ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש פו ואני צריך שתיבנו לי מיפרט ב 6500 שקל למישחקים. בלי מסך וכל הדברים הקטנים,ואני רוצה שבמיפרט יכלל הכרטיס 8800GTS 640 תודה מראש לעוזרים ובבקשה לא להמליץ לי על HD 2900XT כי זה כרטיס אם מלה בעיות של שידרים ותמיכה
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בכותרת, תודה -ניתן לחרוג ב100 ש''ח. כרגע שמתי לב ל-DV6-2130EJ של HP. אך איני מכיר את הכרטיס מסך GT320M...אשמח לתגובות.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המחשב שלי: Q6600 AC FREEZER 7-PRO CPU COOLING GIGABYTE DS3L GSKILL 2GM RAM 800MHZ CL5 WD 250GB 16MB BUFFER EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED LIBERY 400W UBER CHAKRA מכיוון שקניתי עכשיו MacBook Air, חשבתי למה לא להפוך את המחשב שלי למערכת קולנוע ביתי. השאלה שלי היא האם המפרט הזה מספיק? או שאני צריך לחזק את המחשב? בנוסף, ואני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום מתאים, איזה מערכת הפעלה כדאי לשים עליו? תודה מראש לעוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ביקשו ממני להרכיב מחשב בתקציב של 4,500 ש"ח, כולל מסף CRT 17", דיסק 200GB וצורב DVD. אחרי חמש דקות באתר של זיגזג, המפרט הראשוני נראה ככה: 334.25 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE מארז 598.15 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX לוח אם 974.3 AMD Athlon 64 (3200+) VENICE - 512 Cache מעבד 285.98 512MB TwinMos DDR PC3200/400 זכרון 657.41 GIGABYTE RADEON X1300 PRO DDR2 256MB כרטיס מסך 613.63 WD 200GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II דיסק 313.46 LG DVD-RW GSA4167 x16 DUAL LAYER (black) צורב 692.59 ViewSonic CRT 17" E70 - E2 Series מסך עוד 200 ש"ח לשונות (עכבר, מקלדת, רמקולים וכו') והגעתי ל- 4,700 ש"ח. אופס. אני בטח אצליח לגלח כמה שקלים מהמחיר אם הקניה תתב…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי מישהו יודע אם ניתן להחליף לוח-אם של dell studio 1557 ב- לוח-אם של - dell studio 1558? כרגע יש לי לוח אם שנדפק לו הכרטיס מסך ATI 4570, וחשבתי לנצל את המצב ולהחליף ללוח אם של 1558 שיש עליו ATI 5470 שפותר את כל סוגיית ההתחממות הידועה של הכרטיס מסך. המפרט שלי הוא: dell Studio 1557 fhd 1920X1080 display i7-720qm 500GB 4GB DDR3 Ati mobility-4570 motherboard: CN-0tr557 ביררתי עם מעבדה http://www.doctor-laptop.co.il/ לגבי תיקון, מדובר בהחלפה של הצ'יפ ATI 4570 והעלות היא כ-600 ש"ח. מישהו יכול להמליץ על טכנאי\מעבדה שמתמחה בזה? תודה, מידד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש לפטופ שאמור לרוץ על לינוקס ולשמש ללימודים (אופיס, mathlab וכד') ועבודה בסביבת פיתוח תוכנה וואבי עם כלי עריכה טקסטואלים. אני מחפש משהו שיחזיק אותי טוב לכמה שנים הבאות. התקציב שלי הוא סביבות 3, אבל יכול להתגמש קצת למעלה. אם לדעתכם זה לא מספיק אז אני אשמח לשמוע למה. הסתכלתי קצת בזאפ וראיתי כמה דגמים שנראה לי ששווה לשקול, להלן כמה דגמים ששמתי עליהם עין, אשמח לשמוע מה דעתכם או לחילופין אם יש לכם דגם שאתם ממליצים עליו שמתאים לצרכים שלי. Lenovo Ideapad G50-80 80E501H1IV Dell Latitude 3340 LT-RD33-8556 Dell Latitude 3340 E3340-5020 תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש טעם ב 8GB למפרט של WIN 7 32 bit ??
