ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה, במידה ואני רוכש מחשב נייד חדש עם מערכת הפעלה Windows 8.1 - ניתן לשנמך אותה חזרה ל Windows 8 או שלא ? (-מכיוון שווינדוס 8 מעולם לא היה מותקן עליה) ועוד דבר, האם דרייברים שמתאימים ל 8.1 יתאימו באופן מלא גם ל 8 ? (-במידה ואיאלץ לפרמט אותו)?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? משחקים קלים כמו fifa,fm.nfs, צפייה בסרטים וסדרות HD, הפעלת מכונות וירוטואליות, עבודה מסרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך וספק כח 5. עד כמה חשוב לך השקט? 7 6. האם מתוכנן OC? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבה בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף מKSP אבל יש אפשרות גם לחנויות באזור ר"ג/ת"א יש לי את המחשב הנוכחי בסביבות ה-5 שנים, לפני שנתיים החלפתי את הספק כח והכרטיס מסך שאותם אני גם רוצה לשמור למחשב החדש, ובגלל זה התקציב נמו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עובד בצילום, והנושא שאני משתמש בו הוא גרפיקה.. השימוש של המחשב שאני מעוניין לקנות הולך להיות נטו לעיצוב תמונות. התוכנות שאני משתמש בהן יהיו בעיקר Photoshop CS5 וPLUG IN בתוכו שנקרא Topaz (למי שלא מכיר, זה דינוייזרים וכו') עכשיו יש לי מחשב נייח בבית שאני עובד איתו, והוא בעיקרון "סוחב" את כל מה שאני מריץ והביצועים שלו מספקים אותי אפשר להגיד, והמפרט שלו הוא כזה: I7 2600 3.4hz DDR3 16GB RAM לוח אם: ASUS P8P67 Geforce 550 TI עכשיו בעיקרון אני מחפש מחשב נייד שיתן לי את אותם ביצועים, או אפילו יותר טובים בתקציב שהוא עד 13 אלף שקל.. המליצו לי על סדרת Alienware של DELL ואפילו חקרתי את זה קצת והדגם M18X באמת הרשים אותי מבחינת נתונים, אבל אני גם לא יודע באיזה תכונ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז כמו שציינתי בכותרת, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב לעבודה עם גרפיקה לפי התנאים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לעבודה עם תוכות לדוגמא: פינקאל, פרמייר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למחשב. כל מה שאני צריך זה לוח אם, מעבד, זכרון וכרטיס מסך כל זה ב2000 שקל תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלומות אחים שלי אני צריך את עזרתכם לבנות ( סוף סוף...) תמחשב הבא שלי המפרט מ- K.S.P עד 6000 ( אפשר לחרוג קצת...) אני לא בטוח בעניין הכרטיס מסך והמארז אבל תכלס אני מחפש מחשב מבוסס 64 למשחקים ועבודה כללית. יש לי מסך Flatron 995ft plus ועכבר אלחוטי אופטי V.2 אקספלורר. תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים. בעיקר world of warcraft, overwatch, valorent, league of legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. מתכנן לרכוש מחשב חדש לגמרי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יש הגבלה לגובה ורוחב. עדיין לא מדדתי במדויק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים יקרים, עלה לי הצורך במחשב נוסף בבית שישמש אותי לאחסון קבצים, ולהרצה של שרתי משחקים (לטסטינג) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לעשות את העבודה במינימום תקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה תקציב קטן מידי, אז אין הגבלה לחריגה (אני פשוט לא מכיר את השוק הזה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדות (טורנט בעיקר), תוכנת שיתוף הקבצים המובנית של הוינדוס, שרתי משחק (לא יתחברו לשם הרבה אנשים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה), מחשב שאמור לעבוד 24/7. חוץ מהשימושים שהוזכרו, ככל הנראה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפשת המלצה ללפטופ. תודה מראש!!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, וורד, אימייל, אינטרנט. הילדים ישחקו פורטנייט ומיינקראפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר כמה שנים טובות שהמחשב עשה עבודה טובה הגיעה הזמן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 2000 שקלים עם אפשרות חריגה של עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD וכרטיס מסך ( 1070 ti לא חושב שיש צורך לשדרג ). לא יודע אם יש צורך לשדרג ספק ( מפרט למטה ). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. הא…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי אשמח לעזרת חברי הפורום : אני חושב על רכישת מחשב נייח חדש שיחליף את הנוכחי . המחשב לא ישמש לגיימינג אבל כן הייתי רוצה שיהיה מספיק חזק כדי לאפשר לי להתחיל ללמוד עריכת וידאו ( ADOBE PREMIER וכו)- אני לא מדבר כרגע על עבודה אינטנסיבית בשום צורה אלא על עריכה בסיסית והכרות עם התחום (כמו כן , הייתי רוצה שהמחשב לא "ייחנק" בהצגת סרטי 4K).. הנחת העבודה שלי שהרכיבים המרכזיים של המפרט צריכים להיות מעבד אינטל I5 לכל הפחות + זכרון 16GB DDR4 3000 MHZ+ כונן SSD + כרטיס מסך ייעודי. לכן, יש לי מספר שאלות שנוגעות לרכיבים המרכזיים של המפרט : 1. האם לדעתכם ישנה אפשרות שמעבד אינטל I7 עם מעבד גרפי און בורד (Intel® UHD Graphics 630) יכול להספיק ללא כרטיס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בסוף שבוע שעבר קיבלתי את הדגם הנ"ל, וראיתי שיהיה לנכון להוסיף לו עוד ג'יגה זכרון למען ביצועים טובים יותר. לפי האתרים השונים וכמו כן אתר היצרן - ניתן לשים עד 2 ג'יגה במחשב. המחשב עצמו מגיע עם 'גיגה אחד של זכרון ,אני ראיתי שבKSP ג'יגה זכרון למחשב נייד עם תדר כמו שיש לי עולה כולה 80 ש"ח..שזה כלום יחסית. השאלה שלי היא - נגיד ואני אקנה ג'יגה זכרון נוסף , לא תהיה בעיה להוסיף אותו למחשב? יש סלוט פנוי לכך? תודה מארש ^^
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תיראו אנחנו בעיקרון מחפשים מחשב לא הכי חזק שיש למשחקים,הוא רוב הזמן משחק רק במשחקי און ליין באינטרנט ואולי איזה כמה משחקים מ NANA של מרוצים GTA 2 ושטויות כאלה איך המיפרט הזה בישבילו http://ivory.co.il/product.asp?productid=1463&CatCode= ובשידרוגים אני משדרג לו ל 8400GS זיכרון כתוב לי ליבחור בין CEON ל ל KINGSTON אני חושב עדיף KINGSTON וב דיסק קשיח כתוב או SEGATE או WD אני יקח WD אחשיו תיראו אני לא יודע איזה לוח ליבחור הם מביאם שם של ASUS ו GIGABYTE איזה מהדגמים שם עדיף? כי כתוב לבחירת הלקוח והלוחות האלו לא יגבילו את ה הכרטיס מסך? לא יהיה צוואר בבקבוק והמחשב יריץ COMBAT ARMS?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , מעוניין לדעת כמה שווה המחשב הבא : I5-3470 1*8GB זיכרון במהירות 1333Mhz SSD 240GB מתוצרת סמסונג סדרה 840 לוח אם של ASUS תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6200 ככה בערך, אולי קצת יותר, אולי קצת פחות. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 בערך, נראה לי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ו-Streaming של משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO, TW3, GTA V, AC, BF, Skyrim, H1Z1, Far Cry וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 על 144hz. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
i5-4670K3.4 8GBRAM 280X GIGABYTE 7950 HIS Z87X D3H HDD - 2.5 TERA - 4 HDD NOCTUA D14H ( 2 FANS( 750W - SEASONIC
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום החלפתי לאחרונה לוח אם ומארז ורציתי למכור את השניים אז ככה: מארז: antec 902 v3 לוח אם: Gigabyte GA-Z87-HD3 שניהם עובדים כמו שצריך והם נקיים והכל מעולה איתם! אשמח לקבל הצעת מחיר לכל מוצר בנפרד וכמה אפשר למכור את שניהם ביחד תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש ברשותי כרגע מחשב עם כרטיס מסך R9 280X, אני מעוניין לשמור את הכרטיס מסך ובעצם להרכיב מסביבו מחשב חדש לגמרי. מעוניין במעבד של AMD דווקא. תקציב באיזור ה4,000, ניתן לחרוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות ללא חריגה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר CSGO, משחק שנשען בעיקר על הCPU דווקא. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, חברה שלי מעצבת פנים והיא צריכה מחשב נייד חדש, בעיקר לעבודה על תוכנות Revit (תלת מימד) ו-AutoCad. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לעיצוב פנים - בעיקר Revit (תלת מימד) ו-AutoCad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש קבוע ב-Revit, AutoCad ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אחרי הרבה התלבטויות הנה המפרט שאני חושב להשקיע בו את כספי לוח 1230 ASUS P5B DLX מעבד1180 E6400 TRAY קירור 160 למעבד AC FREEZER 7 PRO מארז TRANSFORMER 320 ספק LIBERTY 400W 500 עכבר G5 330 פד STEEL PAD MINI QCK 139/45 או STEELPAD 4D מאווררים 205 1XFAN 12 1X12025 1XFAN8 2XPRO TC/TC3 כרטיס מסך כנראה XPERTVISION 7600GS DDR3 670 סה"כ בערך 4700 כל זה יצטרף לזכרונות של GSKILL 800MHZ PK אם יש לכם הערות הצעות מחירים זולים יותר או רכיבים עדיפים אני כמובן אשמח לשמוע בדגש על המארז הספק המאווררים ופד לעכבר מתוכנן OC קל ל 400 באס
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card http://logicpc.co.il/heb/Itdetail.aspx?icom=7289 - ש"ח 2450 DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard http://logicpc.co.il/heb/Itdetail.aspx?icom=7022 - ש"ח 875 OCZ 512MB DDR 3200 Rev 3 Performance Series Memory שתיים כאלה! http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=2910 - ש"ח 1140 AMD Athlon 64 3500 Venice BW-E6 Socket 939 BOX http://logicpc.co.il/heb/Itdetail.aspx?icom=7240 - ש"ח 1440 את השאר יש לי, זה שידרוג, תוכלו להגיד לי אם החלקים מתאימים אחד לשני? שהם עובדים ביחד בהרמוניה ואם משהו יכול ליוסיף ספק איכותי כי אני צריך ספק, כרגע יש לי 400 ואט זה לP4 ויש לי במארז 5 מאווריים ו 2 מנורות. ספק אי…
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד לנובו דגם 3000 N200 לאחרונה נהרסה מערכת ההפעלה Vista Home Premium . כפי שידוע ניידי לנובו לא מסופקים עם דיסק התקנה אלא עם איז שהוא partition שמכיל את ההתקנה, ומערכת ההפעלה מגיע כ- PreInstalled השאלה היא איך אני מצליח לשחזר את מערכת ההפעלה המקורית. כאשר כל הניסיונות הללו לא צלחו! Rescue and Recovery לא עולה - כנראה כי ניסיתי להתקין מערכת הפעלה באופן עצמאי! בבקשה עזרה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערכתי חיפוש נרחב בפורום, עקבתי אחר דיונים, ומצאתי את המפרט הבא באחד האשכולות הלא קצרים כאן בפורום. אשמח לדעת האם כדאי לבצע אי אלו שינויים במפרט. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1602 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤488 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤452 כמות:1 http://www.skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL4D-4GBPK~15~0.htm כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44050 צורב LG …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש , מטרת המחשב היא בעיקר משחקים. אני כרגע עובד עם מחשב מאוד ישן , P4 2.0 ו גי פורס 2 . הגיע הזמן להשתדרג 1.יש לי תקציב ל 3600. 2.אני גר באזור המרכז לכן עדיפות לחנויות באזור המרכז , או חנויות שאפשר להזמין באינטרנט במספר רב של תשלומים (שיהיו אמינות ). 3.אני מתעקש על מעבד של אינטל כי אני יודע ש amd לא פחות טובים , אבל עדיין אינטל זה אינטל. 4.אני לא מעוניין במסך,התקציב הוא נטו למחשב+מקלדת ועכבר. אם יש אפשרות להכניס רמקולים זה יהיה נחמד. 5.חבר שלי הכין לי מפרט אני לא מבין כל כך בזה לכן רציתי להראות אותו פה תגידו לי מה אתם חושבים , מה לשנות מה להוריד וכו'. תודה רבה ויום טוב
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים! כבר הרבה זמן אני מתלבט, ועכשיו החלטתי לקנות נייד חדש. אני צריך ממכם, אנשים שמבינים עניין, עזרה והמלצה. תודה. התכונות העיקריות שאני רוצה: 1. מחשב אמין שיחזיק הרבה שנים (בלי בעיית התחממות וכדומה.) 2. מהיר מאוד, מהטובים בקטע הזה. אחד שלא יתקע לי בעריכת סרטים וכדומה. 3. מסך גדול יחסית, ולא מהשקופים שמחזירים אור ואי אפשר לראות כלום... אלו התכונות הכי חשובות לי. משקל, חיבורים, רעש, מקום- פחות מפריע לי. מה המלצתכם? תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-