ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,346 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני חוסך בינתיים למחשב נייד בתקציב דיי דל של 2500 ש"ח * מטרות המחשב: עריכה גרפית (בעיקר) - אני עובד בפלאש, אנימציה דו מימדית ומצייר בפוטושופ. משחקים קלים כמו - Counter Strike 1.6, Team Fortress, Quake Live, Half Life 2 * גודל המסך? - לא משנה, העיקר שיהיה איכותי ונוח לצפייה. * משקל רצוי? - לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - זמן סוללה מאוד חשוב לי, אני שונא להתקע מחוץ לבית עם סוללה מועטה. אני חושב שכ5-7 שעות עבודה במחשב יספיקו בהחלט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - אולי יציאה למסך LG226WTQ, לא חובה, אני לא יודע אם זה DVI, אני מניח שכן. מה שכן, אני אשמח לכמה שיותר יציאות USB. * בלוטות? - לא. * גוד…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן.. אני רוצה להזמין מודם סלולרי שעובד בהתקן PCMCIA הספציפי שאני מדבר עליו הוא בעל חיבור PCMCIA type II , 1 אני לא ככ מבין מה זה אומר.. לא מבין בהתקן הזה.. האם ה G550 יעבוד עם כל חיבור PCMCIA הקיים היום? תודה ..
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השימוש יהיה סרטים אינטרנט והמשחק STARCRAFT 2 לא כל כך מעניין אותי שזה יפעיל בשיא היופי אלא שיפעיל בסבבה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, זה המפרט שבניתי לחבר. הוא כמעט זהה למפרט שבניתי לפני חודשיים, וראיתי שהמון השתנה, בעיקר ירידות מחירים של AMD-ATI. המערכת שבניתי מבוססת על INTEL כי יצא לי הכי זול, אבל אשמח לשמוע על מערכת דומה של AMD באותו מחיר. ועוד שתי הערות חשובות: **אין לו טעם במעבד חזק יותר מ-6300-400 **בחרתי ב8800 רק כי ראיתי בנצ'ים שבהם הוא לוקח את ה2900, אבל אם אתם יודעים אחרת תשנו בכיף Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4Mb Box 960 ¤ 1 ASUS P5N-E SLI NFORCE 650I 795 ¤ 1 OCZ 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Gold GX XTC 5-5-5-15 620 ¤ 1 SEAGATE 250GB 7200RPM SATAII 16MB 420 ¤ 1 BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC VERSION 2260 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A21 245 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 620 ¤ 1 סה"כ 5…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי התיעצויות רבות בפורום מעבדים אני חושב שהגעתי להחלטה ולהלן המפרט שהרכבתי. מטרת המחשב: אינרנט, הורדות, משחקים (לא מהכבדים ביותר. משהו לא מחייב להעברת הזמן), תוכנות כגון: פוטושופ, MATLAB, PSPICE לא לשימוש יום-יומי ולא במטרה להריץ את כולן במקביל. היום המחשב שלי, פנטיום 1.4 מתמודד לא רע עם כל אלו, עם כי לאט יחסית. בכל מקרה: מעבד: AMD Athlon64 3200+ Venice 1000NIS לוח אם: Abit AN8-Ultra 790NIS זכרונות: TwinMos 512MB CL2.5 X2=1024MBTotal 270NIS כרטיס מסך: Gigabyte GeForce 6600LE 256MB 128bit GV-NX66L256D 565NIS http://digma.co.il/shop/product_info.php?cPath=27_67&products_id=2285&osCsid=23a2127d442b904d52609a26fa1e0504 כונן קשיח: Western…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי מחשב כזה: פנטיום 4 , 2.4 ג'יגה, 512 זיכרון DDR , לוח אם ישן (אסוס P4 משהו...) וגם כרטיס מסך לא משהו (128 ATI READON או משהו כזה) הארדיסק WD 200 GB 7200RPM וכל השאר בטח לא מעניין. בכל מקרה אני רוצה להתחיל לשחק במשחקים החדשים , אבל רובם מקרטעים לי בצורה איומה יש לי 2000-3000 שח לשלם על שידרוג. ממה שהבנתי מחבר אני צריך רק כרטיס מסך בןז*** וגם לוח אם חדש ואז הכל ירוץ סבבה. אז יאללה. תמליצו לי על מה לשדרג בסכום כזה, ובבקשה לפרט שמות של חלקים! ממש תודה! אני כבר להוט לקנות... אז יאללה שפכו !!
