ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP Pavilion dv5 1115ej Entertainment Notebook PC המחשב שלי מאוד תקין ללא שום תקלות ולא ווירוסים ואליפו אין בו חומר ולא תוכנות, אני עוסקת בגרפיקה בתוכנת הפוטושופ תמיד, ואני מרגישה שיש איטיות חבל על הזמן, אז אני חושבת על להוסיף חלקים חשובים שיעשרו לי בעניין, מה צריך להחליף? מעבד ? מעבד גרפי ? מה בדיוק תרין על מנת שזה יזרז ויעזור לי בגרפיקה אלו התנאים של הנייד שלי, אם צריך לדעת עוד משהו אני אשמח להעלות
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
היי אני צריך המלצות למחשב נייד עד 7,000-7,500 ש"ח לגיימרים. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי נבירה עמוקה בפורום הבנתי שאין ברירה אלא לשאול ספציפית לצרכיי כי התבלבלתי לגמרי.... בכל אופן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו. Premiere, After CS6, Avid MC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגד…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני מחפש לפטופ חזק שישמש בעיקר לגיימניג גודל המסך צריך להיות בין 15" ל 17" וכרטיס מסך הכי חזק שאני יכול להשיג במסגרת התקציב המשקל לא ממש חשוב כי השימוש בו יהיה רוב הזמן בבית ולכן גם זמן הסוללה לא קריטי כי יהיה רוב הזמן מחובר לחשמל רצוי מאוד כונן קשיח SATA 500G, אם זה חורג מהתקציב אז לא פחות מ 300G יש צורך בכונן DVD\CD וצורב אין צורך ב bluray מעדיף שיגיע עם Win7 אין יציאות מיוחדות שאני צריך בנוסף חוץ מהיציאות הסטנדרטיות כמובן שיהיה שקט ושתהיה לו מערכת קירור טובה אין לי העדפה לחברה מסויימת אבל רק לא HP... יש לי כרגע ואני מאוד לא מרוצה ממנו מתחמם לי מלא ועושה רעש של אתר בנייה :\ עדיף שיהיה Dell\ Asus\ Lenovo משהו אמין רוצה לבצע את הרכישה כמה שיותר מ…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום חברים, בימים אלה אני מרכיב מפרט למחשב שייעודו העיקרי – לכידה ועריכה של וידאו (באמצעות פרמייר) ובנוסף לזאת ישמש גם לעריכה גרפית באמצעות פוטושופ, אילוסטרטור ואינדזיין. את המפרט שלהלן הרכבתי אחרי שעברתי לעומק על השרשור שמיועד לגרפיקאים (מידע רב שמתפרסם שם בפוסט הראשי, מחיייב ריענון), על רשימת המעבדים הגרפיים ש-Adobe ממליצה עליהם לצורך עניין זה (תמיכה ב- cuda, ב- openGL 2.0 ולפחות 1280 מ"ב זכרון גרפי), וכן על שרשורים חשובים בפורומים שעוסקים בלוחות אם, בספקים/מארזים, ובכוננים קשיחים. התקציב ההתחלתי שהגדרתי עמד על K5.5 ₪ אך לפי הרכיבים במפרט הנ"ל, תהיה ככל הנראה חריגה כלפי מעלה, אלא אם יתקבלו כאן המלצות מועילות. להלן המפרט: · מעבד - Intel core I7 3770 3.4GHz s1155 …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה השילוש הנל שווה: AMD PHENOM II X4 955 MUGEN II GIGABYTE GA-790XT-USB3 2x2GB KINGSTON 1333MHZ 4GB KINGSTON 1333MHZ אשמח אם תוכלו לתת לי גם הערכת מחיר עם HD5850 ומארז CM590 וספק SS S12II 520W. תודה.
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד כ500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Ableton Live, Cubase, Soundforge. שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. planetside 2, skyrim, battlefield3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב ביתי. המחשב משמש לקריאת מייל, וורד ואקסל ברמה בסיסית מינוס, אינטרנט וסוליטייר... ככל הנראה אתקין במחשב אובונטו עם TB למייל ואופן אופיס. האם אפשר למצוא מפרט סביר שיכנס במארז קטן? איזה סוגי מארז קטנים קיימים? זכרון קשיח, בין 300 ל500 יהיה מספיק. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעדיף חנות KSP או אייבורי או לפחות משהו במרכז שקל להגיע אליה מזבוטינזקי. זה מחשב לחבר ,וזה התקציב שלו. הוא רוצה את המחשב לתוכנות (לא כבדות),סרטים,וקצת למשחקים. דיסק קשיח מספיק לו חצי TB(אם מדובר בהפרש קטן אז תכניסו 1TB) אם יש חומרה שמומלצת להוסיף עליה סכום כדי לקבל ביצועים משמעותיים,אז תנצלו עליה את כל התקציב. אפשר לחרוג ממש קצת 50-100 ש"ח רק אם ממש מומלץ. הבחור אוהב משחקים כמו far cry וכדומה, אבל לא בשביל לחרוג הרבה מהתקציב. יש לו מסך 19. ללא ציוד היקפי. ללא אוברקלוק. אין צורך בתוכנות כמו ווינדווס,אופיס וכדומה.
