ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,454 דיונים בפורום זה
-
כמו הדיון השני עבור רכישות מחו"ל. מי שמעוניין לקחת יוזמה ולעשות ריכוז קבוע ומתעדכן בדף הראשי מוזמן (אני אקשר פה אליו). מבחינתי מספיק לעקוב אחרי ההודעות האחרונות. ! Have fun
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי hp 4320 עם. סלוט פנוי לזיכרון רציתי לדעת מה זאת החברה הזאת ואם הם מתאימים - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productID=2455 המחשב עם I3 . מישהו יודע איך מוסיפים זכרונות במחשב הזה? זה מבטל אחריות מבאג? החלפתי כבר בכמה מחשבים אבל הוא נראה מיוחד מלמטה (חלק לגמרי)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מה שלומכם? לאחרונה רכשתי מחשב נייד בפעם הראשונה ויש לי מספר תהיות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית, אשמח אם סוף כל סוף זה יובהר לי. (אפילו חיפוש אינטנסיבי בגוגל לא עזר, הייתם מאמינים?) אז כך: 1. שאלה בנוגע לסוללה של המחשב הנייד, כבר הבנתי שיש תאריך תפוגה ואין מה לעשות בנוגע לזה, בסופו שך דבר היא תמות. שאלתי היא האם לאחר שהיא כבר נשחקה לחלוטין (כבר לא נטענת בכלל, נשארת על 0%, נטענת אבל נגמרת אחרי 5 דקות וכדומה...) עדיין אני יכול להשתמש בה? זאת אומרת להשאיר את הסוללה הגמורה מחוברת ואת המחשב עצמו מחובר לחשמל באופן קבוע. 2. שאלה זו קשורה לשאלה הראשונה האמת, קראתי שהסוללה משמשת כמגן מפני נפילות מתח או משהו כזה שיכולות לגרום לנזק משמעותי למחשב עצמו. עכשיו במקרה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם זה אפשרי זה מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המטרה העיקרית היא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins Creed: Unity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא כלכך יודע אבל מעוניין במסך FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: עד 2,700₪, לנסות לחסוך. בלי מ"ה. מיועד בעיקר לצפיה בווידאו בכל האיכויות הקיימות ולגלישה באינטרנט. לא מיועד בכלל למשחקי מחשב. יש לי כבר: מארז, 2 דיסקים קשיחים SATA, צורב DVD בחיבור IDE, מסך (''20, רזולוציה מרבית 1600x900), מקלדת, רמקולים ועכבר. חשוב שלא יהיה רועש. לא מתוכנן אוברקלוק או שדרוג עתידי.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10K כולל מסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי זה תוכנת DPP שזה התוכנה המקבילה של קנון לליטרום לעריכת תמונות מקבצי CR3 - מעבר לזה מעט לייטרום ופוטושופ. מעט פרמייר ובכללי ניהול תיקיות העבודה והארכיון. הDPP עובדת כמעט ורק על מעבד וראם. לכן אין לי צורך בכרטיס מסך חזק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? המסך יהיה כל הנראה DELL U2722D שעולה כ2000 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במפרט…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן! נואשתי... בעבר (שלוש וחצי שנים, כן - צבא) הבנתי בנושא אז הרקע שלי סביר. אבל... אני פשוט לא מצליח לבחור את המערכת הבאה שלי. יש לי דרישות ואני מיד אשטח אותן בפניכם אבל כל פעם: כל בנץ' שאני קורא חוות דעת של משתמשים חסרונות נוכחיים הוזלות מחירים ממשמשות אפשרויות לקדמה עתידית שדרוגים אפשריים כמה אפשר?! בכל אופן יש לי כמה קריטריונים ומסגרות שאני יכול לנסות (עם דגש על לנסות) להעזר בהם. א. אני לא אקנה מחשב בעתיד וגם לא אשדרג (למעט אופציה 1) - ברמה של 3 שנים. לכן אני מעוניין לקנות את מה שיחזיק אותי בצורה הכי טובה. ב. פונקציות המחשב: עיבוד תמונות ב-CS. קידוד סרטים ו-DVD. צפיה בסרטים. משחקים (לא גיימר נלהב). אפליקציות אופיס וגלישה. ג. תקציב למעבד + לוח אם: מקס' 1…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לוח אם asus X38 P5E מעבד q6600 אינטל זכרונות 8 גיגה(4X2) במהירות 1000mhz ג'י סקיל תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני לא כל כך מבין בזה...אבל אני צריך כח עיבוד רציני.... מחשב 2 מעבדים (4 ליבות כל מעבד)... ללא ציוד הקפי... מה האפשרויות שלי??
