ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
כמה הגדרות קטנות, בשביל שאנשים לא יתבלבלו Component היא יציאה שמורכבת מ3 אותות וידאו, וזה לא composite אשר בדרך כלל נועד להעברת תמונה וסטריאו. חיבור 7PIN MINI DIN נמצא לרוב מאחורי המחשב, דומה לSVIDEO, אבל רק עם 7 חריצים (+ חריץ רחב לפלסטיק). תמונה: לאחר מספר בדיקות, בירורים, וניסיונות, הצלחתי לסדר את היציאה שתוציא לי SPDIF בצורה קואקסיאלית, כלומר סאונד דיגיטלי, סטריאו, DTS AC3 וכו'. SVIDEO לטלויזיות רגילות וcomponent לLCD בשביל רזולוציות גבוהות (וגם לטלויזיות שיש להן את החיבור). אז ככה הסברים קצרים: יש צורך בחיבור MINI DIN 7PIN בשביל לחבר למחשב והיציאות עצמן תלויות במה שאתם רוצים - SVIDEO, SPDIF, COMPONENT, ואולי, סיכוי קטן גם COMPOSITE אבל את זה אצטרך להמשיך לב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שם זין עצות על חנויות ויצרנים שנותנים מוצרים שלא צריך: א. אל תקנו מעבד עם סיומת K\X עם BOX. או שתקנו מעבד K\X עם Tray וקירור למעבד או שתקנו מעבד ללא K\X עם BOX. ב. אל תקנו מערכת הפעלה Retail למחשב אחד. או שתקנו מערכת OEM למחשב אחד או שתקנו מערכת Retail לעד 3 מחשבים. ג. תמיד יצא יותר זול לקנות מערכת הפעלה ישנה או בגירסא ביתית ולשדרג ומאשר לקנות מערכת הפעלה החדשה בגירסא מתקדמת. ד. כאשר יש מעבד עם סיומת K\X יקר שההבדל היחיד הבינו לבין המעבד K\X באותה סדרה הוא רק מהירות שעון ותג מחיר. תמיד עדיף לקנות את המעבד הזול יותר. ה. תמיד יצא יותר ז…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה מחשב שיהיה מהיר מאוד שיהיה שקט כמה שיותר טוב למשחקים שיחזיק מעמד הרבה זמן מה המפרט הכי טוב עד 7000 שקל? בלי מסך ומוצרים נלווים תודה רז[br]פורסם בתאריך: 16.03.2007 בשעה 20:39:35 ומתוכנן OC
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין להחליף את הליבה של המחשב שלי. תקציב: 3000 שקל פחות או יותר. אם אפשר להרכיב את המפרט בפחות בלי להתפשר ברכיבים אז אשרינו. מטרות: מחשב עבודה. דגש מרכזי על עבודה עם מספר תוכנות במקביל (תכנות כבד, MATLAB, פוטושופ). עבודה מהירה עם מערכות הפעלה וקבצים. קידוד סרטים ופענוח HD ברמה גבוהה. לא משחק משחקים (הדגש הוא על עבודה מהירה של מערכת ההפעלה והתוכנות הנ"ל). הציוד הדרוש: מעבד, זכרון, לוח אם, ספק, מארז, כרטיס מסך. העדפות: איכות המוצרים כעדיפות עליונה. מעבד אינטל (עדיפות ל4 ליבות). כרטיס מסך 9600gt NVIDIA. זכרון 4 גיגה קירור ועיצוב: אין צורך. כאמור, מחשב לעבודה. מערכות הפעלה: אין צורך. אוברקלוק: אין צורך צרכים מיוחדים: אני מעוניין שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. (מבחינתי אפשר לוח…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות מחשב נייד לשימושים די בסיסיים - OFFICE, גלישה באינטרנט וקצת הורדות. עברתי על מפרטים בKSP וIVORY ומצאתי את (Lenovo IdeaPad 310-14 (80TU002UIV במחיר של 2390 ש"ח שעל פניו נראה מאוד משתלם (בעיקר מבחינת המעבד i7-7500U) אבל, חיפשתי באנגלית קצת מידע/ביקורות על הדגם הזה ולא מצאתי שום אזכור (לפחות לא לדגם הספציפי הזה של 14 אינץ' והמעבד שציינתי) גם לא באתר של לנובו. חיפשתי מחשבים סביב המחיר הזה בAMAZON וכו' וראיתי שכל שהמעבדים היחידים בסביבות המחיר הזה הם i3 ו i5 מסדרות ישנות... מישהו יכול להמליץ או לתת קצת מידע לגבי הדגם הזה? נשמע חשוד או שאני מפספס פה משהו? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לוח אם - Gigabyte GA-EP45-DS3R מאוורר - Thermaltake זכרון - Kingston 2G כרטיס מסך 9600GT 512MB GDDR3 דיסק קשיח - SeaGate 500G מארז - Antec SONATA III צורב - LG DVD±RW Dual Layer 20X SATA Black ---------------------------------- 3000 ש"ח מה אתם אומרים זה הרבה?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי אסוס זנבוק, ונאבד לי המתאם של הVGA שלהם ואני רוצה לקנות חדש... אז איך קוראים למתאם הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש. כרגע אלו הרכיבים שהגעתי אליהם: CPU: Intel i7-8700 SSD: Crucial MX500 500GB SATA M.2 כרטיס מסך אני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי: Sapphire R9 280 כרגע אני רוצה להסגר על לוח אם לפני שאני נסגר על זכרונות (וכמובן, הארדדיסק, מארז וספק). מישהו יכול לתת איזושהי המלצה? (אני לא אתנגד אם על הדרך גם מישהו יתן המלצה לזכרונות (-: 8 ג'יגה יספיקו) אני לא מתכוון לעשות OC. ואני רוצה שיהיה חיבור M.2. מבחינת עדיפות כמובן שאעדיף לרכוש לא משהו יקר, אבל באותה נשימה אני גם לקנות משהו טוב, כך שאפשר להוסיף עוד כמה גרושים אם צריך. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
או שהסוקט הזה הולך להעלם עם יציאת מעבדים חדשים ? אני קצת לא מעודכן לגבי מה שהולך לצאת ...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתחיל בזה שאני חובבן לחלוטין וזה לא מקצוע שלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמובן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משמש כNAS וגם עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן פרמייר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אנשים יקרים אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , אני צריכה המלצות למחשב נייד - ללימודים יש לי תקציב של 2000-2500שח ( -\+ 400-500 ש"ח רק ובמקרה וזה ישפיע המון על מפרט המחשב להוסיף את ההשקעה הזו , לטובה כמובן ) מה חשוב לי במחשב ? מקלדת -- שתהיה נוחה לכתיבה ( יש לי עכשיו נייד של ACER extensa5620Z ואני מאוד אוהבת את המקלדת שלו ) מבחינה טכנית , אני לא מבינה גדולה במחשבים , אבל חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד מס. שנים טובות תודה ,,
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב גיימיניג ללא צורך בציוד היקפי, כרגע המסך שלי זה gigabyte m27q, ככה שאשחק על 1440P, משחקים כמו atomic heart, jedi knight survivors וכו'.. התקציב סביבות ה- 5.5K, אם מצדיק אפשר לחרוג טיפה בכמה מאות שקלים. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 עדכון:2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח עדכון:50-100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,עבודה משרדית ואולי מעט מאוד סרטים (לא HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש את עזרת הפורום הנהדר הזה בבחירת המחשב הבא שלי, על פי התיאור הבא: 1. מיועד בעיקר לתכנות, גלישה, ועבודה יישומית הכוללת הקלדה רבה. לא משמש למשחקים, ולא צריך כוח גרפי (לכן לא זקוק לכרטיס מסך מיוחד) 2. גודל מסך רצוי = 15.6 3. משקל = לא קריטי. (לא נמצא הרבה בדרכים, אבל זקוק מדי פעם לניידות) 4. זמן סוללה = לא קריטי (3 שעות מספקות. בדרך כלל מחובר לחשמל) 5. יציאות = בעיקר הרבה USB (אבל אפשר מפצל). יציאת HDMI תתקבל בברכה 6. כונן = נפח לא קריטי (אפילו GB160 מספיק...) 