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. להורים שלי הלך המחשב הנייח אחרי כמה שנים טובות והם מחפשים מחשב נייד בסיסי מאוד. המחשב מיועד לאינטרנט + סרטי FHD. חוץ מיזה שיהיה לפחות 320GB בכונן. בקשר לזיכון - תגידו לי אתם כמה צריך ? חשוב מאוד שיהיה Windows חוקי, וצורב DVD. חריגה גג עד 500 ש"ח גג ! תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לתקציב למחשב המיועד לגיימינג ותכנות (חישובי ב-Matlab, עבודה בשפת C ו-Java). מעוניין שהגרפיקה תיהיה באיכות 1080P FHD ולא 4K. בנוסף נדרש מסך (לא 4K), מהו גודל אופטימלי על שולחן סטנדרטי 23-24'' או 27''? האם קירור נוזלי למחשב כזה הכרחי? והאם בתקציב 6K יהיה אפשר לרכוש מחשב שיחזיק ל4-5 שנים הקרובות ויפעיל משחקים ויתן אופציה לשדרוג עתידי? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ראשית, הדרישות שלי מהמחשב: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, מולטיטסקינג, אולי משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14'' מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? מקסימום 2 ק"ג, עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף כמה שיותר …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המקרה שהיה כך היה: השארתי את המחשב עובד על בטריה עש שנגמרה ממש (המחשב ממש נכבה). מאז , הבטריה נטענת רק עד 20% בערך חצי שעה. למרות שאני רואה במוניטור שהיא לא טעונה עד הסוף , הבטריה לא נטענת ל 100%. לפני המקרה הזה אגב לא הייתה בעיה. הייתי עובד על בטריה (לא עד הסוף) מטעין בשעת הצורך וזה היה נטען עד הסוף. המחשב , אם זה משנה , DELL Inspiron 1525
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן , אני מתכנן בחצי שנה הקרובה לקנות מחשב חדש. רציתי לדעת מתי תיהיה התקופה הכי טובה לקנות אותו . לפי מה שהבנתי כדי מאוד לחכות למעבדי ה skylake החדשים. וגם חשבתי לקנות בסביבות סוף שנה כי תמיד יש מבצעים נחמדים כאלה. המחשב הוא גיימינג והתקציב זה סביבות ה 5 אלףשקל . (כשאני שואל מתי תיהיה התקופה אני לא מבקש חודש או תאריך ספיציפי אני מדבר על תשובה של "תחכה שיצא XXX ואז תקנה" (נגיד סדרת כרטיסי מסך חדשים או מעבדים חדשים)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי להתייעץ עם המומחים פה על רכישת לפטופ באיזור ה5K. 1 מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עשרות שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב נייד ללימודים, עבודה עם תוכנות הקלטה,קיובייס,פוטושופ וגם תכנות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?בימים הקרובים. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם חבריי הפורום הביאו לי נייד דיי ישן ובכמה חתיכות,הצלחתי להפעיל אותו ולהגיע לביוס ולקטע שהוא אומר שאין מערכת הפעלה. מכיוון שהמתאם לדיסק קשיח עולה כ 50$ לייבא לארץ,החלטתי לרדת מהרעיון רעיון אחר שעלה לי הוא להפעיל מערכת הפעלה של לינוקס מדיסק רגיל (מדובר על : http://www.linuxcnc.org/content/view/2/4/lang,en/ ) ולחבר DOK של 4-8 גיגה האם פתרון זה יעבוד?,אני שואל בכדיי לחסוך לעצמי זמן כי אוליי מישהו כבר ניסה. תמונה של הנייד http://i40.tinypic.com/16le9vk.jpg
