עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MAROM,

רציתי המלצה ל רמקולים מקלדת ועכבר תקציב : בסביבות ה 500 שקל וזה המחשב שאני כנראה יזמין http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=13261 - - - תגובה אוחדה: - - - טעות

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ndmatan,

רציתי לשאול כמה שווה המחשב שלי: מחשב DELL 15R N5110, מעבד i5, זיכרון 4GB RAM, דיסק קשיח 640GB. נרכש ב 26/9/2011 אחריות Dell on site עד 26/9/2014 תודה למומחים!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם! מפרט המחשב הנוכחי שלי: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 4GB DDR3 Radeon HD 5770 Antec Neo Eco 620w עד לא מזמן הייתי מסוגל להריץ את הרוב המוחלט של המשחקים בהגדרות בינוניות בלי בעיה. לאחרונה אני רואה שבחלק מהמשחקים זה כבר לא המצב, בעיקר ב WATCH DOGS בו המחשב טוען ותוקע את התמונה כל כמה שניות (בעיקר בנהיגה) אפילו בהגדרות הכי נמוכות. השאלה אם כדאי לי לקנות מחשב חדש או לשדרג חלקים מהמחשב הנוכחי (זכרון, כרטיס מסך) ומה עליי לקנות/לשדרג, כשהמטרה שלי היא להריץ את המשחקים שדורשים הכי הרבה (WATCH DOGS, CRYSIS 3) בהגדרות הכי גבוהות (אם כבר אני משדרג/קונה אז שיהיה משהו שיחזיק לכמה שנים). אין לי תקציב מוגבל אבל אין לי כוונה "להשתגע", אלא רק מערכת שתריץ את המשחקים הנוכחיים ב…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by omric,

שלום, אני רוצה להרכיב מחשב בסיסי בגודל mini-itx בתקציב נמוך. בזמן האחרון אני חורש הרבה באינטרנט על כל מיני רכיבים והצלחתי להגיע בגדול ל-2 אפשרויות של מפרטים בתקציב שלי: אפשרות 1: לוח אם סטנדרטי עם מעבד Intel G3220 אפשרות 2: לוח אם עם מעבד 4 ליבות מובנה - Intel J1900 ב-2 האפשרויות אני בונה על מארז mini-itx עם ספק מובנה של 150-300 Watt (תלוי בדגם שאני אלך עליו), זיכרון 4GB, הארד דיסק וכונן DVD ההתלבטות שלי בין 2 האפשרויות: מצד אחד יש לי כבר מחשב בגודל מלא עם המפרט מהאפשרות הראשונה - בהחלט עושה את העבודה כמו שצריך ואני מאוד מרוצה ממנו, אבל אני חושש שעם ספק של 150-300 וואט זה יהיה קצת בעייתי... ולגבי האפשרות השנייה, היא לא בעייתית מהבחינה הזאת כי לפי מה שהבנתי מדובר על מעבד …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Maorhan,

אני רוצה כבר מחר לבצע רכישה של המערכת. בבקשה חוות דעת אחרונה לפני קנייה... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז בוודאי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין גיימינג קל - משחקי FPS ברשת כמו CS:GO/SF2/WARFACE -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב או MMORPG 3D למיניהם .... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by EyalOnn,

הרכבתי את זה ב-TMS רציתי לשמוע חוות דעת או הצעות לשיפור. המפרט מיועד לגלישה/משחקים/Virtual machine ורוב הדברים הרגילים. את הכרטיס מסך אני לוקח מהמחשב הנוכחי שלי (550gtx ti) עד שהוא יהיה חלש מדי בשבילי. כמו כן אני מוסיף SSD 128gb שקיבלתי. כמה נקודות: השקעתי בספק כוח ובמארז כי אני רוצה שקט (והספק כוח בא במבצע איתו) למרות שהייתי כנראה רוצה יותר את ה-P280 אבל אין ל-TMS את זה ואני לא ממש רוצה לקנות דרך KSP/Ivory. גם בלוח אם אני יכול לקחת יותר זול, לדוגמא B85/H87 במקום Z87, ואני לא מתכוון לעשות OC אבל אני רוצה את כל הפיצ'רים הקטנים, וההפרש בין ה-H87 ל-Z87 הוא כ-60-70 שקל בלבד (ה-B85 לא מגיע עם vpro שממה שאני זוכר יעשה לי בעיה ב-VM) בקיצור רציתי לדעת אם יש לכם חוות דעת או שיק…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. תוכנות גרפיקה עריכת סרטים וויסטה בעתיד. מעבד נמוך יותר, קצת מפחיד אותי לגבי בעתיד לבוא..., אין לי מושג קלוש בהמהרה עתידית, כן כדאי או לא..., המפרט לשיפוטכם. יש לי ציוד הייקפי קיים. תודדדדה ;D . מצורף המסמך (יש חנות יותר זולה?) לעיונכם. [attachment deleted by admin]

