ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש לצורך גיימינג 1. מה התקציב המקסימאלי? כ4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בסדרות וסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of Warcraft : Wrath of the lich king & Cataclysm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אירע אסון נורא, והמחשב שלי נשרף. ככל הנראה- מדובר רק בספק הכוח, אך מכיוון שהמחשב יחסית ישן- החלטתי לשדרג אותו. קראתי את המדיך לבניית מפרטים, הבנתי מה אני צריך, ועכשיו אני זקוק לעיצתכם: אני מעוניין להרכיב מחשב בתקציב של עד 3500ש"ח (לא כולל מסך) המחשב מיועד עבור השמעת מוסיקה והצגת סרטים, כאשר אין צורך בכרטיס קול מיוחד (מספיק ה-ONBOARD) ואין לי גם צורך בכרטיס TV. מדגיש: המחשב לא מיועד למשחקים, לכן אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. כמו כן- המחשב ישמש לעבודה עם Photoshop בצורה אינטנסיבית, כך שאולי נדרש אוברקלוקינג קל... ובכל מקרה- הרבה זיכרון. בנוסף- חשוב שבלוח האם יהיו חיבורים של USB 2.0 וכניסות של USB גם בחלקו הקדמי של המארז קירור חזק ואיורור שקט חשובים ביותר- ש…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות לפטופ חדש חיכית הרבה זמן עד שיצאו אולטראבוק 15 די אהבתי את המחשב של סמסונג. עכשיו אני בהתלבטות אני לא צריך את המחשב בדחיפות וחושב האם לחכות עוד עמה חודשים עד שתצא WIN8 שתתמוך במסך מגע ואז אני מניח שגם הלפטופים יגיעו עם מסך מגע או לקנות עכשיו ? מה אתם אומרים? תודה, חזי
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-
-
מחשב כולל מסך דק של סאמסונג 710t שיכלול לפחות amd 3500 ושיהיה קירור טוב למעבד.
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שירוצו בו תוכנות כמו MATLAB צפייה בסרטים, והרצת משחקי ספורט בעיקר כמו FIFA,NBA.... ללא צורך ברזולוציה הגבוהה ביותר
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
שלום, אני צריך שתבנו לי מפרט ב5.5K למשחקים (קרייסיס ועוד), השקט הוא מרכיב חשוב במפרט. OC ענק יבוצע לכל דבר שזז במחשב (כרטיס מסך, זיכרון אולי לא בטוח, מעבד). השימושים הם בעיקר משחקים, לעיתים נדירות קידודי וידאו. צריך צורב DVD, אין צורך בציוד היקפי ואין צורך במסך. יש לי מסך 17" של LG רזולוציה מקסימלית 1024X1280. אעדיף שהמערכת תהיה מבוססת E4300 (כמו שאמרתי OC) עם טוניק, ומארז APOLLO שחור. ארצה גם לוח P35 שיתמוך בפנרינים למיניהם. אם אפשר לחסוך כסף ולא למלא את כל התקציב אז מצוין. תודה רבה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
שלום רב כמדי כמה שנים אני שב לפורום הזה על מנת לקבל עזרה בשדרוג המחשב, את המפרט הנוכחי הרכבתי בעזרתכם ב2008 והגיעה העת לעדכן אותו. המחשב מיועד בסופו של דבר לעריכת וידאו (בעיקר בתוכנת AVID). המפרט הנוכחי שלי הוא (אזהרה, מסע אל הפרהיסטוריה לפניך): מארז – Enermax Uber Chakra (יש לציין שהוא עדיין שקט להפליא) http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 ספק כח – OCZ OCZ500SXS 500W (גם הוא עדיין שקט במיוחד, שווה כל שקל) http://www.ocztechnology.com/ocz-500w-stealthxstream-power-supply-eol.html לוח אם - GIGABYTE GA-EP43C-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#sp מעבד – Intel Core 2 Quad Q9400 BOX http:/…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי שתי שאלות 2.ל8RDA3 v2.0 יש סאונדסטורם ? או רק ל8rda+ v2.1? 1.למה במפרטים המומלצים שמתם Volcano11 ולא vantec airoflow?
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב עד 3000 ש"ח לשימוש של משחקים,הקלטות ומוזיקה בעיקר ואני קונה במחירים של יבואן כך שהמפרט יכול להגיע עד 3500 שקל וביבואן יצא משהו כמ ו 600 שקל פחות מחנות יש לי כבר הרדיסק סידירום וצורב.. כך שאני צריך רק לוח, מעבד,זכרון,כרטיס מסך ומארז(או עוד משהו) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, לפני קניית לפטופ, ולאחר חיפוש וקריאת מאמרים רבים, התמקדתי על ארבעה דגמים. הבעיה היא שאת חלק מהם אי אפשר לראות לפני שקונים, לפחות אני לא מצאתי איך, ובשבילי איכות הבנייה (בעיקר במקלדת) חשובה מאוד. רציתי לשמוע על הנושא מאנשים שיש להם את הדגמים הבאים: Asus U35JC חיפשתי באינטרנט, וברוב המאמרים כתוב שלמרות שהמחשב מעולה, איכות הבניה לא משהו. בווידאו שמופיעה בעמוד הבא אפשר לראות, ב-1:16 http://www.trustedreviews.com/laptops/review/2010/10/09/Asus-U35Jc/p1 זה מאכזב, הדגם הזה היה מושלם בשבילי. זה באמת כזה גרוע? Samsung Q330 לא מצאתי איפה לראות אותו, וראיתי שיש אותו לכמה אנשים פה. אשמח לשמוע על הנושא. Acer Aspire Timeline X AS3820T רק מצאתי חנות אחת שמוכרת אותו, "שופלה". התקשר…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
P4 2.8 800Mhz Hyper Threading Intel 865PE Chipset 256 DDR 400Mhz Geforce 5 FX5200 128mb Mag 17 CD-RW : LG 52x32x52 60GB 7200rpm 1.44 2 רמקולים + מגבר 3D מארז P4 USB מקדימה ומאחורה עכבר מקצועי עם גלילה + משטח מקלדת PS2 מקצועית כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים אוקי , כל זה ב 3720 , ונראה לי שאוסיף עוד 256 RAM + אשנה את כרטיס המסך. האם קנייה זו משתלמת? המחשב מיועד למשחקים
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Core2 Duo E6300 Gigabyte GA-945P-S3-RH 1GB Kingston Dual Channel Sapphire X1900XT 512MB Thermaltake Soprano Black ANTEC 430W 160GB Sata2 8MB 7200RPM WD צורב רגיל של LG. (יש לי צורב DVD בבית) למרות שהתגובות על המארז היו חלוקות.. החלטתי לקחת אותו (כי לא היה שם ממש מבחר ) יצא לי 6200 שקל+- תגובות ?
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום: אני מבקש המלצות למחשב נייד שישמש בעיקר להרצת סביבות עבודה תכנותיות ( כל סביבות ה VISUAL ו DOT NET) וגם אופיס ואינטרנט אין בכוונתי להריץ משחקים או להשתמש בתוכנות גרפיות זוללות משאבים,מצאתי את המפרט הזה ב KSP אם תוכלו לתת לי הערות על המפרט והחנות עצמה אני גר בירושליים אז אם יש חנות יותר טובה ואמינה באיזורי אבקש המלצות בקיצור עזרה בבקשה............ להלן המפרט ----------------------------------------------------------------------- ניידים? -> Lenovo ?ThinkPad C100 TB03FIZ 1.50GHz??Model? ?ThinkPad C100 TB03FIZ cel 1.50GHz? ? CPU? ?Intel celeron 1.5? ? Memory? ?256MB(1x256) DDR2 533MHz ? ? HD? ?40GB ? ? Display? ?WXGA 15 Max resolution: …
-
- 4 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום חברים... ברשותי מעבד של אינטל I5-750 BOX לוח אם - Intel dp55kg - לוח אקסטרים זכרונות - corsair 4GB (2X2GB) 1600Mhz XMP - הXMP אומר טכנולוגיה של אינטל, משהו מהיר יותר הארד דיסק - WD 320GB ספק - seasonic 620w m12ii מה שחשוב פה למעשה זה שהמחשב מתחבר לטלויזיה - LCD PHILIPS 42 FHD 1920X1080P המחשב משמש אותי אך ורק לטיסה בFSX. למי שמכיר זהו משחק כבד מאוד. אני מחפש כרטיס מסך שיוכל להריץ אותו באיכות הטובה ביותר שאוכל להגיע אליה עם החומרה שיש לי. התקציב הוא בערך 1500.. אפשר כמובן לחרוג מעט אך עדיף למזער את הנזק.. חשבתי ללכת על הGTX460 ואז נאמר לי בשלושה מקומות שונים שהוא לא בהכרח יחזיק אותו.. עדיף 465 ואז גיליתי שהוא פחות טוב מ460 מה בעצם קורה פה? ללכת על 470? הס…
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בצרות רבות עם המחשב הנוכחי שלי (פנטיום 2.8, 512 מגה זיכרון פנימי, 80GB, Raedon 9600 וכו') ואני שוקל ברצינות רכישת מחשב חדש. דברים שהייתי רוצה שיהיו: מעבד Intel Core Duo (לא יודע להחליט איזה דגם). גם בלוחות אם אני לא מבין. זיכרון פנימי 2048 מגה DDR2. הרדיסק 500 ג'יגה SATA2. כרטיס מסך בתקווה ל-GeFore 8800 כלשהו. גם פה אני לא יודע בדיוק איזה להחליט (חברה/דגם). מקלדת ועכבר חוטיים(!). צורב DVD. מסך (אני חולם על 22" של סמסונג). כמובן שצריך לחשוב גם על מארז (וספק), אולי קירור קצת יותר טוב, מקלדת ועכבר. שאלה נוספת - כמה לדעתכם שווה המחשב הנוכחי שלי, בהנחה שאני מוכר אותו עם המסך (סוני 17" קצת ישן) ואולי גם עם הכרטיס קול (SBLive ישן כמו המסך). אני חושב או…
-
- 11 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לצרכי פיתוח (רוב הפיתוח לא במחשב הזה, בעיקר תחזוקה). ללא משחקים וללא סרטים, זה לא מעניין אותי. אני טס לתאילנד למשך חודש וחצי בתחילת ינואר, הייתי שם כבר וזכרתי שהמחירים שם ממש נמוכים בכל נושא האלקטרוניקה אז הפעם חשבתי לנצל את זה ולקנות לפטופ. הדרישות: מעבד: i5/i7 זיכרון: 6 ג'יגה לפחות מסך: קטן, בסביבות ה12.5" מקלדת: חייבת להיות מקלדת נוחה (עם כפתורים צפופים כמו המקלדות של lenovo\ibm ולא מקלדות מקבוק למיניהן) - קריטי (כותב הרבה) אחריות: אלא אם כן המחיר ממש ברצפה, אני מעדיף כמובן אחריות בין לאומית (גם בתוספת מחיר). מערכת הפעלה: לא קריטי סוללה: לא קריטי משקל: לא קריטי עיצוב: לא קריטי, מעדיף משהו סולידי התקציב: בסביבות ה2,500 ש"ח (זה תקציב שמותאם…
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב ביתי. המחשב משמש לקריאת מייל, וורד ואקסל ברמה בסיסית מינוס, אינטרנט וסוליטייר... ככל הנראה אתקין במחשב אובונטו עם TB למייל ואופן אופיס. האם אפשר למצוא מפרט סביר שיכנס במארז קטן? איזה סוגי מארז קטנים קיימים? זכרון קשיח, בין 300 ל500 יהיה מספיק. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה צריך להיות זול ומריץ את תוכנות אדובי ועמיד בדגימה דרך פיירוייר זה המפרט שהרכבתי. יש הצעות לשיפור? תודה! מעבדי אינטל: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10680 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9518 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9424 מארזים: Antec VSK-2000 ATX Mid Tower Black Case (No PSU) http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10424 ספקי …
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse, Netbeans באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Starcraft,dota וכל מני משחקי FPS מדי פעם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440x900, 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. הא…
-
- 3 תגובות
- 860 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד לוח אם מארז מחשב RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מע…
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
הדגם הראשון עולה כ 5500 ש"ח, הנה קישור למפרט: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3480 הדגם השני עולה כ 6600 ש"ח, הנה קישור למפרט: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2656 ממה נובע ההבדל פרט למהירות המעבד (1.73 לעומת 1.83)? שניהם 64BIT? יש עוד הבדל מהותי ? (שימו לב אפילו הזול יותר הוא עם SATA ויקר הוא עם PATA) תודה לעוזרים, טל
-
- 1 תגובה
- 765 צפיות
-
-
שלום! אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב של עד כ-7,000 ש"ח. קודם כל, אני רוצה שהמחשב יראה מאוד טוב ואמין (חברה מוכרת). כלומר, שיהיה בצבע שחור מבריק (Piano), לא כבד מדי (פחות מ-3 ק"ג), ולא מגושם. גודל מסך רצוי: "14.1 או "15.4. מעבד: Intel Core 2 Dou (רצוי T5600 או T7400). זיכרון: 2GB ב-Dual Channel (לפחות 667MHz). דיסק קשיח: לפחות 120GB (רצוי 160GB) מסוג SATA (מהירות 5400RPM או 7200RPM). כרטיס מסך: Nvidia Mobile מסדרה 8 (רצוי חיצוני, אפשר פנימי). צורב: DVD-RW Dual Layer. קורא כרטיסים מובנה: חובה SD. מצלמה מובנית: לא חובה. תקשורת: RJ45, RJ11, WiFi b/g, BlueTooth 2.0 יציאות: USB 2.0, FireWire, VGA, S-Video (אם אפשר, אז גם e-SATA). סוללה: רצוי 9 תאים (שיספיק …
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אססין קריד3 BF3 קרסיס 3 ושאר משחקים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב1080-1920 מסל LED 47 אנטיש LG LX6500 עם חשוב הדגם (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקראת סוף שבוע הבא לקנות מחשב חדש, אני לא מתכוון לעשות OC, ולכן מה שחשוב לי זה בעיקר השקט הנפשי- שיהיה מפרט אייכותי שאני אוכל לישון בשקט עם ההחלטה שלי. פעם הייתי מתעניין חזק בכל הנושא, אבל בזמן האחרון אני ממש לא מעודכן (צבא) ולכן אני סומך כמעט לגמרי רק עליכם. אני יודע שהלוח אם EP45-DS3L מומלץ כלוח אמין כבר משהו כמו שנה (אולי אפילו יותר)- מה שבאופן אוטומטי גרם לי לפתח עדיפות אליו, ומתוך כך ללכת למערכת מבוססת INTEL. לכן התחלתי מן המפרט המורכב ב3550 בtms (שבטח אתם כבר מכירים אותו דיי בע"פ ) והוספתי מעט שיפורים, מה גם שעלו לי לא מעט שאלות. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤845.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושימוש ביתי רגיל א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' 1650X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אין משהו ספציפי. המשחקים המודרנים כגון COD, CRYSIS וכו.... * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-