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, המסך של הלפטופ של Lenovo Thinkpad r500 התקלקל אתמול בדרך לצבא(לא נזהרתי עליו וחטף מכה). מה שקורה כשאני מדליק אותו הוא שיש צבעים ופסים, עיוותים כאלה ואחרים, חלקים מהצךמסך נראים כפול. מצאתי טכנאי בשם גאמפ מערכות(אשמי לחווד עליו) שאמר שכנראה הביוס של המסך נדפק. בקשותיי הן: א. אשמח להסבר מפורט יותר כמה שאתם מבינים על הבעיה. ב. המלצה לחנות טובה, אמינה וזולה שתוכל לתקן(אני חייל) ג. האם מישהו שמע על החנות גאמפ מערכות ויודע אם הם טובים, ברשת אין חוודים עליהם. ד. כמה תיקון אמור לעלות? תמונות: http://img849.imageshack.us/img849/8076/yujj.jpg http://imageshack.us/photo/photo/515/c0sj.jpg/ http://img515.imageshack.us/img515/1739/c0sj.jpg תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה למעבד+לוח אם+RAM+כרטיס מסך: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון משחקים, טובעניים למדי, חדשים (FPS, אסטרטגיה, RPG וכ')- LORDS OF THE FALLEN, COD, BATTLEFIELD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD-1920*1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בשאיפה לגבוהות ביותר. 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד בזמן הקרוב , לצרכי למידה , אינטרנט, וקצת סרטים. אני אלך על סדרת הטינקפד של לנובו ביד שניה. אני נורא מתלבט בין שני הצעות מחשבים שראיתי: X201, מעבד i5 , כונן ssd 240 g, זיכרון פנימי 8 g ram ddr. מצד שני דגם הx220 אותו מעבד, כונן ssd 80g, זיכרון פנימי 8 g. שניהם אותו מחיר , אני מתלבט בין המפרט הטוב יותר של הx201 לבין החדישות של הx220.. יש לציין שחשוב לי שהמחשב ישרוד לי לשנה- שנתיים הקרובות וירוץ חזק בלי תקיעות מיותרות.. אשמח לקבל הסבר בכללי על הדגמים הללו של טינקפד, אורך חיים, עוצמה ,מהירות, ודברים שצריך לבדוק לפני שקונים מחשבים כאלו שנמצאים בשימוש כבר תקופה. תודה לכולם.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
*** מעדיף המלצות מאנשים שהתנסו אישית במחשב שהם ממליצים. *** 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ספרים תוכנות אופיס עריכה גרפית קלה (לא פוטושופ) אשמח אם יוכל להריץ Civilization 5. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מאד שיהיה שקט לאורך זמן. 6. ה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! אני רוצה לקנות gaming laptop שיהיה טוב לכמה שנים טובות בתקציב של עד 5000 ש"ח! אמרו לי שיש פה אנשים תותחים שמבינים עניין, אשמח להמלצות תודה רבה רבה!! להלן הרשימה: * מטרות המחשב? משחקים כבדים וכל היתר.. * גודל המסך? לפחות 15" * רזולוציית המסך? FHD * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות זה מוגזם לבקש ? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא, אבל שיהיה אחריות ליותר משנה.. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL זה אחלה, אבל לדעתי הם יקרים מדיי.... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, ברשותי מחשב נייד מסוג HP Pavilion DV6 6020ej ברצוני לרכוש זיכרון RAM (תוספת) למה שיש, כרגע יש 4GB, ואני מעוניין להוסיף עוד 4GB. לאחר ריפרוף ברשת, הבנתי כי למחשב זה דרוש כרטיס כזה: " DDR3 1333Mhz so-dimm memory, aka PC3 10600 so-dimm memory " להבנתי, ישנם 3 כאלו הנמכרים בארץ (אם מישהו יוכל לתת לי באמת משהו אחר ויותר מדוייק, אני מאוד מאוד אשמח) Kingston DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779823 