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. איך המפרט מתוכנן OC עצבני ביותר?! עד 7000 מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1307 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤648 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ¤1736 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤395 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤228 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400PHU2-2GBHZ ¤685 מארז: ANTEC P180-S ANODIZED ALUMINIUM SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤954 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤673 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤263 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤6790 המפרט הורכב ב - www.IQPC.…

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום אני צריך מפרט למשחקים כבדים, תוכנות, אופיס, ריבוי משימות וכל הדברים האלו ב5700 ש"ח בלי חריגות אני צריך מערכת הפעלה במפרט, חשבתי על Home Premium 64BIT. אני חושב שבתקציב שלי מחשב מבוסס AMD יהיה עדיף, אבל תעשו את השיקול שלכם, אני הולך לשחק עם Dell 2007WFP אז אני חייב כרטיס מסך חזק שיעשה את העבודה. תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Offset,

1. מה התקציב המקסימאלי?6 אלף שקלים חדשים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק גיימינג/משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כל הכותרים החדשים, GTA V, Shadow of Mordor, Skyrim, . כל כותר חדש שיצא ישוחק על המחשב. צריך למקסס או לפחות על כמעט הכי גבוהה כל משחק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע, כנראה FHD, אני רוצה גם הצעה למסך כחלק מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. הי, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, בעתיד אולי משחקים יותר כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

12. היי אני מבין שעוד חודש יוצא דור 8 אבל שבוע הבא אני באילת ויש פה ניסיון לחסוך עד 1000 שקל ככה שלא יחזור שוב ,, אני ארשום לפי המפרט אבל בגדול אני צריך מחשב עד 5500 שיריץ לי את כל התוכנות תכנות במהירות (visual, matlab( שיהיה בו מספיק זכרון והדבר היחידי שחשוב לי זה שאפשר לשחק בו פיפא שירוץ לי חלק חלק עם כל הדרישות . חוץ מזה בוודאות לא משחק במחשב . אין לי בעיה עם משקל ועדיף מסך גדול . 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? fifa ותוכנות עריכה ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by or0126,

אז ככה אני קונה מחשב חדש!!! הוא לא מיועד אך ורק למשחקים אבל הוא נועד להחזיק משחקים פה ושם (וגם לאובר קלוקינג נחמד) אז בו נתחיל התקציב שלי הוא 5000 אז הלכתי לחבר של המשפחה שלי והוא נתן לי הצעות ממש מדהימות אז ככה מעבד אני צריך לבחור אבל המחיריים הם: 970 שקל e6300 e6400 1240 שקל 1870 שקל e6600 לוח אם 780 שקל ga 965p-s3 זכרון 2x512 ddr2 667 כרטיס מסך הוא נתן לי לבחור והמחירים הם: 1150 שקל 256 x1950 pro 870 שקל x850 xt 256 920 שקל 256 7600 gt מארז סבבה ב150 שקל ספק מתאים ב200-300 שקל (יותר לכיוון ה300) צורב די וי די 200 שקל כנראה של lg דיסק קשיח במערך ראיד 0 500 שקל 160gb x2 עכשיו אני מתלבט מאד כי יש לי 3 אפשרוית: 1) הE6600 עם ספק די גנרי (איכות סבבה) שבה עם המארז ועם כ…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by liiight,

הייתי שמח למפרט מבוסס AMD ולאחד מבוסס אינטל. ללא ציוד הקפי חוץ מצורב DVD. תודה מראש. נ.ב במקרה של AMD, כדאי כבר לחכות לM2?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום חבר'ה! אני מעוניין שתציעו לי מפרט בתקציב הנ"ל בשביל משחקים, אוברקלוק וגם בשביל תוכנות. לפעמים אני יריץ הרבה תוכנות ברקע ואני רוצה שהם ייפעלו די חלק ושהמחשב לא ייתקע.... בגלל זה אני מעוניין שתכניסו לי במפרט את ה-920 של אינטל ואני כבר "אסדר" אותו בסה"כ אני חושב שX800GTO יספיק פה ויש עדיפות לCONNECT3D אם אפשר משהו יותר טוב שאני לא מאמין שאפשר אז זה יהיה טוב אגב יש לי זכרונות TCCD DDR1 שאני רוצה לנצל אותם במחשב הזה! אבל שום לוח שתומך במעבד לא תומך בזכרונות פרט לצ'יפסט של ATI אז אם תוכלו להרכיב לי עם לוח בעל הצ'יפסט המדובר אני אשמח