7. DVD = אפשר, אך לא הכרחי. ניתן לעבוד עם DOK 8. אחריות = לא צריך בינלאומית, אבל רצוי 3 שנים, וחשוב שהשירות יהיה אמין 9. דרישות מיוחדות: * דגש מיוחד על לוח מקשים איכותי, הכולל גם את איזור המקשים הנומרי בגודל לפחות …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ושוב מחשב משרדי הלך לעולמו... אודה אם תוכלו להציע מפרט עדכני עבור עמדת עבודה של שרטט במשרד אדריכלות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ב2D, סקצ'אפ, פוטושופ בסיסי. פרנסה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את המחשב השבוע,הוא מצויין מחשב חזק במחיר נמוך השאלה שלי האם מישהו התקין עליו מערכת הפעלה של לאופרד סנו iAtkos s3 10.6.3? אני מצליח להתקין את הדיסק,אבל אחרי ההתקנה הוא עושה לי ריסטרט כל פעם,וזה משגע אותי הצלחתי להתקין את 10.5.6 אבל בלי סאונד ובלי זיהוי של כל האופציות של כרטיס המסך תודה על התגובה,אני בדקתי את כל האתרים של osx86 ואת כל המדריכים,אבל אני עדיין לא מצליח אחרי ההתקנה של 10.6.3 iAtkos s3 להפעיל את המערכת, עושה לי כל פעם ריסט
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1026 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪617 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪252 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪234 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Asus ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1572 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=944585 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪116 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪370 כמות:1 http://www.skyp…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל באוקטובר ללמוד (מדמ"ח) וזו סיבה טובה לקנות לפטופ. אני מקווה לסגור את הקניה השבוע אבל אם ממש שווה לחכות אני יכול להמתין עד תחילת אוקטובר. יש לי כרגע 3 מחשבים שאני מתלבט ביניהם, אשמח אם תסייעו לי לבחור: [TABLE=width: 629, align: right] [TR] [TD][/TD] [TD]HP Pavilion x360 13-s001nj N1J91EA [/TD] [TD]Lenovo Yoga 3 80JH0052IV [/TD] [TD]Dell Vostro 5480 V5480-5626 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך מסתובב [/TD] [TD=colspan: 2]כן [/TD] [TD]לא [/TD] [/TR] [TR] [TD]כולל מע"ה [/TD] [TD=colspan: 3]כן [/TD] [/TR] [TR] [TD]משקל [/TD] [TD]1.77 [/TD] [TD]1.7 [/TD] [TD]1.62 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד [/TD] [TD=colspan: 3]i5-5200U [/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM [/TD] [TD]8 [/TD] [TD]8 [/TD…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי חזק שבו אוכל לעבוד כמו שצריך (לעבוד בלפטופ שלי נהיה בלתי נסבל) אני מתכנת במקצועי, ולכן אצטרך מחשב שיוכל לסחוב בקלות VS, ECLIPSE וכל מני סביבות פיתוח למיניהן. כרגע לוקח לי לקמפל חלק מהדברים שאני עושה מלא זמן, וכמובן עכב דרישות המעבד והזכרון המסיביות של הסביבות האלה המחשב מקרטע לגמרי. בנוסף לכך, אני עוסק המון בחקירה של אבטחת מידע, וכדי לא לבצע עבירות אתה מחויב לעשות הכל על מכונות וירוטאליות. על כן אני מקים מעבדות וסביבות שלמות ואני צריך מחשב חזק