ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי שני מפרטי מחשב גיימינג רציתי לדעת מה דעתכם תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן עם המפרט הבא, שמשמש בעיקר לאינטרנט ואופיס: מעבד: AMD Athlon X4 630 2.7Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX לוח אם: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM2/AM3 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR3-1333 CL9 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1000Gb 16MB AAKS כונן אופטי: LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black בתקופה האחרונה (ואחרי הרבה שנים) המחשב כבר די איטי. חשבתי לשדרג אותו מעט, ורציתי להתייעץ אם זה אופציה בכלל, ואם משתלם. הכיוון היה לשמור על או…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד אבטחת מידע ודיברתי עם כמה תלמידים והמורה גם אמר לי שצריך לפחות 8 גיגה ראם וI7 ומעלה (אפילו 12 גיגה ראם מומלץ) אז ככה התקציב שלי הוא עד 3500 - 3800 אזור קנייה אילת הייתי מעדיף מסף 15.6 (עדיפות ל FULL HD) אממ וזהו תודה לעוזרים ולהכוונה המקצועית אם תינתן
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אם ממש חייבים אז במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו 4K באוויד ופרימייר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש סיוע בבנית מפרט למחשב נייח לעיבוד תמונות ועריכת וידאו 4K להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000-6,000 ש"ח. במידת הצורך תתאפשר חריגה של עד כ-1,000 ש"ח פחות או יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה? מלבד עבודה משרדית סטנדרטית שימוש בתוכנות שרטוט AUTOCAD, SOLIDWORK , עיבוד תמונות בעזרת תוכנת PHOTOSHOP, עיבוד ועריכה של סרטי וידאו בתוכנת PowerDirector 17 (לעיתים ב-4K) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים וא…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים זקוק למפרט מחשב לבן דודה שלי (בן 16) תקציב: 5000 ש"ח דרישות: גיימינג כבד, שימוש בתוכנות עריכה (פוטושופ ועוד) הוא ביקש מעבד I7 9700k וכרטיס מסך gtx1660ti של asus rog strix בתכלס אנחנו לא מבינים הרבה ונשמח לשמוע תובנות/הצעות חדשות אם הן רלוונטיות אין צורך במסך,מקלדת,עכבר וכו'. לא צריך אורות למחשב או כל גאדגט/תוסף אחר. *במקרה, קרוב משפחה שלנו יורד השבוע לאילת (יום חמישי 1.2) אם זה עוזר, אחלה. לא פעם ראשונה פה אז תודה רבה מראש, אשמח למפרט ראוי בהקדם. מחכה לעידכונים! 😀 ציטוט
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש מחשב למשחקים בתקציב די נמוך (זה מה שמאפשר התקציב) המפרט צריך להיות לא במחיר המתקרב ל3000 אלא במחיר המתקרב יותר ל2500.אם אפשר שתהיה התעניינות בנושא מכיוון שהנושא הקודם שפתחתי ירד לטמיון כבר אחרי 4 תגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני בונה לבן של חבר מפרט שמיועד למשחקים ולשימוש כללי המפרט חייב להיות מחנות אחת "כדי שיהיה למחשב אבא" (הם אינם מעוניינים לבנות מחשב,נוחות וכן הלאה) הילד בן 12 ומתחיל להתעניין במשחקים. המפרט לקוח ממבצעי ksp עם שינוי במארז ובסוג הזיכרון יש גם אפשרויות שדרוג למסך דק ולכרטיס מסך(למטה) 1.איל הלוח של abit שבמפרט? 2.האם כדאי לשדרג למסך דק שבמבצע ? 3. האם כדאי שדרוג הכרטיס מסך שבמבצע? מעבדי ?AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT AX8 v2.0 s939, K8T890, PCI-E, SATA, HT 2000, F.Wire זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 (שונה מזיכרון שבמלאי) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB כרטיסי מסך Galaxy 6200LE Max …
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מפרט ב7000 עם מסך lcd, צורב די וי די, כרטיס טלוויזיה שיוכל להתחבר לממיר של יס, מעבד מהיר, וכרטיס מסך טוב... המחשב לא יעבור אוברקלוק אבל צריך להיות מהיר גם בלי...אהה ושיהיה גם מארז יפה ואיכותי...