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. 1. תקציב: 5000 ללא מסך (ניתן לחרוג) ללא OC 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, קולנוע בייתי, הורדות, משחקים 3. העיצוב לא חשוב לי אלא הקירור 4. אשמח אם אקבל חנויות/ספקים בהם אוכל לקנות את החלקים (יש אפשרות להרכבה עצמית) 5. אבקש את דעתכם למפרט ולהערות שהערתי...(יש לי צורך רק בחלקים שציינתי) מעבד: ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: Intel® Desktop Board D975XBXLKR REV305 או GIGABYTE GA-965P-DQ6 LGA775 (האם מעבד אינטל הולך הכי טוב עם לוח אם של אינטל ?, או כדאי ללכת על ג'יגהבייט או על איזשהו ASUS) זכרון: 2GB (אין לי מושג על איזה חברה ללכת, על איזה מהירות ללכת 667/800) כ.מסך: יש לי העדפה לATI (אם אתם חושבים אחרת אתם מוזמנים להגיב) לא יודע על איזה חברה ללכת חשוב לי ש…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by aviad_18,

אז איך יש דרך לראות מה שם הליבה שלו? אני רוצה לקנות athlon 64 3200 חדש.. ויש 2 ליבות.. הישנה יותר שנקראת winchester או החדשה שנקראת venice... האם יש דרך לדעת את שם הליבה רק מהתבוננות על הקופסא? כי אני לא רוצה לקנות מעבד חדש ואז בבית להפעיל cpu-z ולגלות שזאת הליבה הישנה בכלל ועוד שאלה אחרונה.. מה לגבי סטפינג? האם יש אפשרות לדעת מתי ייצרו את המעבד הזה? שוב, רק אם אני בחנות. תודה רבה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by pinhasr,

שלום, אני מחפש HTPC עד 4000 ש"ח (פחות גם אפשר ) הדרישות: - ללא מאוררים!!! אני מוכן לשלם עבור פתרונות פאסיביים לחלוטין (אבל לא מעונין בקירור מים) עבור מעבד, HDD, ספק , DDR ומארז - אם ניתן להשיג את כולם ללא מאווררים - זה עדיף! - כדי לעמוד בתנאי הראשון במסגרת התקציב, אין צורך בכרטיס מסך HIGH-END למשחקים. אין צורך במעבד HIGH-END ואין צורך ב- OVERCLOCK. - יציאת HDMI ותמיכה מלאה ב HD H264 ו MPEG4 בחומרה חובה! - מארז לא גדול (בעיית מקום) - צורב DVD ו HDD שקטים.

19. Started by aperseus12,

אשמח אם תעזרו לי להבין אם למחשב שלי יש קיבולת למשחקים עם גרפיקות חזקות הלינק למפרט : http://www8.hp.com/il/he/products/laptops/product-detail.html?oid=5342563&jumpid=reg_r1002_ilhe_c-001_title_r0001〈=he&cc=il תודה לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by pninitt,

שלום אני מחפשת מחשב נייח אז הנה התשובות לפי השאלון. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי מאוד שלא עדיף להוציא חלקים לשדרוג עתידי למשל זיכרון ולא להתפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו עריכת סאונד צפייה בסרטים ושימושים כלליים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא יש לי 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by CyberBot,

כן אני יודע שקשה למצוא משהו בטווח מחירים הזה.(אני חייל) השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואלקטרוניקה(EWB,EAGLE) וחשוב שיהיה סביר להתנייד איתו(מתכוון לקחת אותו לבסיס) אם אפשר חננויות באזור רחובות והסביבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה, אם לא לא נורא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, גיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מכיר מספיק משחקים האמת.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך DELL U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם. יש לי בנייד צורב בלו ריי, ועכשיו פעם ראשונה שניסיתי להשתמש בו כדי לצרוב data על תקליטור בלו ריי אבל הוא לא מזהה את התקליטור. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום חברים אני עדיין מתלבט לגבי מפרט למחשב חדש - לשימוש כללי - אינטרנט, סרטים, OFFICE ועיבוד תמונה "קל" - בעיקר המרת קבצי RAW. בניתי מפרט מבוסס AMD Llno שיוצא מעט יותר זול ממפרט דומה מבוסס i5 2400, מה דעתכם, במה כדאי לבחור ? מפרט AMD: דגם מחשב: computer מעבדי ‏AMD: Vision x4 Quad-Core A8-3850 Socket FM1 2.9GHz Radeon HD 6550D Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13318 לוחות אם למעבדי ‏AMD: ASUS F1A75-V PRO FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, 2xPCI-E, GBL http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13442 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ http://www.…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכון וחבל (מאוד) שאין פה פורום טכני אבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם: יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ' מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבות זיכרון 4GB הארד דיסק 320GB (המפרט לא משנה באמת) ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ' מעבד 1.6 עם ליבה אחת זיכרון 2GB הארד דיסק 160GB הצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהה האם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל? אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרון אני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחת אני יכול להשתמש רק בחלק מה HD וגם רק בחלק מהמסך או שאני טועה? האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זה או שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק? …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים