ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
שלום, חבר שלי צריך מפרט למחשב ב 3000 שקל, אם אפשרות לשחק מדי פעם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרד ומדי פעם לשחק (גיימניג קל) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. dead space 3 שיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ, LG -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום, אנו מעוניינים לרכוש מחשב נייד לאבא, שישמש אותו בעיקר בסביבת הבית ולעיתים רחוקות מחוצה לו. השימושים הם אינטרנט, צריבת שירים לרכב(צריך שיכיל צורב), ושאר השימושים הבייתים. לגבי הגודל - הוא מבקש שלא יהיה קטן אבל אני יודע שגם מאוד גדול יפריע לו לכן אם יכנס בתציב מסך 14 יהיה מושלם(הגבול התחתון), 15.6 יהווה התפשרות אך גם בסדר. סדרי עדיפות: -גודל/ביצועים = 60/40 -מבצע/חברה= 80/20 -זיכרון = מינימום 4gb -מערכת הפעלה = חובה,העדיפות לוינדוס 8 הערות: -אבקש לא להמליץ על מעבדי הFUSION והאטום למיניהם. -אשמח אם תתייחסו למבצעים הקיימים בזמן כתיבת דעתכם. -חריגה עד 500 שקלים תהיה מקובלת במידה וסיבתה תהיה מוצדקת. תודה ושבת שלום.
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורם! אבקש את עזרתכם באישור מפרט מחשב נייח שהרכבתי. חשוב היה לי להשאיר אופציות לשדרוגים בעתיד. חוות דעת וביקורות יתקבלו בחום! תודה.. לוח אם - MSI Z77 MPOWER מעבד - Intel Core i7-3770K ספק כח - Thermaltake ToughPower 650W Retail (אופצייה1) AXLE ATX PC Power Supply 650 Watt TORNADO 1xPCIe 3xSATA Extreme Series 2x 80mm fan, temperature controlled silent (אופצייה 2) קונן קשיח - WD 8.9cm (3.5 ") 1TB SATA 6Gb / s 7200rpm 64mb WD10EURX זיכרון למחשב - G.Skill 2x4GB DDR3 2400Mhz Ripjaws Z Edition Dual Channel CL 10-12-12-31 מאיץ גרפי (מובנה במעבד) - Intel® HD Graphics 4000 (האם יש צורך לקנות כרטיס מסך בנפרד?) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000-6500 א) האם לנצל את כל התק…
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המחשב הבא: מעבד אינטל Intel Pentium G860, 3.0Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core, Tray קירור למעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זיכרון למחשב G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz On Board Intel HD Graphics Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM On Board 5.1 Channel Audio On Board 10/100/1000 Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan 24pin מארז Knight-18 MIDI ATX Black With + 1X80MM Fan (Arctic Cooling) (No PSU) זה לא קריטי, אבל אני רוצה לנסות להתקין עליו האקינטוש. לפי הרשימות באתר של OSx86 אם אני …
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום, אני מעצב גרפי לאינטרנט שמשתמש הרבה בפטושופ\פלאש\אילוסטריטור. אני צריך נייד בגלל אופי העבודה שלי ולא יכול לעבוד עם נייח, אבל כן יהיה לי חיבור למסך ומקלדת. התקציב שלי הוא באזור 8000 ש"ח. מה שחשוב לי זה יכולת לעבוד עם הרבה קבצים ותוכנות (8 ג'גה ראם לפחות) מהירות עיבוד תצוגה - רזולוציה גבוהה וצבעים טובים. הציעו לי גם לחשוב על טאבלט למטרה הזו. יש לדומה את Dell XPS 12 שיכול אולי להתאים. אשמח להמלצות!
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מיועד לסטודנט להנדסת חשמל, המחשב ישמש לתכנות (סביבת עבודה VISUAL STUDIO), מטלב, משחקים מודרניים * גודל המסך? 15.6'' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו, מומלץ פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של 4 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות חצי טרה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום לחברי הפורום, אני מחפש מחשב שישרת אותי בלימודי בהנדסת חשמל, בתקציב של עד 5000 ש"ח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכוון לרכוש מחשב נייד בקרוב אך אני לא יודע מה יתאים לי. משקל - לא קריטי, רק שלא יהיה כבד מדי תקציב - עד 1500 עם אפשרות חריגה קטנה מסך - 15.6 זכרון - רצוי 4 ג'יגה. אין צורך במערכת הפעלה המחשב הוא לצורך דברים בסיסיים: צפייה בסרטים, גלישה, שימוש באופיס, התעסקות עם תוכנות וכו' קיבלתי הצעה לקנות מחשב משומש : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=794866 ב1500 ש"ח אשמח לקבל ממכם עזרה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מעוניין לקנות מחשב נייד 13-14 אינץ' ללימודים. אני מחפש מחשב די חזק שלא יקרוס, ושיהיה אטרקטיבי מבחינת מחיר, כלומר טווח 2000-2500 שקל. אשמח לקבל חוות דעת שלכם, כי אני ממש לא יודע על מה ללכת תודה רבה רבה לכם !
