עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים אני סטודנט שמשתמש המון במחשב נייד, בין אם כדי לסכם שיעורים או כדי לקרוא סיכומי הרצאות ומצגות. בימים האחרונים, המחשב הנייד שלי שבק חיים ואני מעוניין להחליפו. בדקתי קצת בראש וניגשתי למספר חנויות ומצאו חן בעיני מחשבי ה-Lenovo thinkpad edge (מקלדת נוחה להפליא, משטח מגע נוח והמחשב בנוי היטב). השימושים שלי פשוטים מאוד - אני רוצה להשתמש באופיס, גלישה באינטרנט ובדיקת מיילים (ומדי פעם צפייה בסרט כזה או אחר). הקטע הוא שאני עדיין ממש מתלבט לגבי גודל המסך המתאים עבורי - מצד אחד ה-15 אינץ' שהיה לי, היה כבד ומגושם ולכן אני מעוניין במסך קטן יותר. אשמח לדעת מנסיונכם על איזה גודל אתם ממליצים (14 או 13)? ומה דעתכם בכללי על סדרת ה-Thinkpad edge. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by maya_gai,

היי (: אני חושבת לקנות את המחשב הנ"ל: http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/f66957be-b348-4d27-8639-68b90fd1cb4e האם יש סיכון גדול בזה שהוא מוחדש?? שווה לקחת סיכון?? אשמח לדעת מה אתם חושבים... (: תודה רבההה!!! (:

3. Started by BRUTALISK,

שלום כולם, באמצע נובמבר\דצמבר אני מתכנן לקנות מחשב,רציתי לקבל המלצה למפרט ותיקון למפרט שאני בניתי. בעיקר אני מתלבט לגבי דגם לוח האם,חשוב לי שיהיו מספיק חיבורי SATA (כונן קשיח+SSD+ אולי הוספה של קשיח בעתיד) האם חשוב לקחת תושבת Z77 או שאפשר להתפשר על אחת התושבות האחרות?ולמה בדיוק? בנוסף מאוד מעוניין ב SSD במחשב אז הנה הנתונים: <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות תועלת גבוהה ועלות נמוכה,אני בניתי את המפרט ב 5600 שח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג, 6K גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום א…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם אפשר להביא משהו עם משמעותי בכל התקציב אז גם טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ש"ח רק אם זה הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop CS6 - כבד/פרנסה Cinema 4D R14 - תדיר Illustrator CS6 - כבד/פרנסה Sony Vegas 11 - מזדמן After Effects CS6 - כבד FL Studio - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by AviadG,

שלום! בקרוב מאוד אני מתחיל לימודי הנדסת מכונות ואני זקוק למחשב נייד חדש לצורכי הלימודים. עקב חוסר התמצאותי בעולם המחשבים והחומרה (אך אחרי מחקר מעמיק בנושא..) אני מבקש את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה3500 שקל (אפשרי מעט יותר אם צריך) מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים ביותר עם כיוון לבכלל לא * גודל המסך - סביבות 13.3" קצת פחות קצת יותר זה בסדר גמור * משקל רצוי - פחות מ 2 ק"ג (לכיוון 1.7-1.8 ) זאת בין הנק' היותר קריטיות מבחינת השיקולים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 300GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חו…

6. Started by TANIAS,

היי, תכף מתחילה שנת הלימודים והייתי שמחה אם מישהו יוכל לעזור לי בהמלצה על מחשב נייד אין לי שמץ מה ההבדלים בין סוגי המחשבים שיצאו עכשיו,נוטבוק,מק בוק, אולטרה בוק, או פשוט לפטופ רגיל. אז אם מישהו יוכל להסביר לי מה הכי מתאים לי אשמח * מטרות המחשב? אופיס,אינטרנט וסרטים קצת .. * משקל רצוי? כמובן שמשקל נמוך רצוי יותר.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?USB, HDMI * בלוטות? כן * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב כונן DVD וצורב לא צריך. תקציב 2500 ש''ח. תודה מראש!!

7. אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by MeDuZa,

3 מקשים מהמקלדת של המחשב הנייד שלי נתלשו ונשברו. איפה אפשר לקנות חדשים? מדובר על המחשב Vostro A860 (לא חייב בעברית).