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
מחפש לפטופ עם מסך 15' שיתאים לעבודה עם Solid Works, מדובר בשימוש בסיסי יחסית למהנדס מכונות ולא לעיצוב גראפי. אפשר גם לחרוג מ-4000(עד 5000) אם זה ממש קריטי.
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב?2000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?500שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום גלישה באינטרנט האזנה למוסיקה וצפייה בסרטים וקריאת ספרים השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit?32 שימושים מיוחדיםהאם תבצע Overclock למחשב? אם כן, לאילו רכיבים?לא האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD - כרגע או בעתיד?לא מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום -בין 22 אינטש ל24 אני עדיין מתלבט בין מסכיםהאם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב?2.1 ובעתיד 5.1 חומרה אופציונלית האם ברצונך לקנות צורב (כונן…
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, בחיפושיי אחר נייד-טאבלט (נייד שמתפקד גםם כטאבלט), הגעתי להחלטה (נכון להרגע...) ללכת על ה-SAMSUNG ATIV PC. ידוע לי שיש 2 דגמים, האחד הרגיל והשני PRO. ההבדלים ביניהם - הפרו מגיע עם מעבד חדש יותר (i5 לעומת אטום), SSD 256GB לעומת 128 פלאש בדגם הזול יותר, וזיכרון 4 לעומת זיכרון 2. כמו כן, יש הבדלים בביצועי סוללה - מ-13 שעות בדגם הרגיל, ל-8 שעות סוללה בדגם הפרו. השאלה שלי היא כזאת - האם למשתמש ממוצע יש טעם לרכוש את הדגם היקר יותר, והאם הוא שווה את הויתור על חיי סוללה טובים יותר תמורת סכום כסף נמוך יותר? אדגיש כי תקציב הוא לא הבעיה. במידה ולמישהו יש רעיון לנייד-טאבלט דומה אך מומלץ יותר, אשמח לשמוע. תודה!
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד חזק יחסית לעריכת תמונות, ווידאו, סרטים, משחקים ופיתוח. אני מעוניין לרכוש בארהב ולייבא לניו זילנד, אני גר שם לשנה הקרוב. שמתי עין על lenovo y580 שזה נייד ממש מפלצתי אבל רציתי לדעת אם יש עוד אפשרויות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
אהלן , לא מזמן קניתי את המחשב asus zenbook ux31a רציתי לדעת אם אפשר להחליף את ה SSD ? האם זה msata או sata 3? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם, בגדול בניתי מפרט אבל אשמח לחוות דעת שלכם. התקציב הוא באזור ה2000 שקל (בגג חריגה של 200, כמובן שעדיף כמה שפחות) לשימוש ביתי, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ומשחקים בקטנה (מנג'ר וורמס וכל מיני שטויות כאלו...) כמה דברים שכן חשובים זה מחשב מבוסס אינטל, 4 גיגה זיכרון, צורב DVD, כונן קשיח של 1TB אמין וכרטיס מסך רגיל (לא מובנה) זה המפרט שבחרתי : [table][tr][td]קטגוריות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מוצרים[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות[/td][/tr][/table][table][tr][td] מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] …
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
המחשב הינו לעבודות משרדיות כגון: אינטרנט, סרטים בקטנה, אופיס.. עדיפות לכמה שיותר זול התקציב הוא עד 2000 ש"ח [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]* גודל המסך? 15[/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]* משקל רצוי? [/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]לא משנה[/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? [/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]לא משנה[/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300]* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ([/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300] ESATA[/glow] [glow=red,2,300][/glow] [glow=red,2,300], [/glow] [g…
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
ראיתי פעם כתבה שאין על חשיבה קבוצתית.. חשבתי לנצל אתכם רציתי לקנות מחשב נייח ביתי..(רק לוח אם,לא משהו שצריך לתמוך בGTA או משהו מטורף..סתם מחשב ביתי. מסך מקלדת והשאר כבר קיימים). רציתי לשאול אם המחיר טוב או יקר אם יש את אותו מפרט ביברה אחרת בזול יותר או אם המפרט לא עונה על דרישותיי.. מפרט מחשב נייח: מעבד dual core 6330 HG זיכרון 500 ג'יגה דיסק קשיח ספק 460 W מארז + מערכת קירור כרטיס מסך גרפי וצורב וכל הדברים האלה.. 1650 ש"ח... אם כתתבתי משהו לא מובן,לא נכון,יקר זול הכל.. תגידו ואתקן. זה יגזול שתי שניות מזמנכם אבל ישנה לי במחיר... תוה רבה
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מעבד - AMD PHENOM X6 1075T, עם האריזה המקורית והקירור המקורי, כל מה שכולל.. נרכש מKSP לא זוכר כמה אחריות נשאר אם בכלל. לוח אם - Gigabyte MA770-UD3 זכרונות - 2 סטיקים של GSKILL PI עם צלעות קירור בתדר 1066MHZ DDR2, כל סטיק 2 ג'יגה, בנוסף - 2 סטיקים של 2048MB חברת קינגסטון בתדר 800MHZ, ללא אחריות או אריזות. קירור למעבד - Thermalright ultra 120 extreme עם מאוורר של Scythe בקוטר 120 מ"מ, 1600RPM, יש אריזה מקורית. כרטיס מסך - AMD HD6950 2GB GDDR5 מהראשונים שיצאו, תומך ב"שדרוג בלחיצה" ל6970 (פתיחת הליבות), אריזה מקורית ושלל ירקות - כלול, גם לא זוכר כמה אחריות נשאר. ספק - OCZ SXS500W מארז - אנטק 1200 (למרות שאני שוקל להשאיר אותו ולחסוך בקנית מארז למחשב החדש) הארד דיסק - Seagate…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
פירקתי את המחשב הקודם (חייב להודות שגיליתי שאני מסוגל לפתח ערך סנטימנלטי למתכות, ממש עצוב לי לזרוק ולהיפרד מהמחשב, ליווה אותי הרבה שנים). אני לא יודע מה לשמור ומה לזרוק אז רציתי לדעת בכמה כסף אוכל למכור את החלקים הבאים: מעבד אינטל דואל קור E5200, 3.2GHZ , לעולם לא עבר OC ויש אחריות לכל החיים וגם את הקירור המקורי שלו לוח אם ASUS צ'יפסט G31, ASUS P5KPLCM סטיק זיכרון DDR2 של 2GB של PQI, רץ על 667MHZ עוד סטיק DDR2 של 1GB של קינגסטון, רץ על 667MHZ הארד דיסק של סמסונג שנקנה לפני שנתיים בערך, 320GB 7200RPM 16MB, יימכר לאחר פירמוט ספק כח של HEC 450W והנה המדבקה שעליו: http://img833.imageshack.us/img833/5020/66103310.jpg בכמה אוכל למכור את החלקים לדעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וקצת עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי כבדים שיש היום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? במשחקים להכי גבוהות שיש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 7 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום לכולם, כעקרון אני מבקש לדעת אם המפרט שבניתי הוא טוב. הרזולוציה של המסך שלי היא 1600X900 ואני רוצה לדעת אם יחס הרזולוציה של המסך שלי טובה ליחס הכרטיס מסך שמוצג במפרט. אשמח לדעת כמה FPS המפרט הנ"ל יציג (אם הוא משתלם בכלל )במשחקים כמו BF3 וBFBC2 אשמח לדעת עוד האם המארז הוא מארז טוב שמציג זרימת אוויר טובה והאם הוא טוב לגיימינג .ואחרי כול החפירה אני מציג את המפרט שלי : המפרט - מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪924 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪359 מארז: באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט בעיקר לגיימינג, סרטי HD וקצת תכנות (רמת לימודי תואר ראשון בתוכנה) ללא שום ציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD וקצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS, CRYSIS 3, Far Cry 3, Civilization -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך 24 אי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברשותי המפרט בצד,חלק מהכותרים הכבדים רצים דיי גרוע ב1680x1050 לכן ברצוני לשדרג את המחשב ולהעביר את החלקים שאני משדרג למחשב של אחי הקטן,שגם הוא צריך שידרוג והמחשב עצמו איטי ומשחקים לא רצים טוב כל כך אצלו...(e5200,EP43-DS3L,2GB RAM,GENERIC CASE AND PSU),בעקרון,התקציב שלי עומד על כ-2000 ש"ח בלי לחרוג או בלי לחרוג יותר מידי... OC מתוכנן תמיד,במידה ויש אפשרות כמובן
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני יודע שהחומרה יקרה מאוד, אולם אני די צריך אותה בשביל המכונות הווירטואליות ו-Ms flight x שהוא CPU intensive. מקווה לקבל הערות והארות בונות. בקשר לקירור - אני מתעתד לרכוש את ה-H100I כשייצא. תודה מראש. המפרט :
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-