-
- 29 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 750 ש"ח ואני רוצה לשדרג את המחשב שלי. חשבתי או לקנות כרטיס קול טוב כי יש לי אחד מובנה בלוח אם או ליקנות גופי קירור לכרטיס מסך ולמעבד בקצת פחות. למישהוא יש הצעות? המפרט: gigabyte geforce 7800gtx ga-k8nn pro-sli amd 4000+ Logitech Z-5300 5.1 Multimedia Speaker 1 giga ram
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב שלי כרגע כ-3000 שקל(אפשר לחרוג) למעבד, לוח אם, ראם, מארז וספק כוח(כל השאר יש לי). האם ניצן להכניס מפרט מבוסס קונרו בתקציב הזה בלי להתפשר יותר מידי על איכות החלקים(לא מתכוון לרכוש ספק/לוח/ראם מחברה לא מוכרת)? אם אי אפשר באיזה תקציב כן אפשר? איך המחירים הולכים להראות בעוד שבועיים, חודש וכו'? שאלה אחרונה, הגיעו בכלל פיזית מעבדי קונרו לארץ? עדכון: אני כרגע מחפש מפרט מבוסס קונרו בתקציב של עד 3500 ש"ח(אם אפשר יותר זול עדיף), החלקים שאני צריך הם: מעבד, לוח אם, ראם(לפחות גיגה וכמה שיותר מהיר), מארז(פשוט), ספק כוח(שיחזיק את המערכת פלוס ATI X1800XT). עדיפות לחנויות כמה שיותר קרובות לאיזור חדרה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש הצעה למפרט לחבר שלי, השימושים הם בעיקר בסיסיים (אינטרנט הרבה טאבים במקביל, אופיס, לימודים, מוזיקה, הורדות וכו') מסך אפשר גם 23 ואפשר גם ברזולוצייה 1680x1050 אבל 22 אינטש ומעלה, עדיפות למסך פחות רחב אבל לא מרובע (אבל אם אין גם רחב זה בסדר). עדיף שבהמשך (בערך עוד יותר מחצי שנה) יהיה אפשר לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך בינוני למשחקים (COD, FIFA , NFS וכו'). (לא חייב להריץ על הרזולוצייה הטיבעית, אפשר גם 1680x1050, אך חשוב לי שהספק יסחוב כרטיס מסך בינוני, בינוני אני מתכוון לכרטיס כמו 9600GT או 450GS). אם אי אפשר מבחינת תקציב אז לא נורא נסתדר עם מחשב גם בלי אופק שידרוג לכרטיס מסך (הוא לא משחק הרבה אבל זה לא יהיה ביג דיל אבל עדיין הוא מעדיף שהוא כן יוכל לשדרג). כמה שאלות: איך הספ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב עצמו לשימוש סטנדרטי, גלישה ואופיס, אבל אני רוצה מחשב שיוכל לתמוך בעתיד בעריכת וידאו. כאמור הלוח צריך לתמוך בשני כרטיסי מסך, או אם יש כרטיס עם שתי יציאות? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, לפני כמה חודשים שאלתי פה שאלה דומה, הרכישה של המחשב נגררה ובסוף לא יצאה לפועל, אז שואל שוב (כי נראה שהדגמים שהומלצו אז כבר לא זמינים לרכישה) עם פרט חשוב נוסף - אפשרית רכישה מאילת בסוף השבוע הקרוב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,600 ש"ח, רצוי מאוד לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש משרדי - אינטרנט, אופיס (לצורך העניין לא יהיה שימוש בתוכנות גרפיקה/חישובים/תיכנות למיניהן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב חדש לעריכת תמונות בקפצ'ר 1 בווידאו בפריימייר. רוצה מחשב חזק לפחות ל 5 שנים בלי כאבי ראש. כרגע אין צורך במסך, תקציב בין 4-5K, דיסק CCD לפחות 512, זיכרון מינימום 16גב. אשמך להגדרת המערכת והמלצה היכן לרכוש. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה להרכיב מחשב לילד בן 12 עבור לימודים וזום, מחשב משרדי כזה. * למקרה שירצה לשחק משחק או שניים בעתיד; אפשר לנסות לקחת חומרה טיפה יותר חזקה למשחקים ברמת בינונית. מקסימום אחפש כרטיס מסך בעתיד ביד 2 או משהו אבל עניין המשחקים לא קריטי. ציוד היקפי וכונן ssd קיים כבר. צריך מארז, ספק כוח, כרטיס מסך, זכרונות ram, לוח אם. אין העדפה ל-amd או intel. העיקר שיהיה סביר וזול. תקציב של 2000-2300 בערך.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
-
Lenovo Legion Y530-15ICH 81FV0138IV https://ksp.co.il/?select=.268..211..2639..456..455..685..4152.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=55779&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=.454.&rintersect=&store_real= Dell G3 15 3579-87501G51GFOS https://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&changeSnif&uin=54767 הם די זהים מבחינת המחירים ומבחינת המפרט (ללנובו יש יותר פורטים ועוד כמה הבדלים קטנים, אבל לא במשהו שהוא בעל חשיבות עבורי) יש איזושהי סיבה להעדיף את הלנובו? בנוסף הדל מגיע עם 3 שנות אחריות כאשר הלנובו עם שנה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מחשב נייח ביתי עבור ילד בכיתה ח' שצריך לעשות כל מיני עבודות תכנות כחלק ממגמת סייבר, המחשב הנוכחי שלו שבק חיים והוא צריך חדש בדחיפות. המחשב לא מיועד למשחקים אלא רק לתכנות וגלישה. למיטב ידיעתי הם משתמשים בסביבות עבודה בשביל פיתון, C וג'אווה - לא יודע באיזה כלים בדיוק. התקציב לנושא הזה מוגבל, באיזור ה 2000 ש"ח. מכיוון שאני כבר מזמן לא מעודכן אשמח לעזרתכם (למשל, האם צריך להשקיע במעבדי הדור ה 8 של אינטל או שעדיף לנצל את הכסף לרכיב אחר) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי ש THINKPAD E580 (דור 8) זמין כבר בחו"ל - למשל https://www3.lenovo.com/sg/en/laptops/thinkpad/thinkpad-e-series/ThinkPad-E580/p/20KSCTO1WWENSG1/customize? (כן, ראיתי שזו הזמנה לעוד שבועיים) מישהו יכול להעריך תוך כמה זמן זה צפוי להמכר בארץ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעוד כחודש בתקציב שרשמתי, 4000 ש"ח. מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם זה שווה את זה. אני לא מבין גדול במחשבים לכן אין לי מושג לגבי סוגים. שמעתי שDELL מעולה. אני צריך את המחשב נייד בעיקר לצורך עבודה באינרטנט. מוכן להשקיע סכום כזה כדי שיהיה לי משהו איכותי. שיהיה כלול בו SSD כמה שיותר. קל לנשיאה, 13-15" מסך, כרטיס מסך בינוני-טוב. המטרה שלי היא לנצל את התקציב ולהביא את המחשב הטוב והמומלץ ביותר בסכום כזה או פחות. אם אתם מכירים דילים מאמזון או כל אתר אחר באינרטנט, אין לי בעיה להזמין משם כדי לחסוך, רק שיהיה אמין. גר באזור הקריות-חיפה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?מחשב ב3,000 ומחשב ב2,500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, מעט משחקים, אבל אני רוצה מחשב איכותי שיחזיק לי לאורך זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא הכי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יכול להיות שאני טועה ואשמח שתאירו את עיניי, אבל אני לא שם לב לדגמים יוצאי דופן עד תקציב של 5K וזה נראה לי תקציב מאוד מכובד. כבר הרבה זמן מחפש מחשב נייד טוב בטווח מחירים של 2500-5000 ש"ח, ואני לא מצליח למצוא דגם טוב. אין צורך בחומרה מדהימה (לא בכרטיס מסך רציני, ומעבד I5 מהדורות החדשים זה מספיק, גם 8GB RAM זה מספיק, עם אופציה לשדרוג זה נחמד). הכיוון לחיפוש הוא מחשב מסדרות VOSTRO או THINKPAD או LATITUDE עם מסך שנראה טוב וגם מתאים לתכנות, מקלדת נוחה, סוללה לא חלשה מדי, 14 אינץ, קל יחסית. כרגע יש בבעלותי LATITUDE 7490 עם I5 8250U ואני מרוצה ממנו מהבחינות האלה, אני מחפש דגם שמתחרה בו בטווח מחירים האלה (הוא לא בשבילי) - לפי איך שזה נראה לא הTHINKPAD E1…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום יש לי מחשב עם מעבד i7 6700k ו-כרטיס מסך, EVGA 970GTX 4GB, ו-32GB זיכרון ראם.... ומבחינתי הגיעו מים עד נפש. חחח אני יכול להתחיל פרוייקט אבל בשלב מסויים (ברגע שאני מתחיל להוסיף עיבוד סאונד מורכב) המחשב מתחיל לקרטע ולא מאפשר לעבוד באופן רציף והתהליך הופך למתסכל. בבקשה מכם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מבין שאם לא מגבילים אפשר להשתגע עם המפרט ולהגיע לסכומים אסטרונומיים אבל מאוד חשוב לי שאני עובד על פרויקט שלא יקרה מצב שבשלב מסוים המחשב יתחיל לקרטע ולהאט לי את זמני העבודה. לכן, אני לא יודע לומר לגבי התקציב מתוך פחד שלא להגביל את מי שבונה את המפרט. …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, אשמח אם תוכלו להמליץ על על מפרט מחשב שיענה לי על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש״ח2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, משחקים, צפיה בסרטים וצפיה/עריכה של מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Photoshop CC, Adobe Lightroom, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, FIFA 16, NBA 2K16, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: משחקים קלים (פיפא), צפיה בסרטים, אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD. * תקציב: 3000-4000 * גודל המסך? 13-14 אינץ', לא מכיר הבדלים בין מט למבריק כך שנראלי לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD - IPS * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עד סביבות ה2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 ומעלה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם זה מועיל אז משולב, אם לא, אז 500 ג'יגה ומעלה עם אפשרות למקום להוסיף SSD. * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית? תיהיה לי אולי אפשרות לקנות בארה"ב, אז אם יהיה מחשב במחיר טוב משם, צריכה להיות אחריות כזו * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? איכות בנייה טובה ויצרן טוב. זיכרון 6-8 ג'יגה. אם אב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ועבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הFPS החדש (Battlefront, battlefield 1, Witcher 3, Fallout 4..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 בנתיים, אולי בעתיד 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי. המפרט הוא: לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-d מעבד: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 CACHE SOCKET 939 כרטיס מסך: leadtek 6800GS PCI-E 256MB זכרונות: OCZ DDR2 1024MB DUAL CHANNEL 462MHZ (משוער) החברה פיצתה אותי לזכרונות יותר טובים בגלל תקלה ספק: Antec smaet power 450w אני רוצה שהמחשב יעבוד טוב לעוד כמה שנים. מכיוון שאין לי תקציב גדול אז רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לאיזה חלקים להחליף בו(ממה שציינתי למעלה) כדי שהביצועים במשחקים יעלו. ושוב התקציב הוא 1600 שקל. תודה אריאל
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-