עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by bhmi,

שלום לכולם,אני מתלבט בין Lenovo IdeaPad Z380 לבין Lenovo ThinkPad E330. מבחינת מפרט שניהם זהים, בעיניי הZ יותר יפה אולם יש לו רק שנה אחריות לא שלוש כמו לE. כמן כן, הבנתי שסידרת הThinkPad היא עיסקית ועל כן איכות המחשבים מבחינת בנייה, חומרים ואמינות גבוהה יותר, אך בעיניי היא כאמור פחות יפה.אני לא יודע במה לבחור...עצתכם בבקשה..תודה רבה, ניצן.

2. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שתמליצו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך -19-20 אינץ של סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כרגע נראה לי 1600 על 900 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  3. נמכר.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי עכשיו אפשרות לקנות MACBOOK AIR 13 - 128GB מחו"ל (רוסיה) ב1400 דולר. אשמח לקצת עזרה לפני האוקי הסופי שאני נותן (אני צריך לתת תשובה עוד היום). - הבנתי שהם נותנים אחריות אירופית (מה זה אומר?). - בדקתי שהמחשב מגיע 100% בשפה האנגלית (בלי מקלדת ברוסית) - יש סיבה לבדוק גם מערכת הפעלה? - מה אתם עוד ממליצים לבדוק? תודה לעוזרים,

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם, אשמח להמלצות למפרטים שמתאימים למתחיל בתחום עיצוב משחקי מחשב 1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300]6000[/glow] (בלי מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?[glow=red,2,300] ניתן לנצל ואולי אף לחרוג טיפה[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]500-1000[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300]תלת, דו, יוניטי, אפטר ומשחקים[/glow] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).[glow=red,2,300] maya, photoshop, flash, after[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.…

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  6. שלום יש לחבר שלי מחשב נייד: EXCEL ATX-1021. מה שקורה שהמטען שלו לא עובד.הפכתי את כל האינטרנט כדי למצוא לו מטען הן בישראל והן באיביי או כל מקום אחר,אבל פשוט הדבר הזה לא קיים. מישהו אולי יודע מי היבואן של המחשב הזה בארץ,או מהיכן אני יכול לקנות מטען למחשב זה?אפילו בזאפ המחשב הזה לא מופיע. בתודה מראש שי נ.ב-אני מניח שהבעיה היא המטען ולא הבטריה,כי המחשב בכלל לא נדלק.אם הבטריה לא הייתה עובדת,אז אחרי הכל המחשב היה יכול להדלק דרך המטען.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. שלום! אני זקוק למפרט מחשב שיהיה חזק, מיועד לעיצוב גאפי בתוכנות כבדות ועריכת וידאו מאסיבית. אני שוקל גם אפשרות למחשב all in one עם מסך מגע אבל אני אשמח לשמוע את דעתכם על זה. אם לא אז להוסיף גם מסך.. לשמור על אפשרות לשדרוג בעתיד.. אשמח מאוד לשמוע המלצות ממכם תקציב למחשב עד 4000 ש"ח עדיף לחסוך, לא מומלץ לחרוג מצטער שאני לא מפרט יותר מזה כי אין לי מושג מה היו רוב הדברים שרשמו שם בחוקים.. תודה מראש אתם עושים עבודת קודש לכל אותם עילגים (כמוני) בתחום.

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  8. חלונות 8 התומכת במסך מגע נראית לי די אטרקטיבית. יש פה שינוי קונספטואלי שיכול לגרות משתמשים רבים בקהילה. הראיה היא כמות הניידים החדשים שעונים להגדרות. למי שאין בעיית תקציב (עד סביבות ה5.5 אלף ש״ח), מה הייתם ממליצים? האם לדעתכם חלונות 8 והאפשרות למסך מגע ישנו משהו בשוק? יקרצו להרבה משתמשים? אם כן מהם הדגמים המומלצים בשוק? האם יש אפשרות לסקירה? מי אלוף כאן בהרמת כפפות? ףישר כח לעוסקים במלאכה ולאתר הכי מקצועי בשפת הקודש בתחום

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by bigkatan,

חברים אני צריך עזרה בשדרוג המחשב.... ברשותי לוח אם gigabyte 945p-s3 מעבד intel core2duo E6300 זכרון kingston 1 gb כרטיס מסך gforce 7600s אני לרוב משתמש במחשב לאינטרנט וצפייה בסרטים. הוא כבר לא ילד וקצת מקרטע אז הגיע הזמן לתת לו חיזוק קטן, חשבתי לקנות זוג זכרונות g.skill במקום הזכרון הקיים ולהגיע ל 4 gb של זיכרון. (הלוח שלי תומך עד 4 gb זיכרון במהירות 667 mhz) עד כמה לדעתם זה ישפר את הדברים שאני עושה היום עם המחשב? (חשבתי על קנייה של מחשב חדש אבל אני אמתין עם זה טיפה כי יש לי דברים קצת יותר דחופים לעשות כרגע, אז החלטתי ששידרוג קטן יכול לעשות רק טוב). יש עוד דברים שהייתם מוסיפים/משנים??? אין לי ממש תקציב אבל אם יהיה משהו שיתן שיפור רציני אז 1000 ש"ח בערך... תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Vertax,

שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אשמח למפרט.. להלן בקשותי: 1. תקציב: 2300-3000 בלי חריגה למעלה או למטה שימושי המחשב: בעיקר משחקים (פעולה - gta iv, crysis, prototype 2, ופעולה באינטרנט כמו sof וcs, בנוסף גם משחקי תפקידים כמו skyrim וwow) ודברים יומיומיים (אינטרנט, האזנה למוזיקה, הורדות וכו׳) לפעמים צפייה בסרטים ותוכניות אבל לא כתחום מרכזי. המחשב כנראה יתחבר למסך 19״ 1920*1080, אך כנראה שגם הוא יוחלף בהמשך.. אעדיף לשחק על הגדרות גרפיות גבוהות ככל שאפשר מדגיש כי אני מעוניין לקנות מחשב חדש לחלוטין, משמע אף חלק מתוך המחשב הקודם לא יחובר לחדש שכן הוא מועבר לאדם אחר אין צורך בציוד היקפי איך שום חשיבות לשקט, 1 מתוך 10 לא מתוכנן OC יש צורך במערכת הפעלה, אשמח להמלצתכם לגבי האם…

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  11. שלום, אשמח להמלצה לנייד, עיקר השימוש שלי יהיה עבודה משרדית, אשמח שתהיה לי אופציה להריץ משחקים גם אם לא בביצועים גבוהים, משהו ממש בסיסי. עד 3,200 ש"ח מטרות המחשב - עבודה משרדית: אינטרנט ואופיס, משחקים -בסיסי, אני עשוי להשתמש בו גם בחוץ ולהסתובב איתו, לא צריך הכי דק והכי קל - אבל שיהיה סביר מהבחינה הזו. גודל מסך - 13.3 ומעלה משקל - לא יודע מה הסטנדרטים, לא צריך שיהיה הכי קל, אבל שגם לא יהיה מאוד כבד. זמן סוללה - כמה שיותר - לפחות 4 שעות, עדיף מעל 5. יציאות מיוחדות - אין צורך. בלוטות' - אין צורך גודל מינימלי של כונן קשיח - 350GB, אין צורך בסוג מיוחד כונן CD - רצוי, לא חובה כונן bluray - לא צריך אחריות - שנתיים לפחות מערכת הפעלה בתוך התקציב - רצוי העדפה לחברה מסוימת - שיהיה …

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ , אינדיזיין וכו' (2D) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  13. קירור למעבד Zalman 7000V AI Socket 1155/1156, יחידות 1 ₪64 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3522] Crucial Ballistix Sport 4GB DDR3 1600Mhz CL9 BLS4G3D1609DS1S00, יחידות 2 ₪246 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4047 SAPPHIRE HD 7850 1GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 1 ₪1113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4029] Intel] Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪569 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522] ENERMAX OSTROG ECA3250 Blue Front USB3 + Enermax NAXN TomaHawk II 450W ENP450AST, יחידות 1 …

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  14. Started by amit.w1986,

שלום, יש ברשותי מארז של Antec sonata III + ספק כוח 500W ANTEC בעיקרון אני צריך : לוח אם, מעבד, קירור למעבד, זיכרונות, כרטיס מסך והארד דיסק SSD אין צורך שיהיה כרטיס מסך onboard. ממש קריטי לי שיהיו לפחות 6 אם לא 8 חיבורי USB מאחורה. תודה מה התקציב המקסימאלי - כ 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - עד כ 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב - משחקים, סרטי HD, תיכנות, עריכה גרפית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - כרגע יש 19'. בעתיד שדרוג ל כ 22-24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - אין צורך במארז,ספק כ…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום, אני מעוניין במחשב עם אפשרות לגיימינג חשוב שיהיה לפחות 4 גיגה ראם ומסך בגודל סטנדרטי , וכמובן כרטיס מסך נחמד שיריץ כמה משחקים. זמן סוללה - אם יש יתרון בוהק בין הדגמים אשמח לדעת. התקציב הוא עד 2500 עם חריגה של עד 500 אם זה מצדיק. אשמח להמלצות, במידה וקייםת בחירה יותר משתלמת, או עזרה בהתלבטות . אני מצאתי שני מחשבים שמציעים כרטיס מסך חזק שמספיק בשבילי, מחשב מספר 1 אינטל : http://www.ivory.co.il/HP_G6-1250SJ_A1Q00EA.html מחשב מספר 2 AMD: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9204 איזה מעבד יותר טוב מהם? בקשר לכרטיס מסך, הבנתי שבAMD הוא בכמה רמות יותר טוב, איזה מהם עדיף, או שבכלל משהו אחר? תודה.

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  16. Started by itayd84,

שלום כולם, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש יומיומי + מידי פעם אשתי צריכה לעבוד קצת על אוטוקד ופוטושופ לדברים בסיסיים, לא דברים כבדים מאוד. בעקרון אני חושב לקנות רק את החלקים הפנימיים, ולהשאיר את המארז, ספק הכוח וההארד דיסקים ולהרכיב בעצמי מחדש הכל. בניתי מפרט וקצת חרגתי מהתקציב שרציתי (תכננתי על 1800 ש"ח) בעיקר בגלל הכונן SSD שהחלטתי לפנק איתו... אולי עדיף לוותר עליו? בעקרון בהתחלה חשבתי ללכת על I3, אבל אז אמרתי שאולי בשביל עוד 250 שקל עדיף כבר לקחת I5... מה אתם חושבים? האם כדאי לי לחפש אולי חלופה למעבדי AMD? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב …

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  17. Started by RonCohen,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב סלוני HTPC-תכני HD אינטרנט משחקים הכי קלים NBA2K12 על LOW א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות סרטים כמו POWERDVD BSPLAYER אינטרנט ווינדוס MEDIA CENTER.... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי ספורט כי יש כבר מחשק למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P -לאילו…

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  18. Started by kakolokia,

המחשב מיועד לעבודה משרדית ולא למשחקים (כגון אינטרנט, וורד, שירים, סרטים וכדומה) ושיעבוד חלק ולא יקרטע תחת עומס. כמה שאלות חשובות בנוסף לחוות הדעת שלכם: 1. האם הלוח אם שבחרתי הוא טוב ומתאים למפרט? 2. האם מומלץ להוסיף למעבד הנ"ל קירור או שהסטוק מספיק? 3. האם הכרטיס המסך המובנה מספיק? תודה רבה לעוזרים! מעבד Intel Pentium G860 3.0Ghz Tray ₪339 כמות: 1 מעבד Intel Pentium G860 3.0Ghz Tray | מעבדים לוח אם Gigabyte GA-H61M-S1 ₪274 כמות: 1 לוח אם Gigabyte GA-H61M-S1 | לוחות אם כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKX 3.5" 500GB SATA3 Blue ₪323 כמות: 1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKX 3.5'' 500GB SATA3 Blue | דיסקים קשיחים זיכרו…

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  19. Started by roee01,

שלום לכולם! יש לי מחשב נייד של סמסונג np700z5a. עשיתי לו עדכון ביוס דרך התוכנה של סמסונג swupdate. כבר עבר בערך שעה וזה עדיין לא סיים. הגיוני? ואם זה לא אמור להיות ככה מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by taikaish,

