ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,454 דיונים בפורום זה
-
הרכבתי את המפרט הבא: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX 1,135 Gigabyte GA-N650SLI-DS4 650i SLI LGA 775 884 OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Gold GX XTC 5-5-5-12 OCZ2G8002GK 625 Leadtek WinFast PX7600GS TDH Extreme 256MB 638 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless W/Lock 500 Watt Gaming Case 397 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Silver 198 סך הכל: 3,876 ש"ח לצערי אני בא מתחום הגיימינג, והיה קשה לי קצת לעשות את ההפרדה. המחשב בשימוש יום יומי של פוטושופ + עבודה משרדית (אינטרנט, מסנג'ר, וכו'). התקציב הוא עד 4,000, כאשר כמובן עדיף כמה שפחות. כמו כן רצוי שהוא יהיה שקט כמה שיותר. לא צריך: ציוד היקפי, HD ומסך. יש לציין שהמסך הוא 21", ככה ש…
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמעט כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אינטרנט אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך מסך 20# -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני ,גבוה ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלם לכולם חבר ביקש מפרט לגיימינג עד 3500 מKSP לא כולל כרטיס מסך(שישודך ככל הנראה עם GTX 960 4GB) שיקנה חודש הבא..שיהיה סביב I5 6600K(כלול במפרט) 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA V.COD.crysis וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500, יכול לחרוג ב200 ש"ח גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקי מחשב (FIFA 20), אילוסטרטור וadobe premiere 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שהמחשב יהיה שקט (המחשב יהיה בחדר שינה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב חדש תקציב 7K למשחקים בגלל שאני כבר הרבה זמן לא בתחום אני צריך עזרה דחופה הקניה מתבצעת בעוד מס ימים באייבורי תודה מראש על העזרה 1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-500 ש"ח רק אם ממש צריך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבידים COD קריסיס וכולם א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול בתקציב חשבתי על Samsu…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. HP Pavilion ze4900 15" 763MB RAM 1.5GHZ Centrino 2. DELL D600 Latitude 14" 512MB 1.6MHZ Centrino מחשב עם מדברה של PentiumM יותר ישן ממחשב עם מדברה של Centrino בהכרח נכון?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אז אני מחפש מפרט למשחקים בלבד עד 4000 ש"ח. -אך ורק מפרט ללא ציוד היקפי - עדיפות לI5/I7 - אם אפשר בחנות שעושים בה OC. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה חודשים קניתי ב-TMS מחשב, שנועד בעיקר לעריכת וידיאו ואנימציה, אבל גם לגיימינג. המעבד שכרגע יושב לי הוא Intel core i5 - 4570 CPU כרטיס המסך: sapphire 7870 xt 2gb gddr5 ו: AMD radeon HD 7800 series כשאני משתמש בתוכנת כמו Premire וAfter Effects. לפעמים זה קצת מקרטע, לא שזה לא יכול להריץ, פשוט לפעמים קבצים כבדים ובאיכות גבוהה מאוד מקרטעים וקצת נתקעים, כמובן שזה אומר שאני צריך לעשות הרבה יותר רינדורים. הייתי ב-TMS ואמרו לי שאפשר לשדרג למעבד i7 ב-1400 ש"ח, אבל מישהו שאני מכיר שמבין במחשבים אמר לי שזה לא בעיה במעבד אלא בכרטיס מסך, וזה יעלה הרבה יותר. אז רציתי לדעת מה דעתכם, והאם כדאי לעשות את השדרוג הזה. המחשב בקושי בן שנה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשבוע הקרוב ושני המחשבים הללו מתאימים לדרישות שלי, אשמח להיוועץ אתכם ולקבל חוות דעת. כעקרון אני צריך אשתמש במחשב חמש ימים בשבוע מחוץ לבית. * מטרות המחשב? אני מעוניין להתעסק בתוכנות כמו PHOTOSHOP על ידי חיבור של טבלה גראפית, לשחק במשחקים קלים (LoL), לצפות בסרטים. * גודל המסך? ה- 15.6" מושך אותי : * משקל רצוי? לא ממש משנה לי אני בחור חסון ;D * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא תיהיה לי בעיה לחבר את המחשב לשקע רוב הזמן אז לא בעיה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי שיהיה HDMI לחיבור לטלוויזיה כעיקרון מילאתי את הטופס על מנת לסקור את מירב ה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, - שימוש: עריכת וידיאו מקצועית, צריך שיהיה מהיר וחזק גם ב-4K. צריך שיאפשר עבודה חלקה בזמן עריכה אינטנסיבית, זמן רינדור מהיר ויציב. שיהיה מהיר וחלק בטיימלין. - תקציב: עד 7000 ש"ח. פחות יהיה נהדר - תוכנות: פרימייר, אפטר אפקטס, דה וינצ'י ריסולב - מעבד: אומרים שרייזן עובד הוא מהיר יותר לעריכה ורינדור. כרגע יש לי רייזן ואין לי תלונות. יותר ליבות. - כרטיס גרפי: שיהיה חזק - RAM: כמה שיותר חזק שיאפשר עבודה חלקה, 64GB - SSD: לפחות 1 טרה SSD מהיר. יש לי שני SSD שאני אביא מהמחשב הנוכחי - גיימינג: אני עושה קצת גיימינג, אבל לא משהו רציני - קירור: מעדיף קירור רגיל ולא נוזלי. אבל חשוב שגם לא יהיה רועש מדי. - ציוד הקפי: אין צו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שעונה על הדרישות הבאת: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא בסביבות ה7000 ש"ח, ניתן לחרוג למעלה בסביבות ה500 שקל אם זה יוסיף המון. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב, אני מפנק את עצמי לכבוד הכניסה לקבע ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ופיתוח תוכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנה ספציפית, מעבר למשחקים התוכנה היחידה שתהייה בשימוש רחב זה Visual Studio. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, י…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה שמתי לב בפורום שנוטים להמליץ על מחשב כזה או אחר מהסדרות האלו של פיג'יטסו. כמה דיונים אפילו היללו ומהליצו בחום על המחשב הזה, כאילו הם בעצמם מוכרים אותו. השאלה שלי היא - האם ממליצים עליו בחום בגלל שהוא פשוט כ"כ זול יחסית למפרט שהוא מציע? או שזה בגלל שהוא באמת כ"כ טוב? מישהוא באמת בדק או התנסה או השתמש לאורך זמן במחשב של פוג'יטסו מהסדרות האלו ויכול באמת לעמוד על טיבו או מגרעותיו, כמו איכות החומרים, המסך, זמן והספק סוללה, פיזור חום, איכות הסאונד שלו, מה מגיע באריזה וכו'? אני אשמח לשמוע ממישהוא שיש לו היכרות והתנסות אישית עם מחשב כזה, כי אני מחפש מחשב לצרכי WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, משחקים ותוכנות גראפיות לא כבדים במיוחד... ויכול להיות שמחשב מאחת הסדרות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלוווום רב. כבר מספר ימים (שבועות?!?) מפורסמת הצעה בחנות של וואלה! http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=TZ04liz המפרט עצמו מספיק טוב בשביל הצרכים שלי (גלישה, WORD, מעט עבודה על עריכת סאונד בטרקרים לא מחייבים וקצת פורנו פה ושם ) אבל!! יש אחריות לשנה בלבד, או אופצייה לתוספת של 999 (!!!) ש"ח בשביל אחריות לשלוש שנים, שהיא, אם אנ'לא טועה, סטנדרט. (הרי הצעצועים האלה אוהבים להתקלקל והחלפים עולים איזה גרוש שניים... ) הפלוס האדיר הוא 36 התשלומים.... השאלה היא כזו - האם המחיר שווה, האם יש קאטצ'ים שפיספסתי בהצעה (איזה חיבור מיושן, כרטיס שלא שם...?!?) והאם, לעניות דעת ברי-ניסיון בניידים, כדאי, רצוי, ומשתלם להוסיף את המחיר הנדרש לתוספת שנתיים על האחריות?? תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? התקציב הוא ל3500 שקל ל12 תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: מטרה למשחקים וגלישה באינטרנט משחקים די כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אני צריך מסך 19 עד 20 אינץ' 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני לא צריך כונן דיסקטים חח 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? רצוי שהוא יהיה שקט ושיהיה מארז יפה 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לאא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?שיהיה מהיר 9. האם חשוב שקט? עד כמה?חשוב עד כמה לא ודע אבל רק שאני יצליח לישון חח 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא יודע מה זה לא נראה לי 11. במפרט למש…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי מחשב בערך בן 5 המפרט: AMD Phenom II x4 810 GB MA770T-UD3P 8GB RAM - סטיק אחד של 4 ג'יגה בערך בן שנתיים WD 640GB HD6670 - חדש יותר משאר המחשב צורב DVD מארז וספק של חברות פחות מוכרות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. אני כרגע עם נייד עם מסך HD 15.6. אני שם לב בזמן האחרון שלא נוח לי כל כך לעבוד איתו. מה בעצם היתרון של QHD על FHD, מלבד צפייה בסרטים/גיימניג (שני דברים שאני *לא* עושה במחשב)? דובר כאן לא מעט על כך שמסך QHD בניידים זה overkill ולא מועיל, ולמעשה גם מזיק - מרוב שהרזולוציה גבוהה הכל ממש קטן. השאלה, האם מסך QHD יכול גם לתפקד תחת רזולוציית FHD למשל, בלי שיהיו כל מיני עיוותים? אני רוצה לקנות מחשב חדש, וכבר גיששתי במשך חודש ועדיין לא מצאתי משהו שנראה לי שיתאים לי. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט. קצת תכנות (מטאלב פייתון ו-C++ ברמה בסיסית; אני לא מתעסק בהנדסת תוכ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 3.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים, תוכנות הנדסיות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש VISUAL STUDIO ,matlab ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: 3. האם יש צורך בציוד היקפי: כן 2333T 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:5,6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:כן,(אולי בעתיד קל עד בינוני):בינוני עד כבד 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ?:לא הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: ,RSM,TMS איזו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את השאלון אשלים בהמשך מפאת קוצר זמן... צריך לבנות מחשב מצד אחד קטן ככל האפשר ומצד שני חזק ובעל יכולות הרחבה מקסימליות (כרטיסי רשת קווית נוספים, כרטיס מסך אבל לא מפלצתי). תקציב גמיש מאוד ולא מוגבל כרגע. דגש על חיבוריות גבוהה, מעבד חזק, נפח איחסון גדול ויכולת קירור בתנאי איוורור מגבילים. מיועד להיות מותקן ברכב אז צריכת הספק מינימלית וכמה שפחות רכיבים נעים. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 3000 ש"ח עם חריגה של גג 500 ש"ח. שהמעבד יהיה מהדור החדש (core i3 ומעלה) זכרון מעל 3gb כונן קשיח מינימום 250GB דגש על כרטיס מסך חזק, לא לגיימר מטורף אבל שיצליח להריץ משחקים בטריה - אני לא בקיא ככה שאני לא יודע מה זה בטריה טובה סביב ה5 שעות זה הרבה? גודל מסך עדיף מ15.6 ומעלה. ראיתי את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=5415 איך הוא?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את המפרט אפשר למצוא פה: http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=ED50000&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE ובנוסף ישנה אפשרות להרחיב אחריות לשלוש שנים עבור 600 שח. מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 בלחץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה משרדית ועריכת וידיאו בתוכנת camtasia. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב לא יהיה מיועד למשחקים בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודך מסך 13.3 או 14.1 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני נוסע לאילת בספטמבר והחלטתי אם כבר אני שם לנצל ולקנות את המחשב החדש על הדרך. הרכבתי מפרט, חשוב לי לשמוע חוות דעת (אם אפשר להוזיל אפילו גם יתקבל בברכה). בעיקרון אני מתכנן לעשות OC (רק כי אני אוהב) בגלל זה הוספתי קירור כזה ומעבד מכפלה פתוחה. אם יש הערות הארות אשמח לשמוע. תודה! מעבד אינטל : מק"ט: #34586 Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray אתר יצרן עמוד מוצר המוצר זמין בסניף זה איפוס 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #20318 Noctua NH-D14 CPU Cooler אתר יצרן עמוד מוצר בדיקת זמינות בסניף אחר איפוס 1 לוחות אם למעבדי אינטל : מ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט: CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) CPU Fan Freezer 7 Pro Motherboard Name Gigabyte GA-G41M-Combo v1 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) System Memory 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (8-7-7-20 @ 533 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz) X2 Video Adapter Point Of View NVIDIA GeForce GTX 460 (786112 KB) Disk Drive Hitachi GST Deskstar T7K500 HDT725032VLA360 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA II 3.5" Hard Drive PSU IN WIN IP-S450BQ3-3 450W PFC Active (120 mm FAN) Case Thermaltake Soprano Vx Model VD6000BNS Sound Card איזה חרא שלקחתי ב-70 שקל כי הייתי צריך 5.1 בגלל הרמקולים (כ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בתקופה האחורנה הספק והמאוורים במארז שלי החליטו למרוד בי, לכן לדעתי הגיע הזמן להחליף אותם. אז ככה, אני לא צריך ספק SLI, יש לי 3 דיסקים קשיחים + צורב DVD, יש לי כרגע ספק סטנדרטי. ומאוור מעבד יש לי את המקור של אינטל. חשוב לי להדגיש שאני כן מנקה בתדירות גבוה את המאוורים וכל זה, אבל זה כבר לא עוזר. בכל מקרה, אני ישמח לתגובות והצעות ומחירים וחוות דעת בתודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-