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב ? הדמיות תלת מימד ללא אנימציה (הדמיות ארכיטקטוניות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DMAX עם VRAY ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?ללא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני צריך מחשב לסטודנט(אקסל וסרטים הם השימושים הכי כבדים) כשהתקציב הוא 2000 ש"ח עם מסך עם גמישות קלה. המסך שעליו אני מתעקש ומוכן להתפשר מבחינת ביצועי המחשב הוא הדל 23" המוכר (אחרי 5 שנים עם 2007wfp דל הוכיחו את עצמם מבחינתי) לכן אצטרך את תוכן המחשב בלבד: -לוח -קשיח (עדיפות לSSD 60gb) -זיכרון -מעבד המחשב יורכב בתוך מארז שכבר יש לי, Antec NSK1380 ,ויקבל חיים מהספק המקורי 350W שמגיע עם המארז. לכן לוח ATX רגיל כבר יהיה גדול מידי. תודה ושבוע טוב.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מעבד Arctic Alpine 11 PLUS מאוורר לוחות אם למעבדי אינטל 1 Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz זכרונות On Board Intel HD Graphics 2500 כרטיס מסך Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX קשיחים SeaSonic ECO-400 400W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU ספק כח Antec One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) מארזים KSP 1950 ש"ח תודה.
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב הישן שלי או לפחות חלקים ממנו כי קניתי מחשב חדש זה המפרט הישן: מעבד: Intel® Core™2 Duo Processor E7200(3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) דיסק קשיח 1: Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II דיסק קשיח 2: Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II לוח אם:GIGABYTE GA-EP35-DS3L ספק כוח: Enermax PRO82+ 525 W כרטיס מסך: NVIDIA ASUS GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 צורב 1: LG DVD±RW Double layer sata צורב 2: Asus DVD±RW LightScribe Sata גוף קירור למעבד: freezer pro 7 מארז: ThermalTake M9 זכרונות: 2GB+2GB DDR2 800MHZ Kingston קניתי אותו לפני 3 שנים בערך, אתם יכולים לראות שהוא עבד שדרוגים עם הזמן כמה לדעתכם הוא שווה? וכמה שווה למכור את הכרטיס המסך …
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לעבור למארז mITX ויש כמה חלקים במחשב שאני מתכנן למכור, נתתי הערכה גסה לחלקים ותתקנו אם צריך. כרטיסי מסך ( gigabyte gtx560ti SLI (gv-n560oc-1gi לוח אם gigabyte z68x-ud4-b3 קירור noctua nh-D14 מארז Coolermaster haf X חשבתי על 1400~ לכרטיסי מסך 300~ על הלוח אם 200~ על הקירור 500~ על המארז סה"כ 2400 שח ההערכה שלי ריאלית? אם לא אשמח אם תרשמו מחיר לכל חלק בנפרד! תודה וסופ"ש מצוין ורטוב לכולם
-
- 7 תגובות
- 61.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ללימודים לצורך תכנות. אני עובד בינתיים עם visual studio אבל אני רוצה אופציה להפעלת סביבות עבודה כבדות יותר. התקציב הוא עד 5000. ראיתי מחשב נחמד עם מסך טאצ' מה דעתכם על asus vivobook S400CA? בכללי הייתי מעדיף המלצה על מחשב עם כונן קשיח קצת יותר טוב בסביבות 7500 rpm. * גודל המסך? 15.6'' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו, מומלץ פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של 4 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות חצי טרה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?…
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אהלן אני מתעניין ברכישת מחשב נייד מסדרה 9, המחשב מיועד עבור סטודנטית שמחפשת מחשב עם מסך גדול בשילוב של משקל נוצה וביצועים מהירים במיוחד. ישנם שני דגמים שאני לא ממש מצליח להבחין בהבדל ביניהם, מדובר ב NP900X4D-A03IL ו NP900X4D-A01IL. להלן קישורים למפרטי המחשבים בחנויות: NP900X4D-A03IL NP900X4D-A01IL שני דברים מעניינים בנוסף: 1) בגרסאות ארה"ב המקבילות (דגמי ה US בניגוד ל IL) מתפארים המחשבים ב8GB RAM ו256GB SSD. חבל שאנחנו זכינו לקבל גרסאות נחותות יותר. 2) באתר סמסונג הרשמי אין אזכור לדגם NP900X4D-A03IL, כפי שניתן לראות בקטלוג שלהם כאן. אז... האם אתם מזהים הבדל בין הדגמים? תודה נדב.
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
היי, כותרת. מה להערכתכם שוויו? בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
ניסיתי להתקין Win7, והוא פשוט נכבה אחרי דקה עד 5 דקות מתחילת ההתקנה. הצלחתי להתקין XP, אבל המחשב קופא אחרי כמה דקות, ונותר רק לכבות אותו ע"י לחיצה ארוכה על הPower. הדיסק הקשיח תקין. חדש. עבר MHDD פעמיים בהצלחה רבה. המחשב לא מתחמם. עבר Memtest. מה יכולה להיות הבעיה? לוח? יש עוד משהו שאפשר לבדוק?
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי צורך במחשב חזק לתלת מימד (סולידוורקס). היה לי בעבר dell precision 4700 (נייד). הוא היה מעולה! וזה מה שאני מחפש מבחינת מפרט ותכונות. עכשיו ככה, את עבודת התלת מימד אני לא צריך בצורה ניידת, אבל כן יש לי צורך בניידות לצרכים בסיסיים. האופציות שחשבתי עליהן: 1. מחשב נייח חזק לתלת מימד+מחשב טאבלט קליל לשאר הדברים. 2. לפטופ חזק (dell precision אשמח לשמוע מה דעתכם על הסיפור הזה. תקציב לכל הסיפור סביב העלות של הדל בארה"ב: 1400-1700$ תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום לחברים וסחתיין שנכנסתם לעזור אשמח לחוות דעתכם על מפרט מחשב לגרפיקה 2D, תוכנות אדוב בעיקר פוטושופ ואילו (במקביל) והרבה יותר מידי דפדפנים וטאבים פתוחים.. מידי פעם עריכת וידאו HD בפרימייר (שימוש בייתי) תקציב:5-6K אין צורך בציוד הקפי או תוכנות הפעלה וכו מעדיפה לרכוש בKSP או אייבורי KSP מתחייבים למחיר הזול ביותר ככה שאם אייבורי מוכרת רכיב בזול יותר מהכתוב למטה, אשמח לדעת. להלן המפרט שקיבלתי מKSP (ומחירים לכל רכיב שיהיה לכם נוח): מעבד: 1480 ש"ח Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד : 177 ש"ח Scythe Grand Kama Cross Rev.B CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל : 525 ש"ח Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E,…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי סטנדרטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך במקום לבזבז - כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא. אם כן - 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד, אססיין קריד, פאר קרי 3, ומשחקים שיצאו בעתיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2130 3.4GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪540 קירור למעבד: ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪120 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3V כמות: 1 - מחיר: ₪324 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 350W HCN - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪290 זיכרון: Samsung 4GB DDR3 1600 1.35V כמות: 2 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪397 כרטיס מסך: Sparkle GT620 1GB GDDR3 64 BIT כמות: 1 - מחיר: ₪249 סה"כ: ₪2160 מתחרים בכל הצעה בפורומים! המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים. תשלום מ…
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 דגמים שמצאתי שנראים לי מעניינים. http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999912677&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13731 איזה מה 2 מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזרה באיתור הבעיה בלפטופ של GIGABYTE שנמצא כבר 3 שנים ברשותי. המחשב כבה באמצע הלילה ומאז הוא לא עולה, פעמיים הוא הגיע עד ה-BIOS (אחרי שלחצתי על F2) ונתקע בשלב זה, אך בד"כ המחשב פשוט נדלק אך המסך שחור ואין שום פעולה או רעש (לפעמים רעש של מעבד עובד למשך שניה), המחשב דולק אך לא מגיב, לפעמים נכבה ומתחיל מחדש. החלפתי לו סוללת לוח אם - לא עזר הוצאתי הארד-דיסק כדי לעלות BIOS בלעדיו וישירות מהדיסק - לא עבד ניקית אבק - לא עזר לפני התקלה האחרונה היו בעיות אחרות: 1. DVD/RW לא עובד כבר שנה (יש לי חיצוני) 2. המחשב התחמם מאוד, אפילו עם משטח קירור מצויין 3. CPU קרוב ל-100% בעת ביצוע פעולות יחסית קלות 4. בהרצת מדיה היה עובד בקיטועים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לאתר את הבעיה …
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של חברת ACER דגם מחשב נייד ACER Aspire 5740G -121 Intel Core i3 M330 עכשיו יש לו 4GB זכרון RAM DDR3 עכשיו ברצוני לשדרג ל8GB ז"א 2 כרטיסים של 4GB ורציתי לדעת האם זה אפשרי? וחיפשתי ולא הצלחתי למצוא האם הוא תומך או לא אשמח לכל עזרה שתתקבל ! תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-