אהלן. הייתי שמח לקבל המלצות לניידים עם הדגשים הבאים: 13-15" משקל חשוב מאוד. כמה שיותר קל ומקסימום 1.8-1.9. מחשב חזק שיריץ בקלות תוכנות גרפיות (וכמה במקביל), ואפילו קצת משחקים בסיסיים (לא מצפה ליותר מדי, רק שירוץ חלק). לא יודע אם רלוונטי למחשבים בקטגוריה אבל חשוב שהמחשב לא יתחמם מדי (לפחות בעבודה רגילה) תקציב 5-7. הכיוון כרגע (ואשמח להצעות נוספות) הוא: ZENBOOK - שנראה יותר טוב VIVOBOOK - היתרון הוא windows 8 והtouch שאני לא בטוח כמה יהיה שימושי. תודה מראש לעוזרים! תאי

21. שמי עומר, אני עוסק בעריכת וידאו, סאונד ואנימציה בתוכנות Avid Media Composer, Avid Pro Tools, Autodesk Maya, Adobe After Effects, Zbrush. דרושה חוות דעת שנייה למערכת שהורכבה על ידי חברת מחשבים שעוסקת בהרכבת מערכות עבודה לגרפיקאים. מעבר למפרט המצורף אני מעוניין לרכוש 2 מסכי Samsung S24A650D, אוזניות Sennheiser HD215, ורמקולים מדגם Ultimate Media Technology B-6A. בנוגע לעבודה השוטפת אציין שמהירות הPreview והעבודה בReal Time חשובה לי בהרבה ממהירות הרינדורים, אותם אני יכול להשאיר ללילות ולסופי השבוע. [table][tr] [td] מעבד[/td] [td] Intel Core i7-3930K 3.20 ~ 3.80 GHz x6 SIX CORE 12MB Cache[/td] [/tr] [tr] [td] קירור מעבד[/td] [td] Ultra Silent 6 Heat-Pipe CPU Cooler[/td] […

• 51 תגובות
    • 6.9k צפיות
  22. Started by dovik,

להלן רשימת פריטים. מבקש לדעת את דעתכם המקצוענים, מה אפשר לשפר, לשדרג, להחליף? האם המחיר סביר? מוכן להוציא עד 4700 ₪ תודה מעבד אינטל :[/r][table][tr][td]Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td]Arctic Freezer Xtreme Rev.2[/td][/tr][/table]1לוחות אם למעבדי אינטל :[table][tr][td]Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9[/td][/tr][/table]1כרטיסי מסך :[table][tr][td]Zotac GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E[/td][/tr][/table]1דיסקים קשיחים :[table][tr][td]Western Digital Caviar B…

23. Started by ronl,

שלום, אני מחפש נייד טוב וחזק לצורכי אאודיו (הקלטות וכד') שלא יתחמם , לא ירעיש וזמן סוללה ארוך יחסית אני מתלבט בין 2 דגמים : Lenovo IdeaPad Z580 2151-DNG Dell Inspiron 5520 IN-RD31-6263 בחרתי בדגמים אלה מכיוון שהם עומדים בתקציב שלי בשביל מעבדי i7 אשמח מאד לעזרה או יעוץ תודה רבה, רון הסטודנט

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  24. Started by manuella,

שלום רב, האם מישהו יודע מהם ההבדלים בין 2 המעבדים הנ"ל? כשביררתי בחנות, המוכר טען שהם פחות או יותר שווים מבחינת היכולות, פשוט AMD זו החברה המתחרה של INTEL. אני לא מספיק מבינה בתחום אז אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by XEON123,

שלום לכם, אני צריך את המחשב לעבודות גרפיקה ועריכת סאונד.מעוניין רק במחשב נייד.המליצו לי על MAC BOOK PRO עם מסך 15" . אבל החומרה יותר חלשה מהדגם של G75VW-T1414H חוץ מזה יש את העינין של מערכת ההפעלה OS X שצריך ללמוד. דבר יחידי שאני מתלבט במחשב הנייד,בעית "חימום" .ראיתי שכל החלק האחורי התחתון מוקדש כולו לחריצי אוורור. הקונפיגורציה שלו מרשימה וחדשנית ביותר... מה אתם מציעים,ללכת על זה ? http://ksp.co.il/?uin=17338 תודה ממתין לתגובות שלכם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים