עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5% אם זה קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב./3 Metro Last Lightֿ/BF4/Arma -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."27 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4.…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Arisum,

שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב,בהתחשב במשחקים שעומדים לצאת בזמן האחרון נראה שהדרישות גבוהות ןמאתגרות בעיקר את המעבד שלי(אני לא מעוניין בOC),כך שאני חושב שאולי הגיע הזמן לשדרג. המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח אם: GA-P55-US3L כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3 קשיח: samsung HD103SJ ספק כוח: seasonic 550w מארז: antec 300 שמתי לב שהחודש יתחיל הבלאק פריידי,לדעתכם כדאי להמתין עם קניית המחשב עד אז? או שלא צפוייה הורדה משמעותית במחירים של הרכיבים שיהיו רלוונטים אליי? נראה שהדיסק הקשיח שלי כבר מתחיל להישחק(הרבה "רעשי" כתיבה בזמן שהמחשב מבצע מטלות יחסית פשוטות כמו …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אנא חוו דעה, דברים ששכחתי, צווארי בקבוק מצחיקים... [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1396[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪122[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-Z97M-DS3H[/TD] [TD=width: 10%, align: ce…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by MeniAdam,

היי בנייד שלי יש SSD רגיל מחובר ליציאת SATA עליו מותקנת וינדוס. אני רוצה להתקין עוד וינדוס ולא מעוניין לחלק את SSD הראשון לשני מחיצות, ומצאתי בEBAY , דיסק SSD שמתחבר ליציאת Mini Pci-e. למזלי יש לי סלוט כזה פנוי שמיועד WWAN. השאלה אם אני מחבר את הSSD הזה לחיבור הזה המחשב יכול להשתמש בו כדיסק רגיל או לא. - נ.ב. אני מעוניין בשני כונני SSD במחשב ולא בנפח גדול יותר. נ.ב 2. קישור למוצר באיביי : http://goo.gl/2h4ro4 תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by deso,

היי, אני חדש פה, אני רוצה לקנות מחשב חדש כבר... 6 חודשים ;D הנה המפרט האחרון שבחרתי... יש לי קצת דילמה עם זה.. אנא תנו לי את הדעה המלאה על כל חלק בבקשה :'( המחשב על סך: 5000 ש"ח. נתחיל: לוח אם- חברה- MSI 945P Platinum כרטיס מסך- חברה- MSI PCI-EXPRESS NX6600GT TD128E דיסק קשיח- חברה- WESTERN DIGITAL 120GB SATA II 8MB מעבד- חברה- Intel 3GHz Pentium 4 64-bit 2M זכרון (1)- חברה- KINGSTON 1GB 533MHZ DDR-2 צורב- חברה- LG DVD X16 +-D.LAYER 4167 כרטיס טלוויזיה- MSI - לא ידוע איזה.. מחירו 350 ש"ח. מארז CHENBRO XPIDER II ספק 450WT - לא ידוע מפרט, 150 ש"ח. שמעתי ש64 ביט לא תומך בכמה תוכנות ויש לזה בעיות... אצל הכרטיס מסך אין מפרט על הזכרון.. אם יש כרטיס מסך עם TV INPUT+OUTPUT אנא ה…

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by shirNoshe,

ברצוני לרכוש את הנ"ל,למחשב מבוסס AMD 3200/VENICE. כ.מסך 6600/GT/PCX לוח GB K8NXP/SLI. התלבטות:עם הוספת הקירור תהיה לי בעיה בהוספת כרטיס נוסף למערך ה-SLI,אני אומר ושואל. אהבתי את קירור המעבד של ASETEK,ולא ראיתי פה בפורום המלצות בכלל,למה? מה ההבדל המהותי של רכישת צורב,מה ההבדל בין החברות,אני צורב הרבה מאוד,ופשוט זקוק ל צורב DVD במחשב החדש.לכן חשבתי על ה-NEC אבל לא הבנתי מה ההבדל 4550VS 3550.או של LG. אני מצרף פעם ראשונה קישורים,מקווה שיצא לי טוב ושלא תרדו עלי.. [ ]]http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4602 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3894 ]http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3894 http://www.noacomp.co.il/product.asp?produ…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. תקציב - בסביבות 2500$ (לפני מע"מ - מיועד למקום העבודה). יעוד - הרצת סימולציות ASIC ארוכות וכבדות מאוד (מעט גרפיקה) - MODELSIM המטרה - להוריד למינימום את זמני הסימולציה ויציבות לאורך זמן. מאפייני הסימולציה: 1. תוכנת הסימולציה בעלת Thread יחיד (לא יודעת להשתמש בריבוי מעבדים או Hyper-Threading 2. הסימולציה דורשת בערך 1-1.5G RAM ומבצעת הרבה מאוד פניות לזכרון ולדיסק. כמות המידע בכל גישה אינו גדול (כמה מגות בודדות כנראה) 3. הסימולציות אורכות בין 8 שעות לשלושה ימים רצופים. 4. התוצאות מוצגות באופן גרפי ונשמרות בקובץ שגודלו 0.5 - 1.5GB נדרש לבצע זום, מדידות והוספת תצוגות בזמן העבודה. 5. מיועד לרוץ עם Linux RedHat 4.0 AS מתוכנן גם over-clocking משמעותי אבל לא לקצה גבול היכולת. נדרש…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by avivlyaviv,

שלום ההורים שלי קונים לאחותי מחשב ליומולדת. התקציב הוא מינמלי השימוש בהתאם. כלומר: איסי,מסן,WORD וכד'..... איך המפרט הזה? אני לא בטוח לגבי שדני דברים 1. מעבד מספיק לשימוש ביתי או שעדיף ללכת על DAUL 2 CORE? 2. הספק והמארז מסיפק נורמאלים? כי עכשיו במחשב שיש לה הספק עושה קולות והמארז מתפרק.... מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪358 לוח אם: ASUS P5KPL-CM ₪274 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ₪194 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪117 מארז: JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ₪232 מחיר סופי: ₪1175 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. מיועד למשחקים, OC, אינטרנט וסרטים. מעבד: Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤445 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤497 ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤272 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤282 כרטיס מסך: Sapphire HD 4670 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤471 סה"כ: ¤2076 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤2035 מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il http://tms.co.il/preview/spec/g2x9h4us איך ז…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אהלן, 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? בערך 4000 שקל, לא במזומן שטרות (אבל גם לא תשלומים - תשלום אחד בכרטיס אשראי) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, הורדות (שרת קבצים), סטרימינג של וידאו למחשבים אחרים, תכנות והרצת Database-ים של אורקל (כלומר מינימום 4 ג'יגה זכרון). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא - המחשב הישן יעבור דירה וכנראה ש…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Murmur,

שלום לחברי הפורום, קראתי קצת במומלצים וחיפשתי בהודעות קודמות אבל לא מצאתי משהו שממש פוגע בול. אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט HTPC לאחותי, בתקציב של 3.5K (אבל אפשר למתוח ל-4 אם אין ברירה). הנה מספר פרטים חשובים: * המחשב יקנה ללא מסך ויחובר למערכת קולנוע ביתית (די.וי.די + 5.1 רמקולים + טלוויזיית LCD) שכבר קיימת בבית. * מעבד אינטל (E4400 נראה לי בסדר, אין צורך ב-E6600 נכון?) * לוח אם מתאים שיסחוב גם HDMI * מארז שקט וקירור שקט גם - המחשב יוצב בחדר השינה. * מקלדת ועכבר אלחוטיים - כדי לא למתוח חוטים. * אין צורך בכרטיס טלוויזיה - אין ולא יהיה חיבור לכבלים בבית. אשמח מאד לקבל המלצותיכם והצעותיכם, תודה,

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by DS,

עשיתי מפרט לחבר אבל אני ממש לא יוד אם הספק יחזיק: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤649 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL ¤2142 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤162 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424 מארז: ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU ¤770 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤5981 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אם אפשר הצעות לשיפור

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היי, ההתלבטות היא בין 2 המחשבים הבאים: 1. HP pavilion x360 2. Dell Inspiron 5406 שני המחשבים בעל מפרט כמעט זהה למעט שבדל יש כרטיס מסך יותר טוב (האם בהכרח יצרוך יותר סוללה? כרטיס חיצוני של nvidia...) ו-8gb ram לעומת זאת, בhp יש כרטיס מסך מובנה של אינטל ו16gb ram. מה הייתם לוקחים לסטודנטית? תודה רבה על העזרה!

14. ללא חריגה מיועד לגלישה מקלדת ועכבר של אפל בנפרד (לא כלול בסכום) הרכישה בעוד חודש כל שאר השאלות לא רלוונטיות נשמח להמלצה על דגם ולהסבר :) תודה

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 200 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …

16. ראיתי את המחשב הזה https://www.bstudent.co.il/Dell-Inspiron-3583-15-6-Ci5-8265U-8GB-256GB-SSD-AMD-wIN10h-3y.html הוא מומלץ או שיש משהו אחר במחיר הזה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום רב מתלבט לגבי לפטופ משולב לינובו d330 האם מתאים לגלישה לשמיעת מוסיקה. האם אפשר להשתמש בתוכנת סקייפ? תודה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27621&gclid=EAIaIQobChMIys2NmcSX3wIV04TVCh1R2gbdEAQYAyABEgJorfD_BwE

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by SomeBody_IT,

שלום לכולם, יש הרבה דגמים חדשים של מעבדים וכרטיסים גרפיים. נוצר המון בלבול , כאשר אתה מחליט לקנות מחשב חדש, ורוצה לשקלל קריטריונים שונים , מחיר. בפרט , עם מספר הדגמים של אינטל. סתם לדוגמה: האם עדיף לקנות I7 מדור קודם / I5 מדור עכשוי וכן הלאה, וגם באותו דור יש גרסאות שונות. כמו כן , Amd התעוררה בשנים האחרונות. ויש את Nivida שתמיד פועמת בשוק המעבדים הגרפים. 1. האם קיימת טבלה מלאה שמציגה שיקולים שונים בין הרכיבים במחשב (מעבד גרפי + מעבד / מעבד עם מעבד גרפי מובנה) NIVDIA / Amd / Intel? 2. מי לוקח , ומי הבחירה היותר חכמה עבור מחשבים בדרגות שונות Amd או Intel? 3. מה השיקולים שצריכים להנחו…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Asaflaza,