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש לקבל המלצות למפרט לפי הדרישות הבאות: תקציב: 3,500 ש"ח שימושים: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עריכת תמונות, משחקים בעלי גרפיקה פשוטה דרישות נוספות: עבודה אמינה למשך כמה שנים, ריבוי משימות, אין כוונה לבצע OverClock רכיבים דרושים: מארז צריך לכלול מספר גדול של יציאות USB, לא יזיק אם יהיה אסתטי ספק כוח מעבד זכרון פנימי קירור נוסף למעבד אם יש צורך לוח אם צריך לכלול: כרטיס רשת, מספר גדול של יציאות USB, כרטיס קול כרטיס מסך כונן קשיח צורב DVD התקציב יכול להתגמש לטובת שיפור משמעותי ביחס ביצועים/מחיר. האם יש טעם בהמתנה להמשך ירידת מחירי המעבדים בשוק הישראלי? האם צפוי עדכון של המפרטים המומלצים באתר בעקבות שינויי המחירים וכניסתם של המעבדים החדשים? תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן מעוניין בקנייה של HTPC. המחשב ישמש להקלטה ממיר דיגיטלי של הוט (לכן חובה להוסיף כרטיס מקליט). בנוסף, הוא גם משמש כמחשב הראשי שלי. פתוח בקביעות, לכן חשוב שיהיה שקט. צריכה להיות אפשרות לחיבור בין מסך LCD לשימוש של המחשב, לבין חיבור לטלויזיית LCD לשימוש עם הטלויזיה... ושאוכל במקביל גם לעבוד על המחשב וגם לראות טלויזיה במסך השני. כמו שאמרתי, התקציב הוא 4000 ש"ח בערך - אפשר לחרוג קצת... רצוי שהרכיבים יהיו זמינים בחנות למיר, http://www.lamir.co.il/computers.asp אשמח לעזרה, תודה !
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש וזקוק למפרט אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט שיהיה עם מערך RAID 0 של לפחות 500GB כרטיס מסך תומך DX10 עם חיבור HDMI שיודע לעשות CLONE ב-2 רזולוציות שונות, הוא לא צריך להיות חזק במיוחד כי אני לא מתכוון להריץ משחקים (בשביל זה יש XBOX360 ) מעבד QUAD לוח עם ציפסט P35 זיכרון 2G ומעלה לפחות 800MHZ מארז איכותי (ראיתי את ה SONATA3 אבל אני לא יודע אם הוא נחשב למארז טוב) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט למדעי המחשב. אני צריך מחשב נייד שישמש אותי בתכנות בעיקר בסביבה של netbeans, visual studio2010 וגם קצת בסביבה של sql server. שיטוטים קצרים שלי הביאו לי את המפרט הבא: http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=3479 אבל מאחר ואני רוצה שהוא יישמר להרבה זמן חשבתי לנפח את הזיכרון ל-4 ג'יגה כרגע אני מתקצב את עצמי באיזור המקסימלי של 3500 ש"ח בערך תודה רבה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי את המחשב הזה כבר כמה חודשים ובסה"כ אני די מרוצה ממנו. חוץ מבעיות מעצבנות שהיו לי עם הכרטיס מסך, הדרייברים שלו וההחלפה המטופשת הזאת שלא ממש עובדת בינו לבין הכרטיס של אינטל. קניתי לאחרונה את BF3, ולצערי הרב, כצפוי, הוא לא עובד לי. אני נתקל בבעיה שהמשחק מסרב לעבוד במסך מלא, אלא רק במצב חלון. הסרתי את הדרריברים של הכרטיס של אינטל וגם את הדרייברים של AMD. הורדתי את הCCC מהאתר של AMD לכרטיס שלי, אך הם אומרים שהוא לא נתמך ושעליי להוריד דרייברים מאתר היצרן. כמובן שבאתר היצרן, הדרייברים שקיימים הם דרייברים לא מעודכנים מיוני. האם יש משהו לעשות בנידון, או שאני תלוי בחסדי דל? תודה...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי במפרט ואולי רשימת חנויות מומלצות למחשב נייח אני מעוניין במחשב בשביל אינטרנט ולראות סרטים כשהכל יעבוד מהר במחיר של עד 2000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, שוקל לקנות את: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11264. מוכרן מחשבים אומר לי שזכרון של 2 GB ל- windows 7/64 bit לא מספיק. מישהו התנסה? מישהו יודע? תודה]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים במיוחד וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ושאר המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך מסך ואני גם לא סגור על הגודל כל כך אבל אני חושב ש-22 אינץ' זה סוג של ברירת מחדל. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב שאני מוכר, המפרט שלו הוא: [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigabytes Radeon HD4870 512MB DDR5 PCle כונן קשיח: W.D 5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16mb צורב: ASUS X20 ספק: SeaSonic S122II-500 500W + מארז קאמפוס NZXT המארז אחד היפים יש תמונות מי שרוצה. המעבד ב OC ל 3.4 יציב. כמה כסף הוא שווה היום למכור ביד שנייה?[/td][/tr][/ta…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים המטרה של המחשב היא משחקים + עבודה שוטפת בעריכת ווידאו (עבודה בהרבה מסכים), הרבה חלונות פתוחים באינטרנט. התקציב הוא 5000 שח ואפשר קצת לסטות ממחיר זה. כמובן (אני יודע שיבואו מתנגדים) שאני רוצה את המעבדים החדשים של אינטל, חושב אם להשקיע ב 2600K ומוכן לעשות גם אוברקלוקינג לתוספת ביצועים. כרטיס מסך 6950 שאני אוכל לפתוח אותו ל6970. ספק כוח של Corsair TX750. לוח אם קצת קשה לי בחור, אני מתלבט בין אסוס לג'גבייט. זיכרונות אני רואה שיש 4GB של KINGSTON 1333 בזול בשני מודולים אבל מתלבט עם לקנות 8GB (היות ואני עובד על המון ישומים במקביל). הארד דיסק גם אינני יודע עם שווה להשקיע ב SATA 3 כי יכול לזה יהיה צוואר הבקבוק, או לקנות כונן פשוט ולחכות שמחירי ה SSD ירדו קצת. מארז של Th…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב סטודנטים לישומיים בסיסים + תכנות/SolidWorkds. מצאתי שני מחשבים דומים: https://www.notebookclub.co.il/product/asusx542ua--i5# או https://www.winprice.co.il/product/מחשב-נייד-asus-x540ua-go237-אסוס-יבואן-רשמי?aff=Zap&aff_a=1 לראשון יש מעבד 4 ליבות חדש יותר עם ביצועים טובים יותר (5-8250ו) עם 1T HD. לשני יש מעבד 2 ליבות ישן יותר ופחות טוב (i5-7200) אבל עם 256G SSD. כל השאר דיי אותו דבר. עד עכשיו סחבתי עם מחשב ישן (i5-4200) ו HD רגיל ולא מכיר את ההשפעה של SSD או של המעבדים החדשים. אשמח לדעות ממביני עניין.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (apex) ,cyber, RUST, rainbow' Call of Duty, CS go) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 , לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים על איכות גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה , הרכבת המחשב בחנות המחשבים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבוע טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד בפרויקטים גדולים (שלוקח שעות לקמפל), גלישה כבדה (עשרות לשוניות פתוחות), אולי בעתיד הרצת Win 8 ב VM (או להפך, הרצת Linux מתוך Windows) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Browsers/Compilers under Ubuntu ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אז הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש אחרי שאני עם הנוכחי כבר 5 שנים וכבר מרגישים שהוא צולע... אני מעדיף כמובן לא לנצל את כל התקציב אבל זה הקצה של הסכום שאני יכול להשקיע. זה כולל יהיה מסך שאני מניח של דל 2312 המומלץ פה בפורום. המחשב יהיה מיועד למשחקי מחשב (משחקי מידי פעם-עדיין יש לי מלא משחקים בצד שפשוט לא יצא לי להתקין כמו Dishonored , Assassins Creed III וקול אוף דיוטי) חשוב שההמחשב יהיה ממש שקט כי הוא נמצא בחדר השינה שלי. ממש חשוב שתיהיה לי אופציה לעשות שידרוג עתידי כלשהו אם אני אצטרך. אני מעדיף שיהיה לי SSD בתור הארד דיסק לכונן C ובערך טרה לחלוקה של שתי מחיצות ועוד 3 טרה או 2 טרה להארד דיסק בניפרד לסרטים שיש לי ומשחקים שבעיקר מטרתו של הארד דיסק יהיו נטו לאיחסון…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-