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי חבר מהמילואים שמתעסק כבר שנים ביבוא מקבילי (פרללי) של מחשבים ניידים מארה"ב. לאחרונה הוא פנה אלי והציע לי למכור מחשבים בשבילו. המחירים שהוא הציע לי נמוכים בסכומים משמעותיים מהמחירים הנמוכים בזאפ. מדובר על מחשבים עם אחריות מלאה ומקלדות בעברית. העסק מנוהל כחוק, חשבוניות מע"מ וכו'. האם יש בעיתיות כלשהיא בקניית (ומכירת) מחשבים כאלו? אם הייתי קונה פוטנציאלי ממה עלי לחשוש?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון אני דיי טרוד בנוגע לקנית מחשב, התקציב שלי הוא דיי מוגבל, בערך 5000, התעניינתי בכמה מפרטים בתקציב הזה. השימושים שלי הם בעיקר לימודים, תיכנות, צפייה בסרטים, וקצת משחקים, אני כבר לא הגיימר שהייתי ככה שאני לא צריך שיהיו הגדרות מטורפות לא כזה יפריע לי מה שכן אני רוצה שהמשחק יעבוד בצורה סבבה ולא יציק לי בעין. ראיתי את המחשב הנ"ל בSKYPC http://www.skypc.co.il/pl_product~71635B~14~0.htm זה מחשב שנראה לי ממש עונה על הצרכים שלי, גם האחריות שלו היא מניחה את הדעת שהיא שנתיים, רציתי חוות דעת על המחשב, ועוד רציתי לדעת עד כמה החברה היא טובה בנוגע לניידים, רציתי גם לדעת האם מישהו יודע עד כמה התמיכה שלהם טובה בנוגע לאחריות. שאלה אחרונה למי שיודע, האם מור לוי שהם המייבאים של GI…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרת המחשב לעיבוד תמונה (לייטרום & פוטושופ) ויצירת סרטונים (כולל 4K) וכן למשחקים שונים, רצוי בגרפיקה גבוהה כמובן. המחיר שהתקבל הינו בסביבות 16-17 אלף ש"ח. במידת הצורך אפשרי להגדיל התקציב. מספר שאלות: האם המפרט הבא הוא אופטימלי/תקין, האם כל החלקים יעבדו יחד? האם להישאר עם אינטל או להחליף את המעבד ולוח האם ל AMD: למשל 1700X/1800X ולוח של אסוס כגון PRIME X370-PRO ? האם שווה להמתין מספר שבועות להגעת i9 (לבחור בו ובסוקט החדש או להורדת מחירים שאולי תהיה) ? המחשב מיועד לתקופה ארוכה. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כי אני רואה שחלקם יותר יקרים וחלקם פחות.. ובטופיק מפורסם פה שמדריך איך לעשות את העניין של הוספת HDD CADDY במקום CD ROM גם מוזכר העניין הזה שבעצם גובים יותר כסף על HDD CADDY שכביכול תואם דגם מסויים כשבעצם הכל זהה למישהו יש מושג? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת איך הזכרונות הללו האם שווים את התמורה או לא. Corsair Vengeance CMSX16GX3M2B1600C9 http://www.corsair.com/en-us/vengeance-16gb-high-performance-laptop-memory-upgrade-kit-cmsx16gx3m2b1600c9
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג ( אם זה ממש משמעותי לביצועים אז 150 שקל) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה משרדית, תכנות במספר רב של תוכנות במקביל, וקצת אמולטורים לתכנות באנדרויד. לכן חשוב שהמחשב יהיה מהיר ככל הניתן בכל מה שקשור לעיבוד וזמני תגובה מהירים(מינימום תקיעות והמתנה מיותרת). יחוברו למחשב 2 מסכים, אם זה פרט חשוב. ייתכן שמדי פעם גיימינג קל-בינוני אבל זה לא העיקר של תפקודו של המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בהמשך להודעה שלי מלפני כמה ימים, ברצוני לדעת האם מעבד i5 הוא הכרחי לצרכים של סרטים, אופיס, אינטרנט וגם תכנות (לא מורכב מידי אבל בכל זאת) בשפות JAVA, C, MATLAB, או שמעבד i3 יתמודד עם הצרכים האלו בכבוד (ברור שעם החלק הראשון הוא יתמודד, השאלה היא בעיקר בנוגע לצרכי התכנות)? בעקרון התקציב למחשב זה הינו עד 3K. ידוע לי שקשה להשיג i5 בתקציב הזה ולכן השאלה. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש אנשים שהרעש של המחשב מפריע להם מאוד ובארץ אין מפרטים מומלצים למחשבים ללא רעש אני מחפש מחשב כזה , האם למישהו יש המלצות?