היי, כמה להערכתכם אמור לעלות השדרוג הבא? מדובר על מחשב נייח 1. התקנת הארד דיסק SSD במקום כונן ה-C שיש כרגע במחשב, התקנת WINDOWS 10 על ה-SSD 2. הרחבת זיכרון מ-8 ג'יגה ל-32 ג'יגה בנוסף אם יש המלצות על טכנאי שיכול לבצע את זה אשמח לשמוע תודה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. קודם אתם אחלה פורום אנשים טובים יש פה עקב שהמחשב הישן שלי מת אני החלטתי לא לתקן אותו וכבר לקנות חדש מעוניין במחשב חזק למשחקים וגם לעריכה וידאו אני מעוניין להריץ את ויסטה תודה מראש!!! לא מתוכנן לעשות OC יש אפשרות לחרידה אבל לא רצינית עכבר ומקלדת ורמקולים יש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום אני טכנאי רשתות ומידיי פעם מתכנת אני לא משחק במחשב יש לי עכשיו AMD 2500+ זיכרון כרוזיר DDR 400 756M CL 2.5 הרדיסק SATA 250 G WD כרטיס קול הרקולס 7.1 נהרס לי הלוח אם חשוב לי שהמחשב יזוז מהר אז אני רוצה מעבד + לוח אם + כרטיס מסך + צורב חדשים תקציב 2000 +- התקציב לא משנה כל כך הביצועים ויחסית לתועלת חשוב לי עדיפות ללוח אם של אסוס וחשוב שהוא יתמוך ב DDR 400 כי יש לי זיכרונות טובים כאלו לא אכפת לי אינטל או אי אמ די אם אני לא משתמש במשחקים מה אתם אומרים על האופציה של כרטיס מסך על הלוח ??? (אני פוחד מירידת ביצועים של המחשב כתוצאה מזיכרון משותף) ב KSP ראיתי את הלוח אם ASUS ‏P5B-VM s775 Conroe, G965, DDRII 800, PCI-E, VGA שעולה 725‎ יש לו כרטיס מסך Media Accelerator 3000 מה א…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Gogo80,

דרישות מיוחדות: * שיכלול מעבד c2d שיהיה חזק יותר מ-Athlon 3000 64. * שיכלול זכרון בנפח 1024 DDR2 בתזמונים סבירים ושל חברה טובה. * שייבנה ב-noacomp או בחנות אינטרנטית סבירה ואמינה. * אין בעיה עם זה שזה לא יכלול הרכבה, את זה אוכל לעשות לבד. * שיכלול מארז ואם אפשר גם צורב DVD (לא חובה). * שיכלול כרטיס מסך בטכנלוגיית PCI-E עם לוח נחמד... שיהיה טוב יותר מכרטיס 9600XT אם אפשר. אם התקציב לא מאפשר אנא רשמו זאת, במידה וכן אשמח להצעות ולקישור האתר בו נבנה המפרט תודה רבה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היי זה מחשב לעבודות גראפיקה,עבודה קבועה. עיקר השימושים הם פוטושופ אינדזיין ואקרובט. קבצים גדולים יחסית 100-500 מגה,חשוב לי מאד מהירות המצב כיום במיוחד אינדזיין/פוטושופ שנכנס לשם קובץ עם טקסט ושכבות כל תזוזה יכולה לקחת כמה דקות. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אין צורך לנסות לחסוך,המשמעות היא שאם הדבר עולה 50% יותר ונותן תועלת 10% אז הוא מיותר לחלוטין,אבל אני מחפש את החומרה הטובה והמשתלמת ביותר באזור התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג ב 10%+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גראפית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימו…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Mandheling,

אני מחפש לאפטופ עבור החברה שלי, בעיקר ללימודים. חשוב לה שהוא יהיה קומפקטי וחשוב לי שהוא לא יהיה עם מעבד אטום, מה שמוביל אותי לדגמים הבאים: Toshiba Satellite T115D-S1120 Lenovo IdeaPad S205 1038-D9G לא מצאתי ביקורות ברשת שמשוות ישירות את שני הלאפטופים, אבל לפי ביקורות משתמשים נראה שהטושיבה כולל מסך טוב יותר והלנובו מקלדת טובה יותר. האמנם? אשמח לשמוע דיעות נוספות ורעיונות למחשבים דומים אחרים בתקציב. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Eliya,

כמו שרשום בכותרת מעוניין במחשב נייד עד 5.5K שישמש בעיקרון ללימודים ומשחקים פה ושם כמו פיפא מנג'ר ופרו אבולושן. הדבר עוד חשוב בו שהמשקל יהיה קל ולא כבד אם יש אפשרות שיכלול בו 4GB זיכרון זה יהיה מעולה תודה אליה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים