עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by PuG3o6,

מחפש נייד למשחקים כבדים שיריץ עמה יותר טוב , כמה שיותר FPS משחק משחקים כבדים מאוד ( GTA CRYSIS BF3) אפשר לחרוג לעד 4000 אם יש הבדל משמעותי בביצועים תודה רבה

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  2. Started by avivbasal,

שלום אני בניתי מפרט בTMS.co.il ואני לא יודע אם הוא טוב אתם יכולים לתת לי עצות אולי מה לשפר או מה כדאי להוריד קצת וזה לא חשוב אני מחפש מחשב שיריץ משחקים טובים שייצאו בעתיד. אז... זה המחשב: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪899[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪46[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 מחיר: ₪357[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table]…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  3. שלום לכולם. הרכבתי מחשב בIQPC - למטרה מרכזית של גיימינג אבל המחשב הוא בעיקרון all-purpose: מגלישה באינטרנט ויישומים משרדיים ועד לעריכה גרפית ווידאו לייט (Corel). הכיוון הוא מכשיר שקט ולא נוצץ. המחיר הנוכחי שלו עומד על 5280 ש"ח, אבל שימו לב לעוד כמה פרטים: 1) המחיר של כרטיס המסך בפועל יהיה זול באיזה 300 ש"ח על בסיס המבצע לחברי הפורום 2) המארז וספק הכח אמורים בכלל לשמש מחשב ישן יותר שיהפוך לHTPC. בפועל המחשב יכנס למארז Antec Sonata III עם ספק 500W של Antec (נדמה לי Neo). 3) אין כאן זכרונות במפרט. 16GB זה כבר קניתי בנפרד (GSkill Ripjaw 2X8 1333MHZ 9-9-9-24) 4) יחובר למסך FullHD קיים של Dell, ולרמקולים/אוזניות מושקעים יחסית (Z5500 ו-Beat Studio). מעבד: [..] INTEL 3470 - TRAY …

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  4. Started by liri33,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio 2012 - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : כל משחק כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' רחב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כנראה שגבוהות, לא לעריכה גראפית אבל למשחקים כבדים …

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  5. Started by bmwstp,

שלום, אני מעוניין לקנות נטבוק או מחשב נייד עד מחיר של 1000 שח. הוא מיועד רק לכתיבה כשהמחשב הרגיל שלי לא איתי. גודל מסך 10-13 אינץ'. תמיכה במערכת הפעלה WIN7 (גם אם לא מותקנת. יש לי כזו, אני צריך רק דגם שתומך באחת הגרסאות) גודל RAM וכונן קשיח לא משנה כ"כ. WIFI עדיפות ברורה לBLUETOOTH זמן סוללה כמה שיותר. אפשר גם שעה וחצי. USB ללא כונן דיסקים יש חיה כזו??? (אם יש יד שנייה במצב מצויין לכתוב בפרטי) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  6. Started by skuzia,

צריך המלצה לנייד 15.6 עד 3500 שקל. המחשב ישמש לצפיה בסרטים וסדרות,גלישה באינטרנט ומשחקים-גיימינג לא משנה החברה רק שהיה אמין כמה שיותר ואחריות של 3 שנים. יציאת HDMI. סוללה סבירה (3 שעות~). משקל לא משנה. כונן DVD-RW. HDD 500GB ומעלה. Wi-Fi תקן N. כולל מערכת הפעלה (WIN 7 או 8) אני יודע שבכסף הזה הוא לא היה חזק אבל בכל מקרה אם תוכלו להביא לי את הכי זול והכי משתלם

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  7. 1) ניתן לנצל את כל התקציב, מתמקד בהפעלה של מערכות וירטואליות כגון: Exchange, Sharepoint, Server 2008R2 2) ניתן לחרוג מהתקציב ב 500 ש"ח 3) המחשב לא מיועד לגיימינג, ולכן אסתפק בכרטיס מסך מובנה עם אפשרות לשדרוג עתידי של כרטיס מסך חזק. 4) מסך מחשב אבחר לעצמי ולכן אין צורך לכלול במפרט. 5) לא מתוכנן OC עתידי. 6) שקט - 7.5-8 7) את מערכות ההפעלה אתקין בעצמי וכמו כן גם את רכיבי המחשב. 8) תמיכה בחיבורים: USB 3.0, ESATA, RAID חומרתי: RAID0/RAID1/RAID5 9) מינימום 16G זיכרון פנימי עם אפשרות הרחבה ל 32G. 10) תודה לעוזרים, ממתין להצעות.

• 8 תגובות
    • 794 צפיות
  8. המחשב הישן שלנו התקלקל והגיע הזמן להחליפו. המעבד שהיה בו הוא C2D 6320 ויש גם כרטיס מסך GeForce 8600GT. עקרונית המחשב ענה על הצרכים שלנו ולכן סביר להניח שכל מחשב חדש כיום יהיה טוב יותר. ייעוד המחשב הוא בעיקר צרכים ביתיים, כלומר אינטרנט, אופיס, קצת משחקים, קצת מוזיקה, קצת עריכת וידאו (ממצלמת הוידאו הביתית) וזהו פחות או יותר. התקציב הוא באזור ה-1500 ש"ח כאשר מצד אחד אנחנו מחפשים להוציא כמה שפחות ונשמח למפרטים זולים יותר, מצד שני אנחנו לא רוצים לקנות מחשב שעוד שנה יקרטע. מבחינת המעבד ההתלבטות היא בין סידרת ה-G ולבין סידרת ה-I3, כאשר ברור שעקרונית ה-G אמור לספק, מצד שני כאמור אנחנו לא רוצים מעבד שיהיה מיושן מדי בעוד שנה. לגבי כרטיס המסך, ההנחה היא שנוכל להשתמש בכרטיס הישן או ב…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by benmanii,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק אם כוללים מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by anatsush,

שלום לכם. מעוניינת לקנות את הדל ווסטרו 3460, i5, עם כרטיס מסך מובנה. עוקבת הרבה זמן בפורום אחר המלצות לדגם זה ולאחרונה ראיתי במספר מקומות כאן שנכתב שהוא מרעיש ואפילו ״מרעיש נורא ומסך לא מוצלח״. חוששת לקנות אותו כשרואה את זה כתוב שחור על גבי לבן, כשרק מוכר בחנות סותר את הטענה. מבקשת תגובות במיוחד של אנשים שרכשו את הדגם או שמכירים אותו לאורך זמן. ואולי תוכלו להגיד לי אם כדאי/לא רצוי לקנות אותו עם ווינדואז 8? בהנתן העובדה שלא כ״כ מבינה במחשבים... תודה ויום טוב

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  11. היי אני מחפשת מחשב נייד לצרכים דיי סטנדרטים (משרדי/ללימודים/צפיה בסרטים) גודל המסך סטנדרטי (הבנתי שזה משהו כמו 15 אינץ') משקל - שיהיה קל סביבות ה2 קילו גודל מינמלי של דיסק קשיח 320 ג'יגה - עדיפות ל500. כולל צורב מומלץ שיהיו יותר מ2 כניסות USB ללא מערכת הפעלה אלו הצרכים הכללים. באחד הנושאים ראיתי שמישהו המליך על המחשב הבא: http://www.fre.co.il/sg_product~21351313513~39~89.htm האם הוא מומלץ? אפשר להוסיף לו צורב? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  12. Started by orenweb,

שלום אני מחפש מחשב בתקציב של עד 3500 שקל (ללא חריגה למעלה) לשימוש ביתי משרדי פשוט, נדרש שהיה חזק ואמין (על תמליצו לי על כל מיני מחשבים ברמה צבאית רק שהיה עמיד בפני ילדים) ושלא ידרוש שדרוג בעתיד הקרוב. המליצו לי על "15.6 Dell Inspiron 3521 i5-3317U http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9667 הייתי שמח לשמוע מה דעתכם עליו והאם יש מחשבים משתלמים יותר במחיר. בנוסף מה ההבדל בין סדרת Inspiron ל Vostro של DELL? * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים קלילים * גודל המסך? 15" או 17" * משקל רצוי? כמובן שקל יותר זה טוב יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך : זמן ממוצע+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : עדיף שתהיה יציאת HDMI * בלוטות?: לא חובה * גו…

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  13. Started by Nadab,

שלום לכולם! אני מעוניין למכור מחשב חדש שנקנה לפני 3 חודשים וכמעט לא נעשה בו שימוש! המחשב עלה לי כ-11000 ש"ח (חלק קטן מהרכיבים הוזמן מחו"ל והרוב נקנה והורכב ב-ksp) ואני מוכר עקב עזיבה לחו"ל... המחשב מפלצתי ומריץ בלי בעיה ובמהירות הכל. כמובן יש קבלות ואחריות על המוצרים. רציתי לדעת עקב הדברים הנ"ל כמה ריאלי לדרוש, ולהלן המפרט: Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB Zalman CNPS11X Extreme Asus Sabertooth Z77 s1155 Core corsair dominator platinum 2x8GB Corsair Neutron GTX Series 240GB SSD Sata III MLC 2.5'' Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III samsung 500GB 16MB sata II sapphire HD7950 overclocked Asus DRW-24B5ST DVD±RW x24 Black Sata Corsair AX 650W Gol…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by CZSDF,

מה התקציב המקסימאלי 4K א) לא לחסוך בכסף ב) ניתן לחרוג עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים BF 3 COH 2 -מהי הרזולוציה הטבעית FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בלי OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא 8. האם עדיף לקנות ב IVORY או KSP 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  15. היי, אשמח לעזרה בתכנון המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קידוד והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS2010,eclipse,scripting בשימוש כבד, משחקים בשימוש מזדמן, הורדות תכנים מאסיביות ( יש צורך בקשיח גדול) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. shooters וסימולאטורים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  16. אין צורך בציד היקפי, רמת השקט לא חשובה כלל. השימושים הם, פייסבוק, משחקי פלאש, ולעיתים Fifa לדורותיהם. המסך כרגע הוא 19'' ולא נראה שיוחלף בקרוב. אעדיף מ KSP / IVORY. אין צורך במע' הפעלה. עדיפות למבוסס INTEL אך לא משמעותי כ"כ. באיזור ת"א וסביבתה. תודה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. יש לי מחשב חדש יחסית, משהו כמו שנה וחצי, של סמסונג מדגם RV511. הוא תמיד(!) מחובר לחשמל - גם בבית וגם בלימודים. אני יכול לספור על שתי ידיים כמה פעמים השתמשתי בו על הסוללה שלו. בכל אופן יצא ושכחתי מטען יום אחד ורציתי להשתמש בו "על" הסוללה שלו שאני יודע שבהקלדה בלבד ועם כל הדברים כבוים (WIFI ו-BT וכו') אמורה להחזיק שעתיים-שלוש - ויצא שאחרי כעשר דקות זה ירד ל-8% לערך והוקפצה לי הודעה שאני צריך לחבר מטען מאחר והמחשב תכף יכבה לאור אחוזי הסלולה הנמוכים. ברור לי שזה לא צריך להיות כך והשאלה היא, האם הסוללה הלכה איכשהו? האם זו בעיה תוכנתית? באג כלשהו? אני עם WIN7 ולא עשיתי שום דבר במחשב מלבד התקנת עדכונים רגילים לוינדוס (מקורי כמובן)

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  18. Started by talevi83,

היי חברים, אני צריך להרכיב מפרט לגיימינג בתקציב מנייטורי, מקווה שתוכלו לעזור... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא יודע לאיזה משחקים המחשב מיועד, אבל אני מאמין שלא לרציניים מידי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי איך להשיג את המידע, אני…

• 6 תגובות
    • 949 צפיות
  19. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI אך לא חובה * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) טרהבייט * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל או אסוס אבל הראש פתוח. הערות נוספות: האחריות פקטור משמעותי. עדיף 3 שנים

• 9 תגובות
    • 937 צפיות
  20. Started by odedchoory,

שלום רב! אני עורך לחבר שלי בירור, לרגל כך שאשתו מתחילה לימודים וצריכה מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות גרפיקה. התוכנות שהוא עדכן אותי שיעשה בהם שימוש הם סקצ'אפ ואוטואט (השמות רשומים לא כ"כ ברור, אני מקווה שאלה השמות) הם חפצים במעבד לפחות I5. קיימת התלבטות לגבי, איזה חברה לקנות. אשמח לשמוע את דעתכם גם בנושא הזה. אנחנו במשפחה אוחזים כבר ב3 ניידים של חברת DELL ומרוצה מכל אחד מהם. מטרות המחשב? עיצוב גרפי * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) רצוי ו-HDMI אך לא חובה * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 5…

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  21. שלום אשמח לקבל ממכם מפרט בסיסי, לעבודות משרדיות בעיקר (אופיס, אינטרנט). אין צורך בהרצת משחקים. חובה שייתמוך ב4 מסכים. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Abibu,

שלום רב, ישנה בעיה שחוזרת על עצמה בימים האחרונים במחשב שלי (HP G62 Notebook PC): כיוונתי את המחשב לכך שאוטומטית הוא יעבור למצב שינה לאחר סגירת המכסה. הבעיה היא, שלאחר פתיחת המכסה, הוא "נתקע" במאין מסך שחור, כאשר נורית ההפעלה של המחשב פועלת. כאילו המחשב עבד עדיין כל הזמן אשר סגרתי את המכסה. למעשה, מצב זה תוקע לי את המחשב, כי כביכול המחשב פועל (על פי הנורית) אך המסך שחור ואין לי שום אפשרות להשתמש בו. דבר זה מאלץ אותי לכבות את המחשב בצורה לא נכונה ובריאה על ידי לחיצה ממושכת על כפתור ההפעלה. ניסיתי לבדוק זאת גם כאשר אני לוחץ על נורית ההפעלה כדי להכניסו למצב שינה (ישנה אופציה כזו גם כן), אותו הדבר קורה. המסך עובר לשחור, אבל המחשב כביכול עדיין פועל ואינני יכול לעשות כלום מלבד …

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  23. Started by shyka,

אני עומד לקנות מחשב נייד בקרוב והבנתי שפה זה המקום הנכון לייעוץ יש שתי מחשבים שאני מתלבט ביינהם 1 HP G6 “15.6 מעבד i3-2350M זכרון4GB ודיסק750GBדגם: g62020ej שלש שנות אחריות! הדפס דף מוצר חזור מחשב נייד "15.6 LED המעבד החדש Core™ i3-2350Mויכרון מהיר 4GB DDR3, ודיסק קשיח גדול בנפח 750GB !מחשב נייד עם 3 שנות אחריות !!!* מעבד מתקדם מעבד Intel Core i3 2350M במהירות 2.3GHZ* חבילת זיכרון ענקית ומהירה בנפח4GB DDR3* דיסק קשיח בנפח 750GB במהירות 5400RPM* כרטיס מסך כרטיס גרפי Intel HD Graphics 3000 * מסך איכותי ''15.6 LED ברזולוציית HD* יציאת HDMI לחיבור לפלזמה או מסך LCD* 2 כניסות USB 3.0 מהירות * מערכת הפעלה Windows® 7 Home Premium 64-bitאפשרות שדרוג למערכת הפעל…

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  24. Started by dodihob,

מקווה שזה הפוסט האחרון שאפתח ואהיה סגור ומרוצה מהבחירה. (סליחה עקב ריבוי הפוסטים, לא תהליך פשוט רכישת מחשב בתקציב) מה שכן, במשך התהליך קראתי המון ביקורות, הבעיה כי המפרטים בחו"ל שונים, וכמובן גם התקציבים. מטרה: לימודים, הקלדה, צפייה בתכני 1080p וכן הרצה של סרטים על LCD חיצוני, רצוי שההתנהלות והרצה של תכנים תהיה מהירה. גודל מסך: עדיפות ל-13.3, 14 גם אפשרי אך פחות מועדף זמן סוללה: סביר, 5 שעות בפעולות אופיס ללא wifi כונן קשיח: אין דרישה מסויימת לגודל, שיכיל לפחות למערכת הפעלה כונן SSD. כונן dvd: אין צורך מערכת הפעלה: windows 8 אחריות: 3 שנים דגשים נוספים: רצוי מחשב Ultrabook, דק וקל יחסית, דגש על איכות בנייה, עיצוב טוב, שקט ולא חם. תקציב: עד 4K ש"ח, אך עדיפות לתקציב נמוך…

25. שלום, אני מחפש מחשב לקנייה בחנות ישראלית שיתאים לצורכי משחקי מחשב כבדים. האם יש הבדל בין G73 ל-G75 של asus בצורה משמעותית? מה עדיף לקנות, alienware או מחשב מסדרת asus? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים