ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
איזה רכיבים לרכוש אם בכלל תקציב מינימלי בבקשה האם יש להגדיר הגדרות אחרות אולי? Computer: Operating System Microsoft Windows XP Home Edition OS Service Pack Service Pack 3 Motherboard: CPU Type Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Motherboard Name Intel Brownsville D845GBV (6 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video) Motherboard Chipset Intel Brookdale-G i845G System Memory 502 MB (PC3200 DDR SDRAM) Display: Video Adapter Intel(R) 82845G/GL Graphics Controller (64 MB) 3D Accelerator Intel Extreme Graphics Monito…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט המתוכנן לבניה עד סוף החודש, רשמתי מאילו חנויות נקנו החלקים מתחת למפרט כתבתי סיבות על קניית החלקים. אני די סגור על המפרט הזה פשוט רוצה לשמוע מה אנשים חושבים תודה. לוח אם: Asus M2N-E AM2 Nforce 570 Ultra 720 KSP מעבד: AMD Athlon 64 3800 X2 Windsor AM2 930 KSP זכרונות: 2X Aenon 1GB DDR2 667MHz 860 KSP אחסון: Western Digital WD2500JS 250GB 16mb Buffer SATA II 460 KSP כרטיס מסך: Leadtek PX7900GT 256MB 450/1320MHz 1500 SKY-PC מארז+ספק: Antec PERFORMANCE TX1050B 500W SmartPower 2.0 850 NOA צורב: DVD±RW X16 NEC ND-3550 200 KSP משלוחים: SKY-PC/NOA 40+40 שליח עד הבית סה"כ: 5600 והנה הסיבות שבחרתי את מה שבחרתי M2N-E: לפי מה שקראתי אין הרבה לוחות באמת טובים לAM2 כמו שיש ל93…
-
- 8 תגובות
- 735 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לא חובה לחסוך אבל אם אפשר אז למה לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג כלל אלא אם כן יהיה פספוס רציני ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - שימוש תדיר לגיימינג ולצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - לכלל המשחקים בשוק, שיפעיל את כולם באיכות הטובה ביותר שהתקציב מרשה. אם צריך לתת דגש אז שיפעיל את SC2 הכי טוב (ואני יודע שמדובר במשחק קל יחסית אז אל תתנו להערה זו חשיבות גדולה מדי). * לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם ושנה טובה לכולם!. רציתי לבקש המלצה למחשב שישמש למשחקים ו OC ללא שום ציוד היקפי כלומר רק מחשב וללא כרטיס מסך יש לי כבר כרגע 8800 GTS 640MB התקציב למחשב הוא עד 8000 שקלים. תודה רבה ושתהיה לכולם שנה טובה ומבורכת.
-
- 8 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות עכשיו מחשב נייד ואני מטלבת בין שלוש חברות DELL LENOVO HP . איזו חברה הכי מומלצת לקניה בארץ מבחינת אחריות וביצועים ? אם יש לכם דעה לחברה מבטיחה אחרת אל תהססו לשתף אותי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לוח אם ASUS G31 - עלות 250 ש"ח זיכרון SAMSUNG DDR2 800 2GB - עלות 80 כפול 2 סטיקים = 160 ש"ח ספק כח TT-W0165 - עלות 180 ש"ח ------------------------------------------- סה"כ : 590 ש"ח כדי לחסוך בהוצאה של מעבד E5200 אני אשתמש ב P4 630 הלוח תומך בו במידה ואני אחליט לקחת E5200 התוספת תהיה 375 ש"ח אבל רוב הסיכויים שאני אשאר עם המעבד הזה .. הוא לא רע בכלל נותן 47 שניות ב PI ... הייתי אצל חבר ויש לו AMD כפול ליבה AM2 והוא נותן 45 שניות ושלי זה חד ליבה . 590 + 375 = 965 ש"ח . משלוח - 45 ש"ח UPS נ.ב. הלוח תומך ב P4 ובזכרונות 800DDR2 הקטע שאני לא מבין איך מעבד כל כך ישן שבמקור עובד עם זכרונות DDR יכול לעבוד מול DDR2800 למרות שהלוח כן תומך קצת מוזר לי
-
- 8 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני חמש שנים. בעיקר מעוניין בשדרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק, אבל אשמח לקבל חוות דעת למקרה וכדאי לשדרג רכיב נוסף. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=class: cms_table, width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i7 920 2.66GHZ 8MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]3x2048GB 1333MHZ DDR3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital 1000 / 7200RPM SATA3 16MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Asus P6T Deluxe[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CoolerMaster HAF 932[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Dell 24 2408 WFP[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Antec high current gamer 750W [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]ATI Radeon …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מסך 15, בלי דרישות יותר מדיי גבוהות לרזולוציה מטורפת - רק שירוץ ב85 הרץ ב1024X760 לא צריך הרבה GB (אפילו 20 יספיקו) זיכרון 256 יספיק מסך על לוח האם מקלדת ועכבר הכי פשוטים שיש כונן דיסקטים וCDROM תודה! עריכה : מבדיקות שעשיתי הבנתי שעדיף לי את ה SEMPRON 754, אם אפשר לוחות אם עם כרטיסי און בורד טובים - תודה!
-
- 8 תגובות
- 953 צפיות
-
-
המחשב של בני זקוק לפירמוט ושדרוג קטן. היום הוא פועל בקונפיגורציה שלהלן: Gigabyte GA-K8N51GMF-9, nForce4 AMD athlon 3000 Venice 939 256MB DDR 400MHz X2 יש למשהו הצעות? תקציב עד 500 ש"ח.
-
- 8 תגובות
- 599 צפיות
-
-
עוד 3-5 אני קונה מחשב,4K למשחקים הנה מפרט שבניתי מSkyPC: הספק יחזיק את כל זה בכלל? לא מתוכנן OC ולא כלום. תנו הצעות חוות דעת בבקשה. תודה xP
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום, הרבה זמן לא הייתי פה ורציתי שתבנו לי מפרט. אני משתמש במחשב לרוב לאינטרנט ושירים, פעם באיזה חודש אני מפעיל משחק. טוב ההתלבטות של היא בין ADM ל-INTEL, אני לא ממש יודע מה עדיף יחסית לצרכים שלי והאם הקטע של ה64 ביט ישנה משהו? לוח אם אני לא ממש מבין אז תשימו מה בא לכם, שלא יהיה יקר מידי. זכרון אני רוצה 1GB, ראיתי שיש DDR2, אני לא יודע אם הוא יותר טוב אבל אם כן אז עדיף. כרטיס מסך היה לי עד היום גיפורס 4 טיטניום והסתדרתי איתו יופי אז לא צריך ממש להסחף עם כרטיס יקר. מארז הכי תקציבי שיכול להיות. את כל שאר החלקים אני כנראה קח מהמחשב הישן אז לא צריך עוד חלקים. את המפרט אני רוצה רק מ- KSP כי זה קרוב לבית וזול מאוד. אני יודע שרשמתי תקציב לא ממש ספציפי כי אני רוצה מפרט טוב בכמה ש…
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לילד בן 10 שמשחק counter strike ופיפא. בעקרון אני מחפש את המפרט המינימלי שיריץ את זה עם טיפה הסתכלות קדימה למשחקים באותה רמה שייצאו בשנתיים הקרובות וחלקים יציבים. מה שאני חשבתי עליו (בניתי ב-iqpc) - AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪365 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪294 זיכרון: PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪106 כרטיס מסך: GAINWARD GT430 1GB DDR3 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪308 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK אחריות: שנתיים. מחיר: ₪105 מארז: COOLERMASTER ELITE 342 w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪136 ספק …
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לוח אם-משולבMH7 800 DDR2+PCI EXP INTEL 945 GIGABYTE מעבד- intel p4 2.8g dual core זיכרון- ddr-2 512 M כונן DVD - צורב LG X 16 DVD דיסק קשיח- G7200 8M S-ATA 160 פלופי(אם אפשר לדעת גם מה זה?) FLOPPY 1.4 מארז-BOAND דופן שקוף ומאוורר בצד עכבר 5 לחצנים OPTI BOX R מקלדת מולטי מדיה גדול SILVER רמקולים W 480 מסך דק ASUS TFT 17 8 MSEC+DVI זה המפרט שהציעו לי אני רוצה לדעת אם זה טוב למשחקים חדשים במחיר טוב של 3800 ש"ח ואם לא אז מה אפשר להוסיף להוריד שיהיה פחות או יותר באותו מחיר תודהה
-
- 8 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולם , הרבה זמן לא התעסקתי עם חומרה . אני צריך מפרט של עד 2200 ש"ח מסך כבר יש . הרדיסק 1 טרה כרטיס מסך עם יכולות HD ללא שום בעיה . מארז נחמד , ספק כח איכותי של 400 וואט מקלדת אלחוטית + עכבר אלחוטי .
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
המפרט הנוכחי של המחשב שלי: intel i5 4570 gtx 1660 super 8 ram ניסיתי לעבוד על פרמייר והpreview נתקע לי ממש על אף שניסיתי את כל השיטות של להוריד את הרזולוציה וכו. קניתי את הכרטיס מסך הנ"ל בתקווה שזה יעזור, לא עזר. כרגע עובד על DAVINCI RESSOLVE עם אותן בעיות בדיוק מחפש להרכיב מחשב חדש להמלצתכם שיתאים לעריכת וידאו, והאם נייח או לפטופ מה כדאי? מצד אחד אני עורך ולוגים אז אני כן צריך להיות יכול לערוך מכל מקום אבל אם יש לנייד הרבה חסרונות אז אני יכול להתפשר. תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מivory עזבו את החברה עזבו הכל. המחשב יריץ לי משחקים חדשים? כמו gta החדש, FIFA, SOCCER ,crysis ועוד? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode=1
-
- 8 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם, עבר זמן רב מאז שנאלצתי להרכיב מחשב על כן אבקש את עזרת המבינים והמעודכנים בדבר. הדרישות שלי הינם עיבוד צילומים ותמונות (קבצי RAW) באמצעות תוכנת לייטרום או מקסימום פוטושופ. המחשב נועד לעיבוד התמונות כתחביב ולא עיבוד מקצועי . בניתי מפרט מסוים עד למיטב הבנתי והייתי שמח לקבל הערות והארות בנושא המפרט : http://www.tms.co.il/preview/spec/7crvz6u1 תודה לעוזרים אוהד 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית של תמונות - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חברים, יש ברשותי כרטיס RTX 3080 ישירות מ-NVIDIA. אני מעוניין לבנות מחשב גיימינג עם תקציב שלא כולל כרטיס גרפי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 עם אפשרות לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, VR וסימולטורים (Microsoft Flightsim 2020; DCS World) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - RTX 3080 5. עד כמה חשוב שקט פעולת …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אישית אני לא סובל מסך רחב, כי אני משתמש בנייד בעיקר בשביל טקסט, וברחב יוצא שיש שוליים ענקיים שהם ריקים לגמרי, ובאופן כללי זה דבר מעצבן ונותן תחושה של אי פרופורציה. כך שכל נייד שאני חושק בו, אני ישר רוצה לבדוק אם הוא רחב, הבעייה היא שזה לא כתוב בשום מקום בצורה ברורה ונורמלית, ויש כל כך הרבה מונחים מבלבלים שאני טובע. 1. WXGA זה מסך רחב? או מה בדיוק?? 2. מה זה 15.4 או 14.1 או כל הנקודות האלה, האם זה אומר שהמחשב הוא מסך רחב? 3. תכלע'ס, איך אני יכול לדעת מה זה מסך רחב ומה לא? ברשימה המצורפת פה למשל, איך אני יודע מה רגיל? http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/Products?openagent&brand=Thinkpad&series=ThinkPad+T+Series ובכלל נראה שהמסך הרגיל הוא זן הולך ונכחד, לא?
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בעלות של כ- 2500 שקלים ללא מסך למשחקים ולגלישה באינטרנט. אבקש שבמחיר יהיה כלול מעבד,זיכרון,לוח אם(הכולל בתוכו גם כרטיס רשת וכרטיס קול),מארז,כונן DVD,צורב,כרטיס מסך, עכבר אופטי,מקלדת רגילה. תודה רבה ! הגעתי למפרט הבא, האם הוא טוב? CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 367.98 ] 1 Motherboards for AMD : Asus A7V8X-X VIA KT400 Motherboard (AGPx8, ATA133, LAN, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 479.65 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 350.88 ] 1 CPU Cooling : CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up To 2000 MHz [ ¤ 37.17 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce 4 MX440SEN1 64MB DDR TV-Out Retail Video Card [ ¤ 303.31 ] 1 Floppy : Teac / Al…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבניית מחשב בתקציב של 6000-7000 ש"ח הנה כמה קריטריונים: מסך LCD 17" כולל מקלדת,עכבר וכו' המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט וטיפ טיפה עריכה גראפית. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייח, עבור שרת קטן 2003 או 2008 השרת אמור לשמש לכ 15 מחשבים ואמור לשמש בשביל DHCP DNS תקייה משותפת ומדפסות האם מחשב בסיסי כמו זה זה מספיק?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , ברשותי נייד HP DV6186EA Pavilion , כרגע מותקן בו1 גיגה זיכרון (2X512) , אני מעוניין להחליף את שניהם ב 2X2024 , כלומר אני רוצה שיהיה לי 4 גיגה זכרון ראם , נכנסתי לזאפ , ויש מליוני סוגים ומהיריות. מה הכי מתאים למחשב שלי? איזה סוג DDR ? ואיזה מהירות MH"Z ? ובכלל האם המחשב שלי תומך בהרחבה עד 4 גיגה? אשמח אם תענו לי על השאלות, חג שמח וכשר.
-
- 8 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היי אי מבקש שתמליצו לי על מחשב למשחקים וסרטי HD ללא מסך וללא צורב. כשאני מנסה להרכיב מפרט אני תמיד נתקע בעניין המארז שצריך להיות במחיר של עד 400 שקל עם ספק אבל לא מארז של פעם אלא מארז מודרני. המארז שאתם ממליצים תמיד זה מארז ישן ומכוער. הבעיה שבחנות אחת יש חלקים שאני רוצה אבל חלקים אחרים אין כגון מארז. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-