ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
לבאג יש הצעה לקנות Samsung NP535u3c-A01 המבוסס על המעבד AMD A6-4455M. החבילה כוללת מקרוסופט אופיס מלא, נורטון אינטרנט סקיוריטי, עכבר מיקרוסופט אלחוטי, תיק נשיאה ואחריות 3 שנים בבית הלקוח - במחיר 3,780 ש"ח. החלופה היא לרכוש נייד אחר מבוסס אינטל i3 כמו dell 5423 הכולל אנטי וירוס בלבד ואחריות שנה בבית הלקוח - במחיר 3,545 ש"ח. מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קניתי אולטרהבוק של סמסונג עם SSD של 128GB, כאשר פתחתי את המחשב לראשונה גיליתי כי נותר בכונן הגלוי לשימוש: 92.7 ג'יגה, מהם כבר בשימוש על ידי המערכת הפעלה או לא יודע מה עוד: 30 ג'יגה, מה שהשאיר לי בקושי 63.2 ג'יגה פנויים עוד לפני שהתחלתי להשתמש במחשב. זה הגיוני? ככה זה אמור להיות שחצי מהנפח כבר תפוס עוד לפני שהשתמשתי במחשב?
-
- 9 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום. הלפטופ שלי - של חברת דל, בן לא יותר מ 3 שנים - מתנהג מוזר לאחרונה. כאשר אני מחבר אותו לחשמל, לפעמים הוא מטעין את הבטריה, ולפעמים לא. גם אם הוא לא מטעין, הוא כן ישאר דולק (ולא יתרוקן או יכבה מחוסר בטריה), אבל לא יטען את הבטריה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה!
-
- 9 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היי מדובר בלפטופ של לנובו, N200-3000 דגם0769 כל פעם שהוא עולה יש BSOD, ואז בהפעלה הבאה יש windows repair שכושל...וחוזר חלילה. ניסיתי להתקין וינדוס מחדש (ממה שיש בתוך הלפטופ, וגם מדיסק חיצוני) - הבעיה חוזרת. ניסיתי להריץ JoliOS מLiveCD או להתקין - לא הצלחתי. כנ"ל לגבי Ubuntu. ניסיתי כל דבר אפשרי בערך... רעיונות? איפה הבעיה יכולה להיות? תודה! דור
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לרדת ל2500 בלי לפגום בצורה משמעותית, אשמח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות. פוטושופ, שימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב. אבל שלא יהיה טרקטור.. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד. 8. הא…
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
[table][tr][td]מק"ט[/td] [td][/td][td]מוצר[/td] [td]מחיר יח'[/td] [td]כמות[/td] [td]סה"כ מחיר[/td] [td][/td] [/tr] [tr] [td]20318 [/td][td] [/td][td]קירור למעבד Noctua NH-D14 CPU Cooler [/td][td]325 [/td][td]1 [/td][td]325 [/td][td][/td][/tr] [tr] [td]24015 [/td][td] [/td][td]מעבד אינטל Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray [/td][td]1150 [/td][td]1 [/td][td]1150 [/td][td][/td][/tr] [tr] [td]24465 [/td][td] [/td][td]G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 [/td][td]660 [/td][td]1 [/td][td]660 [/td][td][/td][/tr] [tr] [td]24810 [/td][td] [/td][td]לוח אם Asus P8Z77-M LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DVI [/td][td…
-
- 9 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום חברים. ההארדיסק במחשב שלי הלך לעולמו, וחשבתי שזה זמן טוב להחליף את המחשב עצמו. כמה שאלות: 1. האם ישנם רכיבים ששווה לשמור מהמחשב הישן (שהוא בן 5 שנים), ולשים בחדש? למשל כונן אופטי שעובד מעולה וכמעט לא בשימוש. 2. האם למחשב ששימושו יהיה ביתי בלבד (ללא משחקים), שווה כרטיס מסך נפרד או מובנה? 3. בשורה התחתונה, עדיף להרכיב מחשב או לקנות מפרט מוכן מראש? תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט: Intel Core i5-3210M 6GB 1600MHz DDR3 1000GB 5400RPM AMD Radeon HD 7670M 1GB Windows 7 SP1 Home Premium אחריות 3 שנים לבית (חשוב לי) המחיר הוא 4000 ש"ח האם שווה את ההשקעה? מחינת מחיר? האם ישנם מחשבים טובים יותר במחיר זה? האם מחשב זה יריץ משחקים ויחזיק לי מעבד לפחות 3 - 5 שנים? מה שמדאיג אותי שהi5 שלו בעל 2 ליבות בלבד שלא כמו הi5 של המחשבים הנייחים בעל 4 ליבות בתודה, עדי.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ראשית- * מטרות המחשב? תכנות , שיהיה מהיר וחזק ושיחזיק לפחות ל 3 שנים באוניברסיטה בלי הרבה בעיות , בנוסף חשוב לי מולטיטסקינג וסרטים גודל המסך? 14 אינצ' נראה לי מספיק * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות שלוש ארבעה שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה למקרן או צג * בלוטות? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן CD/DVD? צורב ? שלושתן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL אלו הדרישות, לאחר שעברתי על כמה הודעות בפורום ראיתי שהמחשב הנל מסדרת LATITUDE מומלץ לצרכים שלי http://www.zolprice.co.il/product-1574-Dell_Latitude_E5430__L065430105E_.aspx ובנוסף ראיתי את המחשב הזה, שעל פניו נראה דומה רק במחיר של 700…
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום חברים! לצערי בשלוש שנים האחרונות אני לא מעודכן בעליל לגבי החומרה הנוכחית, צריך עזרה בשדרוג הדברים הנ"ל... מעבד E6300 CONROE לוח אם GA-965P-DS3 זכרון, אני לא יודע איזה בדיוק יש לי כרגע, אבל זה 4X1GB כרטיס מסך ג'יגהבייט 7600GS מארז COMPUCASE 6A19 עם ספק של HEC 300 הארד דיסק 320GB של WD וזהו פחות או יותר אני מעוניין בעצם להחליף כרטיס מסך לחדש, להוסיף זכרון, אני מניח שלא תהיה ברירה אלא להעיף את כל הזכרון הישן להוסיף הרד דיסק סוליד סטייט של 64GB, ולהשאיר בנוסף את הWD אני עובד בעיקר בקיובייס, רואה סרטים בHD ומדי פעם משחק משחקים קלים. תודה!
-
- 9 תגובות
- 918 צפיות
-
-
תוספת למה שנכתב למטה (נערך 19/9ׁ) המחשב יצטרך להחזיק גם מערכת מצלמות אבטחה. 4-5 מצלמות דרושה גם המלצה לכרטיס מצלמות (מחיר לכרטיס מומלץ 4 מצלמות ומחיר לכרטיס מומלץ 8 מצלמות) וכן המלצה ל2 מצלמות עם ראיית לילה ו2-3 מצלמות בלי צורך בראיית לילה. התקציב למערכת המצלמות טרם נקבע, יוחלט בהתאם להמלצות. ------------ המחשב הישן כנראה הלך לעולמו בשיבה טובה, עוד דרוש ניתוח החלפת קבלים כדי לברר סופית. אבל ... דרוש שילוש- מעבד(וגם קירור שקט), לוח אם, זכרונות. המחשב מריץ מערכת הפעלה לינוקס ג'נטו, ועליה 4-5 מכונות וירטואליות (חלקן לינוקס, חלקן ווינדוס סרבר 2008R2) פעיל 24/7/364 לכן דרושים 16GB זיכרון למחשב לא יחובר מסך באופן קבוע(כל ההפעלה והניהול בשליטה מרחוק) עדיפות לצריכת חשמל נמוכה. ע…
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild war 2 , BF3 , GTA 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! מחיר: ₪966 לוח אם: ASROCK H61M/U3S3 מחיר: ₪396 זיכרון: KINGSTON HYPER-X 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600MHz CL9[מחיר: ₪278 צורב DVD:LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי מחיר: ₪112 קרור למעבד: THERMALTAKE SILENT 775 : CL-P0092 מחיר: ₪116 דיסק קשיח: SEAGATE 1TB SATA3 מחיר: ₪652 מחיר סופי: ₪2520 למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית כפי שאתם רואים זהו מפרט לא גמור ואין עדיין ספק כח ומארז מלבד חוות דעת והערות, רציתי לשאול כמה שאלות: א. האם box חוסך את הצורך בקירור למעבד שב-tray צריך לקנות בנפרד כי נראה שהקירור יעלה לי יותר מההפרש ב.האם יש סיבה להוסיף עוד קצת בשביל 2500k בי…
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם , רכשנו את המחשב , המחשב מגיע עם כרטיס מסך radeon hd 6630 . כאשר אני נכנס ל device manager מופיעים לי 2 כרטיסים , ה radeon וגם intel HD ,אני מניח שהאינטל זה הכרטיס המובנה? איך אני יודע באיזה כרטיס המחשב משתמש בפועל? נ.ב ניסיתי לבטל את הכרטיס המובנה והרזולוציה של המסך פשוט ירדה ... אשמח לקצת הסבר איך זה בדיוק עובד ומה עליי לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים העונים על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קצת תכנות, צפיה בסרטים באיכות HD. * גודל המסך? לא משנה. * משקל רצוי? קל ככל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם USB3 ו-HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש בלי? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, במידה וחוקי הפורום מאפשרים זאת, אשמח לקבל הצעות לחנויות (רשתות או פרטיות) בהן ניתן לרכוש את המחשב באזור המרכז. תודה.
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, תדיר; GIMP מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אהלן! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, אך לא להתפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בבקשה לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד, השאר נעשה על הלפטופ והמדיה סנטר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא ישמש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כל מה שחדש ומגניב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" של דל, FHD -לאילו הגדרות גר…
-
- 9 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני פרילנס שרוצה להתחיל עסק זעיר. מחפש מחשב לשתי מטרות עיקריות: A: שרת רנדור(pool) + עבודה שוטפת על תוכנות תלת מימד, עריכת תמונה, עריכת וידאו. B: שרת קבצים, הרשאות,ניהול,שיתוף ל4 תחנות נוספות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4-4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רשמתי לעיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: Maya, zBrush, Nuke, After Effect, Photoshop, Vray, Mental Ray תדיר: Internet, Office, Eclipse, VMware, FTP ב) במידה והמחשב מ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! אחיה של חברתי צריך מחשב נייד חדש. המחשב יהיה בעיקר תחליף למחשב נייח, ככה שהניידות היא לא שיקול (אבל הוא עדיין צריך להיות נייד). הוא משתמש בו בעיקר לגלישה באינטרנט, שיעורי בית (תלמיד תיכון), סרטים ומשחקים פשוטים יחסית (לא שום משחק שדורש כוח עיבוד רציני). המטרה היא מחשב שיחזיק להרבה זמן, ולכן גם יש עדיפות לאחריות טובה וארוכה יחסית. חוץ מזה אין יותר מדי דרישות, אז המטרה היא פשוט להשיג את המחשב הטוב ביותר שאפשר במסגרת התקציב (3000 ש"ח). כמו כן, המחשב ככל הנראה יקנה מרשת אייבורי, ככה שיש עדיפות גדולה למחשבים משם. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, קצת משחקים קלים. * גודל המסך? גדול. 15.6 ומעלה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב ישב בחדר ר…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד מחיר - 4000 ש"ח מטרות שימוש - משחקים עדכניים (כבדים),אינטרנט,סרטים,לימודים. גודל מסך - לא משנה בין 15-17 משקל - לא משנה חיבורים - שיהיה לפחות 3 usb ואם אפשר אז hdmi בלוטות' wifi כונן cd\dvd+צורב כונן קשיח - 500G לפחות רמקולים מובנים זמן חיים - שהמחשב יחזיק כמה שיותר איזה שנתיים לפחות זמן סוללה - הבנתי שמחשבים ניידים לא חזקים בזה אבל כמה שיותר מן הסתם יותר טוב. אם התקציב ביחס לפרטים לא הגיוני תגידו לי אני רוצה לדעת גם את זה... תודה.
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: מחשב ללימודים שנועד גם להחליף את המחשב האישי (בגלל זה הוא צרך גם להיות קל) כלומר זמן סוללה ארוך וגם חזק מספיק להריץ משחקים * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא התייעצתי עם כמה אנשים והם הציעו לי את ה- ASUS U36SD ויש לי שאלה עליו, ראיתי שיש אפשרויות שדרוג מ4 GB זיכרון לשמונה, עמה זה הכרחי במחשב הזה אם אני מתכוון להריץ עליו משחקים …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום!! אני מחפש ערכת מחשב (מחשב, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים..) פשוטה לבן שלי. ושיחזיק כמה שנים טובות. תקציב: עד 2000 שקל. שיהיה מ KSP בבקשה. תודה רבה!!
-
- 9 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וצפייה בסרטים בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ידוע עדיין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ככל הנראה רזולוציה מקסימאלית למסך(32") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 9 תגובות
- 784 צפיות
-
-
[table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel® Core i7 2670QM Processor, 2.2GHz, 6MB Cache,1066MHz FSB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]8GB DDR3 1333MHz (2 x 4096MB), Up to 8 GB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] HD[/td][/tr][/table][table][tr][td]750GB (SATA) 7200rpm[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3 BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 9 תגובות
- 978 צפיות
-