שיוכל לעמוד בזה. לבסוף, אני גם אוהב נורא משחקי מחשב, ככה שאשמח מאד לדעת שאני יכול להריץ skyrim, CoD, וכל מני משחקים חדשים שיוצאים (FALLOUT4 שיצא כבר אינשאללה). אני מקווה שהדרישות הן לא יותר מדי גבוה…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אבקש את דעתכם לגבי המחשב הנייד שבקישור, מבחינת מפרט הוא מספק השאלה היא מה דעתכם על היצרן ועל החלקים.... http://www.yardenpc.co.il/category.asp?catcode=78 או שאולי שמא הנייד הזה עדיף? http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=2237&catcode=200 אודה על התייחסות מהירה כי אני חייב לקנות את המחשב עוד במהלך ראשון שני... אבקש את דעתכם גם לגבי החנות... תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני צריך עזרה למחשב הנייח הראשון שלי. שאלה כללית- האם אני חייב כרטיס רשת וכרטיס קול אם זה במלה קיים בלוח האם ? מה התקציב המקסימאלי ? 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר וגלישה מרובה באינ" וצפייה בסרטים . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : battlefiled,need for speed,fry cry 3,crysis 3,gta iv -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - מסך 21'/23' רזולוצייה 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד באוקטובר הנדסת תוכנה והייתי רוצה לרכוש מחשב שישמש אותי גם ללימודים וגם לגיימינג. יש אפשרות לרכוש 2 מחשבים נייח ונייד אם זה לא יחרוג בטירוף מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני והרצת תוכנות של הלימודים שאני לא יודע כל כך מהן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג בינוני (שיריץ משחקים שיצאו עוד שנתיים או…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מחפש מפרט מחשב, אשר יוכל להריץ לי משחקים חלק ובאיכות הכי גבוהה שאפשר ושאר השימושים הביתיים בתקציב של 2200~ ש"ח. כנראה אני אעשה OC קטן, לא משהו רציני, לכן אני מעדיף שתוסיפו קירור למעבד. מה שיש ברשותי כעת: - מסך 17" (אולי בעתיד אני אקנה מסך 22", אז שהכרטיס מסך יוכל להריץ טוב משחקים גם ברזולוציות כאלו) - ספק כוח Enermax Noisetaker 420W, לכן אפשר להוריד את הספק מהמפרט. - דיסק קשיח 160GB, לכן לדעתי אפשר להוסיף עוד דיסק קשיח בגודל של 320GB, אלא אם כן זה משתלם כבר לקחת 500GB. את המחשב אני קונה ממישהו, לכן אין תלות בחנות כלשהי. אנא נסו להביא את החלקים הכי טובים למשחקים בתקציב הנ"ל. זהו זה פחות או יותר, אם אפשר שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר, בלי שיבוא ע…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב איחסון וגיבוי עבור סרטים, מוזיקה, תמונות ומסמכים חשובים. המחשב יחובר ברשת מחשבים - LAN חוטית ויכלול שני הרד - דיסקים, 500G כל אחד. אחד ישמש לאיחסון החומר כולל כתיבה קריאה ישירה מ-1 עד 4 משתמשים, השני ישמש לגיבוי הראשון בריצת לילה אוטומטית או משהוא כזה. חשובה לי מהירות תגובה לקריאת הסרטים והמוזיקה למחשב HTPC המחובר אף הוא לרשת ובאופן כללי אמינות המערכת. יכול להיות שלצורך גיבוי עדיף ליצור התקן גיבוי חיצוני מחוץ למחשב זה ? אביזרים לא נדרשים: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר. ללא OC, כרטיס מסך הפשוט ביותר (המחשב לא מיועד להציג כמעט דבר למעט בתהליך התקנה / Troubleshooting. תודה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-