• 9 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. אני משדרג מערכת ישנה כך שאת רוב הרכיבים אני מחליף אבל לא את כולם (מיד אפרט). המערכת נועדה בעיקר לעבודה, עריכת וידאו ב-HD ועיבוד תמונה כמו גם לגיימינג ושימושים כלליים. תוכנות עיקריות- פרמייר, פוטושופ, אפטר אקפטס (מדי פעם), דה וינצ'י, מדיה אנקודר, אנקור... אני עובד על קבצים גדולים מאוד ומעביר כמויות גדולות מאות של חומר על בסיס קבוע אל ומכוננים חיצוניים ובתוך המערכת. חשובה לי היכולת לעבוד במקביל על מספר יישומים והאפשרות לקודד קבצים גדולים במהירות יחסית. חשובה לי היכולת לשדרג את המערכת בעתיד כי אין לי כוונה לקנות מחשב חדש כל שנתיים. חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה. רעש של מאווררים לא עושה לי את זה גם אם הם של כרטיסי מסך... רכיבים שיהגרו למערכת החדשה מהמערכת הקיימת: 4-6 כוננים קשיחי…

10. Started by dodihob,

שלום שמי ערן, סטודנט להנדסת חשמל שנה שנייה. בחיפושי אחר מחשב נייד נתקלתי במחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=16996 Dell Inspiron 14 3420-32106G74IB על פניו נראה כעסקה משתלמת, כמו כן אנסה לקנות באילת כך שהמחיר צונח לסביבות 3300. האם זהו מחשב משתלם ביחס למחיר? או האם יש מחשב אחר יותר מומלץ? אני מצרף למטה את הדרישות לפי חוקי הפורום תודה רבה מראש ערן * מטרות המחשב? לימודים (מקלדת נוחה), משחקים מידי פעם, ניגון חלק קבצי 1080p.* גודל המסך: 13.3-14 לא קריטי, רק לא 15.6* משקל רצוי: לא קריטי, רק שהמחשב לא יהיה מגושם* האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיהיה חסכוני במצב חסכון בסוללה, אולי 6-7 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI* בלוטות: כן* גודל מינימלי וסו…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by DexoSez,

אפשר לחרוג מהתקציב אם שווה את זה. * מטרות המחשב? אינטרנט (WEBHOST, WORDPRESS) ואינטרנט בכללי יוטיוב סרטיHD וכו... * גודל המסך? העיקר שהיה איכותי. * משקל רצוי? לא הכי חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח * בלוטות? היה מצוין. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by omrygal,

מה אתם חושבים על המפרט המצורף בתמונה ? התקציב הוא 4500 אם סטייה של 100 שקל המחשב מיועד לגיימינג תודה

• 9 תגובות
    • 963 צפיות
  13. **טיפ: מי שלא רוצה לקרוא את כל החפירה יכול לקרוא רק את הבולד ולהבין אותו הדבר בפחות זמן!! ^_^"** היי כולם, אני צריך מחשב חדש. אני מתעסק הרבה בגרפיקה (ומתחיל עכשיו לעסוק כפרילנאס בשאיפה למצוא עבודה, רמז אם מישהו מחפש משהוP:) בנוסף רוצה מחשב שמסוגל להריץ משחקים (לא גיימר כבד מאוד, אבל כן משחק).. קצת פרטים [בשאיפה להיות מפורט בלי לחפור מדי) מבחינת גרפיקה אני עובד בעיקר בפוטושופ ואילוסטרייטור. עושה הרבה עבודות דפוס (כבד), קצת לווב, והרבה קונספט ארט ואיורים. מתכנת קל בAS3 ועושה גם אנימציה בפלאש. בנוסף מתעסק מעט בתלת (בשאיפה ללמוד ולהפוך את זה למשהו עיקרי) בתוכנות זיבראש ו3DStudioMax. מבחינת משחקים יהיה נחמד לשחק ארקהם סיטי בכמות פריימים מכובדת, או דארקסיידרס2. אלו סתם דוגמאות.…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by shlomi1234,

יש לי HP 8460P עם מעבד I5 2520M המחשב משמש בעיקר לתכנות והרצת פרויקטים, אבל גם להרצאות בתור סטודנט (יותר זמן עבודה על פרויקטים). מבחינת זמן סוללה, הזמן מעולה, אבל בכללי אם מחובר לחשמל (ומוגדר HIGH PERFORMANCE) ובין אם לא, עובד מאוד לאט בצורה בלתי נסבלת . אני דיי בטוח שעיקר הצוואר בקבוק זה מערכת הפעלה נוראית (ויסטה) עם טוויקים ושינויים שנעשו שמאטים אותו עוד יותר, אבל אין באפשרותי להחליף מערכת הפעלה (בלי קשר לתקציב). מה אפשר לעשות? חשבתי אולי לקנות SSD שייתן בוסט, זה שווה את זה? מלבד זאת, מה הייתם ממליצים לעשות?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by sam770,

תקציב סביבות 3500-4000 ש"ח רק לנובו רק מסך מט גודל מסך מינימאלי 14", גודל מסך מקסימאלי 15.6" לא מרעיש ועובד בצורה חלקה ומהירה מיועד בעיקר לתוכנות משרדיות + פוטושופ, לא למשחקים יש פה מישהו שיש לו נסיון אישי עם לפטופ שעונה על הקריטריונים שכתבתי למעלה ויכול להמליץ? תודה מראש סמי

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Shayb25,

* מטרות המחשב? לדוגמה: סטודנטיאליות + תכנות * גודל המסך? 15" או 14" * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA,HDMIוכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 128GB * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? סטודנט בבן גוריון, האם אני יכול לקבל רישיון בחינם? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * תקציב: עד 5000 שקלים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. http://www.tms.co.il/preview/spec/9e2gyvpx קטגוריותמוצריםכמותמחירמעבדIntel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray1₪580קירור למעבדZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד1₪45לוח אםMSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.01₪311מארזFRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד1₪525זיכרוןKingston 4G DDR3-1333 NB/SODIMM1₪141קשיח למחשב שולחניSEAGATE 500G SATA 3 ST500DM002 Barracuda 7200.12 16MB1₪388כרטיס מסךSapphire 7750 2GB GDDR3 DVI HDMI DP Retail1₪492כונן אופטיLG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black1₪104הרכבההרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה1₪75סה"כ:9₪2661 זהו מחשב שהרכבתי לחבר... אשמח לקבל עליו חוות דעת.. המטרה הראשית היא מקסימ…

• 9 תגובות
    • 860 צפיות
  18. אני לא יודע מה חשוב לגרפיקה.. אשמח אם תוכלו לעזור.. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, אני מחפש מחשב או טאבלט שישמש אותי כמחברת חכמה בלימודים. נתקלתי במספר מכשירים שנראים לי מאוד מתאימים אך בטווחי מכירים שונים ומשווקים שונים. הצרכים שלי: זיכרון: לפחות 50GB פנוי לא משנה SSD וא HDD. מסך: FHD מומלץ IPS בגודל של 13.3inch או 14inch. משקל: קל ככל האפשר אבל אני מתפשר פה. מעבד: חזק יחסית I3 לפחות. ראם:4GB לפחות. המכשיר כמו שאמרתי מיועד בשביל לימודים והעיקר שלי יהיה שימוש במסמכי office וספרים אלקטרונים אבל גם משחקי אינדי ברמה של limbo למי שמכיר. מה שחשוב מאוד זה שהסוללה תיהיה בסביבות ה10 שעות ללא טעינה ומומלץ אף יותר. כמו שאפשר להסיק אני מעוניין במכשיר מבוסס windows 8 pro אל תשאלו למה זה פשוט עניין של נוחות. מצאתי מספר מכשירים שמתאימים לצרכים שלי פחות או יותר.…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Classic notion,

שלום לכולם, * מטרות המחשב? משחקים (אני יודע שזה לא התקציב אבל עד כמה שאפשר ואני מתכוון ל crysis וכו') סרטים תכנות ועבודה שוטפת * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, זרקו הצעות שמתי עין על המחשב הבא http://ksp.co.il/?uin=15811 מה אתם אומרים? תודה!

• 9 תגובות
    • 669 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם תציגו לי מפרט אחד של כל התקציב ואחד שניסתם לחסוך , ומה ההבדל בניהם . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אני ישחק במשחקים כמו BF 3 , MAX PAIN 3 , Dc Universe Online וכדומה . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בקשתי מסך ביחד עם זה . …

• 9 תגובות
    • 811 צפיות
  22. Started by matu89,

מפרט : GIGABYTE 965P -DS3 - לוח אם INTEL CORE DUE 2 E6420 2.13GHZ - מעבד כ.מסך - NVIDIA GEFORCE 8400GS 512 MB עם יציאת HDMI דיסק קשיח - SEAGATE 250GB זכרון : 3GB WESTERN DIGITAL כונן אופטי צורב DVDROM הוחלף לפני שנה וחצי יש עדיין אחריות לעוד חצי שנה .. תודה .

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום קהילה! אני מעוניין במפרט לגיימינג כבד עד 2500 ש"ח. בידיי יש כבר 2 סטיקים זכרונות HyperX 4GB DDR3-1600 וכרטיס מסך 570GTX DCII יש להשלים למחשב שיתאים לכ.מסך והזכרונות בתקציב הנתון, תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 רק אם באמת קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. L4D2 Portal 2 GTA4 ונוספים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 9 תגובות
    • 868 צפיות
  24. Started by roy500,

שלום רב... ברשותי מחשב נייד TOSHIBA מדגם SATELLITE P845 S4200. חדש נקנה לפני כשבועיים בארה"ב. לאחר שהעברתי אליו את כל המידע והתוכנות מהמחשב הישן , נכנסתי לסקייפ כדי להתקשר ואחרי כל ההגדרות של הסאונד והוידיאו בלי בעיות , יום לאחר מכן המחשב לא זיהה את המצלמה, נכנסתי דרך האפליקציה של התוכנה במחשב שם נרשמה לי ההודעה- web camera initialization faield.please check your camera device and restart application or computer לפעמים היא כן עובדת ואז גם המחשב מזהה אותה ואפשר להיכנס להגדרות דרך האפליקציה, זה אחרי ששומעים מין צליל של חיבור כמו שמחברים התקן USB למשל למחשב, אם יש עוד פעם צליל שנשמע כמו ניתוק ההתקן אז גם המצלמה לא עובדת. יצרתי קשר עם התמיכה הטכנית של טושיבה בארץ, ניסינו …

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים