עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי אשמח לעזרת חברי הפורום : אני חושב על רכישת מחשב נייח חדש שיחליף את הנוכחי . המחשב לא ישמש לגיימינג אבל כן הייתי רוצה שיהיה מספיק חזק כדי לאפשר לי להתחיל ללמוד עריכת וידאו ( ADOBE PREMIER וכו)- אני לא מדבר כרגע על עבודה אינטנסיבית בשום צורה אלא על עריכה בסיסית והכרות עם התחום (כמו כן , הייתי רוצה שהמחשב לא "ייחנק" בהצגת סרטי 4K).. הנחת העבודה שלי שהרכיבים המרכזיים של המפרט צריכים להיות מעבד אינטל I5 לכל הפחות + זכרון 16GB DDR4 3000 MHZ+ כונן SSD + כרטיס מסך ייעודי. לכן, יש לי מספר שאלות שנוגעות לרכיבים המרכזיים של המפרט : 1. האם לדעתכם ישנה אפשרות שמעבד אינטל I7 עם מעבד גרפי און בורד (Intel® UHD Graphics 630) יכול להספיק ללא כרטיס…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני צריך בבקשה כמה מפרטי מחשב לנייך המיועד למשחקים ותכנות כבדים ושיפעל מהרר עדיף אינטל. לא כולל מקלדת עכבר מסך ורמקולים ואגב אין לי שמץ של מושג מה זה OC מישהו יכול להסביר.... התקציב עד 3,000 ש"ח תודה מראש.....

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני מעונין לקנות מחשב ממש בקרוב עד 5000 ש"ח על בסיס אינטל או AMD, אינטל על בסיס נואטווד או AMD על בסיס 64 סביות המחשב אמור לשמש לגלישה באינטרנט, הורדות וכמובן גם משחקים אין צורך בצורב- יש לי חדש באריזה שאני מתכוון להתקין. בתןדה מראש !

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר קצת, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) המחשב ישמש בעיקר לגלישה, סרטים ן-OFFICE וקצת משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים על הגדרות בינוניות או נמוכות גם בסדר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 רזולוציה 1280/1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by sharpi,

* מטרות המחשב? : MATLAB, הרצת סימולציות, תכנות, שימוש לסטודנט באוניברסיטה. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? קל , לכל היותר 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות * בלוטות? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אחריות 3 שנים חובה: I5 מסך מט. תקציב עד 4500 ראיתי את asus zenbook ux31a שאני יכול להשיג במחיר 4300. האם מחשב זה יעבוד ללא בעיות עבור השימושים שלי? או שלא? הכי חשוב לי שהמחשב לא יקרטע וגם אם אני אריץ סימלציות בינוניות + הוא לא יתקשה לעבוד.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by shaibend,

שלום לכולם, אני סטודנט להנדסה ולעיתים משתמש במחשב ליישומים די כבדים כמו MATLAB ו - SOLIDWORKS (גרפיקה) כבר קבלתי המלצות לכמה מחשבים אז ממש לפני רכישה אני מבקש את דעתכם על המפרט הבא: Dell E6400 Intel Core 2 Duo P8600 (2.40GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB) 3.0GB, DDR2-800 SDRAM, 2 DIMM Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD With PC-Card 320GB Hard Drive, 7200RPM 14.1 inch Widescreen WXGA (1280x800) Display - BrushMetal Black Genuine Windows Vista Home Basic SP1, With media 90W A/C Adapter (3-pin) 24X CDRW/DVD for Latitude E-Family Digital Microphone Dell Wireless 1397 802.11b/g Mini Card Resource DVD - Contains Diagnostics and Drivers 9 Cell Battery …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by l_messi,

תקציב: 7000 1000 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: GTA - BF - AC - COD- FIFA -NBA FAR CRY וכו' •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא • אם כן, לאילו רכיבים?: • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. אהלן, אשמח לעזרתכם בהערכת מחיר לרכיבים הבאים: 1. כרטיס מסך Gigabyte HD7950 OC עם אחריות לעוד שנה בערך 2. מסך Acer GD235hz 120HZ ללא אחריות, מצב מצויין, ללא שריטות, ללא פיקסלים שרופים 3. אוזניות SteelSeries Siberie Elite Prism חדשות בקופסא, לעולם לא נפתחו - את האוזניות אני מקבל שבוע הבא אחריות תקפה מול SteelSeries 4. מחשב נייח: i5 750 4gb ram 1333mhz Gigabyte HD6850 לוח אם Gigabyte - לא זוכר דגם, אבל משהו די בסיסי מארז Thermaltake תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by GamingPower,

שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט, האם כל החלקים מתאימים ואין שום בעיה. מארז: Thermaltake Core V71 CA-1B6-00F1WN-00 מאוורר נוסף למארז (מאוורר עליון): 20 ס"מ CoolerMaster MegaFlow 200 ספק כח: CoolerMaster Thunder 600W לוח אם: Gigabyte GA-H97-D3H מעבד: Intel Core i7-4790 Haswell Box מאוורר למעבד: Thermaltake NIC C5 Untouchable דיסק קשיח: Western Digital Blue WD10EZEX 1TB זכרון פנימי: Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600MHz HX316C10FK2/16 צורב: Asus DRW-24F1ST DVDx24 OEM כרטיס מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 960 GPU G1 Gaming 4GB GDDR5 GV-N960G1 GAMING-4GD

10. Started by Gilady,

הנה המפרט הקיים וכמה הערות/שאלות: 1. Intel core i5 3470 / 1555 2. Zalman CNPS-7000V-AL 3. Gigabyte GA-B75M-D3H 4. Seasonic 500W 5. Hynix 4GB DDR3 1600 (שני סטיקים של 4 = סה"כ 8 GB) 6. SSD Samsung evo 960 7. Sapphire ATI 7950 3g 8. Fractal Design Define R3 9. Dell U2412M מסך 24 אינץ' FULL HD אני לא גיימר מקצועי, אין לי "עין" שיש לאחרים שמחפשים את הכי טוב, ובהחלט עד היום הסתפקתי בחלק מהמשחקים הכבדים ביותר בהגדרות HIGH בלבד (לא ULTRA ולא MAX). אני מרגיש שהמפרט הקיים עושה את זה עד היום ולא מאכזב, אבל אני חושב קדימה ורוצה להיפתח לאפשרות של 4K, וגם ליהנות מהיכולת להציג גרפיקה באיכות גבוהה ומקסימלית אם כבר אני מח…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. כרגע זה המפרט שסגרתי עם אייבורי, עדיין אני יכול לשנות (שילמתי מקדמה) יום שיש זה כבר מגיעה אז מחר אני צריך להחזיר תשובה אם ארצה לשנות http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5793 + שדרוג לדיסק Western Digital 500GB SATA2 16MB Buffer -ו20 ש"ח שמתי לב לכרטיס מסך שהוא חלש, בהוספה של עד 100 שקל יש כרטיס יותר טוב של זה של 1024? יש לי מהמחשב הישן את הכרטיס קול הזה http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=502 האם שווה להרכיב אותו? מ ה3 מה יותר טוב? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...&db46632=46974 המחשב דיי זמני, וקונים ממני אותו במחיר ששילמתי, לכן אני לא משקיעה הרבה בו, אבל מן הסתם מחפש להוציא את הטוב ביותר במחיר הזה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותר…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Jinjis Han,

אני נוסע לאילת בספטמבר והחלטתי אם כבר אני שם לנצל ולקנות את המחשב החדש על הדרך. הרכבתי מפרט, חשוב לי לשמוע חוות דעת (אם אפשר להוזיל אפילו גם יתקבל בברכה). בעיקרון אני מתכנן לעשות OC (רק כי אני אוהב) בגלל זה הוספתי קירור כזה ומעבד מכפלה פתוחה. אם יש הערות הארות אשמח לשמוע. תודה! מעבד אינטל : מק"ט: #34586 Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray אתר יצרן עמוד מוצר המוצר זמין בסניף זה איפוס 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #20318 Noctua NH-D14 CPU Cooler אתר יצרן עמוד מוצר בדיקת זמינות בסניף אחר איפוס 1 לוחות אם למעבדי אינטל : מ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by lgx,

היי,אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים שיריץ כל משחק על הגדרות גבוהות... . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4,000. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במלואו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 עד 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים,תכני HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by tzolerguy,

האם יש אפשרות או תוכנה חיצונית אשר תוכל לשנות פורפיל חשמל כתלות בחיבור של המטען שורה תחתונה אני רוצה שכאשר המטען מחובר יעבוד על מקסימום ביצועים וכאשר המטען מנותק יעבוד על מקסימום חיי סוללה איך אני מיישם את זה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Jules Winnfield,

למישהו יש מושג מתי הוא מגיע לארץ? וגם חיפשתי אותו באתר של אסוס ולא מצאתי, זאת אומרת שהוא לא יצא בכלל לשוק?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by חיים רביבו,

מחשב לגיימינג ולעריכת מוזיקה כתחביב... בלי רמקולים. כולל מסך LCD שטוח דק, מקלדת ועכבר. תודה מראש ליאור.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by NIVTAL,

שלום לכולם הרבה זמן לא הייתי פה וראיתי ששינו את האתר העיצוב מדהים הרבה יותר טוב מהאפרוריות של הקודם מה גם שהקודם היה זז לאט רצח.. בקיצור לא באתי לדבר על האתר רציתי לשאול אותכם על חיבור PCI חיצוני למחשב נייד משהו בסגנון כזה:http://www.ebay.com/itm/Laptop-Expresscard-34-To-2-PCI-Slot-Adapter-Express-to-2-PCI-Sound-Graphics-Card-/201076381313?pt=US_Laptop_Port_Expansion_Cards&hash=item2ed1161681 עכשיו השאלה האם זה יעבוד חלק והשאלה המרכזית אם יש פתרונות כאלה רק יותר בזול. יש לי LENOVO G580 עם I5 ו6GB RAM ראיתי שזה מתחבר דרך USB 3 וראיתי דברים יותר זולים אבל אני לא סגור אם הם יעבדו או לא.. מי שמוכן להעשיר את הידע שלי בנושא אני ישמח מאוד! ניב.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. מה שאני רוצה זה מפרט למשחקים עד 3600 שקל למשחקים שיהיה מעבד אינטל וכרטיס מסך תומך DX 10 לא צריך מארז לא מסך לא מקלדת ועכבר לא רמקולים אבל שיהיה גם מאורר למעבד וספק טוב שיספיק לא משהו יותר מדי טוב תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב חדש שיספיק לי לכמה שנים. מחשב שנועד לעבודה שלי (אינטרנט, אופיס וכדומה) וגם למשחקים אבל אני לא גיימר כבד כך שזאת לא ה-מטרה הראשית שלי בו. רצוי שיריץ משחקים אפילו על הגדרות בינוניות, ושיהיה מספיק טוב לכמה שנים עד לשדרוג עתידי. אני גם מעוניין במסך 17 אינץ' LCD במסגרת התקציב הזה, ואם אפשר (בגלל שאני מאיזור הצפון) אז מ KSP או חנות דומה אחרת שיש לה ייצוג הולם גם באינטרנט. התקציב שלי קצת מצומצם אז עדיף לא לחרוג בכלל מה 6 אלף, ועל המפרט לכלול גם הרכבת מחשב (למערכת הפעלה אני אדאג). אין לי העדפה לאינטל או AMD אבל אשמח אם מישהו יסביר לי לפי איזה שיקול לבחור מהשניים האלו. תודה מראש על כל עזרה.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אשמח לקבל המלצה מפורטת למחשב חזק לעבודה גרפית (ללא תלת מימד - פוטושופ, פריהנד פלאש בלבד) וגם המלצות למסך שמציג צבעים אמינים, עם תצוגה איכותית. תודה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by sgsg,

שלום, אני מחפש נייד שיהיה רוב הזמן נייח וישמש בעיקר לצרכים משרדיים - אינטרנט, פאוור-פוינט ואופיס, וגם קצת צפייה ב- HD. * גודל המסך: 15 מאוד רצוי מסך מט, זה הקושי הגדול ביותר בחיפושים שלי. * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש רלוונטי, אבל עדיף שהמחשב יוכל לעבוד יותר מחצי שעה בלי חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320 ג'יגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל יש עדיפות לאחריות ארוכה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא צריך מ"ה אם ההבדל גדול, אפשר לחרוג ב- 100-200 ש"ח. אני אודה לכל מי שיוכל לכוון אותי לדגמים רלוונטים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אשמח לעזרה דחוף שאוכל לקנות מחשב עד תחילת הלימודים. גודל מסך וזמן סוללה פחות עקרוניים לי. חשוב לי הביצועים של המעבד-שיעבוד טוב,לא ייתקע גם בהפעלת חלונות ותוכניות רבים. שאני אוכל להשתמש בו בכל מה שקשור לתכנות וכד'. לא צריכה יותר מדי זיכרון בדיסק הקשיח אך גם פה-שיעבוד מהר בלי להיתקע. 1.האם סדרת המעבדים core i3/5 טובים? עד כמה ההפרש משמועתי בין 3 ל-5? 2. האם אני זקוקה לכטיס מסך טוב? 3. האם להסתפק בשנה אחריות או שכדאי להרחיב? 4. איך המעבד הזה: Intel Dual Core T4500/T4400 במהירות 2.30Ghz מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אולי קצת עריכה גרפית , תכנות לסוגיו השונים * גודל המסך:13+ * משקל רצוי-פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)…

23. אהלן, אז כמו שהבנתם, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, הראשון שלי. תקציב זה לא הבעיה פה, אלה רק לבחור את המחשב המתאים. אני חושב ש ה Hp Dv 6515 יתאים לי, זה בעיקר למשחק אחד - Pro Evolution... ככה שהכרטיס מסך מספיק חזק בשבילו והשאר זה סרטים וכ'דומה מישהו מכיר את הדגם המסויים הזה ? תודה , איתי

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אהלן חבר'ה הזמנתי היום מחשב חדש... הנה המפרט מה דעתכם? מארז Gigabyte Aluminium Triton Black Blue Led מעבד Intel Pentium D 940 Dual Core 3.2Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box קירור למעבד Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan לוח אם ASUS P5LD2 Intel 945P chipset זכרונות Crucial 1GB kit PC2-5300 3-3-3-12 DDR2-667 Ballistix BL2KIT6464AA663 קונן קשיח Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS כרטיס מסך ASUS EN7600GT GeForce 7600GT 256MB PCIe צורב דוי.וי.די LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black קונן דיסקטים Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black ספק כח Thermaltake 470W PFC 120mm 24/20 pin 2 rail

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים