ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? --5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- 100 ש"ח מקס' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?--משחקים(לדוגמא CRYSIS 3) , תכנות (שימוש כבד), מכונות וירטואליות (שימוש כבד) רזולוצית מסך 1920*1080 בהגדרות בינוניות - גבוהות 3. האם י…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בעוד כחודש... והחלטתי להשתדרג ולקנות מחשב נייד חדש. Asus UX32VD-R4013H אשמח לקבל חוות דעת
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב בבית של ההורים שלי כבר עתיק ומבוסס על phenom X4 945. הם מעוניינים לשדרג אותו כי הוא כבר לא צעיר וכוחו לא במותניו. את המארז (אנטק) והספק כוח (קורסאיר cx550) חשבתי להשאיר. בנוסף קיים כונן דיסקים שחשבתי להשאיר. הכרטיס מסך ילך לפח אחר כבוד. המחשב משמש בעיקר לעבודות משרדיות ולימודים + סדרות וסרטים. מה שלדעתי צריך זה: מעבד, זיכרון, לוח אם, כונן ssd ואם אין מובנה אז כרטיס מסך. הבנתי שמבחינת תמורה למחיר יש את ה- amd ryzen 3 2200g שיכול להיות כדאי אבל אשמח להמלצותיכם. קצת ביאס אותי המחירים שהזיכרונות קפצו אליהם, בתקופה שהייתי פעיל הם היו עולים גרוש וחצי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אשמח לעזרת חברי הפורום : אני חושב על רכישת מחשב נייח חדש שיחליף את הנוכחי . המחשב לא ישמש לגיימינג אבל כן הייתי רוצה שיהיה מספיק חזק כדי לאפשר לי להתחיל ללמוד עריכת וידאו ( ADOBE PREMIER וכו)- אני לא מדבר כרגע על עבודה אינטנסיבית בשום צורה אלא על עריכה בסיסית והכרות עם התחום (כמו כן , הייתי רוצה שהמחשב לא "ייחנק" בהצגת סרטי 4K).. הנחת העבודה שלי שהרכיבים המרכזיים של המפרט צריכים להיות מעבד אינטל I5 לכל הפחות + זכרון 16GB DDR4 3000 MHZ+ כונן SSD + כרטיס מסך ייעודי. לכן, יש לי מספר שאלות שנוגעות לרכיבים המרכזיים של המפרט : 1. האם לדעתכם ישנה אפשרות שמעבד אינטל I7 עם מעבד גרפי און בורד (Intel® UHD Graphics 630) יכול להספיק ללא כרטיס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב לעיבוד גרפי בתקציב של 3500 ש"ח (ללא מסך) אשמח לקבל הצעות למיפרט. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני צריך עזרה בבניית מחשב שכולל הכל (כן, גם מסך) שהחלק החשוב ביותר בו הוא המאיץ הגרפי, אז אפשר להתפרע וגם להציע כרטיס ב 2500 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה חזק בלסחוב בקלות משחקים מהכבדים ביותר שיש בשוק וגם לפחות חלק מהעתידיים (כמו Crysis למשל). הרשימה הראשונית כוללת - מעבד - Intel Duo Core E6400 כרטיס מסך X1900 XT לוח אם Gigabyte GA945PS3 שני זכרונות 512MB Corsair אבל אפשר בכיף להציע משהו שונה לחלוטין, כל עוד זה איכותי. אין כרגע חנויות מועדפות ולכן לא הבאתי. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. משחקים ברמה בסיסית. בעיקר סרטים ותוכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X1200 אולי גם 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. 1TB 5400RPM + 8GB SSHD Cache 2. 512 SSD 3. 1TB 7200RPM+128 GB SSD תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לשדרג את המחשב הנוכחי בכדי שיתן מענה טוב יותר לעריכת וידאו מצורף המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. תקציב עד 2000 ש"ח תודה מראש, עפר
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך לא על חשבון ביצועים משמעותיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: SKYRIM BF3 WOW וכדומה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL FHD 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - אולטרה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך המצלמה לכמה דגמים של מחשבים נייד באיזור ה-6500-7000 ש"ח אני חושב על 3 החברות "הגדולות" HP,DELL,SONY ... פלטפורמה חדשה (סנטרינו2) של אינטל (ICH9M). אם יש המלצות לחברות אחרות אשמח לשמוע. שיהיה דיסק גדול 250 ומעלה זיכרון לפחות 3 ג'יגה , חיבורי HDMI , כמה שיותר USB , וגם TV-OUT. מצאתי דגם אחד של HP עד עכשיו: HP Pavilion dv1190ej עולה בסביבות ה-6500 ... תודה !!!!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבא של חבר שלי הוא מהנדס מחשבים הוא הרכיב לי מחשב והייתי רוצה לדעת אם המחשב הזה מפעיל את המשחקים הבאים:world of warcraft rome buttlefiled PES 2010 conter stirk call of duty need for dpeed ועוד משחקים חדשים. הכרטיס מסך הוא 3D והמסך שלי הוא דק וקטן של יונדאי (אני יודע גם אותי זה הפתיע) זה לא יותר מדי טוב בשביל המסך שלי? אני משתמש 1280by768.ואם הכרטיס מסך הוא 3D זה אומר שאוכל לראות תלת מימד במחשב? כלומר שאני אראה דברים עפים עלי. תודה לכל העוזרים אני יודע שזה מבולגן הוא פשוט שלח לי את הפרטים לאימייל המחשב: מעבד AMD Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE M68M-S2P AM2+, AM3,…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג לנובו B590 עם 4GB RAM ורציתי להוסיף עוד סטיק לי 4GB RAM. רציתי לדעת מה ההבדל בין הרגילים לLow Voltage, ועוד שאלה 0 בCPU Z מופיע לי 800MHZ, זה תקין נכון? כי צריך לכפול ב2, יוצא 1600.. אני מתלבט בין 2 אלה - http://ksp.co.il/?uin=20807 http://ksp.co.il/?uin=15885
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לק"י שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתלבט בין מספר דגמים (באזור 2000 שח), רוב השימוש לצורכי למידה, איזה מהם עדיף ומה החסרונות אם יש .. http://www.bestbuy.com/site/toshiba-satellite-radius-14-touch-screen-laptop-intel-core-i3-6gb-memory-500gb-hard-drive-brushed-black-brushed-metal/4203501.p?id=1219706549718&skuId=4203501 http://www.bestbuy.com/site/asus-15-6-laptop-intel-core-i5-6gb-memory-1tb-hard-drive-matte-black/8373015.p?id=1219691060120&skuId=8373015 http://www.bestbuy.com/site/asus-15-6-laptop-amd-a10-series-8gb-memory-1tb-hard-drive-gray/4882013.p?id=1219644187138&skuId=4882013 http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-15-6-touch-screen-laptop-inte…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת אודיו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). reason cubase abelton wavelab שימוש מלא בכולם בתדירות גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים 19 אפשרות חיבור מסך שלישי בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ללא מסך, אני מקבל מחבר שלי. ללא צורב DVD (לצערי!) אז הייעוד למשחקים שלא יקרטעו , לא מתוכנן OC, ממליץ על 2GB זיכרון RAM, וכרטיס מסך DX9 שיעבוד המשחק חלק ויפה (חשבתי על FX7600GT 256MB),מה דעתכם? תודה רבה !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הראשון - macbook 13.3" Aluminium body(2008) intel core 2 duo p7350 2.0Mhz 8Gb RAM 256 SSD HDD המחשב השני - Toshiba A300-1nd intel core 2 duo p8600 4Gb RAM 320 GB HDD ATI Radeon HD 3650 512mb המחשב השני, האם עדיף לי למכור אותו בחלקים? הוא גם מסוף שנת 2008, תחילת 2009. עלה לי בזמנו כ 6300. המקבוק עלה לי בסביבות ה 2000$ (עם כל השיפורים בחומרה) תודה רבה! יום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, די עיינתי בנושאים האחרונים שהופיעו במטרה מהם למצוא ולהרכיב לי מחשב ולא הצלחתי. מה שאני מחפש זה מחשב DUAL CORE או של INTEL או של AMD. ראיתי שאין הרבה מפרטים מוצעים של AMD. HD יש לי 60 GB IDE.לכן לא קונה HD. OC לא מתכוון לעשות. אני רוצה 1GB RAM אבל לא יודע אם ללכת על 533 או 667. לגבי לוח אם אני רוצה משהו טוב , האם יש לוח אם טוב אם כרטיס מסך ONBOARD איכותי או שכדאי ללכת על כרטיס מסך נפרד? ראיתי שהרבה ממליצים כל כרטיס מסך 256 MB אם DDR3 אבל מה יותר טוב ATI או GFOURCE? יש לי GFORCE 4 TITANUM 4200 כבר 3 שנים ברשותי כרטיס חזק סוחב כמו גדול חוץ מ-DOON 3 לא איכזב אותי בשום משחק עד היום. כך שזה הציפיות שלי מכרטיס מסך. משהו אמין וחזק (לא במובן של להפעיל על איכות הכי ט…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב מחדש בעיקר לצרכי גרפיקה (פוטושופ ולייטרום) ומשחקים. אני מתלבט בעיקר בין מעבדי ה-Intel החדשים לבין ה-AMD. לעניות דעתי, נדמה שה Intel החדשים הם הדבר הבא, עם כל הטכנולוגיות החדשות שהוכנסו לתוכן, בעוד ה AMD ישנים ומ"דור קודם". אשמח אם תתקנו אותי. שאלה נוספת - אני מתלבט האם להתקין מערכת הפעלה 64 או 32 ביט. האם יש בעיית תאימות למערכות הפעלה של 64 ביט לתוכנות גרפיקה עדכניות ולמשחקים יחסית חדשים (אני משתמש בעיקר ב Steam).? האם יש עדיפות ל-64 ביט? שאר המידע מפורט להלן: 1. מה התקציב המקסימלי? 3,000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 400 ש"ח אם יש בכך צורך ממשי. 2. מה הם השימושים הצפויים של…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי ש THINKPAD E580 (דור 8) זמין כבר בחו"ל - למשל https://www3.lenovo.com/sg/en/laptops/thinkpad/thinkpad-e-series/ThinkPad-E580/p/20KSCTO1WWENSG1/customize? (כן, ראיתי שזו הזמנה לעוד שבועיים) מישהו יכול להעריך תוך כמה זמן זה צפוי להמכר בארץ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב חדש שיספיק לי לכמה שנים. מחשב שנועד לעבודה שלי (אינטרנט, אופיס וכדומה) וגם למשחקים אבל אני לא גיימר כבד כך שזאת לא ה-מטרה הראשית שלי בו. רצוי שיריץ משחקים אפילו על הגדרות בינוניות, ושיהיה מספיק טוב לכמה שנים עד לשדרוג עתידי. אני גם מעוניין במסך 17 אינץ' LCD במסגרת התקציב הזה, ואם אפשר (בגלל שאני מאיזור הצפון) אז מ KSP או חנות דומה אחרת שיש לה ייצוג הולם גם באינטרנט. התקציב שלי קצת מצומצם אז עדיף לא לחרוג בכלל מה 6 אלף, ועל המפרט לכלול גם הרכבת מחשב (למערכת הפעלה אני אדאג). אין לי העדפה לאינטל או AMD אבל אשמח אם מישהו יסביר לי לפי איזה שיקול לבחור מהשניים האלו. תודה מראש על כל עזרה.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם אתם אחלה פורום אנשים טובים יש פה עקב שהמחשב הישן שלי מת אני החלטתי לא לתקן אותו וכבר לקנות חדש מעוניין במחשב חזק למשחקים וגם לעריכה וידאו אני מעוניין להריץ את ויסטה תודה מראש!!! לא מתוכנן לעשות OC יש אפשרות לחרידה אבל לא רצינית עכבר ומקלדת ורמקולים יש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במהלך נסיעותי לחו"ל נתקלתי ב laptop הנ"ל של חברת Acer אך הופתעתי ממחירו הזול (לדעתי) ואבקש התייחסותכם: המודל הוא Acer 5044 ספציפיקציות: AMD Turion 64 ML-34(1.8GHz, 1 MBL2 cacche 512MB DDR 120GB HDD [ DVD-SuperMulti Double Layer Acer CrystalBright TFT WXGA 15.4 IEEE 802.11b/g ] ATI Radeon Express 200 M chipset DDR333 RAM upgradable to 2048 on dual soDIMM socket S-Video TV out port, 4 USB 2.0 ports Acer SignalUp wirelss technology support One year international guarranty עלות הדגם הזה של Acer הוא כ 2700 ש"ח (בנוסף הם נותנים Acer stylish bag ו Acer wireless optical mouse למי שמשלם מזומן) האם הספציפיקציות בסדר? האם שווה את המחיר? תודה ל…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מיועד לעבודת עיצוב צריך מחשב חזק יחסית ש"יסחוב" רינדורים לתלת מימד solid works photoshop כרטיס מסך טוב מאיץ גרפי טוב כולל מסך כולל אביזרים נלווים (מקלדת + עכבר)
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אודה מאוד לעזרתכם בבניית מפרט עדכני. חשוב : שהמחשב יהיה שקט - נמצא בחדר שינה, מעבד חזק יחסית, כרטיס מסך איכותי (שיתאים למשחקים בשנים הקרובות). כמו כן האם יש המלצה לחנות באזור חיפה ? השאלון: להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3300 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא,אם אין ברירה 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים), הורדות, עבודה במספר תוכנות במקביל, צפייה בסרטים, טלווזיה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-