ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש במהלך השבוע הקרוב שיוכל להריץ כל משחק שייצא בשנתיים הקרובות, ולכן אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מומלץ. 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב שהקצבתי לעצמי זה 5500 ש"ח כולל windows חוקי, אך לא כולל מסך. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עיקר השימוש במחשב יהיה גלישה באינטרנט, אך מדי פעם אני יהיה מעוניין להריץ משחקים כבדים(בעיקר אסטרטגיה ופעולה) ולצפות בסרטים ובסדרות. בנוסף הייתי מעוניין שהמחשב יכלול אפשרות לחבר את המחשב לטלויזיה, ככה שבמקום שאני ייצפה בסרטים ובסדרות במסך המחשב הקטן , תיהיה לי אפשרות לצפות במסך הטלויזיה שהוא הגדול יותר מבין השניים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך- יש צורך. אני מעוניין במסך 22 אינצ'. התק…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעוניין במחשב אופטימלי מבחינת עלות\תועלת. אם צריך להוציא את הכל אין בעיה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, פרו אבולושן, מנג'ר, דירט, נייד פור ספיד, משחקי אסטרטגיה בכיוון של heroes of might and magic ו- מהסדרה של command and conquer. אני לא משחק בשוטרים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד חדש ( Dell XPS 1330 ) יש לי תחושה מוזרה שהוא מעט איטי, כיצד אוכל לבדוק זאת? המלצות לתוכנות בנצ'מרק? תודה מראש, יניב.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ממצב אנשים! 8) טוב אז כך,אני צריך מפרט למחשב שמיעוד למשחקים בעלי גרפיקה כבדה, +עכבר+מקלדת. עד 7000 ש"ח. ואני לא בקטע של אוברקלוק וכל החרטה הזה. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך קעור\רגיל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מארז COOLERMASTER H500M שיקנה מ NEWEGG 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות לאמא שלי מחשב נייד. השימושים העיקריים שלה זה אופיס, אינטרנט, יוטיוב,קריאה וכתיבת מסמכים, פייסבוק, תמונות משפחה וסרטוני וידאו מהפלאפון. גודל המסך- 15 אינץ' , מאמין שהיא לא צריכה יותר מזה. עדיך לא כבד מדיי. שנתיים אחריות לפחות. אין לי אמת מידה לכמה אמור לעלות מחשב כזה, ככה שזרקתי 2000 ש"ח. אני מאמין שהמחיר אפילו פחות. אשמח לקבל הצעותיכם.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? - עד 7000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לימודים, משחקים דיי כבדים מידי פעם, צפיה בסרטים, עריכה גרפית בתלת מימד (דורש כרטיס מסך חזק). 3. גודל המסך? 15.4 4. משקל רצוי? לא קריטי. עד 3 קילו. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. אבל לא יזיק שעתיים וחצי +. 6. יציאות מיוחדות? HD, esata לא קריטי 7. בלוטות? עדיף. לא קריטי. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה. עדיף יותר. 9. צורב כןDVD? 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. חשוב אחריות לשנתיים לפחות. עדיף 3. 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? לא דרישות חומרה: מעבד penryn של אינטל (45 ננומטר). כרטיס מסך חזק: ati mobility radeon 36xx ומעלה או nvidia 9600m gs ומעלה. בהתאם לבנצ'מארק הזה: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Card…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר וגם תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? בעיקר משחקים חדשים כמו the witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעוניין לשחק על הגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לפני קנייה של מחשב נייד, המבחר כל-כך רחב שיש לי ממש סחרחורת מלנסות לבחור. כדי שיהיה קצת יותר קל החלטתי לנסות לצמצם את האפשרויות ע"י בחירה של המעבד ואחר-כך חיפוש מחשב עם המעבד המתאים. המחשב ישמש רוב הזמן לפעולות בסיסיות אבל מידי פעם לפעולות כבדות יותר כמו עריכת וידאו. בהתחלה התלבטתי בין ה-centrino וה-mobile של אינטל והחלטתי ללכת על ה-mobile כי יותר חשובים לי הביצועים מאשר זמן סוללה. אחרי שכבר החלטתי, אמרו לי שאין לי מה להתעסק עם אינטל כי מעבדי AMD יתנו לי יותר ביצועים באותו מחיר, שהם כבר מותאמים למערכות הפעלה של 64bit ושהם יותר טובים לפעולות של עריכה גראפית ומולטימדיה. בדקתי את עניין המעבדים של AMD וראיתי שיש מספר סוגים: AMD Athlon 64 for…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, השאלון: אשמח לעזרתכם!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז אני רוצה למכור את המחשב הנייד שלי.. יש לו אחריות לעוד כמעט שנתיים בערך, המחשב ללא שריטה. מפרט: מעבד: i7 3520M זכרון: 12GB HDD: ראשי 500GB 7200 מסך: 14׳ (HD+ (1600/900 Windows 7 Pro אפשרי לקבל את המחשב גם עם CADY http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E5430-Notebook.81765.0.html http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=826388 מה אתם חושבים... בכמה אני יכול לנסות למכור אותו?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות בmatlab וצפייה בסרטים וסדרות. חשוב לי שאיכות הצפייה תהיה גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). די תדיר. יש לי מחשב בעבודה אבל ייתכן מאוד שאצטרך לעשות דברים גם בבית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים, צורב ומסך. עדיף מסך די גדול. לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך, חושבים שכ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מחשב..עם קניית חלקים.....אך עם חלקים שקיימים אצלי גם... החלקים הקיימים אצלי: מעבד INTEL CORE 2 DUO 6480 (הדגם הזה לא נמכר אני חושב בארץ .. קיבלתי אותו מארה"ב) כרטיס מסך 512 3850 ספק כוח של FSP 450 W אני צריך לוח אם שיתאים גם למעבדים חדשים יותר....זיכרונות...הארד דיסק..מארז...כונן DVD ... 1.השאלה שלי מה עדיף...לקנות את החלקים שאני זקוק להם רק ולהרכיב את המחשב בעצמי...דבר אשר לא עשיתי עדיין ..אך התעסקתי די הרבה בתחום.. או שחנות תסכים לקבל ממני את הרכיבים + לקנות את הרכיבים החסרים ולשלם להם על הרכבת מחשב... 2.אשמח לקבל מפרט טוב לחלקים החסרים ... בתודה רועי.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אז כמו שכתוב בכותרת צריך מחשב לצורכי לימודים התקציב הוא עד 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 22" ורמקולים, אין עדיפות לדגמים או חברות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית, קצת פוטושופ * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? עד 2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק באיזור השעתיים בצפיה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI אבל לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300 * צורב DVD? עדיף שיהיה * אחריות? עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל פתוח לעוד הצעות בין המחשבים שאני מצאתי: Dell N5010 i3 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5010-370m.htm Lenovo G560 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6232&CatCode=315 ולגבי לנובו- הבנתי שהיא חברה לא כל כך יציבה ואמינה, מה אתם אומרים? Samsung R540 http://www.wallashop…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים/משחקים בינונים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6. * רזולוציית המסך? אין העדפה מיוחדת... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה (כולל numpad). * משקל רצוי? אין בעיה מבחינת המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות של וורד. (לגבי משחקים - פחות בעייתי מבחינת זמן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB מספיק. לא חובה יותר ולא חובה SSD. * כונן אופטי? כן, חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינ"ל לא חובה, כל עוד יש אחריות בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד לשימושים כלליים קצת אימייל פה ושם, נסיעות, להעביר את הזמן וכאלו. מטרות המחשב --- אינטרנט, אופיס (בקטנה), משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? --- כמה שיותר גדול * משקל רצוי? --- כמה שיותר קטן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? --- כמה שיותר ארוך בהתאם לתקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? --- לא חושב, HDMI יהיה נחמד אבל ממש לא הכרחי. * בלוטות? --- כן. 3.0 יהיה אחלה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) --- כמה שיותר גדול, בהתאם לתקציב * כונן CD/DVD? צורב? --- לא. * כונן Bluray? --- לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? --- לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ולהרכיב את המפרט החזק והאיכותי ביותר הניתן להרכיב עם תקציב זה!!! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כגון אינטרנט ואופיס ורצוי שתהיה למחשב יכולת ביצועית סבירה... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא מיועד לתוכנה ספציפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רזולוציית FHD ו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זו ההצעה שקיבלתי מאלקטרה מחשבים למחשב משחקים/גיימינג מובהק. שימו לב שלא היה להם מארז וכרטיס מסך טובים יותר להציע לי...(למרות שביקשתי ויש עוד כסף לתת) אשמח לשמוע את דעתכם על הרכיבים השונים ועל המארז כולו. אני מחפש לקנות מחשב מחנות שהיא לא חנות אינטרנט, אין לי תחושה טובה עם כל אלו. מעבד - cpu intel i5-2500 lga1155 3.30ghz 6m tray (סבבה כי זה כמו בכל מקום אחר פה בפורום). לוח אם - mb asus p8h67-m pro lga1155 h67/usb3/sata6g/hdmi (אין לי מושג מה לוח-אם הזה, המוכר מאוד התלהב...ואתם?) מאוורר למעבד - cooler cpu deepcool theta-7 lga1155/1156 אחסון - hdd 3.5 sata/6g seagate 500g/7200/16 m שתיים כאלה, אין להם 1TB מסוג טוב, רק ירוקים לאחסון. זיכרון - dimm king hyperx ddr3 1333mhz 8g …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
CPU AMD Price Units Total Athlon XP 2000+ copper fan 590 1 590 M.BOARDS for AMD ASUS Price Units Total A7V8X(KT400)AGPx8,USB2.0 790 1 790 MEMORY DDR 400 Price Units Total 256MB Twinmos 470 1 470 VGA CARDS ASUS Price Units Total V9280 Ti4200 128MB,TV,DVI,AGPx8 1090 1 1090 HARDS DISKS WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 720 1 720 Floppy/CD/DVD CD-ROM Price Units Total ASUS x52 150 1 150 Total price + system assemly 4000 ¤ הכריס מסך כמובן יוחלף ל Leadtek Ti440 או Ti4200 X8 איזה טוב יותר ? יש הצעות שיפורים בטווח של ה- 4400 ש"ח .... תודה לכול העוזרים .
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש אפשרות כזאת? ניסיתי ולא הצלחתי... אם אי אפשר, תנסו לעשות מחשב בלי מסך. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, במרץ קניתי את המחשב (מצ"ב למטה מפרט שלו - נקנה בTMS) הדרישות החדשות שלי הם: 1. הגדלת נפח הHD לאחד של 4 טרה ( או הוספה של עוד 2 בנוסף לקיים) 2. שיפור במהירות קריאה וכתיבה אל הHD ובכלל המהירות של טעינת התוכנות (כולן שמורות על הssd) אני מחפש הגדלה ושיפור היות ואני צלם ועובד עם כמות גדולה של תמונות דרך לייטרום/פוטושופ ואני רוצה שהכל (שמירה של התמונות בהארדיסק/טעינת התמונות/ מעבר בין תוכנה לתוכנה וכ״ו) יטוס. נאמר לי שהבעייה היא שהלוח אם שלי בסיסי יחסית ואם אני אשפר אותו ניתן לחבר HD ברייד (לא שאני יודע מה ההבדל בין החיבור הרגיל שלי היום לרייד). אשמח לעזרתכם בשיפור, תקציב - בסביבות 2000-3000K. מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 ק…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחר התייעצו בפורום קניתי את הלנובו שלא תבינו- מחשב פצצה מהיר נוח אבל המידות שלו קצת גדולות למה שאני צריך. הוא דק מאדד אבל רחב מדי בשבילי והמקלדת לא נוחה לי. אחרי שהארכתי לו אחריות ל 3 שנים והתקנתי עליו אופיס החלטתי למכור אותו- ברור לי שאפסיד עליו אבל אלה החיים. אם מישהו מעוניין שיפנה אליי.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב לא מיועד למשחקים אז אם אפשר כמה שיותר לקצץ, חשוב לי שיהיה מסך טוב-חשבתי ללכת על האסוס 22 אינצ' שכחתי תדגם ספציפי. התקציב שצוין הוא לא כולל המסך שעולה משו כמו 1300 ש"ח. חשוב לי שיהיה צורב די וי די, 2 ג'יגה ראם כל השאר לא ממש מבין. עוד שאלה-האם מסך 22 אינצ' הוא מספיק טוב בשביל לראות סרטים דרך המחשב? תודה מראש לעוזרים...
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-