציוד היקפי - מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להרכיב מחשב שיעמוד בקריטריונים בפחות...מה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה ממש משתלם אז ב-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל! בדגש על משחקים!!! חדשים!!! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרת המחשב קודם כל ללימודים עבודות משרדיות וגם להרצת סרטים באיכות ושיהיה חזק גם בשביל משחקים קלים גודל המחשב 14-15 אינץ משקל רצוי פחות מ2.5 קילו גודל כונן קשיח רוצה שילוב של ssd וhdd זמן סוללה כמה שיותר ארוך ראיתי שיש ultrabook שלפי היצרן מגיע ל10 שעות כניסות hdmi ,usb 3 power share, esata צורב? כן מערכת הפעלה ווינדוס 7 פרו/פרימיום כלול בתקציב עדיפות לכל הדברים החדשים מקלדת מוארת, מצלמה 2 מגה hd, עדיפות לdell הסתכלתי על כמה דגמים אפשריים העדיפות הם למחשבים שיותר דקים וקלים ועשויים מהחומרים החדישים על פני חומרה פצצה וכל סגנון הultrabook משך אותי השאלה אם הם באמת שווים את הכסף. http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=getItemDetail&Q=&sku=87…
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד חדש לסטודנטית תפרנית לאחר שמחשבי האהוב מזה 3 שנים מת בטרם עת... (עיין ערך הושמד על ידי בני משפחה אהובים). מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? רצוי 12'', אפשר להתפשר על 13.3'', אך לא יותר מכך. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בינוני זה בסדר, רצוי 6 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו מיוחד * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב מידי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, ל-3 שנים ושתהיה תקפה בישראל. * האם בתקצ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד אולטרהבוק לבוס בעבודה,דרישות: i7 128gb ssd 1.5kg max 13.5inch + 4 giga memory אין מגבלת תקציב (רק לא אולטרהבוק של אפל) תודה!
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייח לבית הוריי. לשימושים בסיסיים, בדגש על שקט. רצוי שהמארז יהיה קטן (בעומק וברוחב). 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ, גלישה, משחקי רשת, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אקנה את dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 4 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום רב , ברשותי מחשב נייד מדגם ASUS X301A אשר מגיע עם 4GB זכרון . ניסתי לבדוק אפשרות לשדרגו ל 8 GB אבל הבנתי שזה כרוך בהוצאת הלוח ממקומו , האם זה באמת נכון ? לפי אתר היצרן של ASUS אין איזכור ל אפשרות כזאת בכלל , ו בחנות שמתמחה בזכרונות לניידים הם טוענים שניתן ואף שלחו לי את מספר הדגם - KVR1333D3S9/8G - זכרון למחשב נייד DDR3 8192MB 1333MHZ Kingstonאודה לקבלת תשובה לפתרון התעלומה.... תודה. :s05: עדכון === נעזרתי דרך התוכנה של חברת CRUCIAL 1 SLOT UP TO 8GB RAM
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? הרצת תוכנות כבדות, ומשחקים לפעמים. גודל המסך? 15.6 אינץ'. משקל רצוי? לא משנה. האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. בלוטות? רצוי. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) או SSD או 7200RPM. כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. כונן Bluray? לא חשוב. האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, DELL. אבל לא קריטי. המחשב אמור להחזיק כמה שנים אז מעדיף שיהיה לו i5 לפחות. בעקרון הוא יישכב במעונות כל היום, ואין לי אפשרות לקנות לו מסך חיצוני אז מסך 13.3 לא אופציה. ראיתי שהמליצו על זה…
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 דגמים של DELL הראשון Intel® Core™ i5 3210M Processor, 2.5GHz - up to 3.1 GHz, 3MB Cache זיכרון6GB DDR3 1600Mhz (1 x 4096 MB + 1 x 2048 MB), Up to 8 GB כונן קשיח750GB (5400 Rpm) תצוגה15.6'' LED Backlit Display with True Life and HD resolution (1366 x 768) מאיץ גרפיIntel® HD Graphics 4000 והשני: Intel® Core i5 2450M Processor, 2.5GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB זיכרון4GB DDR3 1333Mhz (1 x 4096 MB), Up to 4 GB כונן קשיח640GB (5400 Rpm) תצוגה15.6'' HD WLED True-Life (1366x768) מאיץ גרפיIntel® HD Graphics 3000 כאשר המתקדם יותר עולה 3450 והפשוט יותר עולה 3145,השאלה היא האם ההבדל שווה את המחיר...אני עורך מדי פעם בפוטושופ שידועה כזוללת זכ…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אז ככה התקציב שלי הוא עד 2000 ועדיפות למסך קטן אבל לא עשר 11.6 עד 14 הצמחשב היחידי שמצאתי בתקציב אם מסך קטן הוא http://www.ivory.co.il/Lenovo_S206_2638-4QG.html מערכת הפעלה אני יתקין והמחשב אמור לשמש לאינטרנט וסקייפ נטו אולי מידי פעם סרט לא מעבר אבל הדגם הזה הוא של לנובו והבנתי שהחברה לא מומלצת אם אין ברירה אז אני ילך על http://www.ivory.co.il/Asus_X54C_B960.html או http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?P...ff=Zap〈=he כי אני מחפש כמה שיותר זמן אחריות שיהיה 2 או 3 והלנובו לא עומד בזה הוא רק שנה אבל הוא קטן השאלה אם עמיד איכותי?ואיך המעבד כי זה AMD אם יש המלצות למחשב יותר טוב אם 2 או 3 שנות אחריות אני פתוח להצעות המחשב צריך להירכש עד סו…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, בהמשך להודעה שלי מלפני כמה ימים, ברצוני לדעת האם מעבד i5 הוא הכרחי לצרכים של סרטים, אופיס, אינטרנט וגם תכנות (לא מורכב מידי אבל בכל זאת) בשפות JAVA, C, MATLAB, או שמעבד i3 יתמודד עם הצרכים האלו בכבוד (ברור שעם החלק הראשון הוא יתמודד, השאלה היא בעיקר בנוגע לצרכי התכנות)? בעקרון התקציב למחשב זה הינו עד 3K. ידוע לי שקשה להשיג i5 בתקציב הזה ולכן השאלה. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המשפחה גרה במעלות תרשיחא, הם דתיים רציניים, ככה שחוץ מאינטרנט רימון והדיסקים המוזרים של רכבנים שלפעמים מקבלים בדואר, אני לא יודע מה הם יעשו במחשב. אולי קצת יראו לאטמה. אני לא מכניס את הצרכים וכו', כי זה די פשוט - כל הערכה (מסך וציוד היקפי), בלי זבל סיני (ז"א מארז וספק כוח של חברה מוכרת, כונן של WD וכו'). עדיף בכמה שפחות כסף, כי זאת אמורה להיות מתנה מסבא וסבתא שלהם (ושלי). הדרישה הבאמת רצינית ומעניינת, היא שזה יהיה מחנות שקרובה למעלות-תרשיחא, אם יש חנות שממש נמצאת שם, אפילו יותר טוב. (אני מקווה שהבדיחה בכותרת לא פוגעת באף אחד, אם כן, אני מתנצל ואערוך ברגע שאראה תלונה).
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
-
שלום, מחפש נייד לעבודות אנימצייה. מסך 15.6 מעבד i7 אין לי העדפה לפירמה מסויימת. זה לא המחשב עיקרי לעבודה, יש בבית מחשב נייח, אבל מידיי פעם, ברכבת, בדרך לעבודה. המליצו לי על ASUS K55VM, אני מחפש עוד חוות דעת. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray ZALMAN CNPS5X SI EDITION Gigabyte GA-H77-D3H TMS S1 case with two 120mm fan (front Blue led) + SEASONIC 500W ECO Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED Toshiba 1TB Sata3 7200rpm Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL רציתי לדעת בכמה פריימים לשניה אוכל להריץ bf3 במפרט זה על ההגדרות הכי גבוהות (ultra) וכמה פריימים לשניה המסך מסוגל להציג
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
אם מחשב לגיימר צעיר אמור להחזיק לפחות שלוש שנים (תקציב) האם גם אז כדי מעבד מסדרת I5 או עדיף I7 ,USV
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
מטרות המחשב? שימוש משרדי, תכנות, עריכה גראפית * גודל המסך? 14-15 אינצ' * משקל רצוי? מתחת ל2.5 קילו, רצוי מתחת ל2. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא אבל עדיפות לאם יש יציאות HDMI וכו' * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר, יותר טוב... כעיקרון 300 GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני יודע ש-DELL מאוד טובים במחשבים ניידים אבל אני לא מתיימר לדעת יותר טוב מכם :-) תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב בשביל סבא שלי. השימושים שלו הם סקייפ, יו-טיוב ומידי פעם הנכד הקטן מגיע אז שיעלה גם קאונטר סטרייק רצוי שיעבוד מהר כי לא נשאר לו עוד הרבה זמן :lol: תקציב 2000 שח כולל מסך 19-22 אינטש אם אפשר להוזיל אז עוד יותר טוב תודה רבה :xyxthumbs:
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אני לא מעוניין במשחקים וכאלה, אז לא יודע אם צריך מחשב בומבסטי. רוב השימוש שלי זה בעיקר אינטרנט והורדות של סדרות (עונות שלמות, HD וכו' - שימוש די כבד בקטע הזה). האם לנובו G570 יכול לעמוד בזה או שעדיף לי להשקיע עוד קצת ולקנות דגם עם כונן קשיח גדול יותר? אם כן, מה כדאי? המפרט של המחשב: מעבד Intel Core i3 זיכרון 2048MB RAM דיסק קשיח 320GB מהירות כונן קשיח 5400 RPM רשת אלחוטית 802.11g, 802.11b, 802.11nn תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
מטרות המחשב? - מחשב עבור סטודנטית עבור לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים גודל המסך? - עדיפות למסך גדול עד כמה שאפשר כל עוד זה לא בא על חשבון המשקל (עדיפות למשקל נמוך על גודל מסך) משקל רצוי? - המחשב מיועד לבחורה "קטנת מימדים" אז כמה שיותר קל האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 6 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - עדיפות שיהיה חיבור HDMI אבל לא קריטי בלוטות? - כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - אין צורך בנפח גדול במיוחד אני חושב ש500GB יספיקו כונן CD/DVD? צורב? - לא חשוב כונן Bluray? - לא חשוב האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה לכל מי …
-
- 6 תגובות
- 977 צפיות
-