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי למשהו יש נסיון עם רכשית רכיבים להרכבת מחשב מאמזון? כדאי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? עריכה גרפית דו ותלת מימדית * גודל המסך? 15.6' נראה אולטימטיבי * רזולוציית המסך? לפחות FHD וips * משקל רצוי? עדיף עד 2.5 קילו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין בעיה בנטול ssd כל עוד יש כונן אופטי שאפשר להעביר אליו את הכונן ולשים ssd בפנים. * כונן אופטי?עדיף ראה פוסט קודם * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם מדובר בקנייה מחו''ל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אוהב את אסוס אבל לא קריטי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מעבד i7 חזק (HQ) ', כרטיס מסך אנוידיה , חיבור פנימי sata3 (כדי לחבר SSD)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מ-4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SOLIDWORKS, MATLAB, PHOTOSHOP ושימושים רגילים כלליים אחרים (תכני HD, גלישה, מעט משחקים בלי דרישות מיוחדות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופן שימוש בינוני עד כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך דל 23" (1920*1080) -לאילו הגדרות…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מפרט בסביבות 6000 לא יותר לא צריך כוננים אופטיים ולא צריך ציוד הקפי מארז לא הכפת לי איזה המפרט הוא בעיקר ל BF2 והרכבה בחנות
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! קניתי לפני כשנה מחשב נייד מדגם HP tx2500 המחשב בעל מסך מגע ומסתובב. כמה חודשים אחרי שקניתי את המחשב המסך שלו הישתחרר טיפה, זאת אומרת שהוא חופשי על הציר שלו ולא נוח לעבו איתו ככה. אחרי כמה חודשים שזה ככה שלחתי אותו לתיקון והם באמת החליפו מסך ולוח אם בגלל עוד בעיה נוספת שהיתה עם חריץ ה SD. עכשיו כעבור כמה חודשים שוב המסך השתחרר ובנוסף לזה הלך לו הכרטיס מסך וגם המחשב מתחמם יתר על המידה. השאלה מה אני יכול לעשות עם זה? אני לא רוצה שתיגמר לי האחריות ואז אני לא יוכל לתקן אותו. לא קניתי את המחשב הזה לשנתים. אפשר להגיד להם שיחליפו לי את המחשב למחשב אחר או משהו כזה? או להאריך אחריות? מה אתם מציעים לי לעשות? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני כבר לא מעט זמן מתעניין במחשב נייד לגיימינג וכעת כשיצאו דגמים עם כרטיסי מסך חדשים זאת נראית לי הזדמנות טובה, אני פחות או יותר יודע מה אני רוצה שיהיה במחשב אבל נשארו כמה פינות לסגור...התקציב הוא בסביבות 10K ואני מתכוון לרכוש מניואג, הדברים הראשונים שהכי חשובים לי הם גודל 17.3 אינץ' ו2080, אלה השאלות: 1.איזה יצרן עדיף? ASUS או MSI ולמה.. 3.איזה מבין הSSD כדאי? nvme או pci ולמה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לצורך לימודים (הנדסה) לחברה שלי טווח מחיר עד 3000 ש"ח. ראיתי מחשב http://ksp.co.il/?uin=20451 מה אומרים עליו? ואיזה הצעות יש לכם...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב מאוד (יום יומיים) אני קונה את המחשב החדש שלי ולכן אני זקוק לעזרתכם. אני יתחיל עם הרכיבים שאני סגור עליהם: 1) AMD 2700 או 2800 2) WD 80GB 8MB Buffer 3) Gigabyte 9700 Pro ועכשיו הדילמות: 1) לוח אם: Asus A7N8X Deluxe או Epox 8RDA+. ההבדל בין שניהם חוץ מהמחיר זה שבASUS יש SATA. אני חושב שבעתיד אני ירצה להוסיף הרד דיסק נוסף, ואז יהיה חבל שהוא לא יהיה SATA. 2) זיכרון: חשבתי על Samsung PC2700 * 2. הכוונה לעבוד ב DualDDR. יש התלבטות בינו לבין הWinbond. הכוונה לעבוד בכל מקרה ב CAS 2. חשבתי אולי לקחת Winbond 3200 במקום הסמסונג, אבל לא יודע. 3) DVD וצורב. על DVD חשבתי על TOSHIBA ועל ה צורב חשבתי על LITEON 52/24/52. אין סיבה מיוחד, חוץ מהעובדה ששינהם מגיעים…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-