Samsung DDR3 4GB 1333MHz[ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777972 G.Skill DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756143 אשמח לקבל המלצות, מה עדיף מה מומלץ ומה לא, ואם ישנה אפשרות אחרת יותר מתאימה - גם כן. תודה רבה לעוזר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת בטירוף, הכרטיס מסך כנראה התלכלך בפנים ועושה רעש של טרקטור כשהוא על IDLE, רק אחרי טלטולים מועטים והפעלת משחק כשהטמ"פ עולה והכרטיס מתחיל לעבוד יותר אז הרעש נחלש, וגם אז לא תמיד. אני מכיר את התופעה כיוון שהיא קרתה לי במחשב הנייח בכרטיס 8600GT ישן, והתופעה נעלמה רק לאחר שימון הכרטיס מסך. ניסיתי לפרק את המחשב, אך הוא מכיל המון המון ברגים והגעתי למקום שבו חששתי לפרק יותר כי לא ידעתי האם להמשיך או לא. אני צריך את עצתכם, האם להמשיך ללא חשש לפרק את המחשב, יש לי רגש ומגע לדברים האלו ואני יכול להסתדר (מקווה בלי להרוס שום דבר) או פשוט לשלוח את המחשב לתיקון? המחשב כבר לא באחריות. נ.ב קניתי תרסיס לחץ אוויר וניקיתי את הכרטיס כמה שיכולתי, לא עזר ממש. …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אשמח למפרט טוב למחשב נייח המיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וקצת גרפיקה קיים מאוורר ממחשב קודם frizer 7pro rev.2 כך שחשוב שהמפרט החדש יהיה מותאם אליו אין צורך בציוד הקפי מלבד המחשב עצמו . תודה , יעל
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי בMANUAL שניתן לפרק את המקלדת כולה אבל לא מצאתי דרך להוציא את הלחצן של האות "ט" על מנת לנקות מתחת... מישהו יודע אולי האם ניתן לעשות זאת ואיך? אני לא רוצה לשבור כלום... תודה מראש לכולם!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלתי פה לפני מס' ימים וקיבלתי תשובות טובות. אני מתכוון לקנות ביום ראשון אבל עדיין יש משהו לא שקט אצלי. http://hwzone.co.il/community/index.php?PHPSESSID=e6fa017eda38050be5da86dc80d2648c&topic=285066.0 כאמור, אני מתכוון להחליף את לוח האם, הזיכרון והמעבד. לעת עתה אני מתכוון להישאר עם הדיסק הקשיח והספק. סה"כ החישוב שלכם יצא בסביבות 1,200 ש"ח. יש לזכור שאני לא מחליף את הדיסק הקשיח הישן שלי (כמעט 5 שנים. 40G), לא את הספק כח, ולא את המאווררים. בנוסף אני מקבל רכיבים ועליי להרכיבם לבד או לשלם כסף. אני רואה באתר של K.S.P שמציעים מחשב ב-1,950 ומדובר באינטל וגם הצעה אחרת של AMD ב-1,870 שקל. האם רכיבי המחשב שהם מוכרים יותר טובים ממה שהצעתם כאן? אמנם הזיכרון שם חלש אבל אפשר לבקש …
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט לילד שלי משחק בעיקר משחקי רשת קנטר סטריק אבל בטח הוא יתחיל לשחק יותר מי זה אבל בלי פילטרים והגדרות משוגעות מארז יש לי מהמחשבה הקודם HEC עם ספק של 400W (של HEC) כונן DVD יש לא צריך ציוד עקפי מבחינת מפרט שקט לא הכי חשוב (גם כחה המארז הוא החלק הקריטי ואותו יש ) עדיף לא לחרוג אבל עם חייב בקצת בסדר המסך שיש לו זה מסך סמסונג FULL HD לא צריך יכולת שדרוג בעתיד (לא משתלם) פרט אולי לתוספת זיכרון אולי OC רק במידה והחנות עושה (כמו במחשב שלי ש TMS עשו לי) דרך הגב אני מוכן לשלם 1000 שקל למי שישרוף את השרת של "הקנטר סטריק" הילד הטיפש הזה לא נוגע PS3 ומשחק רק ברשת בתודה מראש על העזרה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-